Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Op zoek naar waar je kan wedden op voetbal en benieuwd naar wat de beste voetbal goksites zijn? Een uitgebreid aanbod en hoge odds vind je bij Unibet.nl en Bet365, het zijn de beste bookmakers voor het wedden op sport in Nederland.

Op deze pagina lees je alles over het plaatsen van voetbal weddenschappen. We beginnen met wat praktische zaken; hoe het werkt en waar je je voorspelling kan doen, daarna onze tips voor hoe je met online wedden op voetbal een mooie winst kan maken.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Zo werkt wedden op voetbal

Het hele jaar rond kun je bij Unibet.nl wedden op voetbal, ook buiten het seizoen met bijvoorbeeld een lange termijn weddenschap. En dat beperkt zich natuurlijk niet alleen tot Nederland, wekelijks staan er tientallen voetbal weddenschappen in allerlei competities voor je klaar.

En wat dacht je van wedden op WK voetbal of gokken op het EK? Tijdens deze grote toernooien worden er meer dan ooit voorspellingen gedaan en zijn de opties bij de bookmakers nog veelzijdiger.

Alle goksites hebben odds voor voetbal wedden en er zijn talloze mogelijkheden waarmee je met een weddenschap een mooie winst zou kunnen maken. Lees verder en ontdek!

Bookmakers wedden op voetbal

Wedden op voetbal doe je dus bij een online bookmaker. Dat is simpelweg een bedrijf die weddenschappen aanbiedt en waar je je voetbal voorspelling kan doorgeven. Om voetbalwedstrijden te kunnen voorspellen heb je daarom als eerste een account bij een bookmaker nodig.

Legale bookmakers voetbal in Nederland

Bij een bookmaker een account voor het wedden op voetbal aanmaken gaat als volgt:

  1. Ga naar de website van Bet365.nl (de meest complete bookmaker voor voetbal) of Unibet.nl (altijd net wat hogere odds en een wat gebruiksvriendelijkere site)
  2. Er wordt je om persoonlijke gegevens gevraagd, vul die correct in
  3. Stel je persoonlijke speellimieten in
  4. Kies je username en wachtwoord
  5. Stort wat geld om mee te spelen

Je kan nu direct aan de slag en je eerste voetbal weddenschappen plaatsen, mits je ouder dan 18 bent natuurlijk.

Voetbal odds

Hoeveel elke voetbal weddenschap waard is bepaalt de goksite. Hierbij wordt gekeken naar hoe groot de kans is dat de bet goed zal zijn. Hoe groter die kans, hoe lager de odds.

De odd staat voor hoeveel geld je terugkrijgt bij een gewonnen voetbal weddenschap. Een quotering van bijvoorbeeld 2.00 betekent dat je twee keer je inleg terugkrijgt bij een goede voorspelling. Zet je bijvoorbeeld 10 euro in dan krijg je bij een goede voorspelling 20 euro terug, dus je maakt 10 euro winst.

24/7 inzetten op voetbal

Dag en nacht kun je voor je voetbal voorspelling bij de goksites terecht en zoals gezegd kan je inzetten op competities van over de hele wereld. Dat gaat van wedden op Premier League tot aan wedstrijden in China en Maleisië en van wedden op La Liga tot aan de competitie in Iran.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Opties wedden op voetbal

De opties voor het inzetten op voetbalwedstrijden worden alsmaar ruimer. Waar je vroeger met wedden op voetbal bij toto alleen op winst voor een van de partijen of op een gelijkspel kon inzetten (1X2), is dat nu zeker niet meer zo. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een weddenschap op afsluiten. Het verschilt overigens wel per bookmaker waarop je kan inzetten. De grootste voetbal bookmakers, zoals Bet365 bijvoorbeeld, hebben de meeste markten.

Pas op met risicovolle voorspellingen

Pas wel op met te veel gekke voetbal weddenschappen; je kan op zoveel dingen inzetten dat het soms verleidelijk is om overal maar wat te proberen. Voetbal bookmakers bieden tegenwoordig bijvoorbeeld zelfs bets aan voor wanneer de eerste ingooi plaatsvindt en zelfs wie de aftrap neemt. Dit zijn weddenschappen die gebaseerd zijn op puur geluk en die raden wij dan ook af. Hoe kan je immers voorspellen wie de kop of munt wint voor de aftrap?

Inzetten op goals

Soms heb je bij een bepaalde wedstrijd simpelweg geen flauw idee en is het aanwijzen van een winnaar lastig. Maar het kan wel zijn dat je aan voelt komen dat er veel goals gaan vallen (tip: denk daar bij het wedden op Serie A aan de wedstrijden van Atalanta). Bijvoorbeeld omdat het de historische trend is in dat affiche, of omdat een bepaalde spits in blakende topvorm verkeert, of omdat een paar cruciale verdedigers ontbreken.

In dat geval kan je wedden op de markten voor het totale aantal goals. Deze voetbalweddenschappen worden in regel genoteerd in halve getallen, bijvoorbeeld: meer dan 2,5 goals. Daarmee worden misverstanden voorkomen, want als je het ‘minder dan 3 goals’ noemt, dan blijft dat getal 3 toch een beetje hangen, en kan je ten onrechte gaan denken dat je bij drie goals ook nog de bet wint. Probeer deze optie eens uit met bijvoorbeeld wedden op Nations League, de odds zijn over het algemeen aantrekkelijk.

Deze voetbal bet is zeer populair. Waarom? Gemiddeld gezien vallen er in het profvoetbal zo’n 2,5 goals per wedstrijd. In de Eredivisie ligt het gemiddelde trouwens nog een stukje hoger.

Wedden op voetbal: player statistieken

Wedden op wie de voetbalwedstrijd wint, hoeveel goals er vallen, hoeveel corners er zullen zijn. Dat zijn veel voorkomende voetbalvoorspellingen die wij zelf ook vaak doen, bijvoorbeeld bij het wedden op Jupiler Pro League.

Andere opties die voor het wedden op voetbal tegenwoordig steeds meer worden aangeboden en erg lucratief kunnen zijn, zijn de zogenaamde player statistieken. Steeds meer online bookmakers bieden ze aan, zowel bij de nationale competities als bij het wedden op Europa League, het EK en meer. Je kan hierbij allerlei voorspellingen per speler doen zoals: hoeveel schoten heeft iemand, hoeveel schoten op doel, hoeveel passes, hoeveel overtredingen maakt een speler, hoe vaak staat hij buitenspel, hoe vaak wordt er een overtreding op een speler gemaakt? Op al dit soort gebeurtenissen kan je inzetten en deze voetbalweddenschappen kunnen zeker waardevol zijn.

Buitenspelstatistiek

Op het afgelopen EK stond Morata van Spanje bijvoorbeeld bijna elke wedstrijd meerdere keren buitenspel. Zo zijn er wel meer spelers die berucht zijn om hun buitenspelstatistiek. Als je inzet op een speler ‘staat twee keer of meer keer buitenspel’ dan zal de notering al snel richting de 2.00 gaan, zelfs bij een speler die vaak buitenspel staat.

Schoten op doel voorspellen

Een schot op doel van een spits zal natuurlijk weinig opleveren, maar een kopsterke verdediger kan natuurlijk ook een schot op doel krijgen en die odds gaan vaak al richting de 4.00. Bij het wedden op een schot op doel maakt het niet uit of iemand dat daadwerkelijk met zijn voeten doet of met z’n hoofd of zelfs met z’n schouder. Zolang het maar een doelpoging is die of een goal oplevert of een redding van de keeper. Een schot op de paal/lat telt niet mee bij deze voetbal bet.

Je kan overigens vaak ook inzetten op schoten op doel van buiten de zestien meter. Er zijn natuurlijk een groot aantal middenvelders die wel van een poging buiten de zestien houden. Een Kevin de Bruyne, Pogba of een buitenspeler als Neymar of Messi schieten regelmatig van buiten de zestien op doel.

Gokken op voetbal | Getty

Voetbal weddenschappen combineren

Verder zijn combi weddenschappen behoorlijk populair – er worden heel wat accumulators (zo worden ze ook wel genoemd als er vier of meer picks gecombineerd worden) samengesteld. De echte waaghalzen proppen hun acca vol met riskante bets, zodat er een enorme megaklapper van een notering ontstaat. Dat is leuk om een nachtje over te dromen maar het is reëler om een paar kleinere odds te combineren. Denk dus goed na voordat je inzet.

Combi’s zijn overigens bij het wedden op KNVB Beker interessant in de eerste ronde als er nog voldoende amateurclubs meedoen die uitkomen tegen clubs uit de Eerste Divisie.

Je eigen voetbalweddenschap samenstellen

Bet builders zie je steeds vaker als mogelijkheid bij het wedden op voetbal. Hiermee kan je, precies zoals de naam al zegt, zelf een weddenschap bouwen. Hierbij verschilt het ook weer per bookmaker waarop je precies kan inzetten. Bij de meeste bookies kan je inzetten op goals, winnaar, corners, player goals en dat soort dingen. Bij sommige goksites is het nog uitgebreider en kan je bijvoorbeeld ook de player statistieken bets combineren.

Wanneer je een bet builder bij het gokken op voetbal gebruikt kan je hoge odds creëren met een aantal weddenschappen die normaal gesproken weinig waard zijn. Combineer je drie odds van ongeveer 1.20 dan kom je al snel uit op 2.00.

Wanneer je een bet builder gebruikt met player statistieken kan de quotering helemaal snel oplopen. Een schot op doel van buiten de zestien voor Kevin de Bruyne, twee schoten op doel van de spits en twee of meer overtredingen van een goede dribbelaar bij elkaar kan al snel de odd naar 10.00 krijgen.

Meer succes met wedden op voetbal? Doe research

Een goede waarde vinden bij het voetbal wedden is gebaseerd op research. Kijk eens rond bij onbekende competities, doe een klein beetje onderzoek.

Zoek naar antwoorden op dit soort vragen: hoe staat het met de fitheid van de aanvallers en verdedigers? Hoe is de sfeer in een team? Hoe presteert deze ploeg de laatste tijd thuis of juist uit? Is deze opponent een angstgegner? Heeft het ene team de laatste weken aanzienlijk meer speelminuten gemaakt dan het andere? En voor het wedden op Conference League kun je tijdens de eerste edities checken of topploegen van plan zijn een B team het veld op te sturen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

De bookmakers met voetbal gokken overtroeven

De informatie die deze zoektochten opleveren stellen je in staat om de bookmaker met het wedden op voetbal te slim af zijn. Natuurlijk doen de bookies ook onderzoek. Maar zij moeten zo enorm veel sportevenementen tegelijk researchen, dat jij je met je focus op een paar evenementen veel diepgaander kan speuren.

De voetbal bookmakers richten zich bovendien echt niet op iedere vage wedstrijd waar ook ter wereld, en daarom kunnen ze winst of verlies van een ploeg soms behoorlijk verkeerd inschatten. Dus check even wat sites (iedere club heeft er wel eentje) en je zou mooie value bets kunnen vinden. Overigens ook een aanrader voor het wedden op Eerste Divisie wedstrijden.

Tips wedden op voetbal

Op Onlinewedden.com vind je over allerlei soorten onderwerpen en weddenschappen een handleiding. Van hoe het werkt bij bookmakers tot uitleg van tal van voetbalweddenschappen. Ben je een nieuwkomer in de wereld van voetbal betting, kijk dan eens rond bij de informatie die je onder het tabblad ‘kennis’ vindt. Heb je eenmaal bij een van de goksites een account aangemaakt, dan kun je met je voetbalweddenschappen aan de slag.

En hoe! Want wedden op voetbal is dan wel simpel, met wat adviezen kun je mogelijk een betere bet plaatsen. En dat geldt uiteraard niet alleen voor voetbal. Overweeg ook eens te wedden op vechtsporten bijvoorbeeld – met je bookmakers account kun je alle kanten op.

Gratis voetbal betting tips

In de handleidingen vind je genoeg stof om je eens in te verdiepen. Maar je kan het jezelf ook makkelijker maken. Iedere week geven onze tipsters je de beste voetbal wedtips voor het weekend en voor belangrijke grote wedstrijden voorzien we je bovendien van aparte voorbeschouwingen met gratis betting tips. Vanzelfsprekend zijn de voetbal tips in deze artikelen puur gebaseerd op de persoonlijke mening van de schrijver en is het geen garantie voor een winnende weddenschap. Zie het als een onderdeel van je research.

Bovenaan deze pagina vind je altijd wat actuele odds – dat kan gaan over het wedden op Bundesliga vanwege een topper aldaar of over en groot actueel internationaal toernooi, maar net wat hot is.

Wedden op voetbalwedstrijden Ajax, Feyenoord en PSV

De ‘grote drie’ van Nederland (Ajax, Feyenoord en PSV) wonnen in het vorige seizoen 42 van hun 51 gezamenlijke thuiswedstrijden. Halen we de onderlinge duels daar tussenuit, dan stijgt de winstkans bij een thuisduel nog meer richting de 90%.

Bij pakweg Ajax thuis tegen Sparta is de odd op thuiswinst misschien maar 1.30, maar daarmee geef je via een acca je notering bij het (in dit geval) wedden op Eredivisie toch een boost van dertig procent.

Ook is het bij veel wedstrijden mogelijk om in te zetten op het aantal kaarten, corners, de stand bij rust, de topscorer enzovoorts. Staan er voor wedstrijden uit de Eredivisie er al rond de 150 weddenschappen klaar, bij grote wedstrijden zoals bij het wedden op Champions League voetbal zijn er meer dan 400 bets beschikbaar!

Kaarten

Als er bijvoorbeeld een derby plaatsvindt (FC Twente tegen Heracles) of een zogeheten ‘beladen duel’ (Ajax tegen Feyenoord), dan wil het nog wel eens gele en rode kaarten regenen. Terwijl een duel als Feyenoord tegen stadgenoot Excelsior vaak redelijk vreedzaam verloopt, vanwege de onderlinge lijntjes tussen de clubs.

Promo’s wedden op voetbal

Je hebt op deze pagina kunnen lezen dat er voor het gokken op voetbal ongelooflijk veel mogelijkheden zijn en vaak zien de voetbal bookmakers in grote evenementen (zoals bijvoorbeeld tijdens het wedden op EK voetbal) aanleiding om met een promo te komen. Bijvoorbeeld een geld terug actie als een bepaalde uitslag optreedt of een interessant welkomstaanbod voor nieuwe spelers. Check die promoties zo nu en dan en profiteer van een mooie bonus.

Live wedden op voetbal

Tot slot…: de bookmakers zijn vanzelfsprekend ook via de smartphone of tablet te bereiken. Hetzij via de website, die is aangepast voor mobiele schermen, hetzij via een speciale app die je voor het wedden op voetbal kunt downloaden. Vaak kan je via de site of app live stream sportwedstrijden kijken. Uiteraard is dit voor live wedden op voetbal onmisbaar. Komt een bepaalde wedstrijd niet op tv, probeer dan eens of je live kan kijken via je bookmakersaccount!

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Veelgestelde vragen wedden op voetbal

Op de site van een bookmaker zoals bijvoorbeeld Unibet.nl zie je bij elke wedstrijd en weddenschap getallen staan. Dat zijn de zogenaamde odds. Deze noteringen geven aan hoeveel geld je kan winnen met een goede voetbal voorspelling. Een voetbalweddenschap plaatsen bij een bookmaker kan als je een account hebt met wat saldo daarop. Klik op de notering van de bet die je wilt plaatsen en tik je inzet in. Heb je de weddenschap gewonnen dan krijg je je inleg x de odds terug.

Wedden op voetbal doe je bij online bookmakers. Zij bieden jou de mogelijkheid om uitslagen van voetbalwedstrijden te voorspellen en nog veel meer. De bookmaker bepaalt hoeveel hij een bepaalde voetbalweddenschap waard vindt. Een account aanmaken kan bij bijvoorbeeld Bet365.nl, Toto, 888Sport of Unibet.

Het kan verschillen waar je voor je voetbalweddenschap de hoogste odds krijgt. Dat varieert per wedstrijd en per competitie. Het is dus niet te zeggen welke bookmaker de hoogste voetbal odds heeft. Open je echter meerdere bookmakersaccounts, dan kun je per weddenschap de voetbal odds vergelijken en inzetten bij de hoogste bieder.

Alle voetbal bookmakers waarvan je op deze site links en/of advertenties aantreft zijn betrouwbaar en legaal. Gokken op voetbal in Nederland mag alleen bij goksites met een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Via deze pagina kan je een account openen.

Je vergroot je succes op winst met wedden op voetbal door onder meer vooraf wat onderzoek te doen. Tips voor hoe je dat doet check je op deze pagina. Zet sowieso nooit klakkeloos in op gebeurtenissen die niet te voorspellen zijn zoals wie er mag aftrappen na het tossen.

Wekelijks vind je bij de ‘Sportweddenschappen‘ onze actuele wedden op voetbal tips. Verder hebben wij voor alle voetbal wedtypes een handleiding. Daarin vind je de beste strategieën en tips voor elke weddenschap.

Back To Top