skip to Main Content

Wedden op Eredivisie maakt zelfs de saaiste wedstrijden nog spannend! Zie welke mogelijkheden er zijn en probeer ook eens het LIVE wedden op voetbal: je pakt de scherpste noteringen. Op deze pagina alles over Eredivisie weddenschappen, de opties, hoe het gokken op Eredivisie werkt, tips, de voorspellingen voor de komende ronde en nog veel meer…

Eredivisie voorspellingen

Wedden op winnaar Eredivisie? De favorieten bij de bookmakers:

  • Ajax: 1.45 x de inleg
  • PSV: 3.00
  • Feyenoord @11.00
  • AZ top 3 @7.00
  • FC Utrecht top 3 @6.00

Voor iedere ingezette euro krijg je van de bookmakers bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Noteringen d.d 19.10.21. 18+ Speel Bewust!


Het 66e seizoen van de Eredivisie is gestart op 14 augustus 2021 en eindigt op 15 mei 2022. Een aantal grote spelers is dit seizoen vertrokken maar talent is er in de Eredivisie nog genoeg. Let dit seizoen vooral op spelers als Noni Madueke, Steven Berghuis, Sebastien Haller, Guus Til en Marco van Ginkel. Hoewel Ajax in de Eredivisie domineert met de meeste titels, blijven PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse nooit ver achter. Wie wordt Eredivisie kampioen 2021 – 2022? Check hierhoven de actuele Eredivisie odds.

Wedden op Eredivisie

De Nederlandse competitie is prachtig, maar soms wel een hele lastige om op te gokken. Veel ploegen zijn behoorlijk onvoorspelbaar en elke week zijn er wel verrassingen. Waar moet je rekening mee houden en hoe kun je op een winstgevende manier wedden op Eredivisie?

Bookmakers wedden op Eredivisie

De Eredivisie voorspellen doe je bij online bookmakers die je op deze site aantreft. Daar inzetten betekent meer mogelijkheden en betere odds dan je voor Toto voorspellingen krijgt. Voor het wedden op PSV, FC Utrecht, Cambuur, Sparta of sc Heerenveen en noem maar op, zijn er tientallen inzetmogelijkheden en de beste noteringen.

Wekelijks zijn er bij de bookies per wedstrijd rond de 175 Eredivisie weddenschappen beschikbaar en al die bets staan ruim van tevoren online. En waar kun je met Eredivisie wedden allemaal op inzetten? Dat varieert van het gokken op de exacte uitslag tot het aantal corners en kaarten. En van het voorspellen van de topscorer tot wie welke helft wint. En natuurlijk zijn er de Asian Handicaps en nog veel meer…

Inzetten op Eredivisie

Wedden op Eredivisie is heel simpel. Heb je eenmaal bij een van de bookmakers een account aangemaakt dan kun je gelijk aan de slag en je Eredivisie voorspellingen doen. Zoek bij de goksite het evenement of het duel waarop je wilt inzetten en kies vervolgens uit een van de vele weddenschappen. Bij iedere wedstrijd vind je de noteringen. Dat is het bedrag dat per ingezette euro wordt uitbetaald als je een weddenschap wint.

Een Eredivisie bet gevonden die je aanstaat? Klik op de odds en het wedstrookje verschijnt in beeld. Geef aan wat je wilt inzetten en bevestig je weddenschap. Alles gaat nu verder vanzelf.

Tips en trucs gokken op Eredivisie

Ajax, PSV en AZ zijn de afgelopen seizoenen de drie beste clubs van de Eredivisie. Feyenoord hoort natuurlijk traditioneel gezien ook in de top drie, maar laat het de laatste jaren een beetje afweten. Kampioen Ajax lijkt er met kop en schouders bovenuit te steken, maar ook PSV en AZ zijn bijna elk weekend wel een zekerheidje. Wedden op winst van deze ploegen geeft dan ook vaak geen hoge notering maar gelukkig zijn er bij de bookmakers voor het wedden op Ajax en de overige Eredivisie clubs (en sowieso voetbal in het algemeen) andere manieren om goede odds te krijgen.

Eredivisie weddenschappen combineren

Zo kan je bijvoorbeeld met de zogenaamde Bet Builder weddenschappen binnen een en dezelfde wedstrijd combineren. Voorspel bijvoorbeeld de winnaar van de wedstrijd, of er aan beide kanten gescoord wordt en een minimum aantal goals. De drie picks worden samengevoegd, de noteringen met elkaar vermenigvuldigd en je hebt 1 nieuwe zelfgecreëerde weddenschap.

Ajax tip

Een combi die je bij het wedden op Eredivisie wedstrijden van Ajax vaak kan gebruiken is: A. wint, A. scoort Over 1.5 goals en A. krijgt Over x corners. Als je deze weddenschappen combineert kom je al gauw uit op odds van rond de 2.00, terwijl de notering voor iedere afzonderlijke weddenschap een stuk lager is.

Het aantal in te vullen corners verschilt per wedstrijd maar meestal is dat rond de 6.5 / 7.5. Afgezien van de toppers is Ajax is in elke wedstrijd de bovenliggende partij en ze krijgen vrijwel altijd een hele rits aan corners. In het seizoen 2020-2021 waren dat er gemiddeld 7.44 per wedstrijd, de seizoenen daarvoor 7.68 en 7.88.

Ook bij het wedden op AZ en PSV

Dezelfde bet builder kan je ook zeer regelmatig bij het wedden op AZ en PSV gebruiken. Deze twee ploegen zijn vaak veel beter dan de tegenstander en zullen balbezit op de helft van de tegenstander hebben. Daarnaast spelen beide teams eigenlijk altijd met vleugelspelers, of het nou de backs zijn of de aanvallers. Ze geven graag voorzetten vanaf de achterlijn, wat regelmatig in corners resulteert.

Houd rekening met de scheidsrechter

In de Eredivisie heb je een aantal opvallende scheidsrechters. En er is nogal een verschil in de stijl van fluiten; Bas Nijhuis is natuurlijk berucht, het liefst fluit deze scheids de hele wedstrijd niet. Hij geeft dan ook weinig kaarten en al helemaal weinig vrije trappen.

Verschillen tussen Nijhuis en Kamphuis

In Eredivisie seizoen 20-21 floot Nijhuis bijvoorbeeld de meeste wedstrijden (24) maar hij gaf maar 32 gele kaarten. Gemiddeld is dat 1.33 per wedstrijd en daarmee is hij de scheids die veruit de minste kaarten uitdeelt. Jochem Kamphuis is het andere uiterste, hij gaf met 3.60 de meeste gele kaarten per wedstrijd. Tussen deze twee extremen zie je dat scheidsrechters gemiddeld twee kaarten per wedstrijd geven.

Deze statistieken bevestigen dus het beeld dat er een groot verschil zit tussen scheidsrechters en dit is zeker iets waarmee je met het wedden op Eredivisie rekening moet houden. Zowel wanneer je wil inzetten op het aantal kaarten als bij andere Eredivisie weddenschappen.

Sommige ploegen kunnen namelijk niet goed tegen fysiek spel, terwijl andere ploegen juist gebruik kunnen maken van het feit dat er harder gespeeld mag worden. In het seizoen 20-21 floot Bas Nijhuis bijvoorbeeld Vitesse vier keer. Vitesse eindigde dat seizoen op een knappe vierde plek maar in de vier wedstrijden gefloten door Nijhuis konden ze maar één keer winnen.

Ajax gokken op eredivisie

Eredivisie kampioen voorspellen

Jarenlang wist Feyenoord niet te presteren maar in 2017 grepen de Rotterdammers dan eindelijk die felbegeerde kampioensschaal. Wedden op Feyenoord was in destijds spannend want de ploeg pakte uiteindelijk pas op de laatste dag de titel na drie goals van Dirk Kuijt in de wedstrijd tegen Heracles. Het seizoen daarop bleef er van de triomf al gauw weinig meer over…

Het kan soms gek lopen in de Eredivisie. Durf je wat risico te nemen en af te wijken van algemene aannames, dan kun je met Eredivisie weddenschappen geld winnen. Met name aan het begin van het seizoen profiteer je bij de bookmakers van interessante noteringen (en denk dan ook eens aan wedden op La Liga voetbal en de Nederlanders die daarin actief zijn).

Ajax is de rijkste club van de Eredivisie en heeft daarom een veel beter team dan de gemiddelde Eredivisie club. De Amsterdammers zijn doorgaans veruit favoriet om Eredivisie kampioen te worden. Maar houdt de komende jaren ook zeker rekening met AZ. De Alkmaarders hebben zich als doel gesteld te groeien naar een topclub en zijn daarin goed op weg – AZ is in staat te stunten tegen grote ploegen en maakt zelden een fout als het speelt tegen kleinere.

Eredivisie wedden 2021 – 2022

Hoe staan de zaken er dit seizoen voor? Ga na welke spelers er zijn vertrokken en welke mooie aankopen er zijn gedaan Welke teams, en vooral welke spelers, krijgen het druk het dit seizoen? Verplichtingen in het Europees voetbal e.d. hebben invloed op de conditie van de spelers en zijn dus ook bepalend bij het winnen of verliezen van wedstrijden.

Bovenaan deze pagina vind je de actuele odds voor de titelfavorieten, doe je Eredivisie voorspellingen vandaag nog en pak een mooie winst! Maak ook gebruik van de Eredivisie tips en voorbeschouwingen van onze tipsters voor meer kans op een winnende weddenschap.

Soorten Eredivisie weddenschappen

We bespraken al eerder de Bet Builder waarmee je Eredivisie voorspellingen binnen één wedstrijd kunt combineren voor een betere notering. Maar je kunt ook weddenschappen van verschillende wedstrijden samenvoegen, we spreken dan van een combinatie weddenschap. Het principe is echter hetzelfde: alle voorspellingen moeten goed zijn om de weddenschap te winnen. In de handleidingen die je op Onlinewedden.com vindt kun je van alle soorten weddenschappen een goede uitleg vinden. Check bijvoorbeeld die van de systeemweddenschap als je met je combi’s nog een stap verder wilt gaan.

Beide Teams Scoren

Een wedoptie die de Engelsen graag gebruiken bij het voetbal betten is de BTTS (both teams to score). Het is een eenvoudige weddenschap die ook bij het wedden op Eredivisie vaak goed van pas komt. Vooral voor wedstrijden tussen ploegen uit de middenmoot is de Beide Teams Scoren vaak een goede optie – die ploegen kunnen scoren, maar krijgen kennelijk ook vaak tegengoals. Ze staan niet voor niets in de middenmoot…

Wedden op Eredivisie met handicaps

Is er sprake van een strijd tussen ongelijke ploegen? Dan is het inzetten op winnaar niet lucratief. Met een handicap kun je de teams een virtuele voorsprong of achterstand geven voor aanvang van de wedstrijd. Wint een gedoodverfde favoriet ondanks dat je ze een achterstand van 2 goals hebt meegeven, dan heeft die bet je waarschijnlijk een prima winst opgeleverd.

Over/Under Eredivisie weddenschappen

Is het lastig om een winnaar in een wedstrijd aan te wijzen? Ga dan voor wat anders en kies bijvoorbeeld voor een Over/Under weddenschap op goals. Hiermee kan je bijvoorbeeld meer of minder dan 2, 3 of 4 doelpunten voorspellen. De Over/Under bets zijn voor allerlei picks beschikbaar: meer of minder dan een bepaald aantal kaarten, corners etc. Het is een uitstekende optie om bij de bookmakers hoge odds te krijgen.

Live gokken op Eredivisie

Zet in op een enkele wedstrijd en voorspel of de thuis- of uitploeg wint of zet in op een gelijkspel. Wedden op Eredivisie kun je lang van tevoren doen. Interessanter wordt het wanneer je live kunt gokken op Eredivisie. Live wedden houdt in dat je gedurende de wedstrijd kunt inzetten en dus veel beter kan inschatten hoe het spel verloopt en/of verder zal verlopen.

In-play Eredivisie weddenschappen afsluiten is een kwestie van snel inschatten en inzetten. Kun jij het beste moment bepalen om de beste odds te pakken? Live Eredivisie voorspellingen doen gaat razendsnel en maakt elke wedstrijd superspannend.


In de competitie gaat het tussen de achttien beste clubs uit het Nederlandse voetbal. Wedden welke club kampioen wordt en al je andere Eredivisie voorspellingen kun je doen bij online bookmakers. Wie is jouw favoriet de komende ronde en welke club maakt de meeste kans op de titel?

Veelgestelde vragen

Waar kan ik wedden op Eredivisie?

Je kan in Nederland wedden op Eredivisie voetbal bij alle online bookmakers met een vergunning. Een account openen kan via deze website.

Hoe werkt wedden op Eredivisie?

Met een bookmakersaccount en wat saldo kun je Eredivisie weddenschappen plaatsen. Zoek op de site van de bookmaker de wedstrijd waarop je in wilt zetten en selecteer je weddenschap. Geef vervolgens je inzet aan en bevestig. Je Eredivisie bet is nu geplaatst.

Wie gaat de Eredivisie winnen?

De Eredivisie favorieten bij de bookmakers zijn momenteel:

  • Ajax
  • PSV
  • Feyenoord
  • AZ

Bovenaan deze pagina vind je de actuele odds.

Back To Top