Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden op Eerste Divisie

Het wedden op Eerste Divisie is ontzettend interessant. Er wordt vaak veel gescoord en naast het kampioenschap wordt er in de Keuken Kampioen Divisie ook gestreden om periodetitels. Bij de bookmakers zijn er voor het wedden op voetbal in deze divisie dus volop mogelijkheden. Op deze pagina tippen we je hoe je succesvolle Keuken Kampioen divisie weddenschappen plaatst, hoe het werkt, waar je een KKD voorspelling kan doen en meer.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.


Door de periodetitels zijn er altijd kansen voor ploegen die onderaan staan en dat maakt het elke periode spannend en aantrekkelijk. Let bij het wedden op de Eerste Divisie dus vooral op wie nog ergens voor speelt en wie niet en check hoe clubs het doen in een periode. Elke titel is een play off ticket waard…

Eerste Divisie bookmakers

Om te kunnen wedden op Eerste Divisie voetbal heb je een bookmakers account nodig. Betrouwbare bookmakers zijn bijvoorbeeld Unibet en Bet365.nl. Dat zijn grote internationale goksites met een prima staat van dienst waarbij je als nieuwe speler ook nog eens een leuke welkomstbonus mee kan pakken. Het openen van een account is binnen 5 minuten geregeld en zodra je identiteit is geverifieerd kun je je Eerste Divisie voorspellingen doen.

Een bet is zo geplaatst:

  1. Registreer je bij bijvoorbeeld bij Unibet.nl en stort wat geld op je speelrekening
  2. Klik op Eerste Divisie voetbal, selecteer je duel, kies je weddenschap en zet in
  3. Een goede voorspelling gedaan? Het gewonnen geld wordt direct in je account gestort

Het wijst zich allemaal vanzelf. Heb je je Eerste Divisie weddenschap gewonnen, dan wordt je winst direct in je account gestort.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Wedden op Eerste Divisie

We hebben in Nederland naast de Eredivisie dus ook nog de Eerste Divisie, sinds 2018 de Keuken Kampioen Divisie genaamd. Wedden op de KKD is zoals gezegd erg boeiend, onder meer omdat er vaak ontzettend veel gescoord wordt. De voetbalcompetitie trekt overigens niet alleen Nederlanders aan, wedden op Eerste Divisie voetbal is wereldwijd zeer populair bij gokkers.

Voorspellingen Eerste Divisie

De winnaar van de Eerste divisie én de nummer twee dwingen gelijk een plekje af in de hoogste nationale competitie. Daarnaast maken de nummers 3 t/m 8 ook nog kans op promotie naar de Eredivisie. Spanning alom dus ieder seizoen.

Degradatie is in de KKD niet mogelijk en dat maakt de strijd onderin dus niet spannend. Jammer voor de voetballiefhebbers, maar interessant voor het gokken op Eerste Divisie! Verderop daarover meer en andere tips voor het plaatsen van succesvolle weddenschappen.

De wedopties

36 speelrondes en de play off rondes bieden ongelooflijk veel mogelijkheden voor het wedden op Eerste Divisie voetbal. Zo kan er uiteraard per wedstrijd ingezet worden, maar ook is het mogelijk periodekampioenen te voorspellen, topscorers en de uiteindelijke winnaar. En het blijft niet alleen bij 1 X 2 weddenschappen. Net als met het wedden op andere voetbalcompetities zijn de wedopties talrijk. Wie scoort in de wedstrijden, wie pakt een kaart, zullen beide teams scoren? Het is een kleine greep uit de vele mogelijkheden die er zijn.

Verdiep je eens in de vorm van de ploegen en kijk welke spelers er worden gespaard of juist worden ingezet bij de beloftenteams. En staat er voor middenmoters veel op het spel? Dat is allemaal interessante informatie om een Eerste Divisie weddenschap te winnen. Ook daarover zometeen meer.

Wedden op Eerste Divisie | Getty

Keuken Kampioen Divisie voorspellen

De laatste jaren groeit de aandacht voor de Eerste Divisie enorm. Waar we eerst amper een live wedstrijd konden zien, kunnen we tegenwoordig elke vrijdag naar een schakelkanaal kijken en steeds vaker kunnen we ook de wedstrijden live zien. Dit komt mede doordat de competitie steeds attractiever is geworden; er spelen steeds meer grote clubs en de concurrentie wordt groter.

Als topclubs tegen middenmoters spelen

De afgelopen seizoenen hebben we regelmatig clubs als FC Twente, Roda JC, NEC, De Graafschap, NAC in de Eerste Divisie gezien en meestal meerdere van deze clubs tegelijk. Allemaal ploegen die niet zouden misstaan in de Eredivisie.

Daarnaast heb je clubs als FC Emmen, Volendam en Almere City die als club zijnde hard groeien. Door goed beleid bereiken ze de top van de Eerste Divisie en halen ze soms zelfs de Eredivisie. Dit maakt van de Keuken Kampioen Divisie al met al een ontzettend spannende competitie die vaak moeilijk te voorspellen is – met name de wedstrijden tussen topclubs onderin.

Combineer deze wedstrijden voor hoge odds

Maar de wedstrijden van een topclub tegen een middenmoter gaan vaak gewoon met de odds mee, ofwel: het resulteert vaak in een overwinning voor de topclub. In een weekend zijn er vaak wel twee of drie van deze wedstrijden te vinden. Voeg je deze duels bij het wedden op Eerste Divisie samen in een combi bet, dan krijg je vaak een meer dan prima odd bij de bookmakers.

Eerste Divisie blijft tot het einde spannend

Bovenin de Eerste Divisie is het over het algemeen de laatste jaren dus vaak ontzettend spannend. Zelfs als de kampioen er met kop en schouder bovenuit steekt blijft het opwindend. Dit komt omdat de nummer twee ook rechtstreeks promoveert én door de play offs.

Play offs

De nummers drie tot en met acht doen mee om de play offs voor een plek in de Eredivisie. En dat betekent ook, zeker aan het einde van de competitie, dat bepaalde clubs nog alles hebben om voor te spelen en andere ploegen niet omdat die zich al geplaatst hebben of zijn uitgespeeld. Houd hierbij rekening als je een Eerste Divisie weddenschap plaatst.

Tips wedden op Eerste Divisie

Degradatie uit de Keuken Kampioen Divisie is niet mogelijk. Dit maakt de strijd onderin de Eerste Divisie niet spannend en clubs die zich daar aan het eind van de competitie bevinden spelen dus eigenlijk nergens voor. Dat is jammer voor de voetballiefhebbers, maar interessant voor het wedden op de Keuken Kampioen divisie.

Wedstrijden met veel goals

FC Dordrecht, FC Den Bosch en Helmond Sport zijn van die clubs die de laatste jaren vaak onderaan de ranglijst bungelen en al vanaf de winter eigenlijk weten dat ze in de competitie niks meer gaan halen. Deze ploegen zijn ontzettend onvoorspelbaar wanneer ze nergens meer voor spelen. Het ene team heeft er (zo lijkt het) geen zin meer in en het andere team wil juist laten zien dat ze niet zo slecht zijn als de ranglijst uitwijst.

Wat de instelling ook is, vaak zie je wel veel goals bij deze wedstrijden van deze clubs. Als je niet bang hoeft te zijn voor degradatie én verder ook niets te winnen hebt, waarom zou je dan nog verdedigend gaan spelen? De meeste clubs gaan aanvallender spelen dan ze normaal zouden doen en dat leidt bij dit soort duels meestal tot goals aan beide kanten.

Let bij wedden op Eerste Divisie op strijd periodetitels

Wat de Keuken Kampioen Divisie nog meer zo ontzettend leuk maakt zijn de periodetitels. In een seizoen zijn er vier periodes. Eén periode bestaat uit negen of tien speelrondes en per periode kan een club dus kampioen worden. De periodekampioen plaatst zich direct voor de play offs. Dit betekent dus dat een ploeg die op de ranglijst onderaan staat nog steeds kans maakt op een periodetitel.

Wie pakt het ticket voor de play offs?

Over het algemeen pakken de teams bovenaan de ranglijst gedurende het seizoen natuurlijk ook vaak de KKD periodetitels. Als een club al een periodetitel heeft, gaat het ticket voor de play offs door naar de club daaronder. Dit maakt het dus elke periode spannend en aantrekkelijk voor alle deelnemers. Let er daarom bij het wedden op de Eerste Divisie zeker op hoe een club het doet in een periode. Ook hier geldt dat het voorkomt dat de ene club misschien nog ergens voor speelt en de andere niet.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Een laatste tip voor wedden op Keuken Kampioen Divisie

Een laatste punt dat de Keuken Kampioen Divisie verrassend maakt zijn de Onder 23 teams die meedoen. Jong Ajax, Jong AZ, Jong Utrecht en Jong PSV doen mee aan de competitie. Deze teams kunnen uiteraard niet promovoren, maar wel Eerste Divisie kampioen worden. De teams verschillen veel per speelronde, met name die van Ajax en PSV, en dat levert vaak kritiek op.

Check samenstelling beloftenteams

De regels zijn na verloop van tijd wel aangescherpt. Zo mogen spelers nadat ze een x aantal wedstrijden in het eerste van een club hebben gespeeld, niet meer meespelen bij het jong team. Toch verandert er, ook sinds die regel, nog steeds veel. Zeker rondom Europees voetbal kan het zo maar zijn dat een beloftenteam ineens een stuk jonger is omdat de oudere en betere spelers dan meedoen bij het eerste in de Eredivisie.

Andersom kan het ook voorkomen dat een jong team ineens een aantal spelers uit het eerste heeft. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en te kijken wat voor team er staat voordat je inzet op een wedstrijd van deze ploegen.

Makkelijk waarde vinden voor KKD bet

Inzetten kan zoals gezegd op tal van tips. En wat we ook al eerder zeiden: bookmakers weten lang niet alles. Onthoud dat zeker voor het wedden op Eerste Divisie wedstrijden.

Goksites zijn beter op de hoogte van ontwikkelingen in de grotere competities dan van het wel en wee in de lagere divisies. Met het wedden op Premier League bijvoorbeeld zul je wat beter moeten zoeken naar mooie waardes, maar met een beetje oplettendheid kun je wat de Eerste Divisie betreft weddenschappen aantreffen die zeer de moeite waard zijn!

Wedden op Eerste Divisie play offs

Zeker tijdens de play offs om promotie / degradatie is wedden op Keuken Kampioen interessant. De mix van wedstrijden tussen Eerste Divisie en Eredivisieploegen biedt interessante mogelijkheden – de bookmakers weten namelijk lang niet alles van lagere competities en daar kan jij van profiteren. Check daarom altijd goed wat er bij de goksites aan KKD weddenschappen online komt. Denk je dat de bookies het verkeerd inschatten, dan heb je mogelijk een mooie value bet gevonden!

Kennis

Nemen teams meer risico in de aanval? Dan vallen er vrijwel zeker gaten achterin – en dus zijn er kansen voor de tegenstander. Check in zo’n geval de noteringen van de goksites op ‘beide teams scoren’.

Omgekeerd geldt hetzelfde. Denk je dat bepaalde ploegen zwaar op de verdediging zullen focussen, dan zullen er hoogstwaarschijnlijk weinig goals vallen. In zo’n geval check je bijvoorbeeld de odds voor voetbal wedtypes als minder dan 1,5 of minder dan 2,5 goals. Of kijk wat de noteringen op bepaalde exacte scores zijn… Vooraf wat kennis vergaren en dan uitpluizen wat de bets met waarde zijn kan zeker de moeite lonen!

Gokken op Eerste Divisie

Welke clubs worden dit seizoen periodekampioenen? Wie wordt de winnaar in de onderlinge duels? En wie zien we terug in de Eredivisie volgend seizoen? Eerste Divisie bookmakers hebben vrijwel jaarrond weddenschappen voor je klaarstaan en met een beetje mazzel pak je nog voor het weekend goed en wel begonnen is een lekker extraatje mee.

En heb je wel eens live wedden op Eerste Divisie overwogen? Een live bet maakt het zo mogelijk nog spannender maar bovenal levert het je de beste noteringen op. Voorzie jij op het juiste moment wat er staat te gebeuren – gaat er een speler uitvallen of wordt het risico op een rode kaart wel erg groot? Check terwijl de wedstrijd gaande is de noteringen en zet op het juiste moment in – de bookmakers passen continue de odds aan.

Vier periodes KKD

De vier periodes van de Eerste Divisie zijn als volgt verdeeld: speelronde 1 t/m 9 is periode 1, speelronde 10 t/m 18 de tweede, 19 t/m 27 de derde en de vierde en laatste periode gaat over speelrondes 28 t/m 36.

Eerste Divisie teams in seizoen 2022 / 2023 zijn ADO Den Haag, FC Almere, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Willem II, De Graafschap, Helmond Sport, Jong Ajax, Jong AZ, Jong PSV, Jong FC Utrecht, MVV Maastricht, NAC Breda, FC Emmen, Roda JC, Telstar, TOP Oss, VVV-Venlo en PEC Zwolle.

Kun je op het moment geen Eerste Divisie weddenschappen vinden bij de bookmakers? Dan ben je wellicht wat te vroeg. Vaak komen de noteringen voor deze competitie pas een of twee dagen voordat de wedstrijden gespeeld worden online. Bovenaan deze pagina vind je altijd actuele odds van de favorieten.

Achtergronden Eerste Divisie voetbal

Het tweede niveau van Nederland werd in 1956 opgericht, samen met de Eredivisie en de derde divisie. Dit was twee jaar na het ontstaan van het betaald voetbal in Nederland toen de hele organisatie op de schop ging en er zo drie niveaus ontstonden. De opzet is in de loop der jaren nog vaak veranderd. Sinds 1972 is de Eerste Divisie de laagste divisie in het betaalde voetbal.

Promotie naar Keuken Kampioen Divisie

Om voor meer doorstroming in het Nederlands voetbal te zorgen is er sinds 2016, naar Engels voorbeeld, de voetbalpiramide ingevoerd. Hierbij is de Tweede Divisie gekomen, dit is de hoogste amateurdivisie van Nederland waarbij de mogelijkheid bestaat om toe te treden tot het betaald voetbal c.q. de Keuken Kampioen Divisie. Dit recht is echter tot het seizoen 2022/2023 bevroren met als reden om clubs meer tijd te geven zich klaar te maken voor de Eerste Divisie.

Willen amateurclubs dat wel?

Het is echter maar de vraag of de clubs uit de Tweede Divisie zitten te wachten op promotie naar het profvoetbal. De laatste club die dat deed was Achilles ’29 en dat was geen groot succes. De clubs moest veel dingen aanpassen in de structuur en het bleek financieel ontzettend lastig om het hoofd boven water te houden. Uiteindelijk degradeerden ze na drie seizoenen weer naar het amateurvoetbal, mede doordat ze drie strafpunten kregen. De club kon niet voldoen aan de licentie-eisen van de KNVB.

Tegenwoordig is Achilles ’29 redelijk ver afgezakt en zit het niet eens meer in de top van het amateurvoetbal. Het is dus niet gek dat amateurclubs wel twee keer nadenken voordat ze inderdaad kiezen voor promotie naar de Eerste Divisie.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Veelgestelde vragen wedden op Eerste Divisie

Wedden op KKD wedstrijden kan bij alle Nederlandse bookmakers. Een account aanmaken is eenvoudig. Zodra je als speler geregistreerd bent kan je direct inzetten op alle sportweddenschappen die aangeboden worden.

Check de odds op Unibet.nl voor de actuele favorieten in de Eerste Divisie. De winnaar en nummer twee van de KKD promoveren naar de Eredivisie, daarnaast spelen de nummers 3 t/m 8 play offs.

Onze tips voor het wedden op Keuken Kampioen Divisie zijn: kijk tegen het einde van de competitie welke ploegen nog alles hebben om voor te spelen en wie niet, check voor wedstrijden met veel goals wie onderaan de ranglijst bungelen (degraderen kan niet) en let op de selectie van de beloftenteams. En verder: voeg duels van toppers tegen middenmoters samen voor prima odds.

De Nederlandse Eerste Divisie is wereldwijd populair bij gokkers omdat er ontzettend veel gescoord wordt én omdat er voor alle clubs gedurende het seizoen wel kansen zijn. Dat maakt het plaatsen van sportweddenschappen op deze competitie erg aantrekkelijk.

De KKD is een hele spannende competitie die met name bij wedstrijden tussen topclubs onderin lastig te voorspellen is. Ook ploegen die weten dat ze dit seizoen niets meer gaan halen zijn onvoorspelbaar. Maar wat de instelling bij die teams ook is: er wordt in dit soort wedstrijden wel vaak gescoord.

In Jong PSV, Jong Ajax, Jong AZ en Jong Utrecht zitten spelers die ook geregeld worden ingezet in het eerste van een club. Ze mogen echter niet meer dan een bepaald aantal wedstrijden in het eerste spelen. Let dus bij het wedden op de Keuken Kampioen Divisie op welk team er staat. Zeker rondom Europese wedstrijden kan zo’n ploeg ineens een stuk jonger zijn. Andersom kan overigens ook: beloftenteams kunnen ook plots een hoop spelers uit het eerste hebben.

Back To Top