Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Europa Conference League voorspellingen

Ook in 2022-2023 kun je bij Unibet.nl wedden op Conference League voetbal, het tweede seizoen van het nieuwe Europese toernooi van de UEFA. De bookmakers zullen zeker in het begin nog moeite hebben met het inschatten van de odds. Bovendien zullen de grote ploegen het toernooi waarschijnlijk wat minder serieus nemen en daar kan met het wedden op voetbal goed gebruik van gemaakt worden.

Lees verder en ontdek waar je op kan letten bij het vinden van de beste Europa Conference League weddenschappen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Bookmakers Conference League wedden

Al je Conference League voorspellingen doe je bij online bookmakers, zoals bijvoorbeeld Unibet.nl of Bet365. In enkele ogenblikken open je een account en je kan gelijk gaan spelen.

Voor het wedden op Conference League zoek je het toernooi op in het voetbal menu. Je ziet vervolgens alle wedstrijden waarop je kan inzetten. Klik je op ‘outrights’ dan krijg je de lange termijn weddenschappen in beeld. Een Conference League weddenschap plaatsen doe je door op de bet van je keuze te klikken, de wedcoupon verschijnt in beeld en dan rest alleen nog het intikken van je inzet.

Tips wedden op Conference League

In de eerste edities van de Conference League zullen de bookmakers het vermoedelijk moeilijk hebben met het bepalen van de odds. Als een club uit bijvoorbeeld Oostenrijk het tegen een team uit Rusland opneemt is het lastig te voorspellen wat nou het sterkere team is. Er zullen veel voetbalwedstrijden zijn waarbij de odds dicht bij elkaar liggen en waarbij er dus genoeg value te vinden is. Met goede research kan je hier zeker gebruik van maken.

Research

Kijk bijvoorbeeld naar de vorm van beide ploegen; doen ze het goed en tegen welke tegenstanders speelden ze de laatste wedstrijden? Als ze bijvoorbeeld vier keer wonnen, maar van clubs onderaan de competitie zegt dat natuurlijk niet zoveel.

Outright weddenschappen Conference League

Wat ook interessant kan zijn bij het gokken op Conference League is het inzetten op de winnaar of andere outright bets aan het begin van het toernooi: topscorer, top vier eindplaats etc. Ga je voor het voorspellen van de winnaar van de Conference League, dan is het waarschijnlijk zo dat de bookmakers clubs uit de topcompetities als favoriet hebben.

Verrassende winnaar voorspellen

Hierbij geldt echter dat als dit team het nieuwe voetbaltoernooi niet zo serieus neemt (verderop daarover meer), de kans groot is dat ze ook niet gaan winnen. Denk jij dat een ploeg die niet bij de Conference League favorieten hoort een kans maakt op de eindzege, dan is dat zeker een gokje waard. De waarschijnlijkheid van een verrassing is in dit toernooi groter dan in de andere Europese toernooien.

Deelnemers

Bij de meeste nationale competities geeft op dit moment plek zeven recht op een plek in de Conference League. De top van de middenmoot van de grote competities gaan dus Europa in. In Nederland gaat de nummer drie naar de voorrondes van de Conference League. Hetzelfde geldt voor de winnaar van de play offs voor Europees voetbal. De nummer drie stroomt in bij de derde voorronde en de play off winnaar bij de tweede voorronde.

Toch nog Europees voetbal

Net zoals voor Nederland, geldt ook voor andere kleinere landen dat er in principe twee teams mee kunnen doen. Het leukste van dit toernooi is misschien dat de landen die al moeite hadden met een Europa League plek te bemachtigen, nu toch een kans krijgen op Europees voetbal.

B-teams naar nieuw toernooi UEFA?

Het is natuurlijk nog afwachten of de Conference League in de praktijk ook zo leuk wordt als veel voetballiefhebbers van tevoren verwachten. Het zal met name afhangen van de teams die zich plaatsen en hoe serieus ze het toernooi nemen. Zeker de eerste jaren is de kans groot dat de nummer zeven van bijvoorbeeld Spanje, het als een verlies zal zien om naar de Conference League te moeten in plaats van de Europa League. Het kan dan ook goed zijn dat ze het toernooi niet erg serieus nemen en een B-ploeg het veld in zullen sturen.

Kansen Nederlandse clubs

Hetzelfde geldt voor teams uit Italië, Duitsland en Engeland. De ploegen uit de kleinere landen zullen het waarschijnlijk wel serieus nemen. In bijvoorbeeld Nederland zullen clubs als FC Utrecht, Vitesse en FC Groningen de Conference League niet zien als een degradatie, maar juist als een kans.

Tips gokken op Conference League

Het bovenstaande is meteen iets om op te letten wanneer je gaat wedden op de Conference League. Met wat voor team stapt een ploeg uit een topcompetitie het veld op tegen een op papier mindere tegenstander? Wanneer je op tijd doorhebt of verwacht dat ze wel eens met een B-opstelling zouden kunnen spelen en de tegenstander in dat geval weleens gelijkwaardig kan zijn, kan het zeer interessant zijn om te gokken op een overwinning van de tegenstander.

Inzetten op kleinere clubs

Als bijvoorbeeld een Villarreal het in de competitie goed doet, zullen ze daar de focus op houden en is de kans groot dat ze met een B-ploeg spelen in de Conference League. Als ze dan bijvoorbeeld tegen een Vitesse spelen dat goed in vorm is, kan het best eens zijn dat Villarreal de deksel op de neus krijgt.

Wedden op Conference League eerste edities

Naarmate het toernooi vaker is gespeeld zal het waarschijnlijk ook in aanzien stijgen. Dit gebeurde destijds ook bij de Europa League. Waar de grotere ploegen dat toernooi in het begin nog vaak links lieten liggen wordt het tegenwoordig als een volwaardige prijs gezien. Net als bij het wedden op Europa League in de begindagen kun je ook in dit nieuwe toernooi goede value vinden – zeker tijdens de eerste versies is de kans groot dat een aantal ploegen niet met het sterkste team opdraven.

Europa Conference League voorspellen boeiend

De Conference League is in het leven geroepen om de kleinere clubs in Europa meer wedstrijden op niveau te laten spelen. Voor de UEFA betekent het natuurlijk ook meer geld, wat officieus ook de echte reden is. Toch kan dit nieuwe voetbaltoernooi best een succes worden.

Meer verrassingen

Vooraf lijkt het in ieder geval garant te staan voor een stuk meer verrassingen en minder voorspelbaarheid dan in de Champions League en in mindere mate de Europa League. In de CL kan je de laatste jaren de laatste acht clubs meestal al invullen. Af en toe zit er een verrassing tussen maar het wordt toch ook best saai om elk jaar dezelfde clubs te zien strijden om de titel.

Ieder jaar andere clubs

In de Conference League zal dat anders zijn. Al is het alleen maar omdat er waarschijnlijk elk jaar weer andere teams aan mee zullen doen. In de grote competities gaat immers de top vier de Champions League in en de nummers vijf en zes gaan naar de Europa League. Dit maakt dat het deelnemersveld van beide toernooien jaarlijks weinig verschilt. Er verandert immers vaak weinig in de top zes van de meeste grote competities.

Al met al kijken wij erg uit naar het nieuwe toernooi van de UEFA en wij verwachten dat we voor het wedden op Conference League genoeg value gaan vinden.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Veelgestelde vragen

De Europa Conference League is een nieuw clubtoernooi van de UEFA dat in 2021 voor het eerst gehouden wordt. Het is na de EL en CL de belangrijkste Europese voetbalcompetitie. De nummer 3 van de Eredivisie speelt in de derde voorronde de Conference League, de nummers 4 t/m 7 spelen play offs voor de tweede voorronde. Het toernooi wordt volgens hetzelfde systeem als in de Champions League gespeeld.

Je kan bij alle online bookmakers Conference League weddenschappen plaatsen mits ze een vergunning van de Kansspelautoriteit hebben.

Denk aan outright bets aan het begin van het seizoen en houd tijdens de eerste edities van dit nieuwe toernooi de teams in de gaten – er worden waarschijnlijk veel B-ploegen het veld op gestuurd. Ieder speelronde vind je onze actuele betting tips in het menu bij de sportweddenschappen.

Back To Top