skip to Main Content
Wedden op Darts

Alle ins en outs met betrekking tot het wedden op darts vind je op deze pagina van de darts gids, de sport bij uitstek voor een mooie voorspelling. Lees verder en ontdek hoe gokken op darts werkt, tips voor de beste darts weddenschappen, waarop je bij de bookmakers kan inzetten en meer. Met wedden op sport wordt iedere wedstrijd nog spannender…

#ad
Bet365 Sport
Nieuwe klanten
Tot wel €100 in wedkredieten
Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl - Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Wedden op Darts bookmakers

Gokken op darten is populair en niet alleen tijdens het World Championship. Naast het WK Darts wedden wordt er ook tijdens de Premier League, de UK Open en al die andere toernooien volop ingezet. Wedden op darts doe je bij een bookmaker, oftewel een wedkantoor. Dat wist je waarschijnlijk al. Maar hoe en waar open je een account?

Darts betting account openen

Vanaf 1 oktober 2021 kan je bij alle online bookmakers met een vergunning van de Kansspelautoriteit wedden op darts. Alle uitgaande links die je op deze website aantreft leiden naar legale bookies.

Elke online bookmaker biedt wedden op darts aan en onderling verschillen de noteringen niet zo veel. Dus wat dat betreft zit je overal wel goed. Waar je wel naar zou kijken is het aanbod, welke bookie welk toernooi sponsort (dat is namelijk altijd goed voor extra mogelijkheden), wie er live streams aanbiedt en eventueel de andere sporten waarop je zou willen wedden.

Het aanmaken van een account voor het wedden op darts gaat overal min of meer hetzelfde:

 1. Kies je darts bookmaker op deze pagina en je wordt doorgestuurd naar de betreffende website
 2. Doorloop de registratie en zorg dat je je gegevens correct invult
 3. Stel je persoonlijke speellimieten in
 4. Stel je username en wachtwoord in
 5. Stort wat geld in je account om mee te spelen
 6. Je kan nu je eerste darts bet plaatsen

Odds darts

Een voorspelling doen kan hier. WK favorieten:

 • Gerwyn Price: 4.50 x de inleg
 • Michael van Gerwen : 5.50
 • Jonny Clayton: 7.00
 • Peter Wright: 7.00
 • Dimitri Van den Bergh: 15.00

Voor iedere ingezette euro krijg je van de bookmakers bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Noteringen d.d. 29.11.21. 18+ Speel Bewust!

WK Darts wedden William Hill

Voor het wedden op WK Darts komt hoofdsponsor William Hill altijd met extra promoties en uitzonderlijke weddenschappen – een darts bookmaker dus waarbij je eigenlijk wel een account zou moeten hebben… William Hill is met zijn talloze tips, statistieken etc. ook bij uitstek geschikt voor het wedden op paarden, mocht je daar interesse in hebben. Met voetbal en live streams zijn ze echter niet zo sterk als Bet365. Die bookmaker heeft voor vrijwel elke competitie wereldwijd weddenschappen en is zeer sterk in live betting en biedt ook voor heel wat sporten streams aan. William Hill heeft dat alleen voor paardenraces.

Bij het kiezen van een darts bookmaker ligt het er dus maar net aan wat jij belangrijk vindt. Het is overigens heel gebruikelijk om meerdere bookmakers accounts te hebben, zo kun je altijd je weddenschap plaatsen bij de bookmaker met de beste opties en odds van dat moment.

Bookmakers en darts

Het WK Darts wedden bij William Hill is vanwege het sponsorschap dus interessant. Andere darttoernooien hebben vaak ook een bookmaker als hoofdsponsor. Neem de Unibet Premier League, de Ladbrokes Masters of de Betfred World Matchplay. Wil je darts voorspellingen doen tijdens deze events, check dan altijd wat deze bookies in petto hebben.

Verderop vertellen we je meer over welke darts weddenschappen er allemaal zijn en hebben we tips voor de beste voorspellingen.

Hoe werkt wedden op darts?

Wedden op darts is heel eenvoudig. Kijk je op de site van een bookie naar de darts weddenschappen dan zie je voornamelijk getallen. Het zijn de zogenaamde odds en dat is waar het allemaal om draait. Die noteringen geven jouw kansen op winst aan en wat je per ingezette euro verdient bij een goede voorspelling.

Inzetten

Om een darts bet te plaatsen selecteer je de wedstrijd van je keuze en klik je op de odds van de weddenschap waarop je wilt inzetten. Een wedcoupon verschijnt in beeld en je hoeft nu alleen nog maar je inzet in te geven (dat kan vaak al vanaf 10 cent) en te bevestigen. Je dartsweddenschap is nu geplaatst en bij een goede voorspelling wordt je gewonnen geld direct aan je saldo toegevoegd.

Odds gokken op darts

Hoe waarschijnlijker het is dat een voorspelling uit gaat komen, hoe lager de odds (en dus hoe minder je voor je euro terugkrijgt). Een voorbeeld: stel dat Michael van Gerwen tegen een debutant speelt, de odds op winst Van Gerwen zullen dan laag zijn, zeg 1.15. Je pakt dus 15 cent winst met een inzet van een euro, en dat schiet natuurlijk niet op. In zo’n geval zou je nog wat andere vrij zekere darts weddenschappen kunnen opzoeken en die samenvoegen in een combinatie weddenschap. De odds worden dan met elkaar vermenigvuldigd en dat levert je een veel interessantere notering op terwijl de kans om je darts bet te winnen eigenlijk nog vrij groot is.

Winnen met wedden op darts

Het is dus de kunst om een darts weddenschap te vinden met een mooie waarde. In het menu vind je onder ‘kennis’ alles wat je wilt weten over sportweddenschappen: van odds tot strategieën en nog veel meer.

Je hebt net kunnen lezen dat gokken op winst van darts favorieten als Michael van Gerwen en Gerwyn Price doorgaans niet zoveel oplevert wanneer ze tegen mindere goden spelen. De odds zijn gewoonweg te laag. Je zou in zo’n geval ook goed gebruik kunnen maken van Asian Handicaps. Hiermee geef je in ongelijke partijen een speler een virtuele voorsprong of achterstand waardoor de noteringen weer interessant worden.

Opties darts weddenschappen

Er zijn verder nog heel wat soorten darts weddenschappen. Een leuke darts bet is de King of the Oche: voorspel in een partij wie van de twee wint, de hoogste check out gooit én de meeste 180’s op zijn naam schrijft. De quotering is meestal riant en je kunt dus een mooie winst maken.

Wedden op de correcte score is ook altijd mogelijk. Het is wel een beetje riskant, dus houd je inzet laag. Deze optie behoort altijd tot onze favorieten want met de inzet van een euro kan je al gauw het viervoudige winnen.

180’s voorspellen, leg winnaars en meer

Verder is er bij gokken op darten de mogelijkheid om de hoogste check out, de meeste 180’s te voorspellen en of er een negendarter valt, wie de eerste/laatste leg wint, en noem maar op. Je kunt single bets aangaan, maar zoals we al eerder aanstipten: een combi bet kan een aanrader zijn. Hoewel hiermee je iets meer risico neemt (al je darts voorspellingen moeten immers goed zijn), zijn de odds veel hoger. Kien je het zo uit dat er aardig wat ‘zekerheidjes’ bij zitten dan is de kans op succes vrij groot.

Tips wedden op darts

Net als voor andere sporten geldt ook voor het wedden op darts dat je met wat research vooraf beter in staat bent om goede voorspellingen te doen. Check voor ieder toernooi en/of wedstrijd hoe het zit met de vorm van de spelers.

Darters die de vorige editie van het toernooi wonnen worden bij de bookmakers vaak neergezet als favoriet. Dat dat heel anders kan uitpakken hebben we dit jaar kunnen zien met bijvoorbeeld Glen Durrant. Vorig jaar speelde hij de sterren van de hemel, dit jaar werd hij getroffen door corona en won hij vrijwel niets. Andere spelers (met hogere odds) hadden grotere kansen om te winnen.

Speelt een darter met andere pijlen en hoe zit het met format? Sommige spelers moeten in een wedstrijd groeien en doen het in partijen met een kort format vaak minder goed. Onthoud dit bijvoorbeeld bij het wedden op de World Cup of Darts.

Ook vervelende dingen in de privésfeer kunnen darters uit balans brengen en dat kan ervoor zorgen dat zij wedstrijden verliezen waarin zij eigenlijk de grote favoriet waren.

Order of Merit

De ranking is daarnaast ook iets om te checken. De positie op de Order of Merit bepaalt namelijk vaak wie er aan een bepaald toernooi mee mag doen. Zo is er op het WK Darts plaats voor de top 32 en de top 32 van de Pro Tour Order of Merit. Daar waar sommige darters al lang zeker zijn van WK deelname kan er (tot vrij kort van tevoren) voor anderen nog heel wat op het spel staan. Zij zullen tot het uiterste gaan om wedstrijden te winnen. De Grand Slam of Darts is een van die toernooien waarbij het er nog om kan spannen.

Druk

Komen we gelijk op de druk… die kan bij darts van enorme invloed zijn. Wie kan er goed mee omgaan en wie presteert er onder druk meestal slecht? Zeker voor het wedden op WK Darts komt dit soort kennis van pas. Het WK is het grootste tv toernooi dat jaarlijks op de agenda staat en trekt miljoenen kijkers – niet iedereen kan het hoofd koel houden.

In Play wedden op darts

Tot slot willen we je meegeven dat live wedden op darts enorm populair is. Verhoog de spanning van iedere dartspartij door de wedstrijd live te volgen en in te zetten op juiste moment. De bookmakers odds veranderen van minuut tot minuut, zet jij op het juiste moment in dan kan je een topnotering pakken. Live gokken op darten is mogelijk tijdens alle toernooien: van het WK tot de Premier League en van de Players Championship tot de UK Open.

Ben je klaar om een darts voorspelling te doen? Bovenaan deze pagina vind je altijd wat recente noteringen voor favorieten. Voor alle andere inzetmogelijkheden verwijzen wij je naar de site van de bookmaker. Ben je een nieuwe klant, vergeet dan niet te checken of er een welkomstbonus is die je mee kan pakken.

Veelgestelde vragen

Alle bookmakers hebben wedden op darts in het aanbod. Vaak sponsoren bookies dartstoernooien en dan loont het de moeite te kijken wat zij voor dat specifieke toernooi als extra’s hebben. Neem bijvoorbeeld William Hill voor het WK Darts wedden of een grote allround bookmaker zoals Bet365, de opties die je hier vindt zijn talrijk en de odds prima.

Een darts weddenschap plaats je bij een online bookmaker. Een account openen kan via deze website en vervolgens kan je je eerste darts bet plaatsen. Dat doe je door op de wedstrijd en weddenschap van je keuze te klikken en je inzet in te geven. Bevestigen en klaar is kees. Winst van een gewonnen weddenschap wordt gelijk aan je saldo toegevoegd. Mogelijke weddenschappen zijn onder meer: 180’s, winnaar, sets en legs voorspellen.

Dat verschilt per wedstrijd en per toernooi. Op deze pagina vind je altijd een sectie waar je actuele odds en favs kan checken. Vaak behoren Gerwyn Price, Michael van Gerwen en Peter Wright tot favorieten bij de bookmakers. Maar ook Dimitri Van den Bergh, Jose de Sousa en Jonny Clayton worden tot de top gerekend.

Dat is een specifieke darts weddenschap bij bookmakers. Je kan hiermee voorspellen wie de wedstrijd wint, de meeste 180’s gooit en de hoogste check out. Vaak hangt er een mooie notering aan, maar let op: om de weddenschap te winnen moeten jouw speler op alle drie de punten als beste uit de bus komen.

Back To Top