Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden op Premier League

Het wedden op Premier League laat je de spanning voelen van een van de mooiste voetbalcompetities ter wereld! Zie welke weddenschappen er bij Unibet.nl en andere bookmakers voor de Engelse competitie mogelijk zijn. En probeer ook eens het LIVE wedden op voetbal: je pakt de scherpste odds… Op deze pagina vind je uitleg, tips en kun je je Premier League voorspelling plaatsen bij een van de bookmakers.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Wedden op Premier League

In de Engelse voetbalcompetitie worden elk weekend tien wedstrijden gespeeld met sowieso een hoge amusementswaarde. Daarbij worden er door bookmakers wekelijks honderden weddenschappen voorgezet. Doe een voorspelling en zet in bij Unibet.nl of een andere online bookmaker, want wedden op Premier League voetbal kan je naast extra beleving ook nog een leuke winst opleveren.

Premier League weddenschappen winnen doe je overigens niet alleen met voorspellingen op de topclubs, met slimme tactieken kan je winkansen flink vergroten. Verderop meer over wedtips en inzetmogelijkheden.

Bookmakers Premier League wedden

Wedden op Premier League voetbal doe je dus online bij een bookmaker. Goksites als Unibet en Bet365 bieden talloze opties voor het inzetten op Engels voetbal en de odds zijn bij deze bookies uitstekend. Wekelijks zijn er zelfs vaak boosted odds en specials te vinden (en niet alleen voor de Engelse competitie maar ook voor bijvoorbeeld het wedden op EK voetbal en meer).

Een Premier League bet is zo geplaatst:

  1. Registreer je bij een van de aanbevolen bookmakers en stort wat geld op je speelrekening
  2. Klik op Premier League voetbal, selecteer je match, je weddenschap en zet in
  3. Geniet van de wedstrijd en fingers crossed op een goede afloop van je voorspelling
  4. Je weddenschap gewonnen? Het geld wordt direct in je account gestort
#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Premier League wedtips

De Engelse competitie is misschien wel de meest competitieve in Europa. Bijna alle clubs kunnen van elkaar winnen en vrijwel elke speelronde is er wel minstens een verrassing. Dat is ook meteen de eerste tip voor het wedden op de Premier League die wij jullie mee willen geven: ga niet zomaar uit van winst voor de favoriet. Premier League weddenschappen willen nog wel eens fout lopen omdat er wordt gedacht ‘ik gooi nog even Manchester City bij mijn combi bet om de odd iets te boosten’.

Ondanks dat grote clubs favoriet zijn maken zij veel misstappen, meer dan in andere competities. Aan de andere kant kan je van deze misstappen natuurlijk ook gebruik maken. De odds wanneer je tegen de favoriet in wedt kunnen behoorlijk oplopen.

Voorspelling Premier League

De Engelse voetbalcompetitie is dus ontzettend competitief, maar wel op verschillende niveaus. Regelmatig komt het voor dat er één, twee of drie clubs onderin bungelen. Deze clubs voeren dan onderling een felle strijd, maar kunnen vaak niet meekomen met de rest van de competitie. Het is soms nog wel spannender om te voorspellen wie er in de competitie blijft dan te voorspellen wie de Premier League gaat winnen.

Interessant voor Premier League betting

Er zijn talloze voorbeelden te noemen van een of meerdere clubs die in het verleden de punten bij elkaar hebben moeten sprokkelen. Omdat de bookmakers het lastig vinden deze clubs in te schatten, zijn deze teams interessant voor Premier League voorspellingen. Als zo’n specifieke club tegen een middenmoter speelt zijn de odds vaak al snel rond 2.00, wat zeer verleidelijk is. Dit zijn wedstrijden die je misschien snel over het hoofd ziet.

In 2017 had je bijvoorbeeld Sunderland en Middlesbrough met respectievelijk 24 en 28 punten aan het einde van de competitie. Terwijl de nummer achttien 34 punten had en de nummer zeventien, (boven de degradatiestreep) maar liefst 40. In 2019 was Huddersfield de lelijke eend in de bijt, met maar 16 punten. Maar ook Fulham kon weinig beginnen dat seizoen met 26 punten. De nummer zeventien had toen maar liefst tien punten meer. In 19/20 werd Norwich nummer laatst met 13 punten minder dan de andere clubs.

Hoge odds voor Premier League voetbal

Als je een hele rij met wedstrijden ziet en er zitten odds als 3.50, 2.75 en 2.20 tussen, dan denken veel bettors vaak ‘dit is te riskant’. Zulke weddenschappen zijn natuurlijk ook geen zekerheidje, maar als bijvoorbeeld een Leicester of Everton tegen een club speelt die duidelijk onderaan gaat eindigen is het zeker een gokje waard.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Tip Premier League wedden: check wie fluit

Over het algemeen wordt er in Engeland wat harder gespeeld dan in de rest van Europa. In Engeland spelen ze allang geen kick and rush voetbal meer, maar de harde tackles zijn wel gebleven. De Engelse supporters juichen soms harder voor een stevige tackle dan voor een goal. De scheidsrechters houden hier ook zeker rekening mee, er mag meer dan in andere landen.

Kansen op kaarten en penalty’s

Het verschilt in Engeland echter wel sterk per scheids. In Engeland zijn een paar beruchte scheidsrechters die veel gele kaarten geven en veel penalty’s. In het seizoen 2020-2021 gaf Michael Oliver bijvoorbeeld gemiddeld 0.68 penalty’s per wedstrijd terwijl het gemiddelde dat seizoen 0.33 was. Met andere woorden: als Oliver floot had je dus meer dan dubbel zoveel kans op een penalty. Een andere beruchte scheidsrechter in Engeland is Mike Dean. Hij staat bekend als kaartentrekker en dat blijkt ook uit de statistieken. Op zich een prima scheidsrechter, maar hij geeft meer gele kaarten dan andere arbiters.

Dit zijn zeker dingen waar we rekening mee kunnen houden en waar we bij het wedden op Premier League voetbal ons voordeel uit kunnen halen. Speelt er een wedstrijd met hoge belangen die gefloten wordt door een scheids die geen moeite heeft met geel geven, dan zou het zo maar goed kunnen zijn te gokken op Over 3.5 kaarten bijvoorbeeld.

Weddenschappen Engelse competitie

Voor het Premier League wedden, en voetbal in het algemeen, zijn er ongelooflijk veel mogelijkheden. Wellicht kijk je vooral naar de toto-opties thuiswinst, uitwinst of gelijkspel, maar zoals je hierboven ook al hebt kunnen lezen kan je meer met een Premier League bet.

Check bovendien eens wat je met een Asian handicap, accumulator of BTTS weddenschap kan doen. Meer informatie hierover vind je in de handleidingen met uitleg van voetbal wedtypes. Er zijn uitstekende manieren om meer uit je Premier League voorspelling te halen.

Populaire Premier League weddenschappen

Eén van de meest populaire voetbal weddenschappen is de BTTS, oftewel ‘beide teams scoren’. Het is in beginsel een eenvoudige weddenschap, maar als je het handig speelt en de juiste wedstrijden eruit weet te filteren, dan kun je hier heel leuk mee winnen. Zo heeft een ploeg als Liverpool vaak van dat soort wedstrijden met goals voor beide ploegen. Maar ook Leicester City en Stoke City hebben veel doelpuntrijke duels.

Combineer tips voor meer waarde

En ook voor wedstrijden met lage noteringen is winst te boeken. Is een single bet niet zo lucratief? Stop dan wat soortgelijke wedstrijden eens in een combinatie weddenschap. Met een combi bet kun je zelf meer waarde creëren. Immers, de odds worden met elkaar vermenigvuldigd. Twee odds van 1.40 geven in een combi bet bijvoorbeeld meteen een waarde van 1.96 keer je inzet.

Combineer je vier of meer bets dan is er sprake van een accumulator oftewel een ‘acca’. Uitermate populair bij de Engelse bettors. En niet voor niets… Met een goed doordachte acca kun je veel geld. Houd er rekening mee dat zulke Premier League voorspellingen wel riskanter zijn; alle picks die je in een acca verzamelt moeten goed zijn om de bet te winnen.

Uitslagen, corners en topscorer voorspellen

Voor het wedden op Premier League voetbal zijn er wekelijks per wedstrijd vaak rond de 200 bets bij de bookmakers beschikbaar. Net na afloop van een speelronde zijn de weddenschappen meestal nog niet allemaal zichtbaar, maar een paar dagen voor de volgende ronde kun je volop Premier League voorspellingen doen.

En waar kun je dan allemaal op inzetten? Dat varieert van het gokken op de uitslag tot het aantal corners, kaarten en van het voorspellen van de Premier League topscorer tot de winnaar van elke helft. En natuurlijk is er het handicap betting en nog veel meer. Kijk eens rond bij de bookies en check wat er mogelijk is.

Gokken op Premier League | Getty

Winnaar Premier League voorspellen

Aan de top van het Engelse voetbal wil er nog wel eens wat veranderen. Dat zie je wel aan de opkomst van clubs als Manchester City en Leicester City, terwijl clubs als Everton, Aston Villa en Sunderland ook een lange tijd bij de top van Engeland hoorden.

Zo zijn er nog meer clubs die van de absolute top zijn afgezakt naar soms zelfs de lagere regionen van de Engelse voetbalpiramide. Dat is ook een deel van de charme van het Engelse voetbal, de onvoorspelbaarheid en de ontzettend grote concurrentie. En dat laatste niet alleen boven in de competitie, maar ook onderin.

Een topper of laagvlieger?

Na de onverwachte titel voor Leicester City een paar seizoenen geleden, waren het de jaren daarna ‘gewoon’ weer topclubs die de hoofdprijs pakten.

Het seizoen dat Leicester won was natuurlijk ronduit bizar te noemen. Geen Chelsea, Manchester United, Manchester City, Arsenal of Liverpool. Nee, Leicester City ging er met de titel vandoor. Als je destijds aan het begin van het seizoen die Premier League kampioen had voorspeld, dan kreeg je voor elke ingezette euro liefst 5000 euro terug!

Zo zie je maar dat het gek kan lopen in de Premier League. Durf je wat risico te nemen en af te wijken van algemene aannames, dan kun je met een weddenschap op de Engelse voetbalcompetitie leuk geld verdienen. Bovenaan deze pagina tref je de actuele Premier League odds voor de favorieten aan.

Hoge odds Premier League wedden

Vooral het begin van het voetbalseizoen profiteer je bij de bookmakers van hoge odds en valt er een hoop geld te winnen met Premier League voorspellingen. Ook hierbij is een waarschuwing op zijn plaats: een seizoen duurt lang en er kan vanalles gebeuren. Je loopt een behoorlijk risico door aan het begin van een seizoen een winnaar aan te wijzen – zet dus niet te hoog in.

Premier League voorspellingen

Hoe staan de zaken er dit Premier League seizoen voor? Wordt de race richting de landstitel spannend? Doe je voorspelling en pak een mooie winst. Maak ook zeker gebruik van de Premier League wedtips van onze experts: lees de voorbeschouwingen en voetbal voorspellingen van de grootste potten om een winstgevende weddenschap af te sluiten.

Ga je voor meer spanning, zet dan eens in op een hele reeks wedstrijden of voorspel het aantal gele of rode kaarten en de topscorer van het seizoen. De goksites bieden je talloze inzetmogelijkheden en we tippen je wekelijks de beste Premier League weddenschappen.

Welke teams, en vooral welke spelers, krijgen het druk het dit seizoen? Verplichtingen in het Europees voetbal of in landenteams hebben invloed op de conditie van de spelers en dat ook dat is van invloed op het winnen of verliezen van wedstrijden.

Live wedden op Premier League

Sportweddenschappen kun je vaak al lang van tevoren plaatsen. Maar interessanter wordt het wanneer je kan live wedden op Premier League voetbal. Live gokken is een kwestie van snel inschatten, inzetten, en winnen. Weet jij het beste moment te bepalen om in te zetten? Op zaterdag is er altijd lekker veel voetbal in de Premier League, maak er met In-Play betting een mooie middag van!

Achtergronden Premier League voetbal

De grootste voetbalcompetitie in de wereld is zonder twijfel de Premier League. Het is het hoogste niveau van clubvoetbal in Engeland. Kijkend naar het televisiegeld, transfersommen en de salarissen staat de Engelse competitie eigenlijk op eenzame hoogte. Vanaf seizoen 2022-2023 verdient de Premier League maar liefst 1.85 miljard per seizoen. Dit geld wordt verdeeld over alle clubs, waarbij de ranglijst bepaalt hoeveel er per club bijgeschreven wordt. Ter vergelijking: de Spaanse competitie schrijft “maar” 1.14 miljard per seizoen bij en de Serie A zelfs maar 973 miljoen. De Eredivisie krijgt elk seizoen 75 miljoen. De verhoudingen qua televisiegelden zijn dus duidelijk in het voordeel van de Engelse clubs.

Wedstrijden hoogste Engelse competitie

De Premier League werd op 27 mei 1992 opgericht na een behoorlijk lange strijd tussen verschillende clubs en de FA (de Engelse voetbalbond). De grote clubs wilden een eigen competitie starten om commercieel onafhankelijk te worden en om meer geld binnen te krijgen. Dit had alles met uitzendrechten en sponsorovereenkomsten te maken. Een grote tv baas had een groot bedrag over voor de uitzendrechten. Echter wilde hij alleen de topwedstrijden uitzenden – dus alleen de wedstrijden van de hoogste competitie. Uiteindelijk werd er besloten tot de Premier League, een divisie die de plaats innam van de first division.

Dé voetbalcompetitie van Europa

Qua opzet van de Engelse voetbalpiramide veranderde er verder weinig; er bestaan nog steeds vier prof divisies, de promotie/degradatie regels zijn hetzelfde gebleven en er veranderde niks aan het aantal clubs per divisie. Het enige wat anders werd is dat de PL sindsdien een eigen divisie is, met een eigen bestuur. De andere divisies vallen nog steeds onder de Football League. Door deze stap is het Engelse voetbal ontzettend snel gegroeid. In de jaren ‘80 raakte het Engelse voetbal achterop in Europa. Vanaf de jaren ‘90 krabbelde het weer op en door de komst van de Premier League zijn ze uitgegroeid tot dé voetbalcompetitie van Europa.

Big Six

Sinds de oprichting zijn er zes clubs die nog nooit zijn gedegradeerd: Arsenal, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur – ze zijn er altijd sinds de start bij geweest. Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United Manchester City en Tottenham Hotspur worden gezien als grootste clubs van Engeland. Ze staan bekend als de Big Six.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Veelgestelde vragen wedden op Premier League

De noteringen veranderen na iedere wedstrijd en iedere ronde. Zie Unibet.nl voor actuele Premier League odds van dit seizoen.

Enkele tips voor het vinden van de beste Premier League quoteringen: zijn er ploegen die Europees gespeeld hebben, wie is er sterk in eigen huis en speelt in eigen stadion dit weekend, zijn er blessures? Kijk voor de beste Premier League odds ook zeker naar clubs die onderaan bungelen en tegen middenmoters moeten spelen en check ook zeker wie welke wedstrijd fluit!

Een Premier League weddenschap plaats je bij een online bookmaker. Met een account en wat geld daarop kun je inzetten op alle weddenschappen die bookmakers voor de Engelse competitie aanbieden. Op Onlinewedden.com check je alle legale en betrouwbare bookmakers voor Nederland.

De beste Premier League bookmakers zijn onder meer Bet365, 888Sport en Unibet. Honderden weddenschappen per speelronde en prima odds, bonussen en uitbetalingen.

Voor het plaatsen van een Premier League bet heb je een account bij een bookmaker nodig. Registreren is in enkele stappen voor elkaar, stort vervolgens wat geld in je speelaccount en je kunt aan de slag. Voor iedere Premier League wedstrijd zijn er veel soorten weddenschappen beschikbaar. Een weddenschap plaatsen doe je door op de bet van je keuze te klikken, je inzet aan te geven en te bevestigen. Gewonnen geld wordt automatisch aan je saldo toegevoegd.

Back To Top