Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Lees op deze plek over het wedden op Serie A voetbal. Wat betreft het voorspellen van de kampioen is Juventus vrijwel elk seizoen de grootste favoriet bij de bookmakers, maar er zijn voor het wedden op voetbal meer mogelijkheden in de Italiaanse competitie. Denk bijvoorbeeld aan de spannende degradatiestrijd, de vele doelpunten in wedstrijden van Atalanta en de strijd om de Europese tickets. De Serie A weddenschappen bij Unibet.nl maken het Italiaans voetbal enerverender dan dat het al is.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.


Het hoogste niveau van het Italiaanse clubvoetbal is al jaren de Serie A. De competitie is opgericht in 1929 en heeft een groot aantal topclubs voortgebracht. De absolute heerser van de competitie is natuurlijk Juventus. Maar clubs als AC Milan, Inter Milan, AS Roma, Lazio Roma en de laatste jaren Napoli en Atalanta gooien regelmatig hoge ogen in Europa.

Wedden op Serie A bookmakers

Al je Serie A voorspellingen doe je bij online bookmakers. Bij goksites als Bet365 of Unibet pak je de scherpste odds voor je Serie A weddenschap en kijk je bovendien gratis live stream Italiaans voetbal.

Actuele Serie A odds vind je bovenaan deze pagina. Inzetten is mogelijk na het aanmaken van een account bij een bookie. Je hebt vervolgens de keuze uit honderden voetbalweddenschappen en meer. Inzetten doe je door op de bet van je keuze te tikken en vervolgens je stake in te voeren. Het geld van gewonnen Serie A weddenschappen wordt door de bookmaker automatisch in je account gestort.

Serie A kampioen voorspellen

Elk seizoen kun je nog voordat het Italiaans voetbal begint al je outright bets plaatsen. Met andere woorden: lange termijn voorspellingen op de kampioen, topscorer etc. Deze weddenschappen blijven het hele seizoen mogelijk en de bookmakers zullen op basis van de laatste uitslagen en de Serie A stand de odds aanpassen. Naast het gokken op de kampioen, kun je natuurlijk ook de degradanten voorspellen: drie teams degraderen ieder seizoen uit de hoogste Italiaanse competitie.

De Serie A weddenschappen bij de bookies

Voor iedere wedstrijd, een beetje afhankelijk van de teams, presenteren bookmakers wel 150 weddenschappen of meer. Populair bij het wedden op Serie A zijn markten als Over/Under goals, doelpuntenmakers, beide teams scoren en natuurlijk het simpelweg voorspellen van de winnaar. Kijk je iets verder dan kun je met Asian Handicap voorspellingen vaak net iets betere odds krijgen.

Serie A voetbal al lang niet saai meer

De Italiaanse competitie stond lang bekend als saai en vooral verdedigend. Het Italiaanse begrip catenaccio is in de voetbalwereld overal bekend en misschien zelfs wel berucht. Verdedigen wordt als kunst gezien in Italië. Maar de laatste tien jaar is er wel een omslag geweest in het Italiaans voetbal. Het is attractiever geworden en er wordt veel meer gescoord. Clubs als Atalanta en Napoli hebben laten zien dat je met mooi, snel voetbal ook succes kan hebben en andere clubs volgen daarin.

Een van de meeste scorende competities

Als je kijkt naar het aantal doelpunten van de Serie A kampioen en de top vijf kan je het verschil direct zien. In de jaren 2000 tot 2010 ongeveer had de kampioen vaak genoeg aan 60 tot maximaal 70 goals en de rest van de top vijf kwam daar ook niet overheen. In het seizoen 2015-2016 werd Juventus kampioen met 75 goals, maar hadden de nummer twee en drie zelfs 80 en 83 goals. Het seizoen erop werd Juve weer kampioen ditmaal met 77 goals, de nummer twee had 90 goals en de nummer drie zelfs 94. Denk dus bij Italiaans voetbal dus niet meer aan saai verdedigend voetbal, dat is verleden tijd. Het is zelfs een van de meest scorende competities in Europa geworden.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Tips wedden op Serie A

Zoals al eerder geschreven is Juventus de absolute heerser in de Serie A. Qua titels steekt de club ver boven de rest uit. Juventus werd tussen 2011 en 2020 negen keer op rij kampioen. Een andere Serie A kampioen voorspellen is een mogelijkheid maar het is doorgaans, net zoals dat bij wedden op Bundesliga met Bayern het geval is, onwaarschijnlijk dat het gaat gebeuren.

Juventus is ook een van de weinige clubs in Italië die stabiel aan de top blijft, afgezien van hun jaar in de Serie B natuurlijk. Juventus wordt altijd eerste of tweede en heel soms derde. Dat kan niet gezegd worden van de andere topclubs. Met name AC en Inter Milan hebben moeilijke jaren gekend. Beide clubs maakten tussen 2010 en 2020 een aantal slechte seizoenen door waarbij ze niet eens Europees voetbal haalden. De laatste twee seizoenen werden deze clubs echter landskampioen.

Niet vanzelfsprekend dat een topclub wint

Ga er dus niet zomaar vanuit dat de topclubs hoog eindigen en de meeste wedstrijden wel winnen, want in Italië is dat echt geen zekerheidje. AS Roma is ook op papier een topclub, maar ook een club die al jarenlang struggled om echt aansluiting bij de top van Italië te vinden.

Wedstrijden Atalanta garant voor goals

Met clubs die buiten de top vallen zijn er natuurlijk ook de ploegen die die plaatsen innemen. Een mooi voorbeeld hiervan is Atalanta Bergamo. Jarenlang waren zij van weinig betekenis, maar de laatste jaren maken ze een enorme opmars.

In het seizoen 14/15 vocht Atalanta nog tegen degradatie, het seizoen erop eindigden ze in de middenmoot. Sinds 16/17 doen ze elk seizoen mee om Europees voetbal. Atalanta speelt ontzettend aanvallend voetbal en is vaak de ploeg met de meeste goals per wedstrijd in een Serie A seizoen. Ze scoren namelijk veel, maar krijgen er ook een groot aantal tegen. Wedstrijden van Atalanta lijken garant te staan voor goals.

‘Loser’ is prima voor wedden op Serie A

De degradatiestrijd in Italië is vaak ontzettend spannend, spannender dan de titelstrijd. Er gaan drie clubs direct uit de Serie A naar de Serie B. Vaak is het zo dat één club de absolute loser is van de competitie. In seizoen 16/18 was dat Pescara met maar 18 punten en drie overwinningen in één seizoen. In 18/19 was het Chievo met maar 2 overwinningen (!) en 17 punten. En in 20/21 waren het Parma en Crotone, ze kwamen niet verder dan 20 en 23 punten en 3 en 6 overwinningen.

Serie A odds boosten

Deze clubs zijn prima voor het wedden op Serie A. Zodra het duidelijk is wie de loser van het jaar gaat worden kunnen we hier gebruik van maken. Door bijvoorbeeld in te zetten op een double chance voor de tegenstander. De odd zal niet heel hoog zijn, maar komt wel van pas in een combinatie weddenschap om een andere odd mooi te boosten. Met clubs die maar drie keer per seizoen winnen is het risico minimaal.

Let bij wedden op Serie A op andere degradatiekandidaten

Naast de een of twee “losers” heb je nog een aantal degradatiekandidaten die juist vaak niet te voorspellen zijn. Het komt regelmatig voor dat een wedstrijd tussen de nummer 17 en 8 een verrassende uitslag kent. Wij adviseren over het algemeen dan ook om deze wedstrijden wat het wedden op Serie A voetbal betreft links te laten liggen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Veelgestelde vragen wedden op Serie A

Denk bij wedstrijden met de slechtst presterende ploeg(en) aan een Double Chance weddenschap voor de tegenstander. Die odd is misschien niet heel hoog maar komt wel van pas in een combi bet. Je kan er mooi je Serie A odds mee boosten.

Voor actuele Serie A odds verwijzen wij je naar de site van Unibet.nl, een van de betere bookmakers voor Italiaans voetbal.

Op zoek naar de beste bookmakers voor Italiaans voetbal? Unibet en Bet365 zijn altijd een goede keuze en bieden bovendien gratis live stream Serie A voetbal aan.

Back To Top