Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Soorten Weddenschappen

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Asian Handicap weddenschappen worden steeds populairder en steeds meer bookmakers bieden deze optie. Maar wat zijn Asian Handicap goals nou precies – hoe werkt het met dat inzetten op kwart, halve en hele goals? In deze handleiding Asian Handicap goal lines gaan we je dat uitleggen, mede aan hand van wat voorbeelden.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Inzetten op totaal aantal goals

Naast de Europese handicap is er ook een Aziatische variant. Bij de reguliere handicaps, de Europese ofwel 3 Way Handicap, gaat het om het toekennen van een virtuele voorsprong aan een bepaalde ploeg (om zo meer zekerheid te krijgen of om hogere odds te pakken). Bij Aziatische handicaps gaat het om inzetten op over een bepaald aantal goals.

Bij Asian Handicap weddenschappen sluit je bovendien de mogelijkheid van gelijkspel uit. De weddenschap biedt meer zekerheid want ook als je niet wint kun je nog een gedeelte van je inzet terugkrijgen.

Uitleg Asian Handicap lines

Bij Asian Handicap goal lines betting gaat het simpel gezegd om het totale aantal goals dat er in een wedstrijd is gescoord. De asian goal lines weddenschap heeft veel voordelen ten opzichte van de standaard ‘over – under weddenschap’ omdat je hiermee kan inzetten op meer dan een hele goal (over 1 goal), een halve goal (over 1.5) en ook over een kwart goal (over 1.25 of 1.75). Je hebt dus meer opties dan bij het ‘over – under betting’.

Verschil met over – under betting

Bettors (gokkers) zetten vaak in op over of under een bepaald aantal goals. Verwacht je een saaie wedstrijd met weinig doelpunten, dan zal je gokken op under, verwacht je veel spektakel dan zet je in op over. Als je bijvoorbeeld inzet op onder 2 goals en er wordt twee keer gescoord in een wedstrijd, is je bet fout. Wanneer er minder dan twee goals zijn gevallen is je voorspelling goed. Hetzelfde geldt voor wanneer je op over 1 goal inzet; wordt er twee keer gescoord dan is je weddenschap goed, wordt er maar één keer gescoord dan is je voorspelling fout.

Tot zo ver is verschilt de Asian Handicap goal line bet niet veel met een normale under of over goal bet. Echter kun je met AH betting ook op een kwart en halve goal inzetten. Hierdoor kan je het risico beperken. Je kan namelijk niet alleen maar winnen of verliezen. Door deze bet kan je ook 50% winnen en 50% verliezen (zie onderaan een tabel met voorbeelden).

Uitleg asian goal lines betting

Zekerheid met Asian Handicap goal lines

Asian handicap goal lines weddenschappen lijken erg ingewikkeld, maar eigenlijk valt dat reuze mee. Een handige manier om uit te rekenen hoeveel goals er nou precies nodig zijn om te winnen is om de weddenschap op te splitsen in twee weddenschappen.

Wanneer je bijvoorbeeld inzet op over 1.75 goals, dan wordt je bet opgesplitst in twee delen. De helft van je inzet gaat naar over 1.5 goals en de andere helft gaat naar over 2 goals. Dit betekent dat er 3 goals moeten vallen, om je weddenschap helemaal te winnen.
Doordat je bet echter is opgesplitst, win je de helft van de winst als er 2 keer wordt gescoord. Als er één keer of niet wordt gescoord, verlies je je weddenschap. Dus stel dat je tien euro inzet op over 1.75 goals met een odd van 2.00. Dan krijg je bij 2 goals 15 euro terug, wanneer er 3 goals zijn gevallen krijg je 20 euro terug.

Onderaan de opties en resultaten op een rij

Inzetten op kwart goals

Bij weddenschappen waar je inzet op kwart goals, bijvoorbeeld over 1.25, is het mogelijk om je verlies te beperken tot 50%. Je bet wordt namelijk opgesplitst in over 0.75 en over 1.50. Wanneer er één keer wordt gescoord verlies je de helft van je bet, de andere helft krijg je terug.

Wanneer er twee keer of vaker wordt gescoord dan is je voorspelling goed en win je de hele weddenschap. Als je 10 euro inzet op over 1.25 goals met een odd van 2.00. Dan zal je bij één doelpunt 5 euro terug krijgen, bij twee of meer doelpunten krijg je 20 euro terug en bij minder dan één goal verlies je alles.

50% verliezen met kwart goal lines

Bij alle weddenschappen met kwart goals (.25) kan je 50% verliezen, terwijl je bij alle bets met driekwart goals (.75) 50% kan winnen. Dan zijn er nog twee andere opties bij Asian goal lines, namelijk wedden op over halve goals en over hele goals.

Inzetten op halve goals

Gokken op meer dan een halve goal werkt hetzelfde als het gewone over/under betting. Wanneer je inzet op over 1.5 goals moet er twee keer gescoord worden om je weddenschap goed te hebben. Wanneer er één keer wordt gescoord is je bet fout en wanneer er meer dan twee keer wordt gescoord is je voorspelling goed.

Inzetten op hele goals

Dan de laatste optie: gokken op over een hele goal. Dit is ook een prachtige manier om je mogelijke verlies te beperken. Wanneer je op over een hele goal inzet is er namelijk een kans dat je je inzet terug krijgt wanneer je voorspelling niet goed is.

Hier kunnen we een ingewikkelde uitleg bij geven, maar in de praktijk is het hartstikke simpel. Wanneer je bijvoorbeeld inzet op over of under één goal en er wordt één goal gescoord krijg je je geld terug. Dit geldt voor alle over en unders op hele goals – wanneer het aantal goals gelijk is aan waar jij op hebt ingezet, stort de bookmaker je geld terug op je account.

Tip: vergelijk odds bij de bookmakers om te beslissen of je voor een Asian goal line gaat of voor een over – under bet

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Voorbeelden Asian lines goals

Kort samengevat komt het wedden met Asian Handicap goal lines erop neer dat je je eventuele verlies kan beperken. Om het nog wat duidelijker te maken geven we nog een aantal voorbeelden:

Over 0.5 goals – De weddenschap is goed wanneer er één of meer goals gescoord worden. Bij minder dan 0 goals verlies je je bet.

Over 0.75 goals – De weddenschap is goed wanneer er één of meer goals gescoord worden. Wanneer er één goal gescoord wordt win je de helft. Bij geen doelpunten verlies je de bet.

Over 1 goals – De weddenschap is goed wanneer er twee of meer doelpunten vallen. Bij één goal wordt de bet gevoid en krijg je je inzet terug. Bij minder dan één goal verlies je de bet.

Over 1.25 goals – De bet is goed wanneer er minstens twee goals gescoord worden. Bij één goal verlies je de helft van de inzet. Bij 0 goals verlies je de weddenschap.

Over 1.5 goals – De bet is goed wanneer er minstens twee doelpunten gescoord worden. Bij minder dan twee goals verlies je de bet.

Over 1.75 goals – De bet is goed wanneer er minstens drie goals gescoord worden. Bij twee goals win je de helft. Bij minder dan twee goals verlies je de weddenschap.

Onder 0.5 goals – De bet is goed als er niet gescoord wordt. Wanneer er wel gescoord wordt is de bet fout.

Onder 0.75 goals – De weddenschap is goed wanneer er niet gescoord wordt. Wanneer er één keer gescoord wordt win je de helft. Bij meer dan één doelpunt verlies je de bet.

Onder 1 goals – De bet is goed wanneer er niet gescoord wordt. Wanneer er één keer gescoord wordt krijg je je inzet terug. Bij meer dan één goal verlies je de weddenschap.

Onder 1.5 goals – De weddenschap is goed wanneer er één keer of niet gescoord wordt. Bij meer dan één goal verlies je de bet.

Onder 1.75 goals – De bet is goed wanneer er één keer of niet gescoord wordt. Bij twee goals verlies je de helft van de inzet. Wanneer er twee keer of meer wordt gescoord verlies je de bet.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top