Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden op tennis is populair en biedt door de grote hoeveelheid wedstrijden altijd mogelijkheden. Bijna jaarrond zijn er toernooien en zelfs tijdens de korte stop kun je bij Unibet.nl nog tennis weddenschappen plaatsen, want met wedden op sport kun je ook altijd lange termijn voorspellingen doen.

Voorspellen en inzetten kan uiteraard op de vier grandslams, maar er staan ieder seizoen nog tientallen andere toernooien op het schema. Daarover elders in de Tennis Gids meer. Op deze plek lees je hoe het gokken op tennis werkt en hoe je de beste resultaten boekt.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Wedden op tennis bookmakers

Om te beginnen heb je voor het wedden op tennis een account bij een bookmaker nodig. Dat is de plek waar je je tennis weddenschap kan plaatsen. Registreren is in enkele stappen voor elkaar en met wat speelgeld op je account kun je direct aan de slag.

  1. Klik op Unibet.nl of kies een andere tennis bookmaker op deze pagina en je wordt doorgestuurd naar de betreffende website
  2. Doorloop de registratie en zorg dat je correct je persoonlijke gegevens invult
  3. Stel je persoonlijke speellimieten in
  4. Stel je username en wachtwoord in
  5. Stort wat geld om mee te spelen
  6. Je kan nu je eerste tennis bet plaatsen

Bij alle bookies kun naast online wedden op tennis ook inzetten op tal van andere sporten, zelfs wedden op eSports is mogelijk. Open je accounts bij meer dan één bookmaker dan kun je per match de tennis odds vergelijken en inzetten waar je beter uit bent.

Hoe werkt wedden op tennis

Wedden op tennis is populair en dat komt onder meer doordat de sport redelijk voorspelbaar is. In tegenstelling tot teamsporten heb je namelijk met maar twee deelnemers te maken en bovendien zijn de omstandigheden altijd redelijk stabiel en heeft de umpire ook minder invloed op de wedstrijd dan bijvoorbeeld een scheidsrechter bij voetbal.

Dit is gelijk ook de reden dat er voor het wedden op tennis iets minder opties zijn dan voor teamsporten. Maar de mogelijkheden die er zijn maken de match erg opwindend. Over de wedopties verderop meer, we vertellen je eerst hoe je een tennis voorspelling kan doen.

Weddenschappen en noteringen

Heb je eenmaal bij een bookmaker je account aangemaakt, de eventuele welkomstbonus geclaimd en heb je wat saldo om in te zetten, dan kun je starten met gokken op tennis. Zoek op de site van de bookmaker het toernooi of de wedstrijd waarop je wilt wedden en kies de bet waarop je wilt inzetten.

Bij iedere wedoptie vind je quoteringen. Dat getal geeft aan hoeveel er voor iedere ingezette euro wordt uitbetaald als je een weddenschap hebt gewonnen. Hoe lager de odds, hoe groter de kans op die specifieke uitkomst. Een voorbeeld: Djokovic noteert 1.45 tegen Tsitsipas die 2.05 noteert. Djokovic is in dit geval de favoriet bij de bookmakers en had je bijvoorbeeld een tientje op hem ingezet, dan krijg je 14,50 retour bij een goede voorspelling – en maak je dus 4,50 winst.

Een tennis weddenschap gevonden die je aanstaat? Klik op de quotering en de wedcoupon verschijnt in beeld. Geef aan wat je wilt inzetten en bevestig je inzet. Alles gaat nu verder vanzelf.

Tennis odds

Wie wint er in juni in Parijs?

Favorieten French Open

  • Novak Djokovic: 2.60 x je inleg
  • Carlos Alcaraz: 3.20
  • Rafael Nadal: 4.50

Iga Swiatek @1.70 favoriet bij de dames.

Voor iedere ingezette euro krijg je van de bookmakers bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Noteringen d.d. 24.03.23. 18+ Speel Bewust!

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Tips wedden op tennis

Succesvol wedden op tennis vereist enige basiskennis van de sport. En hoe meer je weet over spelers, hoe groter je kans wordt om te winnen. Wees dus bij de tijd en ga nooit blindelings voor bookmakers favorieten en onderschat nooit de underdogs.

Statistieken

Let op de recente vorm van spelers, check eens hoelang een vorige partij duurde en of er recent blessures zijn geweest. Is een speler een langzame starter of een specialist in aces en wie won er het meest in eerdere onderlinge ontmoetingen?

Bij elke wedstrijd vind je op de site van de bookmaker een knop waaronder statistieken verborgen zijn, maak er gebruik van! Het is voor bettors belangrijk te weten hoe een speler de laatste jaren in een bepaald toernooi gepresteerd heeft en/of waarom iemand een vormdip heeft. Met het goed interpreteren van statistieken kun je beter inschatten wie de meeste kans maakt om als winnaar uit de bus te komen.

Gravel, gras of hardcourt?

Kijk verder ook naar speelstijlen en resultaten van spelers op het soort baan waarop getennist wordt. Tijdens het grand slam in Londen wordt op gras gespeeld (een snelle ondergrond) en houdt bij het wedden op Roland Garros rekening met het gemalen baksteen, het is de traagste ondergrond die er is. Deze ondergronden maken de twee toernooien uniek – in het verleden hebben ze al vaker een onverwachte winnaar opgeleverd.

Wie deze zomer de favoriet is op het snelle Engelse gras check je op wedden op Wimbledon. Voorspel jij de grote verrassing van het toernooi?

Research je tennis bet

Met name voor het live wedden op tennis is het goed om te weten hoe bepaalde spelers doorgaans reageren in bepaalde situaties. Doe een klein beetje onderzoek vooraf en je kunt al veel beter je weddenschap onderbouwen. De ene speler kan beter omgaan met de druk bij bijvoorbeeld een breakpoint dan een ander en de ene speler gaat ook anders om met een achterstand of voorsprong dan een ander. Weet je dit soort dingen, dan heb je meer kans op succes met je tennisweddenschap.

Uiteraard is het ook handig om wat van de speelstijl te weten. Wie heeft een harde service, wie speelt altijd aanvallend en wie heeft een sterke backhand?

Check het speelschema

Wil je de winnaar voorspellen van een toernooi, check dan het speelschema en ga na wie elkaar waar tegen kan komen. Een mindere speler kan best ver komen als hij of zij gunstig geloot heeft. Aan de andere kant kunnen grote favorieten uitgeschakeld worden als zij relatief vroeg in het toernooi tegen andere toppers moeten opdraven.

Tennis weddenschappen

We hebben in onze Tennis Gids een speciale pagina met informatie en uitleg van alle soorten tennis weddenschappen die er zijn. Interessant om te lezen want je komt o.a. meer te weten over wedden op tennis met handicaps en over het live wedden op sport. De Over/Under tennis bet willen we op deze plek nog wel apart vermelden. Het is een populaire weddenschap waarmee je kan voorspellen hoeveel sets of games er gespeeld gaan worden.

Gokken op games en sets

Worden het meer of minder dan 23,5 games of meer of minder dan 2,5 sets? Voor een grotere kans op een winnende weddenschap is het noodzakelijk dat je weet hoe sterk spelers zijn met serveren en returns. Onderzoek dat grondig. Bij het wedden op tenniswedstrijden met spelers met een sterke service, zoals bijvoorbeeld Roger Federer, heb je kans op heel wat games. Een ‘Over’ bet kan hier dus interessant zijn.

Maak verder ook zeker gebruik van de tennis voorspellingen van onze experts. Bij grote evenementen vind je bij de voorbeschouwingen regelmatig tips voor kansrijke tennis weddenschappen.

Wedden op tennis | Getty

Wie gaan het doen in 2023?

De afgelopen tennisseizoenen zijn door de coronapandemie de geschiedenisboeken ingegaan. Het vorige jaar werd uiteindelijk afgesloten met Carlos Alcaraz en Rafael Nadal als de nummers 1 en 2 op de ATP ranglijst. Casper Ruud bemachtigde de derde positie en Tsitsipas volgde kort daarop. Novak Djokovic stond met zijn 35 jaar op de vijfde positie. We zijn benieuwd wat de Serviër in 2023 gaat laten zien…

Check geregeld de odds voor het wedden op US Open en de andere slams en zie wie de favorieten bij de bookmakers zijn. Worden Nadal en Djokovic terecht als grootste kanshebbers neergezet of worden het nu toch echt spelers als Alcaraz, Medvedev, Ruud of Tsitsipas?

Bookmakers gokken op tennis

Honderden tennisweddenschappen staan bij de bookmakers voor jou klaar om op in te zetten. Profiteer van hoge noteringen door ruim voor de start van ieder toernooi je voorspelling te doen (zet niet te hoog in, want er kan natuurlijk nog van alles veranderen). Uiteraard staan per match de meest actuele odds online. En dat gaat van set betting tot het voorspellen van het aantal games, tiebreaks en nog veel meer.

Live wedden op tennis

Alle bookmakers bieden je de kans je tennisinzicht te benutten en bieden tennis weddenschappen aan op hun site. Live wedden op tennis hoort daar ook bij en bij heel wat bookies kun je zelfs live stream de wedstrijd volgen.

In-play wedden op tennis geeft je een hoop extra kansen. Je volgt de partij op de voet en je weet wellicht wat de zwakke en sterke punten zijn van bepaalde spelers. Terwijl de wedstrijd in volle gang is worden de noteringen door de bookmakers continu aangepast. Zet in op het juiste moment en je pakt de beste odds.

Live streaming tennis kijken is een uitstekend hulpmiddel bij in play tennis betting en voor spelers bij onder andere bookmaker Bet365 is dat gratis.

Tennis favorieten

De grote namen kent iedereen wel: Rafael Nadal, Novak Djokovic, Naomi Osaka etc. Uiteraard staan deze spelers altijd hoog op de lijst met favorieten van de bookmakers.

Maar wedden op tennis levert meer op als je eens inzet op iemand van wie je een overwinning niet zo snel verwacht. Kijk eens goed naar de conditie en prestaties van outsiders en maak van je voorspelling een succes. Zo had wedden op Australian Open je vorig jaar bij de dames een mooie winst op kunnen leveren als je Jennifer Brady als finalist getipt had. Serena Williams werd in de halve finale uitgeschakeld door de latere winnares Naomi Osaka.

Je kunt bij bookmakers op enkele tenniswedstrijden inzetten, maar ook gokken op een reeks matches met een combi bet. Bepaal zorgvuldig je strategie en onthoud altijd dat je met je verstand speelt en niet met je hart.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Veelgestelde vragen

Je kan bij alle legale bookmakers tennis weddenschappen plaatsen. Een account aanmaken kan via deze website.

Je start met het openen van een account bij een bookmaker. Stort daarop wat speelgeld en je kunt beginnen met tennis weddenschappen plaatsen. Zowel live als pre-match zijn er bij alle goksites voldoende mogelijkheden. Inzetten doe je door op de odds van je bet te klikken, de wedcoupon verschijnt in beeld en alles wijst verder voor zich.

Op deze pagina vind je altijd een actuele suggestie voor tennis betting. Verder blikken we bij grote toernooien in een voorbeschouwing vooruit en tippen we je de beste tennis weddenschappen van dat moment.

Doe voor elke tennis bet die je plaatst wat research. Check bijvoorbeeld de ondergrond waarop gespeeld wordt (en hoe dat de spelers ligt), ga de speelstijlen na en duik in wat statistieken die je op de site van de bookmaker vindt.

Zeker. Daarvoor gebruik je bij de bookmakers de Over/Under optie. Je voorspelt daarmee of er meer of minder dan het gestelde aantal wordt gespeeld.

Speel sowieso altijd bij een tennis bookmaker met een vergunning van de Kansspelautoriteit. Je vindt ze op deze site. Goede tennis bookmakers zijn onder meer:

Met name de eerste blinkt uit vanwege het enorme live tennis betting aanbod en de live streams.

Back To Top