Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden op Nations League

Met wedden op Nations League zijn er bij onder meer Bet365.nl uitstekende mogelijkheden om voorspellingen te doen. Vier divisies met tientallen landen strijden om de titel én om de laatste tickets voor de grote eindrondes. Voortaan geen zinloze oefenduels meer maar spannende wedstrijden voor het wedden op voetbal. Op deze pagina tips voor de beste Nations League weddenschappen, hoe het werkt in dit toernooi, de opzet en meer.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Wedden op Nations League

Met wedden op Nations League voetbal worden wedstrijden tussen ‘slechte’ teams ineens interessant. De elftallen zijn zeer gemotiveerd en dat kan resulteren in vermakelijke wedstrijden. In dit toernooi krijgen we ook prachtige wedstrijden uit divisie A voorgeschoteld. Wat te denken van bijvoorbeeld Duitsland – Frankrijk of Engeland – Spanje? Topwedstrijden die bij Unibet.nl en andere bookies goed zijn voor mooie Nations League weddenschappen.

Wie gaan het in de Nations League doen en spelen mee in het eindtoernooi en welke kleine landen maken hun droom waar en nemen straks deel aan een grote eindronde?

Bookmakers wedden op Nations League

Een Nations League weddenschap plaats je bij een online bookmaker. Snel, makkelijk en tegen de beste odds zet je in op je mobiel of pc. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een account met wat saldo daarop. Je regelt dat alles in een handomdraai:

  1. Doorloop de registratie bij Bet365.nl (een uitstekende voetbal bookie) in enkele stappen, doe een eerste storting en claim je welkomstbonus
  2. Kies je sport, wedstrijd en weddenschap en zet in
  3. Geniet van het duel en fingers crossed op een goede afloop van je voorspelling
  4. Geld van een gewonnen weddenschap wordt automatisch op je account bijgeschreven
#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Beste Nations League weddenschappen

Onthoud voor het wedden op Nations League vooral het spelen van combi bets, het toernooi is er zeer geschikt voor. Verwacht je bijvoorbeeld dat een topland als Frankrijk gewoon wint, maar zijn de odds bij de bookmakers te laag? Combineer dit dan met een paar andere wedstrijden over 1.5 goals of beide teams scoren. Zo kan je snel een notering flink hoger krijgen, zonder heel veel extra risico.

Maar er zijn ook andere Nations League voorspellingen de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan de ‘beide teams scoren’ optie of de ‘double chance’ weddenschap bij wedstrijden met gelijkwaardige tegenstanders. Met deze opties kun je voor het gokken op Nations League voetbal, maar ook bij het wedden op KNVB Beker of de Belgische Beker, vaak goede waarde vinden bij de bookmakers.

Tips Nations League weddenschappen

Verderop meer uitleg hierover en tips voor de beste Nations League weddenschappen, we vertellen nu eerst hoe het toernooi werkt en wat de opzet precies is. Zo krijg je een beter beeld en dat komt bij het gokken goed van pas.

Hoe werkt de Nations League?

Sinds september 2018 heeft de UEFA een nieuw landentoernooi gestart: de Nations League. Het toernooi is in het leven geroepen om minder vriendschappelijke wedstrijden te spelen tussen landenteams. Er zijn niet minder interlands, maar nu gaan de interlands ook ergens om.

Vier divisies verdeeld in groepen

De Nations League probeert zoveel mogelijk gelijkwaardige poules te maken. De competitie is ingedeeld in vier divisies: A t/m D. In de hoogste drie divisies zitten 16 landen, in divisie D zitten 12 landen. Ten tijde van de opzet van de Nations League werden landen ingedeeld op basis van de coëfficiëntenlijst, daarna wordt er gewerkt met promotie en degradatie. De divisies zijn verdeeld in verschillende groepen, deze groepen worden vooraf geloot. De groepen zouden door het divisie systeem allemaal ongeveer even sterk moeten zijn.

Groepswinnaars divisie A strijden om te titel

Elke twee jaar is er een eindronde voor de vier groepswinnaars van divisie A. Deze vier landen strijden om de titel. De eerste eindronde werd in 2019 gespeeld en Engeland, Zwitserland, Nederland en Portugal deden mee. Portugal werd uiteindelijk de winnaar nadat ze de finale wonnen van Nederland. De huidige kampioen (van seizoen 20-21) is Frankrijk.

In Nations League zijn EK en WK tickets te winnen

Naast dat de toplanden uiteindelijk om de titel zullen strijden, strijden de landen ook nog eens om een ticket voor het aankomende EK of WK. Alle deelnemende landen kunnen een play off plek verdienen voor de komende eindronde. In de even jaren is dat voor het wereldkampioenschap voetbal en de oneven jaren is dat voor het Europees kampioenschap voetbal.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Wedden op Nations League wedstrijden die ergens om gaan

Het leuke van dit toernooi is dus dat alle landen ergens om spelen. Het geeft de kans voor landen als Hongarije, Slowakije en Noord-Macedonië om deel te nemen aan een eindronde, waar dat voorheen bijna onmogelijk was. Het maakt dus ook dat bijna elke wedstrijd spannend is en ergens om gaat. De toplanden strijden om deelname aan het eindtoernooi. Terwijl de kleinere landen hun droom van deelname aan een eindtoernooi kunnen waarmaken.

Opzet Nations League voetbal

De opzet is dus zo gemaakt dat de groepen zo veel mogelijk hetzelfde niveau hebben. In de praktijk blijkt dit toch lastiger dan verwacht. Een paar jaargangen geleden waren er een aantal groepen met een of twee echt zwakkere teams.

Nederland zat bijvoorbeeld eens in een groep met Italië, Polen en Bosnië en Herzegovina. Bosnië Herzegovina eindigde met maar twee punten en was dus duidelijk het slechtste team. In groep twee zat België samen met Denemarken, Engeland en IJsland. IJsland had 0 punten en maar liefst 17 goals tegen.

Tips wedden op Nations League

Dit soort poules zijn voor het wedden op Nations League bij Unibet.nl prima, zeker als er twee mindere teams in een groep zitten. Zoals in groep drie van een aantal jaar geleden. Portugal en Frankrijk zaten samen met Kroatië en Zweden. Kroatië en Zweden hadden beide drie punten en Portugal en Frankrijk 16 en 13. Bij dit soort poules is er elke speelronde wel sprake van een zekerheidje en dat is dus zoals gezegd gunstig voor onze Nations League weddenschappen. Neem bijvoorbeeld Portugal tegen Zweden of Italië tegen Bosnië en Herzegovina. Deze wedstrijden bij de bookmakers combineren brengt al snel een odd richting de 2.00.

Inzetten op goals zwakkere teams

Daarnaast hebben de mindere ploegen vaak ook een slechte defensie en als die dan spelen tegen een team met een goede voorhoede dan wordt het vaak een doelpuntenfestijn. Kijk maar naar de 17 tegengoals van IJsland, maar ook Kroatië had 16 goals tegen. Inzetten op goals in wedstrijden van dit soort teams lijkt dus ook een goed plan.

Wedden op Nations League voetbal | Getty

Check vorm bij Nations League wedden

Daarnaast is vorm van de dag van de grote spelers belangrijk om bij te houden. Hoe spelen de sterren van het team bij hun clubs en wie zijn er geblesseerd? Een België zonder Kevin de Bruyne en Lukaku bijvoorbeeld is een stuk minder sterk. Wanneer zij spelen tegen een ander (redelijk) sterk land is het misschien wel een goed idee om juist tegen ze te betten.

De groepen in de andere divisies (B tot en met D) zijn op papier een stuk beter gebalanceerd. In divisie B zitten landen als Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië, Schotland en Tsjechië. Ook in deze divisies zie je groepen waar één land hopeloos onderaan bungelt, maar minder vaak dan in divisie A. Hier moet je dus iets meer zoeken naar dat soort Nations League weddenschappen.

Nations League voorspellingen lagere divisies

Over het algemeen wordt er in Divisie B een stuk minder gescoord dan in Divisie A. Waar in A de betere landen boven de tien uitkomen in zes wedstrijden, kwamen de landen in divisie B helemaal niet boven de tien. Alleen Montenegro wist tien keer te scoren. Alle andere landen scoorden minder dan tien goals, de meesten maakten er zeven of zes keer in zes wedstrijden.

Verdedigend voetbal in divisie B

Dit is zeker iets om rekening mee te houden. Het is natuurlijk ook niet gek dat als teams meer aan elkaar gewaagd zijn dat er minder gescoord gaat worden. In divisie B is het zo dat er geen hele slechte teams zijn. Het zijn allemaal landen die weten wat voetbal is en weten hoe ze georganiseerd kunnen staan. Het zijn vaak landen die verdedigend voetbal spelen omdat ze nou eenmaal over het algemeen minder kwaliteit hebben dan andere landen in Europa.

Beste Nations League bets divisie C en D

In divisie C en D zitten de echt mindere goden van het voetbal, de kleine landen. Dit zijn vaak wel hele leuke wedstrijden om naar te kijken. In deze divisies kan je ook een aantal landen vinden die ondanks dat ze al bij mindere teams in de groep zitten nog steeds het kneusje van de klas zijn.

Andorra eindigde bijvoorbeeld met twee punten, één goal voor en 11 tegen, laatste in een groep met Faeröer Eilanden, Malta en Letland. Over het algemeen zijn de ploegen beter aan elkaar gewaagd, maar ze spelen wel om te winnen.

Inzetten op goals en BTS

In Nations League wedstrijden in de twee lage divisies zijn vaak veel goals te zien, de landen zijn minder georganiseerd en spelen vaak aanvallender. In divisie C groep twee had de nummer één Armenië negen goals voor en zes tegen, Macedonië had negen voor en acht tegen, Georgië zes voor en zes tegen en Estland had er vijf voor en negen tegen. Zo zien er meer groepen in de lagere twee divisies uit. Inzetten op goals en op beide teams scoren zijn dus vaak goede Nations League weddenschappen in deze wedstrijden.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Veelgestelde vragen wedden op Nations League

Combi bets zijn uitermate geschikt bij het wedden op de Nations League indien toplanden spelen en dik favoriet zijn. Combineer meer van zulke wedstrijden met Over 1.5 goals of BTTS en de odds stijgen aanzienlijk. Ga bij gelijkwaardige tegenstanders voor Double Chance of BTTS. Zie onze handleiding voetbal wedtypes voor uitleg en meer.

De UEFA probeert voor de Nations League probeert zoveel mogelijk gelijkwaardige poules te maken. De competitie is ingedeeld in vier divisies: A t/m D. In de hoogste drie divisies zitten 16 landen, in divisie D zitten er 12. De groepen in de afzonderlijke divisies zouden allemaal ongeveer even sterk moeten zijn. Winnaars uit divisie A strijden om de titel, daarnaast zijn er tickets voor het EK of WK te winnen waarop alle landen kans maken.

Je kan al je Nations League voorspellingen doen bij Nederlandse bookmakers met vergunning van de KSA. Suggesties vind je op deze pagina.

Zie Uefa.com voor alle details omtrent groepen en speeldatums.

Back To Top