Handleiding

Handleiding

Wedden op sport – hoe moet dat? Heb je nog nooit ingezet op een wedstrijd maar wil je gokken op voetbal, darts, Formule 1, tennis of welke andere sport dan ook, dan vind je alles wat je moet weten op deze pagina. Een weddenschap plaatsen is minder moeilijk dan je denkt, er zijn talloze mogelijkheden en met wat kennis kun je leuke winst maken. Lees verder en stap in de wereld van sports betting!

We beginnen met de uitleg over gokken op sport simpelweg bij het begin. Inzetten doe je bij een bookmaker, oftewel een wedkantoor. En dat kan tegenwoordig gewoon thuis vanuit je luie stoel…

Welke bookmaker / goksite?

Want de tijd dat je naar een fysiek wedkantoor moest of naar de sigarenboer voor het invullen van je toto-formulier, is echt voorbij. Wedden op sport doe je tegenwoordig via internet en met een paar clicks plaats je je weddenschap.

Op de pagina ‘goksites’ vind je de bookies die wij jou kunnen aanbevelen. Mr Green en Kroon Sport zijn daarbij op dit moment de bookmakers die het meest toegankelijk zijn voor de Nederlandse markt.

Lees de reviews op je gemak door en maak je keuze. De een zal wat meer bij je passen dan de ander. Zo is Bwin bijvoorbeeld voor de liefhebbers van MotoGP een uitstekende keuze en voor het wedden op paarden zit je bij William Hill erg goed.

Hoe open je een account?

Eenmaal je keuze gemaakt is het tijd om een account te openen. Je moet je uiteraard eerst registreren alvorens je kan gokken op sport. Zorg dat je geen dingen verzint want straks bij de uitbetaling van je winst moeten wel je persoonlijke gegevens e.d. goed geregistreerd staan.

Nadat je account is aangemaakt is het tijd om geld te storten. Je hebt geld op je account nodig om in te zetten op de wedstrijden. Dit is heel eenvoudig te regelen met bijvoorbeeld iDeal of je creditcard. Een aantal bookmakers verdubbelen het bedrag van je eerste storting met een maximum van 50 euro. Zet je bijvoorbeeld 20 euro op je account, dan heb je uiteindelijk 40 euro om mee te spelen.

Wil je het maximale eruit halen, dan stort je 50 euro en heb 100 euro op je account om mee te wedden. Deze welkomstbonussen gelden o.a. bij Kroon Sport en Bwin. Bij 888sport krijg je de winst van je eerste weddenschap 3x uitbetaald. Zo heeft iedere bookmaker een andere welkomstaanbieding.

Inzetten op een wedstrijd

Geregistreerd en geld op je account? Dan kun je nu inzetten op sport! Je vindt op de goksites alle sportcategorieën gerangschikt. Het is vast even wennen, maar je vind snel je weg en na een paar keer weet je niet beter en navigeer handig en vlot.

Klik op de sport / het evenement van je keuze en je komt in het gedeelte met alle noteringen. Een wirwar van getallen, maar dat is ook waar het allemaal om gaat. De odds geven weer wat je, met de inzet van 1 euro, wint bij een goede voorspelling.

Je kunt kiezen uit duizenden weddenschappen. Van eenvoudig inzetten op de uitslag van een wedstrijd tot het gokken met handicaps. En natuurlijk kun je ook allerlei combinaties maken. Om te beginnen is het raadzaam met enkelvoudige weddenschappen te starten. Ben je wat meer thuis in het wedden op sport, probeer dan een ingewikkeldere bet.

Mocht je het lastig vinden om te bepalen wat een goede weddenschap is, lees dan vooral de wedtips van onze experts. Wekelijks tippen we je de beste weddenschappen waar wat mee te verdienen valt, en van de grote wedstrijden vind je een uitgebreide voorbeschouwing met daarbij uiteraard ook altijd mooie sportweddenschappen.

Wat kan ik winnen?

Heb je de wedstrijd gevonden waar je op wilt inzetten dan zie daarbij de noteringen / odds staan. Je klikt op de notering van je keuze en vervolgens gaat het allemaal vanzelf; het wedstrookje komt tevoorschijn en je tikt in hoeveel je wilt inzetten. Bevestigen en klaar is je weddenschap. Nu is het afwachten of je wint.

Wil je een combinatie weddenschap afsluiten, dan klik je voordat je je inzet ingeeft op de andere opties die je wilt meenemen in je weddenschap. Je ziet dan op je wedstrookje ook de kreet ‘single bet’ veranderen in ‘multi bet’, ‘combi bet’ of zoiets dergelijks. Je plaatst je weddenschap pas nadat je bevestigd hebt met een klik op de knop ‘place bet’.

Zodra het resultaat van je bet bekend is, maakt de bookmaker het geld over naar je account. Je kunt inzetten zo vaak en op zoveel wedstrijden, spelers, goals je maar wilt.

Wedopties en wedtermen

Er zijn zoveel weddenschappen mogelijk dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Maar wat houden die betting mogelijkheden allemaal in? We leggen je het je in onze wedgids uit. Van eenvoudigweg de winnaar van een wedstrijd voorspellen tot Asian Handicaps en acca’s. Maar ook wat quotes en odds zijn en wat een banker nou voor nut heeft. In de index Gokken A – Z vind je snel je weg.

We hebben het vaak over inzetten op voetbal, maar deze uitleg geldt ook voor andere sportweddenschappen. Een bet op winst of verlies is natuurlijk in alle sporten mogelijk en combinatie weddenschappen behoren ook tot de algemene inzetmogelijkheden.

Iedere sport kent daarnaast weer zijn eigen inzetmogelijkheden. Bij het wedden op darts kun je bijvoorbeeld gokken op de hoogste check out of een 9-darter. Deze opties zijn er natuurlijk niet voor het wedden op Eredivisie. Wedden op Formule 1 kent ook zijn eigen bets. Een mooie weddenschap vooraf is altijd het voorspellen van de pole position en snelste rondetijden.

Je ziet het; gokken op sport is veelzijdig. Zet eens in op je favoriete sport en verdien wat leuks bij. Maar houd je hoofd koel en zet niet meer in dan je kunt missen. Succes en veel plezier!