skip to Main Content

Wie gaan het doen dit seizoen? Voorspel en pak bij bookmakers de beste odds voor het wedden op Formule 1! Met wedden op sport wordt elke wedstrijd zoveel spannender… Houd de Formule 1 gids 2021 bij de hand voor nuttige aanvullende informatie. De eerstvolgende race is de GP Bahrein op 28 maart.

Wie wint het Formule 1 kampioenschap 2021? Favorieten bij bookmakers:

  • Lewis Hamilton @1.35 x de inleg
  • Max Verstappen @5.50
  • Valtteri Bottas @6.50
  • Sergio Perez @21.00

Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Alle tips op onze site zijn gebaseerd op de persoonlijke mening van de auteur; wij garanderen geen succes. 18+ Speel Bewust!

Tips en trucs wedden op Formule 1

We zeiden het al: Iedere race wordt nóg spannender als je er een voorspelling aan koppelt. Je kunt wedden op Max Verstappen, maar uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden. Hierboven tippen we je voor iedere race de beste Formule 1 weddenschappen waarmee jij goed geld kunt winnen. En natuurlijk vermelden we ook altijd de odds voor Max. Hoe het allemaal werkt met wedden op Formule 1, hoe je begint en wat een goede strategie is, leggen we je op deze pagina uit.

Overigens heb je (als nieuwkomer) wellicht ook wat aan de informatie in de handleiding voor het inzetten op sport. We raden je echter aan eerst de informatie op deze pagina te lezen.

Waar wedden op Formule 1?

Een Formule 1 voorspelling doe je online bij een bookmaker. Er zijn talloze goksites, denk aan bijvoorbeeld Bwin, 888Sport en Mr Green. De noteringen + wedopties zijn er uitstekend! Bij deze bookies vind je ook voor andere sporten een uitgebreid aanbod aan weddenschappen. Wil je bijvoorbeeld ook inzetten op de Nations League of de EK kwalificaties, dan kan dat in een moeite door… Of wat dacht je van wedden op wielrennen? Tom Dumoulin gaat dit jaar weer voor heel wat successen!

Ook F1 goksites zoals Unibet en Guts.com bieden per race tientallen weddenschappen aan. Bookmaker Unibet heeft wat sneller de laatste noteringen online maar de hoogte van de odds verschilt tussen de twee niet zoveel. Ben je ook een liefhebber van MotoGP, dan is Bwin een aanrader want als sponsor biedt deze bookie altijd net iets meer voor de motorsport dan de andere bookmakers.

Formule 1 bookmakers

Wedden op Formule 1 ingewikkeld? Welnee, je wordt bij de bookmakers in een paar duidelijke stappen door het inschrijfproces geleid en ben je daarmee klaar, dan kun je direct aan de slag. Je krijgt als nieuwe speler overigens ook altijd een startbonus, dus dat is lekker meegenomen!
Als je zover bent, zoek je bij de bookmaker het evenement waarop je wilt wedden en kies uit een van de vele weddenschappen. Bij iedere optie vind je de ‘noteringen / odds’. Dat is (per ingezette euro) het bedrag dat wordt uitbetaald als je een weddenschap wint.

Een Formule 1 bet gevonden die je aanstaat? Klik op de odds en het wedstrookje verschijnt in beeld. Geef aan wat je wilt inzetten en bevestig je weddenschap. Alles gaat nu verder vanzelf.

wedden op formule 1

Strategieën wedden F1

Het ziet er verleidelijk uit om in te zetten op de underdogs met hun torenhoge noteringen. Maar het is niet aan te raden – in de Formule 1 zijn er doorgaans vier tot zes wagens en coureurs die kans maken om de race te winnen. Dus verspil niet je geld met het inzetten op coureurs die het zeer waarschijnlijk toch niet gaan redden, maar zoek liever naar ‘value’ in de weddenschappen die reëel zijn.

Een van de manieren om ‘waarde’ te vinden is om de wagen op pole position te negeren. Dat klinkt raar, want starten vanaf pole is natuurlijk een groot voordeel voor de coureurs. Maar het is een feit dat in slechts 40 tot 50% van de gevallen degene die vanaf pole vertrok, ook de winnaar van de race werd.
Doordat dat de pole vanzelfsprekend wel een belangrijke positie is (zeker op circuits als dat van Monaco), zullen de odds bij de bookies niet hoog zijn. Kortom, je maakt niet veel winst met een gewonnen weddenschap.

Pole position niet altijd de beste bet

Houd dus in je achterhoofd dat in meer dan de helft van de gevallen iemand anders wint. Je vindt meer waarde in wedden op Formule 1 coureurs die niet vanaf pole vertrekken. Op het circuit van Montreal is het bijvoorbeeld vrij makkelijk om in te halen – dus je vindt waarde door in te zetten op iemand anders dan degene op startpositie 1 staat. Kijk overigens ook eens naar de banden die de teams dit keer hebben geselecteerd en neem dat mee bij je overwegingen voor het plaatsen van een weddenschap.

Wedopties F1

Natuurlijk is het mogelijk om voor iedere race op de F1 kalender de winnaar te voorspellen. Kijk goed naar de conditie van de wagens en de coureurs. Is er spanning in een team (zoals in 2016  tussen Hamilton en Rosberg)? Hoe ligt het circuit de coureur? Zijn er problemen met de auto en hoe ziet de stand in het klassement eruit op dit moment? Allemaal zaken om jouw winnaar te bepalen.

En soms denkt de bookmaker daar heel anders over en zet een (veel) te hoge quotering op jouw favoriet. En dan is het natuurlijk tijd om te wedden en in te zetten!

Inzetten op contructeurstitel

Ook kun je per race voorspellen welke constructeur de wedstrijd wint. De notering is dan uiteraard iets lager dan wanneer je inzet op een individu, maar je hebt meer kans op het winnen van je Formule 1 weddenschap.

Formule 1 voorspellingen kun je overigens voorafgaande en gedurende het seizoen doen en ook live tijdens de races. Een interessante optie is het voorspellen van of Max op het podium eindigt. Die bet vind je vrijwel bij iedere race terug.

Per race speciale Formule 1 weddenschappen

Per Formule 1 race bieden de bookies specials aan. Dat kan variëren van ‘head to head’ weddenschappen (waarbij twee coureurs met elkaar vergeleken worden) tot het voorspellen van hoeveel races een deelnemer gaat winnen. En dan zijn er nog de kwalificaties voor iedere race. Ook daar zijn talloze bets mogelijk.

Het Formule 1 circus begint meestal op donderdag / vrijdag met de trainingen, de kwalificaties zijn op zaterdag en de race zelf is op zondag. Wedden op Formule 1 kan vaak al ruim voor aanvang. Nadat bekend is wie de pole position heeft gepakt, en wanneer het dus ook duidelijk is hoe eenieder heeft gepresteerd, worden de noteringen op de goksites aangepast. Een coureur die eerst nog favoriet was kan ineens geen rol van betekenis meer spelen. Maar omgekeerd kan het natuurlijk ook!

Waren de odds eerst heel hoog omdat de bookmakers dachten dat de coureur geen schijn van kans maakte, nu kunnen ze ineens flink gekelderd zijn omdat er veel beter is gepresteerd dan verwacht. Had jij ingezet op het juiste moment, dan heb je dus een hele goede weddenschap lopen!

F1 kampioen voorspellen

De meest eenvoudige manier van wedden op Formule 1 is het voorspellen wie een race wint. Meestal kunnen de bookmakers wel een duidelijke favoriet aanwijzen en dat zie je dan terug in de odds. Het spreekt voor zich dat wedden op de favorieten minder oplevert dan wedden op een niet zo voor de hand liggende winnaar. Dus hoe groter de favoriet, hoe lager de odds.

Aan het begin van het seizoen

Bij de meeste bookmakers kun je ook voorspellen wie het Formule 1 wereldkampioenschap gaat winnen. Dit is een interessante voorspelling om te doen, want aan het begin van het seizoen zijn de odds vooral gebaseerd op de prestaties van het voorgaande jaar en gedurende het seizoen worden die noteringen aangepast al naar gelang de scores. Check die noteringen eens en zie wat je ermee kunt.
Schatten de bookmakers dit jaar Lewis Hamilton helemaal verkeerd in? Profiteer dan van de hogere odds op de andere coureurs! Op de pagina met de Formule 1 kalender vind je ook informatie over de circuits – heel nuttig om mee te nemen in je overwegingen.

Nu al de Formule 1 winnaar voorspellen? Je hebt net kunnen lezen dat dat al kan. Bovenaan deze pagina vind je altijd de meest recente noteringen. Voor de talloze andere inzetmogelijkheden verwijzen wij je naar de site van de bookmaker; wedden op Max Verstappen zit er altijd bij!

Wedden op Max Verstappen

Op welke plaats eindigt Max Verstappen in 2021? Vorig seizoen werd hij derde (214 punten) in het Formule 1 klassement en pakte Lewis Hamilton met 347 punten de wereldtitel. Valtteri Bottas werd tweede met 223 punten. Sergio Perez eindigde als vierde met 125 punten.

In iedere Formule 1 race zijn er kansen voor Max en voor jou! Ook al zit een titel er nog niet in, elke wedstrijd is goed voor talloze weddenschappen. Zit er de komende race een podiumplaats in? Check de actuele odds bovenaan.

Mercedes weer favoriet

Bij de bookies staat Max hoog in aanzien. Voorafgaande het seizoen 2021 werd Max als tweede genoteerd voor het binnenslepen van de titel. Hamilton was in zijn Mercedes wederom favoriet en Bottas zat bij de Formule 1 bookmakers net achter de Red Bull. In de strijd om de constructeurstitel was Mercedes favoriet, gevolgd door Red Bull. Wedden op deze twee wordt dan ook veel gedaan – Ferrari lijkt er nog niet aan te pas komen.

Maar….., niets is zeker in het Formule 1 kampioenschap: een haperende auto of een verkeerde stuurbeweging kan roet in het eten gooien en de coureur kan fluiten naar de punten. Des te spannender wordt het als je er een weddenschap aan koppelt!

Live gokken op Formule 1

Tot slot; denk ook eens aan live wedden op F1. Het is enorm populair – en niet voor niets. Verhoog de spanning van iedere race door de wedstrijd live te volgen en gedurende de wedstrijd in te zetten. Ziggo Sport en de BBC (International) zenden Formule 1 races uit (Ziggo ook zelfs de vrije trainingen en de kwalificaties).

Zie jij gedurende de race welke kant het opgaat? Profiteer van de kansen die het live wedden je biedt en win! De goksites passen continu de noteringen al naar gelang de omstandigheden aan en dat maakt het razend spannend. Zet in op het juiste moment en je pakt een topnotering!

Het seizoen loopt vooralsnog van 28 maart 2021 (GP Bahrein) t/m 12 december 2021 (GP Abu Dhabi). Check geregeld de wedtips en maak een succes van je Formule 1 weddenschap!

Back To Top