Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Bij het wedden met handicaps zijn er twee varianten; je hebt de Europese Handicap en de Asian Handicap. AH weddenschappen zijn in sommige gevallen wat lastiger te begrijpen, maar als je het eenmaal door hebt is dit voor het voetbal wedden een enorm spannende optie omdat je hiermee je winstkansen kan vergroten. Deze Asian Handicap handleiding zit bomvol informatie om je op weg te helpen!

We vertellen je welke verschillende types handicap weddenschappen er zijn, waar je op moet letten voordat je bij de bookmakers inzet en nog veel meer. Lees verder en er gaat een wereld voor je open…

Asian Handicap uitleg

Een korte verklaring van het type handicap dat bekend staat als de Europese handicap is: ‘een weddenschap waarbij je de minst waarschijnlijke winnaar een virtuele voorsprong geeft om het wedden competitiever te maken’. Die voorsprong geef je door het zwakkere team extra punten of goals toe te kennen: een handicap. Hierdoor hebben beide partijen een gelijkwaardiger uitgangspositie.

Het verschil met deze ‘gewone’ handicap weddenschap is dat het bij Asian Handicaps niet gaat om het toekennen van een virtuele voorsprong, maar dat je inzet op een totaal aantal goals. Kort gezegd; het totale aantal doelpunten dat in een wedstrijd is gescoord telt en je sluit de mogelijkheid van gelijkspel uit. Dat laatste is bij de Europese handicaps wel mogelijk.

Meer opties met Asian goal lines

De AH weddenschap lijkt een beetje op ‘over – under betting’ maar met Asian goal lines heb je meer opties. Want behalve inzetten op hele goals, kun je ook gaan voor halve en kwart goals. Ingewikkeld? Ja, een beetje wel… Maar lees de uitleg Asian goal lines en het wedden met een Asian Handicap wordt je een stuk duidelijker.

Asian Handicap: totale aantal goals telt en gelijkspel is uitgesloten

AH wedden verklaard

In die handleiding nemen je aan de hand van wat voorbeelden mee in de materie. En dat is zeker de moeite waard, want heb je de Asian Handicap eenmaal onder de knie dan heeft dat effect op de winst van je weddenschappen. Met een AH bet kun je namelijk een eventueel verlies beperken tot 50%, je kunt behalve 100% ook 50% winnen en bovendien krijg je in sommige gevallen je geld terug.

Een beknopt antwoord op de vraag ‘Wat is Asian Handicap wedden?’ is dat je met deze wedoptie (het gokken met toepassing van een fictieve handicap) je je inzet kunt terugkrijgen als de score gelijk is.

Europese handicap weddenschap

Je hebt vast al vaak iets gehoord over een handicap weddenschap bij voetbal. Maar wat is dat nou precies? Meestal wordt dan een Europese handicap bedoeld, ook wel een 3-way handicap genoemd.

Met dit type weddenschap geef je een (zwakker) team een virtuele voorsprong of juist een (sterker) team een virtuele achterstand. Op die manier krik je de odds wat op als de noteringen te laag (en dus niet interessant) zijn omdat twee ongelijkwaardige teams tegen elkaar spelen. Zo wordt bijvoorbeeld een wedstrijd tussen Ajax en Roda ineens weer een stuk spannender.

Bij alle bookmakers kun je wedden met een handicap. Lees de 3 Way Handicap uitleg voor meer informatie over deze optie en haal het beste uit je bet.

Kleine winst Asian Handicap bookmakers

Met het spelen van -0.25, -0,5, -0,75 of -1.0 handicap weddenschappen (de Asian goal lines) bouw je dus wat meer zekerheid in want bij een gelijkspel krijg je vaak je geld terug. En je kunt een goal lines weddenschap ook voor de helft verliezen in plaats van helemaal. Da’s lekker voor jou, maar de bookmakers zijn er minder gelukkig mee (tip: als het gaat om een bet niet helemaal te verliezen in het geval je voorspelling niet volledig juist is, vind je wellicht een systeemweddenschap ook interessant).

Bij Asian Handicap weddenschappen zie je dat er verschillen zijn tussen de odds die bookmakers aanbieden en de winst die ze nemen wat betreft hun ‘over-round’ (de marge die de bookie in zijn aangeboden bets inbouwt waardoor hij zelf ook iets verdient aan een weddenschap). Maar deze winstmarge is een heel stuk kleiner dan bij andere soorten sportweddenschappen.

Welke bookmakers?

De meeste online bookmakers betalen bij Asian Handicap bets bedragen uit die heel dicht in de buurt liggen van de totale inzet van hun klanten. Dat betekent dat ze nauwelijks winst maken op dit type weddenschap, maar ook dat er des te meer te winnen valt voor jou als speler.

Daarom, en ook omdat het bepalen van de odds bij AH betting heel wat van de bookies vergt, is het niet overal mogelijk om te betten met AH. Op de pagina met de beste Asian Handicap bookmakers lees je hierover meer en ook hoe je de beste keuze maakt.

Asian Handicap betting

Live inzetten met Asian Handicaps

Zoals je wellicht al een beetje begrijpt kun je met het wedden met een handicaps dus meer winst maken en ook zekerheid inbouwen. Zet een ploeg op voorsprong, of juist achterstand, en je schroeft de noteringen wat op. En met een asian goal line sluit je gelijkspel uit en kun je in sommige gevallen je geld terugkrijgen.

Prima sporten voor dit soort weddenschappen zijn voetbal en hockey. Maar ook andere sporten die in competitieverband gespeeld worden komen in aanmerking. Alles waar ploegen van verschillende niveaus elkaar tegen kunnen komen (denk dus ook zeker aan bekerwedstrijden!) zijn interessant om onder de loep te nemen.

En wil je het nóg wat spannender maken, dan is er nog in-play wedden met Asian Handicaps. Live gokken levert je voordelen op. Je weet inmiddels wie er meespelen, wat de opstelling is en wat de (weers)omstandigheden zijn.

Het nog niet gespeelde deel van de wedstrijd

Bij live wedden met Asian Handicaps wordt er niet uitgegaan van de uitslag van normale 90 minuten met gelijkspel. Asian Handicap weddenschappen op de lopende markt worden bepaald aan de hand van de score van het nog niet gespeelde deel van de wedstrijd, dus zoals die zich nádat er een weddenschap is afgesloten ontwikkeld. Alle goals die zijn gescoord voordat de weddenschap wordt ingezet, tellen niet mee voor de uiteindelijke uitbetaling.

Dus als wedstrijd A tegen B op het moment dat je inzet een score heeft van 1-0, en de uiteindelijke score op het veld 3-1 wordt, dan is de score waar jij naar moet kijken 2-1 omdat het eerste stuk niet meetelt voor jouw weddenschap.

Back To Top