Asian Handicap

De korte definitie van de Asian Handicap is: een voetbalweddenschap die de minst waarschijnlijke winnaar een voorsprong geeft om het wedden competitiever te maken.

Die voorsprong geef je door het zwakkere team extra punten of goals toe te kennen: een ‘handicap’. Hierdoor hebben beide partijen een gelijkwaardiger uitgangspositie.

Dit type handicap heeft twee mogelijkheden: winst of verlies. In geval van gelijkspel wordt de bet ongeldig verklaard en krijg je je inzet terug. Dit soort weddenschappen is wat lastiger te begrijpen, maar als je het eenmaal door hebt, is dit een enorm spannende manier om te spelen omdat je hiermee je winstkansen kan vergroten.

Gokken op verschil in goals

Er is een hele serie van handicaps, elk met andere odds. Je dient te gokken op het team / speler die gaat winnen nadat de handicap is toegepast. Als de ploeg waarop je wil wedden een lage notering heeft, kun je ervoor kiezen een negatieve handicap aan de ploeg te geven om zo een hogere notering te krijgen. Je gokt dus op het aantal goals verschil waarmee je team zal winnen.

Bij Asian Handicap (of Handicap) weddenschappen wed je dus niet op de traditionele uitkomsten ‘thuisteam / gelijkspel / uit-team’, maar gok je dat het ene team een hoger doelsaldo behaalt dan het andere team. Dit doelsaldo wordt in doelpunten uitgedrukt, of gedeeltelijke doelpunten uitgedrukt in breuken. Dat kan bijv. ¼ doelpunt zijn (ofwel 0,25), en bij een tekort wordt dat -0,25. Het vergt even wat moeite deze manier van notatie te begrijpen.

Meer weten over de Asian Handicap wedvormen? Lees: verschillende types asian handicap.

Odds Asian Handicap bets bij bookmakers

In Asian Handicap weddenschappen (zónder de mogelijkheid van gelijkspel), zie je dat er verschillen zijn tussen de odds die bookmakers aanbieden en de winst die ze nemen wat betreft hun “over-round” (de marge die de bookmaker in zijn bets inbouwt waardoor hij zelf ook iets verdient aan een weddenschap). Maar deze winstmarge is een heel stuk kleiner dan bij andere vormen van weddenschappen.

De meeste online bookmakers betalen bij Asian Handicap bets bedragen uit die heel dicht in de buurt liggen van de totale inzet van hun klanten. Dat betekent dat ze nauwelijks winst maken op dit type weddenschap, maar ook dat er des te meer te winnen valt voor jou als speler.

Een voorbeeld: Bayern – Hannover. Handicap 0:2 (twee goals worden bij Hannover opgeteld); Bayern München wint de wedstrijd met 1:0 maar door de handicap luidt het resultaat van de bet echter 1:2. Heb je op handicap weddenschap van Hannover ingezet, dan heb je gewonnen.

Een ander voorbeeld: Je plaatst een handicap bet 0-3 bij de wedstrijd Frankrijk – Noord-Ierland. De uitslag is 2-0. Door de handicap weddenschap wordt er zo gerekend: 0-3 + 2-0 = 2-3.
De ‘uitkomst’ die voor jou bij deze bet telt is dus 2-3. Als je op N-Ierland hebt ingezet, heb je de weddenschap gewonnen.

In-Running Asian Handicaps (lopende markt)

Naast Asian Handicap wedstrijden waarop je inzet vóór de wedstrijd, bieden veel online goksites ook een “lopende markt” (wedden in-play / live wedden) aan voor Asian Handicaps. Hiervoor wordt er dus niet uitgegaan van de uitslag van normale 90 minuten met gelijkspel.

Asian Handicap weddenschappen op de lopende markt worden bepaald aan de hand van de score van het nog niet gespeelde deel van de wedstrijd, dus zoals die zich nádat er een weddenschap is afgesloten ontwikkeld. Alle goals die zijn gescoord voordat de weddenschap wordt ingezet, tellen niet mee voor de uiteindelijke uitbetaling.

Dus als wedstrijd A tegen B op het moment dat je inzet een score heeft van 1-0, en de uiteindelijke score op het veld 3-1 wordt, dan is de score waar jij naar moet kijken 2-1 omdat het eerste stuk niet meetelt voor jouw weddenschap.

3 Way Handicap

De 3 Way Handicap is een variant op de Asian Handicap. Deze bet is minder voordelig omdat een gelijkspel ook tot de mogelijkheden behoort. Eén van ploegen begint met een 1-0 achterstand en vervolgens kun je de bet afsluiten op winst thuis, winst uit of een gelijkspel.


Sportweddenschappen

Napoli - Feyenoord Champions League goals voorspellen goksites Getty

Napoli – Feyenoord Champions League: veel goals door zwakke verdediging

Napoli - Feyenoord Champions League Dinsdag 26 september 2017 20.45 uur Wedtip: >3.5 goals @2.43 en assist Insigne @2.20 Het vervolg van de Champions League voor Feyenoord...
Goktips Champions League voorspellingen bookmakers winnen weddenschappen Getty

Champions League tips Dortmund – Real, Atletico – Chelsea en Moskou...

Tips Champions League 26 en 27 september 2017 Win met €10 inzet bijna 30 euro! De Champions League gaat verder deze week verder met ronde twee....
Wedden tips voetbal: odds sportweddenschappen bookmakers Getty

Weekend tips voetbal: odds Heerenveen hoog – kleine crisis PSV

Na de leuke bekerwedstrijden met een goede winst staan er dit weekend ook weer mooie wedstrijden op het voetbalprogramma om op te gokken. De...
WK Tijdrijden Tom Dumoulin winnaar tijdrit voorspellen bookmaker Getty

WK Wielrennen: Tom Dumoulin favoriet tijdrit – Sagan wegwedstrijd

WK Wielrennen 2017. Woensdag 20 september om 13:00 uur begint de tijdrit voor heren op het WK wielrennen in het Noorse Bergen. Zondag om...
Gokken op KNVB Bekervoetbal Getty

KNVB Beker: multi bet winst Feyenoord en Heerenveen @3.00

KNVB beker 19, 20 en 21 september 2017 wedden tip: winst Heerenveen en -1 AH Feyenoord @3.00 De eerste ronde van de KNVB beker begint...