Online Betalen

Online wedden betekent online betalen, en daar zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden voor. Maar online winnen betekent dat je ook weer over je geld moet kunnen beschikken in de gewone wereld om je vriend of vriendin eens lekker mee uit eten nemen om te vieren dat je gewonnen hebt. Maar als je met een creditcard hebt betaald: hoe kom je dan aan je gewonnen geld?

Zowel voor betalen als geld ontvangen bij een online bookmaker zijn er tegenwoordig allerlei oplossingen. De ene manier is makkelijker dan de andere, en aan sommige zitten haken en ogen doordat het tijd kost voor je over je geld beschikt, of omdat je commissie betaalt bij een transactie.

Betalen

Voordat je een account opent bij een online bookmaker is het goed om te kijken welke mogelijkheden om te betalen en uitbetalen ze hebben. Kijk ook naar wat de kosten van geld storten of opnemen uit je account zijn. Dit kan per bookmaker en per (uit)betalingswijze verschillen.

bookmakers account geld storten weddenschappenHeel eenvoudige en bekende betaalmethodes zijn Creditcard, iDeal (gewoon via je eigen giro/bankrekening) of bijvoorbeeld PayPal. Kijk of jouw creditcard erbij staat. Andere mogelijkheden zijn NETeller, MoneyBookers, Click2pay, Click and Buy, of een gewone bankoverboeking. Mogelijkheden verschillen per bookmaker. Ook bieden de meeste bookmakers een mogelijkheid om met prepaid creditcards te betalen.

Kijk voordat je beslist hoe je gaat betalen of de methode die voor jou het prettigst is ertussen staat, en ook of er kosten aan zijn verbonden en zo ja welke. Kijk ook hoe snel het duurt voor je geld op jouw wedaccount staat.

Uitbetalen weddenschappen

Je had met je creditcard geld overgemaakt naar je wedaccount en nu heb je gewonnen. Geld ontvangen op je creditcard kan niet. Je kunt wel kiezen voor tal van andere manieren van uitbetalen.

Eén van de eenvoudigste manieren om te betalen en op dezelfde manier ook weer geld te ontvangen is door een gewone bankrekening te gebruiken.

Eveneens redelijk eenvoudig zijn Paypal of andere online ‘geldbuidels’ zoals NETeller, Ukash, Click2Pay etc., maar let op want soms moet je tenminste éénmaal vanuit zo’n online betaalaccount een betaling hebben gedaan om er ook geld op te kunnen ontvangen. Bij deze ‘online wallets’ betaal je vaak ook flink wat commissie: zoek uit hoeveel en hou daar rekening mee.

Bij uitbetalingen waar geld naar je bankrekening wordt overgemaakt moet je er rekening mee houden dat het ook weer extra tijd kost als de bookmaker niet over een bankrekening beschikt in het land waar je woont. Je laten uitbetalen met een cheque aan de balie bij de bank kan ook. Soms berekent een bank nog extra kosten bovenop de normale transactiekosten die ook bij jou in rekening worden gebracht.

Creditcard uitbetaling bets

Als je alleen maar een creditcard hebt en je niet over online betaalmethodes beschikt, en je ook niet naar een bank kunt gaan om jouw geld op te halen, dan is er meestal de mogelijkheid je gewonnen geld op te halen bij Western Union of een vergelijkbare service.

Veel informatie over uitbetalen kun je vinden als je inlogt in jouw account bij de online bookmaker en kijkt onder de knop “withdrawals” (uitbetalen). Daar wordt meestal al heel duidelijk aangegeven hoe het werkt, welke methodes er zijn, en wat wel kan en wat niet kan.

Afhankelijk van de methode die je kiest duurt het tussen binnen een uur tot 14 dagen voordat je over je geld beschikt – maar meestal heb je het binnen een week.

Belangrijk bij online betalen

Waar je rekening mee moet houden:

  • Zorg dat al je persoonlijke gegevens die je opgeeft bij het openen van een account ook kloppen zodat je niet in de problemen komt op het moment dat je geld wil opnemen.

wedden op sport account bookmaker

  • Maak geen account aan als je nog geen 18 bent, de kans is groot dat je nooit iets krijgt omdat je niet volgens de regels hebt gehandeld.
  • Enkele online goksites zullen je om een kopie van je identiteitsbewijs vragen voordat ze je uitbetalen. Deze kun je uploaden of per post sturen, dit lees je op de site.
  • De meeste bookmakers stellen een minimum en/of maximum aan het geld dat je in één keer kunt opnemen.
  • Kijk goed of je commissie betaalt en hoeveel die bedraagt wanneer je geld opneemt via bepaalde uitbetalingsmogelijkheden.
  • Kijk goed wat de minimum- en maximumbedragen zijn die je kunt opnemen.
  • Lees de algemene voorwaarden, FAQ, uitleg en andere informatie op de site waar je wilt gaan spelen. Hierin vind je alle informatie over betalen/uitbetalen terug die belangrijk is om te weten.

Sommige bookmakers zullen je bij enkele betaalmethodes niet méér terugbetalen dan je met die betaalmethode naar jouw account hebt overgemaakt. Hierdoor zul je een andere uitbetaalmethode zult moeten kiezen.

Alle door ons genoemde bookmakers beschikken over beveiligde online betaalsystemen die aan de hoogste veiligheidseisen voldoen.