skip to Main Content
KNVB Beker voorspellingen

Naast de competitie en de Keuken Kampioen Divisie hebben we voor het wedden op voetbal in Nederland natuurlijk ook nog het bekertoernooi. Waar moet je op letten bij het wedden op KNVB Beker voetbal en wat zijn manieren om zo veel mogelijk winst te maken? Bekervoetbal is misschien wel het leukste van allemaal – het gaat uiteindelijk om maar één wedstrijd die allesbeslissend is en dat staat vaak garant voor genoeg entertainment én de nodige verrassingen.

KNVB Beker voorspelling

Wie wint het bekertoernooi 2021-2022? Favorieten bookmakers:

  • Ajax: 2.75  x de inleg
  • PSV: 3.50
  • AZ: 4.00
  • Feyenoord: 5.00

Voor iedere ingezette euro krijg je bij bookmakers als Toto bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Noteringen d.d. 19.09.21. 18+ Speel Bewust!

Wedden op KNVB Beker

Elk jaar zijn de favorieten voor de KNVB Beker eigenlijk dezelfde clubs. Ajax, Feyenoord, PSV (en de laatste seizoenen ook AZ) staan bij de bookmakers hoog op de lijst om de beker te winnen. En die bookmakers favorieten hebben de beker de laatste jaren ook inderdaad vaak gewonnen. Zeven van de laatste tien bekerwinnaars kwamen uit dat lijstje.

Bookmakers bekervoetbal

Wil je dit seizoen ook wedden op de KNVB beker, meld je dan aan bij een bookmaker en speel mee. Met een account kun je op alle bekerwedstrijden gokken – en dat gaat van het voorspellen van de bekerwinnaar tot goals, kaarten en doelpuntenmakers en meer. Met je wedaccount kun je vanzelfsprekend ook inzetten op andere sporten. Ook fan van bijvoorbeeld darts of Max Verstappen? Bij de betere bookmakers kun je terecht voor al je voorspellingen.

Ajax en Feyenoord top favorieten beker

De recordhouder voor de KNVB beker is Ajax met twintig titels, daarna komt Feyenoord met dertien stuks en dan PSV met negen. De laatste jaren stelt met name PSV erg teleur in de beker, de laatste keer dat ze hem wonnen was in 2012.

Verrassende finalisten

Als je kijkt naar de winnaars dan lijken de topploegen het dus goed te doen, maar toch valt dat wel tegen. Want als we kijken naar de finalisten dan komt het zelden voor dat twee grote clubs het tegen elkaar in de bekerfinale opnemen. Sinds 2011 kwam dat maar twee keer voor met Feyenoord-AZ en AZ-PSV. In alle andere finales stond minimaal één club die we toch wel verrassend mogen noemen: onder andere Willem II, PEC Zwolle en Heracles.

Bekerwinnaar voorspellen

Het voorspellen van de bekerwinnaar, voordat het toernooi is begonnen, is behoorlijk riskant. Ajax zal altijd de laagste notering hebben en die is eigenlijk niet hoog genoeg voor het risico dat je neemt. De andere topclubs hebben afgelopen seizoenen vaak genoeg laten zien dat ze al ver voor de bekerfinale uitgeschakeld kunnen worden. Wij zetten zelf daarom liever in op de losse wedstrijden.

Combineer bij KNVB beker wedden in eerste ronde

De laatste jaren is het regelmatig voorgekomen dat een aantal amateurclubs ver kwam in het toernooi. Amateurclubs stromen in bij de eerste ronde van de KNVB Beker, in deze ronde doen de clubs die Europees voetbal spelen nog niet mee (tip: check ook eens de odds voor het wedden op Conference League en zie hoe de Nederlandse ploegen het daar doen). Het feit dat er amateurclubs meedoen maakt het onvoorspelbaar, maar dat biedt vaak ook kansen om een leuke combinatie weddenschap te maken.

Duels goede KKD ploegen tegen amateurs

Je zou in de eerste ronde een combi bet van Keuken Kampioen Divisie ploegen tegen amateurteams kunnen maken. Wanneer een goed team uit de KKD speelt tegen een amateurploeg zijn de odds bij de bookmakers vaak toch nog 1.20. Wanneer je voor het wedden op KNVB Beker vier van deze wedstrijden kan vinden en combineren, dan heb je al een odd te pakken van boven de 2.00 (bij een combi weddenschap worden namelijk alle noteringen van je picks met elkaar vermenigvuldigd).

Niet teveel beker voorspellingen combineren

Word hierbij echter niet te enthousiast en maak er geen lijst van 10 wedstrijden van. Zoals we al eerder schreven komt het vaak genoeg voor dat een amateurteam weet te verrassen en voor een winnende combinatie bet moeten al je voorspellingen goed zijn.

Pak dus alleen de ploegen uit de KKD die goed in vorm zijn of tegen een veel lager amateurteam spelen. Overigens doen niet alleen de teams uit de tweede divisie mee aan het bekertoernooi mee, ook teams uit een lagere amateurcompetitie kunnen meedoen.

Tip wedden op KNVB Beker: bet builders

De amateurploegen zijn sowieso een leuke toevoeging in de KNVB beker, zowel voor de tv kijkers als voor ons betters. Naast de combinatie bet die wij vaak plaatsen houden we bij het KNVB Beker wedden ook van bet builders. Zeker in wedstrijden met een goede KKD ploeg of Eredivisie ploeg tegen een amateurteam. Waarom?

De amateurs hebben vaak moeite met het tempo van een professioneel team en maken daardoor de nodige overtredingen. Ze zijn simpelweg vaak te laat, waardoor ze in plaats van de bal de man raken. In de meeste bekerwedstrijden met een amateurploeg worden daardoor ook de nodige gele kaarten gegeven. Daarnaast is het vaak zo dat de amateurs zo lang mogelijk de nul willen houden. Ze zullen het initiatief aan de tegenstander laten en vooral verdedigen en vanuit de counter gevaarlijk willen worden.

Corners en kaarten

Dat ze vaak zo verdedigend spelen zorgt vaak voor de nodige corners voor de tegenstander. Dat is dan ook een mooie weddenschap die je bij het gokken op de KNVB Beker aan een bet builder kan toevoegen. Ook met een bet builder combineer je weddenschappen, maar dan binnen één en dezelfde wedstrijd. Een aardige combi bij het wedden op bekervoetbal kan zijn: ‘over een x aantal corners voor de tegenstander’ en ‘over een x aantal kaarten voor de amateur ploeg’. Zeker als het amateurteam thuis speelt willen ze er nog wel eens fel inklappen en de nodige kaarten pakken.

Winnaar KNVB beker voorspellen

Naarmate het bekertoernooi vordert blijven er steeds minder clubs uit de Eerste Divisie en/of amateur clubs over en wordt het steeds moeilijker om vooraf een winnaar te voorspellen. Een paar clubs zijn de laatste jaren echte cupfighters gebleken. Zo lijken onder andere Utrecht, Willem II en FC Groningen de laatste seizoenen een stapje harder te lopen en meer te kunnen in de beker. Deze ploegen zijn daarom interessant om in de gaten te houden.

Inzetten op winst cupfighters

Spelen ze bijvoorbeeld tegen een topploeg, waarbij de bookmakers denken dat ze kansloos zijn? Dan kan de double chance of draw no bet optie voor het KNVB Beker wedden een goede zijn. Spelen ze tegen een gelijkwaardige tegenstander, waarbij de odds ook gelijkwaardig zijn dan kan het interessant zijn om in te zetten op winst van een cupfighter.

Op verschillende statistiekenwebsites kan je zien hoever een ploeg de laatste jaren is gekomen in het bekertoernooi. Waarbij in de gewone competitie een resultaat van een aantal jaar geleden vaak weinig zegt is dat in de beker echt niet zo. Als een ploeg meerdere keren heeft verrast in de beker en ver is gekomen, dan kunnen we spreken van een cupfighter. De bookmakers houden vooral rekening met de huidige vorm en lijken weinig rekening te houden met cupfighters en dat is waar wij winst uit kunnen halen.

Onthoud dit bij KNVB weddenschappen

Een laatste ding waar je met je KNVB Beker weddenschappen rekening mee moet houden zijn de topploegen. Met name de ploegen die nog Europees spelen. Het gebeurt vaak dat deze ploegen in de beker een grotendeels ander team het veld in sturen. Zeker nog vroeg in het toernooi als bijvoorbeeld Ajax of PSV tegen een KKD ploeg moet spelen of tegen een mindere ploeg uit de Eredivisie.

Het is ook een van de redenen dat PSV al zo lang de beker niet meer heeft gewonnen en niet in de finale heeft gestaan. Houdt hier rekening mee als je een bet plaatst met een van deze ploegen. Meestal is de ploeg die Europees speelt nog steeds de favoriet bij de bookmaker. Maar als bijvoorbeeld Ajax met acht andere spelers speelt dan kunnen ze zomaar verliezen van een Heracles of Twente.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik wedden op bekervoetbal?

Wedden op KNVB Beker wedstrijden kan bij alle online bookmakers met een vergunning van de Nederlandse kansspelautoriteit. Een account aanmaken bij een legale bookmaker kan via deze website.

Wat zijn de KNVB Beker odds?

Odds voor de bekerfavorieten vind je bovenaan deze pagina.

Hoe werkt wedden op KNVB Beker?

Met een bookmakersaccount met wat saldo daarop kun je bekerweddenschappen plaatsen. Tijdens de kwalificatierondes wordt dat nog lastig, maar zodra het hoofdtoernooi van start gaat kun je bij vrijwel alle grote bookmakers inzetten. Zoek de wedstrijd en weddenschap van je keuze op, zet in en bevestig. Je KNVB Beker bet is nu geplaatst.

Wat zijn de wedden op KNVB Beker tips?

Check voor iedere speelronde bij de voorbeschouwingen onze specifieke bekertips. Verder kun je bij het wedden op de beker onthouden dat tijdens de eerste ronde combi bets en bet builders interessant kunnen zijn. Ook wedstrijden van cupfighters als Willem II, FC Groningen en FC Utrecht zijn interessant om in de gaten te houden. Zie de tekst op deze pagina voor meer daarover.

Back To Top