Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden op La Liga

Wedden op La Liga is inzetten op misschien wel de leukste competitie van Europa. De Primera Division is het hoogste niveau van clubvoetbal in Spanje. De competitie kent een rijke historie en herbergt heel wat grote clubs die in Europa regelmatig van zich laten horen. Met wedden op voetbal heb je de keuze uit honderden mogelijkheden om in te zetten op de Spaanse competitie. Lees verder voor meer over goede bookmakers, tips voor je La Liga weddenschap en zaken waar je op moet letten.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Waar wedden op La Liga?

La Liga voorspellingen doe je online bij een bookmaker. Een account openen is in een handomdraai gedaan en daarna heb je toegang tot honderden La Liga weddenschappen. Iedere speelronde kun je talloze voorspellingen doen en zijn er opties genoeg om prima odds te pakken.

Inzetten bij La Liga bookmakers

En waar kun je allemaal op inzetten? Dat varieert van het voorspellen van winnaars en exacte scores tot aan het aantal kaarten, de stand bij rust en goalscorers. Zometeen vertellen we je waar je bij het La Liga wedden rekening mee moet houden – met onze wedtips heb je meer kans om je Primera Division weddenschap te winnen.

La Liga favorieten

Voor je gevoel gaat de strijd in Spanje al decennialang tussen FC Barcelona en Real Madrid. En toegegeven, het zijn de absolute topclubs van Spanje. De laatste jaren is Atletico Madrid daar als goede derde bijgekomen. Vanaf 2004 tot en met 2022 wonnen deze drie alle landstitels. Atletico won de titel in deze achttien jaar twee keer, FC Barcelona werd tien keer kampioen en Real Madrid zes keer.

FC Barcelona, Real Madrid en Atletico

Deze drie clubs, met Barca en Real die over het algemeen aan het langste eind trekken, staan in de Primera Division dus eenzaam de top. Atletico Madrid doet bijna altijd mee om de titel, maar haakt in de laatste weken van het seizoen regelmatig af.

La Liga wedtips

De speelstijl van de drie Spaanse kampioenen verschilt echter nogal. Met name Atletico Madrid speelt misschien niet zoals je verwacht van een topclub uit Spanje: verdedigend, en ze nemen maar al te graag genoegen met een 1-0 overwinning. De defensie is al jaren een van de beste van zowel Spanje als van Europa. De verdedigende speelstijl en mentaliteit zit diep in het DNA van de club. Dit is zeker iets om bij het wedden op La Liga rekening mee te houden.

Tips wedden op Atletico

Als Atletico tegen een laaggeplaatst team speelt is het misschien verleidelijk om op een handicap in te zetten, maar het kan zo maar zijn dat ze het prima vinden om met 1-0 te winnen! Wanneer ze voor staan zullen ze niet erg veel moeite doen om nog meer goals te maken. Gokken op winst Atletico zonder tegengoal is dan misschien een betere optie.

Tips wedden op FC Barcelona

FC Barcelona gebruikt nog steeds de beroemde stijl van Johan Cruijff als basis. Over het algemeen krijgt Barca meer goals tegen dan Real Madrid en Atletico Madrid, maar ze maken er ook een stuk meer. Ook dit is iets om bij het La Liga wedden rekening mee te houden.

Gokken op aantal goals

Net als bij Atletico kan een handicap bet bij Barcelona gevaarlijk zijn. In dit geval omdat ze zo aanvallend spelen en ze bij een 2-0 voorsprong gewoon doorgaan – de kans is daardoor groot dat ze toch weer een tegengoal krijgen. Bij wedstrijden van FC Barcelona zetten we daarom vaak liever in op over een x aantal goals voor Barcelona, of op de wedstrijd.

Speelstijl Real Madrid wisselt

Real Madrid is een beetje een combinatie van FC Barcelona en Atletico als je kijkt naar de goals en tegengoals van de laatste jaren. Ze krijgen er niet veel tegen, maar scoren er ook vaak minder dan Barcelona. Zeker sinds het vertrek van Ronaldo is dat het geval.

Bij Real Madrid verandert er ook nogal vaak wat, dat verschilt per trainer en ook per team. De speelstijl ligt dus een stuk minder vast dan bij Barca en Atletico. Wanneer Real een nieuw blik Galacticos opentrekt kan er ineens een heel ander team staan met een andere speelstijl.

Spaanse competitie blijft lang spannend

Naast de drie Spaanse topclubs is er nog een hele rits aan subtoppers. Clubs als Villarreal, Sevilla, Valencia, Real Sociedad en Celta de Vigo doen vaak mee om de Europese plekken. In Spanje krijgt de top vier in de La Liga stand een ticket voor de Champions League en nummer vijf en zes gaan de Europa League in, de nummer zeven krijgt een plek in de Conference League. Dit maakt dat het Spaanse voetbalseizoen lang spannend blijft op verschillende niveaus.

Gokkenen op La Liga - favorieten Spaanse voetbalcompetitie bookmakers | Getty

Tips La Liga wedden

In Spanje komt het vaak voor dat een subtopper een paar seizoenen afzakt om vervolgens daarna weer mee te doen om de Champions League plekken. Zo heeft Valencia een periode gekend waarbij ze altijd meededen om plek vier, maar de vorige twee seizoenen werden ze 13e.

Hetzelfde kan gezegd worden van Celta de Vigo: toch een club die regelmatig meedoet in Europa maar die ook geregeld een slecht seizoen kent. Wij adviseren dan ook om de eerste paar wedstrijden van het seizoen te gebruiken om te kijken waar een team staat en welk niveau ze hebben.

Check welke scheidsrechter fluit

De scheidsrechters uit Spanje worden vaak gezien als de slechtere in Europa en wij zijn het daar mee eens. Over het algemeen geven ze vrij snel gele kaarten en zeker in belangrijke wedstrijden willen ze nog wel eens gretig zijn met uitdelen ervan.

Strenge scheids en agressief voetbal? Zet in op kaarten

Bovendien heb je in Spanje een aantal ploegen die er wel van houden om hard en agressief te spelen. Onze laatste tip voor het wedden op La Liga is dus om goed op te letten wie er fluit. Zeker als je ziet dat er een zo’n scheids een wedstrijd fluit tussen één of twee teams die ook vaak een kaart pakken, kan het interessant zijn om op over een x aantal gele kaarten in te zetten.

Wedden op La Liga 2022 – 2023

Hoe staan de zaken er dit La Liga seizoen voor? Verlengt Atletico Madrid de titel, of wordt dit het jaar van Xavi met Barcelona? En vlak De Koninklijke nooit uit, ook niet zonder Ronaldo. Maak gebruik van bovenstaande tips om de beste La Liga weddenschappen te plaatsen en profiteer desgewenst van voorbeschouwingen die je op deze site kan vinden met daarbij de betting tips. Bovenaan deze pagina vind je altijd actuele La Liga odds.

Check overigens ook eens Wedden op WK voetbal – de toppers uit de Spaanse competitie horen immers vaak ook bij de favorieten in de internationale toernooien.

Live gokken op La Liga

Last but not least: live wedden op La Liga is zeer interessant. In-Play betting houdt in dat je tijdens de wedstrijd je weddenschap kan plaatsen. Kun je snel inschatten en het beste moment bepalen om in te zetten – dan kun je de beste voorspellingen doen. Live wedden gaat razendsnel en maakt de wedstrijden nog spannender dan ze al zijn.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Veelgestelde vragen

Check de odds op deze pagina voor de actuele favorieten in de Primera Division. FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid zijn doorgaans topfavoriet voor de Spaanse titel. De top vier van La Liga krijgt een ticket voor de Champions League, de nummers 5 en 6 spelen volgend seizoen in de Europa League en de nummer 7 krijgt een Conference League ticket.

Een La Liga weddenschap plaats je bij een online bookmaker zoals bijvoorbeeld Unibet of 888Sport. Met een account en wat geld daarop kun je inzetten op alle weddenschappen die bookmakers voor de Spaanse competitie aanbieden. Op Onlinewedden.com check je alle legale en betrouwbare bookmakers voor Nederland.

Houd rekening met de speelstijl van verschillende ploegen: Atletico speelt bijvoorbeeld zeer verdedigend en gaat doorgaans niet voor veel goals terwijl FC Barcelona altijd blijft aanvallen. Daardoor is de kans op een tegengoal groot. Check verder wie welke wedstrijd fluit – er worden in La Liga best veel kaarten uitgedeeld.

Die wisselen na ieder duel en iedere ronde. In onze voorbeschouwingen tippen we je de beste odds voor grote wedstrijden, elders op deze pagina vind je de noteringen van dit moment.

Back To Top