skip to Main Content
Wedden op WK voetball 2022

Op deze pagina lees je hoe wedden op WK voetbal werkt, check je de favorieten, de odds en hoe je kan inzetten bij bookmakers. En verder geven we je tips voor de beste WK weddenschappen. Met wedden op voetbal wordt het WK 2022 in Qatar hoe dan ook een mooi toernooi. Wil jij het WK voorspellen? Dan begin je hier…

#ad
Bet365 Sport
Nieuwe klanten
Tot wel €100 in wedkredieten
Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl - Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Wedden op WK voetbal 2022

Elke vier jaar proberen alle landen zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap voetbal. Het WK is voor de meeste voetballiefhebbers vier weken lang één groot feest. Voetbalculturen clashen regelmatig met elkaar en dat zorgt vaak voor spectaculair voetbal en verrassende wendingen! Om de beste WK voorspellingen te kunnen doen, en dus meer kans om te winnen met wedden op WK voetbal, is het aan te raden een klein beetje onderzoek te doen. Verderop vind je onze tips voor meer succes.

WK winnaar wedden

Het Nederlands elftal heeft zich gekwalificeerd en is erbij in Qatar! Alle ogen kunnen nu op Oranje en het gokken op WK voetbal. Maar of Nederland nu wel of niet meedoet, wedden op het WK is uiteraard altijd mogelijk. Wist je trouwens dat je direct na afloop van het toernooi al kan wedden op de winnaar van het volgende wereldkampioenschap?

Odds winnaar WK voetbal

Tijdens de kwalificaties wordt het aanbod WK weddenschappen bij de goksites al flink groter maar het WK 2022 wedden gaat pas echt los als het toernooi begint! Honderden bets staan bij de bookmakers klaar en het echte voorspellen kan beginnen. Hieronder zie je wie bij de bookmakers de favorieten zijn en de quoteringen voor het wedden op de WK winnaar. Verderop vertellen we je over de andere mogelijkheden die er zijn.

WK voorspellen

Zet hier in op het WK 2022 Odds en favorieten Bet365:

 • Brazilië/Frankrijk: 7.00 x de inleg
 • Engeland: 8.00
 • Spanje: 9.00
 • Argentinië/Duitsland: 11.00

Nederland: 17.00 België: 13.00

Voor iedere ingezette euro krijg je van de bookmakers bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Noteringen d.d. 17.11.21. 18+ Speel Bewust!

Waar wedden op WK voetbal?

Je plaatst al je WK voetbal weddenschappen bij online bookmakers waarvan je links op deze site aantreft. Dat zijn betrouwbare goksites waar je met een gerust hart WK voorspellingen kan doen. Registreer je, stort wat geld op je account en je kan direct je WK weddenschap plaatsen.

Behalve het WK voorspellen kun je met je bookmakersaccount natuurlijk ook gokken op andere events en/of sporten. Denk bijvoorbeeld aan de Nations League, het EK, tennis of darten. Inzetten kan waar en wanneer je maar wilt en is mogelijk met kleine en grote bedragen.

Hoe je moet gokken op WK voetbal

Voor alle wedstrijden hebben de bookmakers tientallen weddenschappen klaar staan. Dat varieert van het voorspellen van WK uitslagen tot het gokken op goals, kaarten, corners en nog veel meer.

WK odds

Op de site van een bookmaker zie je vooral veel getallen; dat zijn de odds die aan een bepaalde WK bet gekoppeld zijn. Een voorbeeld: speelt het Nederlands elftal tegen Slowakije, dan zou er bij Nederland 1.80 kunnen staan en bij Slowakije 4.25. In dit geval is Nederland de favoriet en voor iedere euro die je op Oranje inzet krijg je 1.80 terug. Mits je voorspelling goed is natuurlijk.
Uiteraard hoef je niet te wedden op Nederland maar kun je ook gokken op winst van de underdog. Je loopt dan meer risico je weddenschap te verliezen maar een goede voorspelling levert wel veel meer op – de odds zijn immers hoger.

Klikken, inzetten, bevestigen

Bij iedere WK voorspelling staat de quotering vermeld. Een weddenschap plaatsen doe je door op de quotering te klikken, vervolgens verschijnt de wedcoupon in beeld en kun je aangeven hoeveel je wilt inzetten.

Wedden op WK Voetbal: favorieten bookmakers.

Meer deelnemers = leuk voor wedden op het WK

Tijdens het WK voetbal 2022 in Qatar doen er voor het laatst 32 landen mee. Daarna zullen er 48 landen op het WK present zijn. Europa is en blijft het continent met de grootste vertegenwoordiging op het wereldkampioenschap voetbal. Het krijgt straks zestien plekken, daarna komt Afrika met negen plekken, Azië met acht en Noord- en Centraal-Amerika met, net als Zuid-Amerika, zes. Het continent met de minste tickets is Oceanië, zij krijgen er maar één. De overige twee WK tickets worden bij een zeslandentoernooi verdeeld.

Inzetten tijdens de groepsfase

Met name de kleinere voetbalcontinenten hebben baat bij die uitbreiding. Zo zal Oceanië voor het eerst zeker zijn van een plek. Het feit dat dat er meer landen mee doen, is zeker leuk voor ons bettors. Er komen namelijk vooral landen bij die geen bijster hoog niveau hebben. Dit maakt het wedden op de WK groepsfases ontzettend interessant. Het WK in 2022 wordt nog gehouden met vier landen per groep, de toernooien daarna zullen met drie landen per groep gespeeld worden. De grootte van de groep maakt niet zoveel uit, voor beide hebben we dezelfde WK tips.

Groepswinnaars WK voetbal voorspellen

De groepen bestaan namelijk meestal uit één of twee goede landen en één land dat al blij is dat het überhaupt aan het WK voetbal mag deelnemen. De poules zijn van tevoren vaak makkelijk te voorspellen. Bij de meeste bookmakers kan je al wedden op WK voetbal voordat het toernooi van start gaat, er staan ruim van tevoren al een groot aantal weddenschappen klaar. Een van de opties waar wij graag gebruik van maken is het voorspellen van de groepswinnaar.

WK weddenschappen combineren

Stel je voor dat Brazilië in een groep zit met landen als Australië, China en Ivoorkust. Dan is de kans groot dat Brazilië de groep gaat winnen, de odd zal rond de 1.30 zijn. Zo zijn er waarschijnlijk nog wel twee of drie groepen te vinden. Als je die favorieten combineert in één WK weddenschap kom je vaak al snel op een mooie odd van 2.00 of hoger. Daarnaast kunnen we ervan uitgaan dat de grote landen tegen de kleintjes een grote score gaan neerzetten. Zeker nu er straks landen meedoen die nog nooit op dit podium hebben gestaan, kan je met een handicap bet de nodige winst pakken.

Check het WK schema

Zodra het speelschema WK voetbal bekend is (check eens wie elkaar waar in het toernooi kan tegenkomen) vind je bij de bookmakers de weddenschappen per wedstrijd. In eerste instantie is het alleen nog mogelijk om in te zetten op winnaars en/of gelijkspel maar als de wedstrijd dichterbij komt, komen er per duel tientallen wedopties bij.

En dan gaan voor het wedden op WK voetbal 2022 de specifieke zaken tellen. Welke teams hebben te maken met problemen in de verdediging, zijn er blessures, schorsingen of onderlinge ruzies? Ook dit soort dingen zijn van belang bij het WK voorspellen. Hoe meer kennis je vooraf hebt, hoe beter je kunt inschatten in welke WK weddenschappen waarde zit.

Tips wedden WK

Weet je het zelf even niet? Gedurende het hele toernooi krijg je van ons gratis tips voor het wedden op het wereldkampioenschap voetbal. Je vindt de voorbeschouwingen met beste WK bets in de categorie sportweddenschappen.

Gokken op kaarten WK voetbal

Iets waar je rekening mee zou moeten houden zijn de verschillende voetbalculturen/stijlen. Daar schreven we al kort over bovenaan de pagina. Het WK voetbal is natuurlijk het enige toernooi waar landen uit verschillende continenten tegen elkaar spelen. Deze clash van culturen en speelstijlen levert vaak mooie wedstrijden op. Naast mooi voetbal staat het vaak garant voor strijd, passie en de nodige harde tackles die we in Europa niet gewend zijn.

Let op Afrika, Zuid-Amerika en scheidsrechters

Vooral landen uit Afrika en Zuid-Amerika staan garant voor tackles en gele kaarten. Als we kijken naar de top 10 landen met de meeste gele kaarten per wedstrijd, staan daar zes landen uit Afrika of Zuid-Amerika tussen. Er zijn natuurlijk ook scheidsrechters uit alle continenten die fluiten op het WK. Hiermee moet met het wedden op WK voetbal ook rekening worden gehouden – scheidsrechters uit Zuid-Amerika zullen minder snel geel geven voor tijdrekken en zeuren dan scheidsrechters uit Europa.

Wel of geen gele kaart bij schwalbes en zeuren?

Dat Zuid-Amerikaanse voetballers veel schwalbes maken, zeuren bij de scheidsrechters etc. zijn niet alleen vooroordelen, maar het is ook echt waar. Dit kan je terugzien in de statistieken. Dit maakt dat de scheidsrechters uit de continenten die dat gewend zijn, er minder snel iets tegen zullen doen. Terwijl we in Europa een hekel hebben aan “valsspelen” en we de nodige scheidsrechters hebben die bij het eerste weerwoord meteen geel geven.

Check bij het wedden op WK voetbal wie er fluit

De landen die vaak harde tackles inzetten, veel zeuren of op een andere manier “lastig” zijn pakken op het WK voetbal vaak een heel aantal kaarten. Kijk dus voordat je je WK weddenschap plaatst, even naar de scheidsrechter die de wedstrijd fluit. Staat er een Europese scheidsrechter op een Zuid-Amerikaans onderonsje, dan kan je er van uit gaan dat er de nodige kaarten komen. Speelt een Afrikaans land tegen een snel spelend en makkelijk voetballend land, dan is de kans groot op een aardige harde schoppen en tackles.

Dit geldt natuurlijk voor het gehele toernooi en misschien nog wel meer wanneer er écht iets op het spel staat. In de knock-out fase of wanneer een land nog moét winnen om door te gaan dan zal het er nog iets harder aan toe gaan.

WK winnaar voorspellen

Voorafgaande het vorige WK was Duitsland samen met Brazilië dé favoriet bij de bookmakers. De regerend wereldkampioen voetbal bakte er in de eerste groepswedstrijd echter niets van en kelderde bij de wedkantoren direct.

Bovenaan stond nog steeds Brazilië, maar ook de Goddelijke Kanaries wisten hun eerste WK wedstrijd niet te winnen – er werd gelijk gespeeld tegen nota bene de Zwitsers. Het kan dus raar lopen op zo’n groot evenement, de druk is immens en sommige ploegen moeten echt groeien in het toernooi.

Bovenaan vind je de actuele odds voor de WK voetbal favorieten van 2022. Houd daarbij ook de gevaarlijke outsiders in de gaten. Overigens heb je bij het voorspellen van de WK winnaar bij de bookmakers ook de mogelijkheid om in te zetten op een top 2 of top 4 plaats – en dat gaat vaak tegen prima odds.

Topscorer WK voorspellen

Wie wordt topscorer van het WK voetbal? Dat is altijd een interessante vraag. Messi stond in het afgelopen toernooi samen met Neymar in eerste instantie bovenaan, maar de Argentijn duikelde enorm naar beneden na die eerste teleurstellende wedstrijd.

De odds voor WK topscorers kunnen enorm fluctueren. Telde Ronaldo eerst niet mee, na zijn drie goals in de wedstrijd tegen Spanje steeg hij op het lijstje en werd plotsklaps de WK topscorer favoriet bij de bookmakers. De odds gingen binnen 1 dag van 15.00 naar 3.00.

Tips gokken op topscorer

Odds kunnen dus snel stijgen en dalen. Wil je voorspellen wie topscorer WK voetbal wordt, dan zul je een paar zaken sowieso moeten nagaan: welk land kan ver komen op het WK (uiteraard van groot belang, want hoe meer wedstrijden een land speelt, hoe meer kansen voor de toppers om doelpunten te maken), welke spelers zijn bijna niet te stoppen op weg naar het doel, wie is in topvorm en scoort altijd al veel in de eigen competitie? Bovenaan vind je de actuele quoteringen voor de WK topscorers.

Soorten WK Weddenschappen

Zoals je hebt kunnen lezen gaat WK wedden verder dan alleen het voorspellen van de winnaar of uitslag. Uiteraard zijn dat prima WK weddenschappen en kun je er geld mee winnen, maar verdiep je ook eens in de mogelijkheden van Asian Handicaps, combinatie weddenschappen en over/under betting.

Betere WK odds

Ga bijvoorbeeld bij een wedstrijd met ongelijke tegenstanders voor een handicap bet. Door een virtuele voorsprong te geven aan de zwakkere partij pak je hogere noteringen.

Verwacht je bij een wedstrijd tussen ploegen voor wie er nog veel op het spel staat dat er flink verdedigd gaat worden? Check dan eens de odds op ‘minder dan 1.5 goals’ bijvoorbeeld. Dat soort WK voorspellingen leveren je vaak meer op dan je denkt. Voor wie meer wil weten: in de handleiding vind je uitleg van diverse voetbal wedtypes, tips en meer.

Uiteraard zijn dit soort mogelijkheden er ook buiten het WK voetbal om. Fan van de Spaanse competitie? Probeer eens wat van bovenstaande mogelijkheden uit met La Liga of met bijvoorbeeld wedden op Champions League of andere grote toernooien.

WK wedden

Check vorm en eerder resultaten

Afgelopen keer werd Frankrijk WK winnaar. De ploeg van Didier Deschamps was in de WK finale te sterk voor Kroatië en de wedstrijd eindigde met 4-2.

Check voor het wedden op WK voetbal Qatar ook de resultaten van de Confederations Cup, vriendschappelijke wedstrijden en die van de kwalificaties voordat je inzet. Je krijgt zo een goed beeld van de elftallen en kan je je weddenschap erop afstemmen. Hoe eerder dat je een WK bet plaatst, betekent doorgaans hogere noteringen.

Live wedden op WK voetbal

Tijdens de wedstrijd inzetten is het helemaal… Live wedden op het WK houdt in dat je je voorspelling doet terwijl de wedstrijd bezig is. Je kunt dan uiteraard veel beter inschatten hoe het spel verloopt en je weddenschap daarop baseren.

Deze manier van voorspellen is een vak apart. Probeer het eens uit met kleinere bedragen en kom erachter hoe het precies werkt. In ieder geval gaat het erom dat je snel reageert op wat er op het veld gebeurt want de odds bij de bookies worden continue aangepast. Leer nu vast de fijne kneepjes en je kunt straks met live wedden op WK voetbal 2022 goed uit de voeten.

Achtergronden WK voetbal

Na een aantal jaren samengewerkt te hebben met het IOC en de Olympische spelen besloot de FIFA in 1930 het eerste officiële wereldkampioenschap voetbal te organiseren. Tijdens dit eerste WK voetbal was Uruguay gastland. Dit had twee redenen: ten eerste werd in Uruguay een eeuw onafhankelijkheid gevierd en ten tweede was Uruguay op dat moment één van de grootste voetballanden. Ze hadden twee keer op rij de Olympische spelen gewonnen en stonden daardoor qua prijzen aan de top van het mondiale voetbal.

Voor dit eerste WK kon men zich niet plaatsen of kwalificeren, maar landen werden door de FIFA uitgenodigd. Vanuit Europa was er echter weinig animo vanwege de lange reistijd en hoge kosten. Uiteindelijk waren alleen België, Roemenië, Joegoslavië en Frankrijk van de partij. Zij werden mede overgehaald door de Uruguayaanse regering.

WK voetbal 2022 laatste met 32 landen

In de eerste editie deden in totaal 13 teams mee, dit aantal werd in de jaren daarna verhoogd naar 16. In de begintijd van het WK voetbal kwamen de meeste deelnemers uit Europa en Zuid-Amerika. De teams uit andere continenten kwamen vaak niet verder dan de groepsronde en werden meestal makkelijk verslagen. In 1982 werd het voetbaltoernooi uitgebreid naar 24 teams, in 1998 naar 32 deelnemers. Het WK voetbal in Qatar in 2022 is de laatste editie met 32 deelnemers. Daarna wordt het deelnemersveld nog verder uitgebreid en zullen er zoals gezegd maar liefst 48 landen meedoen. Door die uitbreiding kunnen landen uit continenten als Afrika, Azië en Noord-Amerika zich makkelijker plaatsen.

Brazilië favoriet WK voetbal

Het land dat sinds het eerste wereldkampioenschap voetbal het vaakst meedeed én ook het vaakst won is Brazilië. Zij waren er vanaf het begin bij en hebben sindsdien geen enkel toernooi gemist. Brazilië is daarnaast ook het eerste land dat de wereldbeker voetbal mocht houden. De beker is een wisselbeker met als regel dat het land dat hem drie keer wint, de beker mag houden.

In totaal heeft Brazilië de wereldbeker al vijf keer gewonnen en daarmee is het dus ook het land dat het vaakst wereldkampioen voetbal is geworden. Brazilië is ook (voorafgaande de start) op het WK 2022 favoriet bij de bookmakers.

Na Brazilië zijn het Duitsland en Italië met de meeste wereldtitels, zij wonnen het WK beide vier keer. Er zijn tot op heden nog maar acht landen geweest die wereldkampioen voetbal zijn geworden. Naast de eerdergenoemde landen zijn Frankrijk, Argentinië en Uruguay twee keer kampioen geworden en Engeland en Spanje één keer. Bovenaan deze pagina tref je de actuele WK voetbal odds aan voor de favorieten.

WK kwalificaties

Het eerste wereldkampioenschap voetbal was het enige waarvoor landen werden uitgenodigd, voor alle edities daarna waren er WK kwalificaties. Elk continent bepaalt zelf hoe de kwalificatie verloopt. De meeste voetbalbonden kiezen voor een groepssysteem. In Europa is het zo dat de nummer één van een WK kwalificatiegroep zich direct plaatst voor het eindtoernooi. De nummers twee spelen onderling play offs voor plaatsing. De indeling van de kwalificatiegroepen wordt bepaald door een loting, die aan de hand van de wereldranglijst zo eerlijk mogelijk wordt gehouden.

In Zuid-Amerika wordt er ook gebruik gemaakt van een groepssysteem, maar met maar één groep. Het is een groep met alle tien deelnemende landen en de top vier plaatst zich voor het toernooi. De nummer vijf plaatst zich voor een intercontinentale play off wedstrijd. Hierbij doen landen uit Azië, Noord- en Centraal-Amerika, Oceanië en dus Zuid-Amerika aan mee. Door middel van loting wordt bepaald welke landen tegen elkaar spelen. Die landen spelen zowel uit als thuis tegen elkaar en zo worden de laatste tickets verdeeld.

Veelgestelde vragen wedden op WK voetbal 2022

De favorieten voor het WK 2022 in Qatar bij de bookmakers zijn:

 • Brazilië
 • Frankrijk
 • Engeland
 • Spanje
 • Duitsland
 • België
 • Italië

Check op deze pagina de actuele quoteringen.

De top 3 beste bookmakers voor het WK 2022 zijn:

 • Bet365
 • Unibet
 • Toto

Op deze site kun je op diverse plekken doorklikken naar de bookmakers om je registreren en je WK bet te plaatsen.

Je kan zeker wedden op poulewinnaars! En combineer je voor de hand liggende groepswinnaars in een multi bet, dan krijg je vaak een uitstekende notering. Sowieso biedt de groepsfase van het WK tal van goede opties voor succesvolle weddenschappen. Je leest er hierboven meer over.

De actuele odds voor het WK voetbal 2022 in Qatar check je op deze pagina. Ze worden regelmatige geüpdatet.

Om in te kunnen zetten op het WK voetbal heb je ten eerste een bookmakersaccount nodig. Die kun in enkele stappen aanmaken. Vervolgens zoek je op de site van de bookmaker de wedstrijd waarop je wilt inzetten en zie je welke weddenschappen er allemaal beschikbaar zijn. Een bet gevonden die je aanstaat? Klik op de bijhorende notering en de wedcoupon verschijnt in beeld. Het wijst zich verder allemaal voor zich: je geeft je inzet aan, bevestigt je weddenschap en klaar is kees. Heb je je WK weddenschap gewonnen, dan wordt het geld automatisch op je account gestort.

Brazilië is momenteel favoriet om het WK voetbal in Qatar te winnen. Kort daarop volgt Frankrijk. Elders op deze pagina vind je actuele kanshebbers aldus de bookmakers.

Op deze data speelt het Nederlands elftal WK kwalificatiewedstrijden:

 • Wo 1 september 20:45 Noorwegen – Nederland
 • Za 4 september 20:45 Nederland – Montenegro
 • Di 7 september 20:45 Nederland – Turkije
 • Vr 8 oktober 20:45 Letland – Nederland
 • Ma 11 oktober 20:45 Nederland – Gibraltar
 • Za 13 november 20:45 Montenegro – Nederland
 • Di 16 november 20:45 Nederland – Noorwegen
Back To Top