Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Handleiding

Top gidsen

Uitleg van alle wedtypes

Tactieken en methodes

Uitleg van alle casino spellen

Alles over wedden met handicaps

Wat zijn Asian Handicaps, combi bets en wat houdt live wedden precies in? En hoe kies ik de juiste bookmaker? Allemaal vragen die de (beginnende) gokker bezighouden. In onze handleiding voor het wedden op sport vind je de antwoorden: van speluitleg tot wedopties en -termen.

Verdiep je in het vakjargon en er gaat een wereld voor je open! Gokken op sport is leuk en met de juiste uitleg van sportweddenschappen paraat weet je binnenkort alles wat nodig is voor winnende voorspellingen…

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Handleiding wedden op sport

In bovenstaand stukje zag je al twee soorten weddenschappen voorbij komen – en er zijn nog talloze andere markten bij de bookmakers beschikbaar. In deze handleiding nemen we je mee in de wereld van sports betting. We vertellen je welke weddenschappen er zoal mogelijk zijn en voor iedere markt hebben we een heldere uitleg voor je online staan.

Iedere week vind je overigens op Onlinewedden.com voorbeschouwingen, wedtips en achtergronden over voetbal, darts, tennis en niet te vergeten de Formule 1 races. Onze schrijvers tippen je de beste inzetmogelijkheden, dus weet je het zelf even niet – check de previews!

Veel aandacht voor voetbal

Tijdens het EK en WK is er natuurlijk grote aandacht voor voetbal, de inzetmogelijkheden bij de bookmakers zijn legio en met de handleiding bij de hand weet jij straks precies waar je op in moet zetten!

Maar ook gedurende het competitieseizoen is voetbal de meest populaire sport waarop ingezet wordt. Lees je in over quotes en odds en kijk eens in de handleiding over live wedden wat daarbij mogelijk is. Ben je al wat gevorderd dan is de betting exchange, als het ware een beursvloer waar gehandeld wordt in weddenschappen, misschien iets voor jou – je neemt de rol van bookmaker over!

Maar nu lopen we wellicht wat te hard van stapel… Lees je op deze pagina op je gemak in en vind al navigerend op onze site de weg naar talloze informatieve pagina’s. Voor je gemak vind je in de A tot Z index snel de informatie die je zoekt en worden wedtermen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord beknopt verklaard – en daar waar er een pagina met meer informatie beschikbaar is, is het trefwoord een link.

Inzetten op sport

Wedden op sport – hoe moet dat? Heb je nog nooit ingezet op een wedstrijd maar wil je gokken op voetbal, darts, Formule 1, tennis of welke andere sport dan ook? Een weddenschap plaatsen is minder moeilijk dan je denkt, er zijn talloze mogelijkheden en met wat kennis kun je leuke winst maken.

We beginnen met de uitleg over gokken op sport simpelweg bij het begin. Inzetten doe je bij een bookmaker, oftewel een wedkantoor. En dat kan tegenwoordig gewoon thuis vanuit je luie stoel.

Een bookmaker biedt weddenschappen aan waarop jij kunt inzetten. Wat je nodig hebt is een account met wat tegoed daarop. Vervolgens kun je voorspellingen doen en inzetten vanaf 50 cent (en soms zelfs nog minder). Heb je een goede voorspelling gedaan, dan krijg je de quotering x je inleg terug. Bij een onjuiste voorspelling verlies je de weddenschap en ben je inzet kwijt.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Welke bookmaker / goksite?

De tijd dat je naar een fysiek wedkantoor moest of naar de sigarenboer voor het invullen van je toto-formulier, is echt voorbij. Wedden op sport doe je tegenwoordig via internet en met een paar clicks plaats je je weddenschap.

Op de pagina bookmakers vind je de bookies die wij jou kunnen aanbevelen. Lees de reviews op je gemak door en maak je keuze. De een zal wat meer bij je passen dan de ander.

Hoe open je een account?

Eenmaal je keuze gemaakt is het tijd om een wed account te openen. Je moet je uiteraard eerst registreren alvorens je kan gokken op sport. Zorg dat je geen dingen verzint want straks bij de uitbetaling van je winst moeten wel je persoonlijke gegevens e.d. goed geregistreerd staan.

Nadat je account is aangemaakt is het tijd om geld te storten. Je hebt geld op je account nodig om in te zetten op de wedstrijden. Online betalen gaat eenvoudig met bijvoorbeeld iDeal of je creditcard. Maar ook met een e-Wallet kun je veelal goed uit de voeten.

Een aantal bookmakers verdubbelt het bedrag van je eerste storting met een maximum van 50 euro. Zet je bijvoorbeeld 20 euro op je account, dan heb je uiteindelijk 40 euro om mee te spelen.

Wil je het maximale eruit halen, dan stort je 50 euro en heb 100 euro op je account om mee te wedden.

Inzetten op een sportwedstrijd

Geregistreerd en geld op je account? Dan kun je nu inzetten op sport! Je vindt op de goksites alle sportcategorieën gerangschikt. Het is vast even wennen, maar je vind snel je weg en na een paar keer weet je niet beter en navigeer handig en vlot.

Klik op de sport / het evenement van je keuze en je komt in het gedeelte met alle noteringen. Een wirwar van getallen, maar dat is ook waar het allemaal om gaat. De  odds geven weer wat je met de inzet van 1 euro wint bij een goede voorspelling.

Tig mogelijkheden

Je kunt kiezen uit talloze wedstrijden die goed zijn voor duizenden weddenschappen. Van eenvoudig inzetten op de uitslag van een wedstrijd tot het gokken met handicaps. En natuurlijk kun je ook allerlei combinaties maken. Om te beginnen is het raadzaam met enkelvoudige weddenschappen te starten. Ben je wat meer thuis in het wedden op sport, probeer dan een ingewikkeldere bet.

Mocht je het lastig vinden om te bepalen wat een goede weddenschap is, lees dan vooral de wedtips van onze experts. Wekelijks tippen we je de beste weddenschappen waar wat mee te verdienen valt, en van de grote wedstrijden vind je een uitgebreide voorbeschouwing met daarbij uiteraard ook altijd mooie sportweddenschappen.

Wat kan ik winnen?

Heb je de wedstrijd gevonden waar je op wilt inzetten dan zie daarbij de noteringen / odds staan. Je klikt op de notering van je keuze en vervolgens gaat het allemaal vanzelf; het wedstrookje komt tevoorschijn en je tikt in hoeveel je wilt inzetten. Bevestigen en klaar is je weddenschap. Nu is het afwachten of je wint.

Wil je een combinatie weddenschap afsluiten, dan klik je voordat je je inzet ingeeft op de andere opties die je wilt meenemen in je weddenschap. Je ziet dan op je wedstrookje ook de kreet ‘single bet’ veranderen in ‘multi bet’, ‘combi bet’ of zoiets dergelijks. Je plaatst je weddenschap pas nadat je bevestigd hebt met een klik op de knop ‘place bet’.

Zodra het resultaat van je bet bekend is, maakt de bookmaker het geld over naar je account. Je kunt inzetten zo vaak en op zoveel wedstrijden, spelers, goals je maar wilt.

Wedopties en wedtermen

Er zijn zoveel weddenschappen mogelijk dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Maar wat houden die betting mogelijkheden allemaal in? We leggen je het je in onze handleiding uit. Van eenvoudigweg de winnaar van een wedstrijd voorspellen tot Asian Handicaps en acca’s. Maar ook wat quotes en odds zijn en wat een banker nou voor nut heeft. Zoals we al eerder zeiden: In de index Gokken A – Z vind je snel je weg.

We hebben het vaak over inzetten op voetbal, maar deze uitleg geldt uiteraard ook voor andere sportweddenschappen. Een bet op winst of verlies is natuurlijk in alle sporten mogelijk en combinatie weddenschappen behoren ook tot de algemene inzetmogelijkheden.

Veelzijdig

Iedere sport kent daarnaast weer zijn eigen inzetmogelijkheden. Bij het wedden op darts kun je bijvoorbeeld gokken op de hoogste check out of een 9-darter. Deze opties zijn er natuurlijk niet voor het wedden op Eredivisie. Wedden op Formule 1 kent ook zijn eigen bets. Een mooie weddenschap vooraf is altijd het voorspellen van de pole position en snelste rondetijden.

Je ziet het; gokken op sport is veelzijdig. Zet eens in op je favoriete sport en verdien wat leuks bij. Maar houd je hoofd koel en zet niet meer in dan je kunt missen. Succes en veel plezier!

Hieronder, en ook bovenaan deze pagina, een handleiding voor diverse soorten weddenschappen:

Handleiding voor Single bets

Simpel beginnen met wedden doe je met een enkelvoudige weddenschap. Het is de eenvoudigste bet die er is. Je doet niets meer en niets minder dan het voorspellen van de uitkomst van een wedstrijd. Wint ploeg a, ploeg b of wordt het gelijkspel? Behalve dat deze bet veel gebruikt wordt bij het wedden op voetbal is deze optie ook populair bij het darten. Een duidelijke weddenschap met weinig haken en ogen en vrij veel zekerheid. Lees in de single bet wedgids meer en zie welke variant er op mogelijk is.

Handleiding Asian Handicaps

Handicap betting is voor de meer gevorderde speler. De bets zijn wat moeilijker, maar eenmaal begrepen wat Asian Handicap weddenschappen inhouden, ontdek je tal van mogelijkheden om waarde te halen uit wedstrijden waar je met een single bet niet uit de voeten kunt!

Kort gezegd komt het er op neer dat je met een Asian Handicap een partij een virtuele voorsprong geeft zodat de wedstrijd interessanter wordt voor een weddenschap. In de AH handleiding meer info!

Handleiding bet Beide Teams Scoren

De naam zegt het al: de weddenschap gaat over de simpele vraag of beide teams gaan scoren. Het is een veel gebruikte bet die ook wel bekend staat als BTTS (both teams to score) of BTS.

Een eenvoudige weddenschap, maar wel een heel interessante als het gaat om wedstrijden tussen ploegen die nog ergens voor spelen – of juist niet… In de wedgids tips, trucs en tactieken om van je Beide Teams Scoren een succes maken.

Handleiding Combinatie weddenschappen

Levert een enkelvoudige weddenschap je niet zoveel op omdat de uitkomst van een voorspelling voor de hand ligt, dan zijn er verschillende manieren om toch nog waarde te halen. We spraken al van Asian Handicaps, maar een andere optie is het samenvoegen van bets in een combinatie weddenschap. Tips met odds van bijvoorbeeld 1.42, 1.35 en 1.55 leveren je elk afzonderlijk niet veel op, maar gecombineerd in een multi bet des te meer! De odds worden met elkaar vermenigvuldigd en plots rolt er een veel mooie waarde uit. In het genoemde voorbeeld zou je uitkomen op 2.97.

Handleiding voor Draw no Bet

Loop het risico niet dat je weddenschap verloren gaat omdat het een gelijkspel wordt! Veel te vaak wordt de kans op gelijkspel onderschat en wordt er slechts gekeken naar de winnaar van een wedstrijd. Prima natuurlijk, maar waarom zou je je niet een beetje indekken? De Draw no Bet is een uitstekende optie om het risico te beperken, je krijgt tenslotte je geld terug bij gelijkspel…

Handleiding Meer / Minder

In de wedgids over over / under betting alles over deze aantrekkelijke wedoptie. Verdiep je wat in de komende wedstrijden en je kan veel bereiken met deze weddenschap. Een tipje van de sluier lichten we vast op: over het algemeen is het verstandig te gaan voor favorieten die in eigen huis spelen. Overigens zijn dit soort voorspellingen ook vaak goed mee te nemen in een combi bet.

Bookmakers, vergelijk ze

Het aanbod aan bookmakers is enorm. Welke voor jou geschikt is kun je uitvinden in de reviews. De bookies hebben allemaal hun eigen specialiteiten. Zo biedt de een veel live streaming sport (handig voor het live inzetten) en heeft de ander altijd alles over MotoGP.

Voetbal weddenschappen kun je bij iedere bookmaker plaatsen. Ook hebben alle goksites tennis, darts en Formule 1 in het aanbod. Maar de een is de ander niet en de odds kunnen onderling nogal verschillen. Het loont de moeite om de weddenschap van jouw keuze eens nader bij de verschillende aanbieders te bekijken. Waar krijg je de meeste waarde voor je bet? Bovendien is het mogelijk een wed account bij meerdere bookmakers te hebben. Zo kun je per wedstrijd of event bepalen waar je inzet.

Weddenschappen plaatsen wordt voor jou straks gesneden koek! Onlinewedden.com barst van de informatie en met de tips van onze schrijvers – zelf zeer bekwaam – loop je de mooiste weddenschappen nooit mis. Profiteer van de nuttige informatie in deze handleiding en je kunt je weddenschappen straks goed onderbouwen. Een sleutel tot succes!

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
Back To Top