skip to Main Content

Voor het wedden op voetbal zijn er bij de bookmakers oneindig veel mogelijkheden. Niet zo gek ook want het is de meest populaire sport waar bij het wedden op sport op wordt ingezet. Hoe werkt het, wat kan er allemaal en met welke voetbal weddenschappen heb je de meeste kans om te winnen? Dat en meer informatie over voetbal gokken vind je op deze pagina.

Wie wordt topscorer van het EK? | Odds bookmakers:

  • Romelu Lukaku @2.75 x de inleg
  • Harry Kane @11.00
  • Kylian Mbappé @15.00
  • Wout Weghorst @18.00
  • Cristiano Ronaldo @18.00

Voor iedere ingezette euro krijg je bij bookmakers als Toto bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. 18+ Speel Bewust!

Succesvol wedden op voetbal

Het hele jaar rond kun je bij bookmakers wedden op voetbal; ook buiten het seizoen met bijvoorbeeld een ante-post weddenschap (een lange termijn bet). En dat beperkt zich natuurlijk niet tot alleen de Nederlandse voetbalcompetities. Fan van de Serie A, La Liga, Premier League of Belgische Pro League? Wekelijks staan er tientallen weddenschappen voetbal voor je klaar. En wat dacht je van gokken op EK 2020 en het wedden op WK voetbal? Tijdens deze grote voetbaltoernooien worden meer dan ooit voorspellingen gedaan zijn de opties bij de bookies nog veelzijdiger.

Voetbal wedden kan bij alle goksites en er zijn talloze mogelijkheden waarmee je met een weddenschap een mooie winst zou kunnen maken.

Voetbal gokken sites

Voetbal is zonder twijfel de meest geliefde sport en weddenschappen voetbal zijn wereldwijd dan ook immens populair. Vanzelfsprekend willen bookmakers aan de grote vraag voldoen en door geregeld met nieuwe opties te komen proberen ze het wedden op voetbal voor jou als speler zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Het aanbod voor voetbal gokken wordt dus steeds uitgebreider en bovendien kun je met de scherpere odds die online bookmakers hanteren (in vergelijking met toto wedden) meer uit je bet halen.

24/7 online gokken op voetbal

Behalve dat de quoteringen bij de bookies dus doorgaans hoger zijn en het veel grotere aanbod weddenschappen, is er ook nog het gemak van online inzetten – al dan niet met een handige wedden op voetbal app. Via internet gaat alles zoveel eenvoudiger dan het gepriegel op zo’n formuliertje bij de sigarenboer.

Dag en nacht kun je bij de goksites terecht voor je voetbal voorspelling en je kunt inzetten op competities van over de hele wereld. Dat gaat van wedden op Premier League tot aan wedstrijden in China en Maleisië en van wedden op La Liga tot aan de competitie in Iran. En denk niet ‘wat heb ik daar nou aan?’. Juist een weddenschap op onbekendere ploegen is vaak het meest winstgevend. Maar daarover later meer.

Gokken op voetbalwedstrijden

De meest eenvoudige voetbalweddenschap die er is, is het voorspellen van de winnaar. De single bet is een vrij veilige optie en biedt redelijk wat zekerheid. In het jargon van betting gaat het om een 1, een X of een 2. De 1 betekent dat de thuisspelende ploeg wint, de 2 dat de gasten winnen, een X dat het gelijkspel wordt.

Opties wedden op voetbal

Maar wedden op voetbal kan zoveel spannender! En een goede waarde creëren kun je vaak ook zelf. Soms heb je simpelweg geen flauw idee en geen voorgevoel over het resultaat van een wedstrijd. Maar het kan wel zijn dat je aan voelt komen dat er veel goals gaan vallen. Bijvoorbeeld omdat het de historische trend is in dat affiche, of omdat een bepaalde spits in blakende topvorm verkeert, of omdat een paar cruciale verdedigers ontbreken.

In dat geval kan je wedden op de markten voor het totale aantal goals. De over – under weddenschappen worden in regel genoteerd in halve getallen, bijvoorbeeld: meer dan 2,5 goals (over 2,5 goals). Daarmee worden misverstanden voorkomen, want als je het ‘minder dan 3 goals’ noemt, dan blijft dat getal 3 toch een beetje hangen, en kan je ten onrechte gaan denken dat je bij drie goals ook nog de bet wint. Probeer deze optie eens uit met bijvoorbeeld wedden op Nations League.

Meer voetbal weddenschappen

De onder of boven de 2,5 goals weddenschap is tevens de populairste markt die er in het wedden op voetbal is. De reden is simpel: gemiddeld gezien vallen er in het profvoetbal zo’n 2,5 goals per wedstrijd. In de Eredivisie ligt het gemiddelde trouwens een stukje hoger! Onderzoek zulke dingen voor je een plan maakt.

Een andere optie is het combineren van enkele voetbal weddenschappen, de zogeheten multi bet. Je maakt als het ware een toren van op elkaar gestapelde bets. Dat maakt de quotering ineens een stuk hoger want de odds worden met elkaar vermenigvuldigd.

Let op het risico

Stel dat je bij de bookmaker drie tips selecteert met een notering van 2.00. Je totale quotering wordt dan 2.0 x 2.0 x 2.0 = 8.00. Zet je een tientje in, dan kan je dat plots omtoveren tot 80 euro.

Het risico van deze voetbal weddenschap is ook groter, want je moet alle drie de voorspellingen correct hebben om de bet te winnen. Denk dus goed na over de hoogte van je stake en houd in je achterhoofd dat je ook met een bescheiden inzet een mooie winst zou kunnen maken. Probeer deze optie eens uit met het wedden op Jupiler Pro League.

online wedden op voetbal

Populair bij wedden op voetbal

Ook de optie ‘beide teams scoren’ is een zeer populaire voetbal bet. Hiermee dek je heel veel scores tegelijk af. De enige scores die niet mogen optreden zijn 0-0, 1-0 of 0-1. Een succesvolle BTTS weddenschap behaal je doorgaans met het inzetten op teams uit de middenmoot van een competitie (en denk hierbij ook aan wedden op Europa League). Dat zijn immers teams die niet sterk genoeg zijn om een wedstrijd van begin tot eind te controleren en daardoor tegentreffers niet kunnen voorkomen. Maar ze zijn ook weer niet zo zwak, zoals de staartclubs, dat ze zelf amper kansen scheppen.

Kortom, bij wedstrijden met dit soort clubs is de kans het grootst dat aan beide kanten van het veld goals vallen. Lees in de BTTS handleiding meer over deze soort bets en waar je op moet letten.

Blijf reëel met acca’s

Verder zijn de eerder genoemde multi weddenschappen behoorlijk populair – er worden heel wat accumulators (zo worden ze ook wel genoemd als er vier of meer picks gecombineerd worden) samengesteld. De echte waaghalzen proppen hun acca vol met riskante bets, zodat er een enorme megaklapper van een notering ontstaat. Dat is leuk om een nachtje over te dromen maar het is reëler om een paar kleinere odds te combineren. Denk dus goed na voordat je inzet.

Goede waarde vinden voor je voetbal bet

Een wat meer ervaren wedder heeft het constant over ‘value’, oftewel waarde. Wil je op de lange duur winst maken met wedden op voetbal, dan moet je waarde kunnen vinden. Waarde is het verschil tussen jouw inschatting van wat correcte noteringen zouden zijn en de werkelijke noteringen.

Schat jij de kans dat een bepaalde ploeg een bepaalde wedstrijd wint in op 50%, dan vind jij een notering van 2.00 dus correct. Maar als een bookmaker 2.50 aanbiedt of nog hoger, dan heb je waarde gevonden.

Heeft de bookmaker slechts de notering 1.75 of lager in de aanbieding, dan zal je er ernstig aan moeten twijfelen om die bet te plaatsen. Dan moet je eerder gaan denken aan de alternatieven: gelijkspel of winst van de tegenstander. Want die noteringen zijn dan, in verhouding tot jouw inschattingen, te hoog geprijsd.

Research doen

Een goede waarde vinden bij het voetbal wedden is gebaseerd op research. Kijk eens rond bij onbekende competities, doe een klein beetje onderzoek.

Zoek naar antwoorden op dit soort vragen: hoe staat het met de fitheid van de aanvallers en verdedigers? Hoe is de sfeer in een team? Hoe presteert deze ploeg de laatste tijd thuis of juist uit? Is deze opponent een angstgegner? Heeft het ene team de laatste weken aanzienlijk meer speelminuten gemaakt dan het andere?

Voetbal gokken sites overtroeven

De informatie die deze zoektochten opleveren stellen je in staat om de bookmaker met het wedden op voetbal te slim af zijn. Natuurlijk doen de bookies ook onderzoek. Maar zij moeten zo enorm veel sportevenementen tegelijk researchen, dat jij je met je focus op een paar evenementen veel diepgaander kan speuren.

De voetbal bookmakers richten zich bovendien echt niet op iedere vage wedstrijd waar ook ter wereld, en daarom kunnen ze winst of verlies van een ploeg soms behoorlijk verkeerd inschatten. Dus check even wat sites (iedere club heeft er wel eentje) en je zou mooie value bets kunnen vinden. Overigens ook een aanrader voor het wedden op Eerste Divisie wedstrijden.

Gokken op voetbal | Getty

Tips wedden op voetbal

Op Onlinewedden.com vind je over allerlei soorten onderwerpen en weddenschappen een handleiding. Van hoe het werkt bij bookmakers tot de uitleg van tal van voetbalweddenschappen. Ben je een nieuwkomer in de wereld van voetbal betting, dan heb je er vast iets aan om eerst de handleiding te lezen. En heb je eenmaal bij een van de goksites een account aangemaakt, dan kun je met je voetbalweddenschappen aan de slag.

En hoe! Want een wedden op voetbal is dan wel simpel, met wat adviezen kun je mogelijk een betere bet plaatsen. En dat geldt uiteraard niet alleen voor voetbal. Overweeg ook eens te wedden op vechtsporten bijvoorbeeld – met je bookmakers account kun je alle kanten op!

Gratis voetbal betting tips

In de handleidingen vind je genoeg stof om je eens in te verdiepen. Maar je kan het jezelf ook makkelijker maken. Iedere week geven onze experts je de beste voetbal wedtips voor het weekend en voor belangrijke grote duels voorzien we je bovendien van aparte voorbeschouwingen met gratis betting tips. Vanzelfsprekend zijn de voetbal tips in deze artikelen puur gebaseerd op de persoonlijke mening van de schrijver en is het geen garantie voor een winnende weddenschap! Zie het als een onderdeel van je research.

Bovenaan deze pagina vind je altijd wat actuele odds – dat kan gaan over het wedden op Bundesliga vanwege een topper aldaar of over en groot actueel internationaal toernooi, maar net wat hot is.

Wedden op voetbalwedstrijden Ajax, Feyenoord en PSV

De ‘grote drie’ van Nederland (Ajax, Feyenoord en PSV) wonnen in het vorige seizoen 42 van hun 51 gezamenlijke thuiswedstrijden. Halen we de onderlinge duels daar tussenuit, dan stijgt de winstkans bij een thuisduel nog meer richting de 90%.

Bij pakweg Ajax thuis tegen Sparta is de odd op thuiswinst misschien maar 1.30, maar daarmee geef je via een acca je notering bij het (in dit geval) wedden op Eredivisie toch een boost van dertig procent.

Ook is het bij veel wedstrijden mogelijk om in te zetten op het aantal kaarten, corners, de stand bij rust, de topscorer enzovoorts. Staan er voor wedstrijden uit de Eredivisie er al rond de 150 weddenschappen klaar, bij grote wedstrijden zoals bij het wedden op Champions League voetbal zijn er meer dan 400 bets beschikbaar!

Analyse

Natuurlijk zit er een willekeurig element in deze aspecten van een voetbalwedstrijd. Toch kan je ook hier een analyse toepassen.

Als er bijvoorbeeld een derby plaatsvindt (FC Twente tegen Heracles) of een zogeheten ‘beladen duel’ (Ajax tegen Feyenoord), dan wil het nog wel eens gele en rode kaarten regenen. Terwijl een duel als Feyenoord tegen stadgenoot Excelsior vaak redelijk vreedzaam verloopt, vanwege de onderlinge lijntjes tussen de clubs.

Promo’s wedden op voetbal sites

Je hebt op deze pagina kunnen lezen dat er voor het gokken op voetbal ongelooflijk veel mogelijkheden zijn en vaak zien de voetbal bookmakers in grote evenementen (zoals bijvoorbeeld tijdens het wedden op EK voetbal) aanleiding om met een promo te komen. Bijvoorbeeld een geld terug actie als een bepaalde uitslag optreedt of een interessant welkomstaanbod voor nieuwe spelers. Check die promoties zo nu en dan en profiteer van een mooie aanbieding.

Live wedden op voetbal

Tot slot…: de bookmakers zijn vanzelfsprekend ook via de smartphone of tablet te bereiken. Hetzij via de website, die is aangepast voor mobiele schermen, hetzij via een speciale app die je kunt downloaden. Vaak kan je via de site of app live stream sportwedstrijden kijken. Uiteraard is dit voor live wedden op voetbal onmisbaar. Komt een bepaalde wedstrijd niet op tv, probeer het dan online via de bookies!

Back To Top