skip to Main Content

Voor het wedden op sport zijn er oneindig veel mogelijkheden en dat geldt met name voor het wedden op voetbal. Wat kan er allemaal en met welke voetbalweddenschappen heb je de meeste kans om te winnen? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over het gokken op voetbalwedstrijden!

Succesvol wedden op voetbal

Het hele jaar rond kun je wedden op voetbal. En dat beperkt zich natuurlijk niet tot alleen de Nederlandse competities. Fan van de Serie A, La Liga, Premier League of Pro League? Wekelijks zijn staan er tientallen wedstrijden voor je klaar. En wat dacht je van het EK en het wedden op WK voetbal?

Inzetten op voetbal kan bij alle goksites en er zijn talloze mogelijkheden om een mooie winst te maken met je weddenschap! Hoe je dat doet? We leggen het je uit.

Meer winst met gokken op voetbal bij bookmakers

Voetbal is zonder twijfel de meest geliefde sport ter wereld en de online weddenschappen op voetbal zijn immens populair. Dat is vooral te danken aan het feit dat je met wedden op voetbal bij online bookmakers veel meer winst kunt maken dan met toto wedden en dergelijke.

De quoteringen (het bedrag dat je per ingezette euro wint bij een goede voorspelling) zijn bij de bookies doorgaans hoger en bovendien is het aanbod van weddenschappen vele malen groter. En dan hebben we het nog niet eens over het gemak van online wedden op voetbal – dat gaat zoveel eenvoudiger dan het gepriegel op zo’n formuliertje.

24/7 inzetten op voetbal

Dag en nacht kun je bij de bookies terecht voor je voetbal weddenschap en je kunt inzetten op competities van over de hele wereld. Dat gaat van wedden op Premier League tot aan wedstrijden in China en Maleisië en van wedden op La Liga tot aan de competitie in Iran. En denk niet ‘wat heb ik daar nou aan?’ Juist een weddenschap op onbekendere ploegen is vaak het meest winstgevend. Maar daarover later meer.

Mocht je het nodig hebben: in de index Gokken A-Z vind je een beknopte uitleg van alle wedtermen en nog veel meer. Makkelijk om bij de hand te houden…

Opties wedden op voetbal

De meest eenvoudige weddenschap die er is, is het aanwijzen van de winnaar. De single bet is een vrij veilige optie en biedt redelijk wat zekerheid. In het jargon van betting gaat het om een 1, een X of een 2. De 1 betekent dat de thuisspelende ploeg wint, de 2 dat de gasten winnen, een X dat het gelijkspel wordt.

Doelpunten voorspellen

Maar wedden op voetbal kan zoveel spannender! Een hoge waarde creëren kun je zelf. Soms heb je simpelweg geen flauw idee en geen voorgevoel over het resultaat van een partij. Maar het kan zijn dat je wel aan voelt komen dat er veel goals gaan vallen. Bijvoorbeeld omdat het de historische trend is in dat affiche, of omdat een bepaalde spits in blakende topvorm verkeert, of omdat een paar cruciale verdedigers ontbreken.

In dat geval kan je wedden op de markten voor het totale aantal goals. Probeer het eens uit met bijvoorbeeld wedden op Nations League! De weddenschappen worden in regel genoteerd in halve getallen, bijvoorbeeld: meer dan 2,5 goals (over 2,5 goals). Daarmee worden misverstanden voorkomen, want als je het ‘minder dan 3 goals’ noemt, dan blijft dat getal 3 toch een beetje hangen, en kan je ten onrechte gaan denken dat je bij drie goals ook nog de bet wint.

Meest gedane voorspellingen

De onder of boven de 2,5 goals weddenschap is tevens de populairste markt die er in het wedden op voetbal is. De reden is simpel: gemiddeld gezien vallen er in het profvoetbal zo’n 2,5 goals per wedstrijd. In de Eredivisie ligt het gemiddelde trouwens een stukje hoger! Onderzoek zulke dingen voor je een plan maakt.

Een andere handige truc is enkele voetbal weddenschappen combineren, de zogeheten multi bet. Je maakt als het ware een toren van op elkaar gestapelde bets. Dat maakt de quotering ineens een stuk hoger want de quoteringen worden met elkaar vermenigvuldigd.

Meer risico, maar hogere winst

Stel dat je bij de bookmaker drie tips selecteert met een notering van 2.00. Je totale quotering wordt dan 2.0 x 2.0 x 2.0 = 8.00. Zet je een tientje in, dan kan je dat plots omtoveren tot 80 euro.

Het risico van de weddenschap is ook groter, want je moet alle drie de voorspellingen correct hebben, maar al met een bescheiden inzet kun je een dikke winst maken. Probeer deze optie eens uit met het wedden op Jupiler Pro League.

online wedden op voetbal

Populaire weddenschappen voetbal

Ook de optie ‘beide teams scoren’ is een zeer populaire weddenschap. Hiermee dek je heel veel scores tegelijk af. De enige scores die niet mogen optreden zijn 0-0, 1-0 of 0-1. Een succesvolle BTTS weddenschap behaal je doorgaans met het inzetten op teams uit de middenmoot van een competitie (en denk hierbij ook aan wedden op Europa League). Dat zijn immers teams die niet sterk genoeg zijn om een wedstrijd van begin tot eind te controleren en daardoor tegentreffers niet kunnen voorkomen. Maar ze zijn ook weer niet zo zwak, zoals de staartclubs, dat ze zelf amper kansen scheppen.

Kortom, bij wedstrijden met dit soort clubs is de kans het grootst dat aan beide kanten van het veld goals vallen. Lees in de wedgids BTTS meer over deze soort bets en waar je op moet letten.

Blijf reëel met acca’s

Verder zijn de eerder genoemde multi weddenschappen behoorlijk populair – er worden heel wat accumulators (zo worden ze ook wel genoemd) samengesteld. De echte waaghalzen proppen hun acca vol met riskante bets, zodat er een enorme megaklapper van een notering ontstaat. Dat is leuk om een nachtje over te dromen maar het is reëler om een paar kleinere odds te combineren. Denk dus goed na voordat je inzet.

Goede waarde vinden voor je voetbal bet

Een wat meer ervaren wedder heeft het constant over ‘value’, oftewel waarde. Wil je op de lange duur winst maken met wedden op voetbal, dan moet je waarde kunnen vinden. Waarde is het verschil tussen jouw inschatting van wat correcte noteringen zouden zijn en de werkelijke noteringen.

Schat jij de kans dat een bepaalde ploeg een bepaalde wedstrijd wint in op 50%, dan vind jij een notering van 2.00 dus correct. Maar als een bookmaker 2.50 aanbiedt of nog hoger, dan heb je waarde gevonden.

Heeft de bookmaker slechts de notering 1.75 of lager in de aanbieding, dan zal je er ernstig aan moeten twijfelen om die bet te plaatsen. Dan moet je eerder gaan denken aan de alternatieven: gelijkspel of winst van de tegenstander. Want die noteringen zijn dan, in verhouding tot jouw inschattingen, te hoog geprijsd.

Research doen

Een goede waarde vinden is gebaseerd op research. Kijk eens rond bij onbekende competities, doe een klein beetje onderzoek.

Zoek naar antwoorden op dit soort vragen: hoe staat het met de fitheid van de aanvallers en verdedigers? Hoe is de sfeer in een team? Hoe presteert deze ploeg de laatste tijd thuis of juist uit? Is deze opponent een angstgegner? Heeft het ene team de laatste weken aanzienlijk meer speelminuten gemaakt dan het andere?

De bookmaker overtroeven

De informatie die deze zoektochten opleveren stellen je in staat om de bookmaker met het wedden op voetbal te slim af zijn. Natuurlijk doen de bookies ook onderzoek. Maar zij moeten zo enorm veel sportevenementen tegelijk researchen, dat jij je met je focus op een paar evenementen veel diepgaander kan speuren.

De bookmakers richten zich bovendien echt niet op iedere vage wedstrijd waar ook ter wereld, en daarom kunnen ze winst of verlies van een ploeg soms behoorlijk verkeerd inschatten. Dus check even wat sites (iedere club heeft er wel eentje) en je kunt mooie odds scoren! Overigens ook een aanrader voor het wedden op Jupiler League wedstrijden.

Gokken op voetbal | Getty

Informatie wedden op voetbal

Op Onlinewedden.com vind je over allerlei soorten onderwerpen en weddenschappen een handleiding. Van hoe het werkt bij bookmakers tot de uitleg van tal van voetbalweddenschappen. Ben je een nieuwkomer in de wereld van voetbal betting, dan heb je er vast iets aan om eerst de handleiding te lezen. En heb je eenmaal bij een van de goksites een account aangemaakt, dan kun je met je voetbalweddenschappen aan de slag.

En hoe! Want een wedden op voetbal is dan wel simpel, met wat adviezen kun je met je bet een nog leukere winst pakken. En dat geldt uiteraard niet alleen voor voetbal. Overweeg ook eens te wedden op vechtsporten bijvoorbeeld – met je bookmakers account kun je alle kanten op!

Profiteren van gratis voetbal tips

In de handleidingen vind je genoeg stof om je eens in te verdiepen. Maar je kan het jezelf ook makkelijker maken. Wekelijks geven onze experts je voetbal wedtips voor het weekend en van de grote wedstrijden krijg je bovendien aparte voorbeschouwingen met bijhorende gratis betting tips.

En ook bovenaan deze pagina vind je altijd wat actuele odds – dat kan gaan over het wedden op Bundesliga vanwege een topper aldaar of over en groot actueel internationaal toernooi, maar net wat hot is.

Wedden op Ajax, Feyenoord en PSV

De ‘grote drie’ van Nederland (Ajax, Feyenoord en PSV) wonnen in het vorige seizoen 42 van hun 51 gezamenlijke thuiswedstrijden. Halen we de onderlinge duels daar tussenuit, dan stijgt de winstkans bij een thuisduel nog meer richting de 90%.

Bij pakweg Ajax thuis tegen Sparta is de odd op thuiswinst misschien maar 1.30, maar daarmee geef je via een acca je notering bij het (in dit geval) wedden op Eredivisie toch een lekkere boost van dertig procent.

Ook is het bij veel wedstrijden mogelijk om in te zetten op het aantal kaarten, corners, de stand bij rust, de topscorer enzovoorts. Staan er voor wedstrijden uit de Eredivisie er al rond de 150 weddenschappen klaar, bij grote wedstrijden zoals bij het wedden op Champions League voetbal zijn er meer dan 400 bets beschikbaar!

Analyse

Natuurlijk zit er een willekeurig element in deze aspecten van een voetbalwedstrijd. Toch kan je ook hier een analyse toepassen.

Als er bijvoorbeeld een derby plaatsvindt (FC Twente tegen Heracles) of een zogeheten ‘beladen duel’ (Ajax tegen Feyenoord), dan wil het nog wel eens gele en rode kaarten regenen. Terwijl een duel als Feyenoord tegen stadgenoot Excelsior vaak redelijk vreedzaam verloopt, vanwege de onderlinge lijntjes tussen de clubs.

Wedden op voetbal promo’s bij grote events

Je hebt op deze pagina kunnen lezen dat er voor het gokken op voetbal ongelooflijk veel mogelijkheden zijn en vaak zien de voetbal bookmakers in grote evenementen (zoals bijvoorbeeld tijdens het wedden op EK voetbal) aanleiding om met een lucratieve promo te komen. Bijvoorbeeld een welkomstbonus voor nieuwe klanten, of een geld terug actie als een bepaalde uitslag optreedt. Check de promoties zo nu en dan en profiteer van een mooie aanbieding!

Mobiel wedden

Tot slot…: de bookmakers zijn vanzelfsprekend ook via de smartphone of tablet te bereiken. Hetzij via de website, die is aangepast voor mobiele schermen, hetzij via een speciale app die je kunt downloaden. Vaak kan je via de site of app live stream sportwedstrijden kijken. Komt een bepaalde wedstrijd niet op tv, probeer het dan online via de bookies!

Back To Top