Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Het is niet eenvoudig om het resultaat van een voetbalwedstrijd te voorspellen. Er zijn zoveel factoren die meespelen. Maar als de wedstrijd eenmaal begonnen is, wordt het natuurlijk stukken makkelijker om in te schatten wat er gaat gebeuren. Bij veel bookmakers kun je ook in-play een Asian Handicap weddenschap plaatsen. Live wedden met Asian handicaps is een prima manier om je inzichten om te zetten in winstgevende weddenschappen.

In-play AH betting: inzetten wanneer jij wilt

Misschien heb je na een kwartier al een sterk voorgevoel over hoe een duel gaat verlopen, misschien duurt het een helft of ben je er na 75 minuten nog niet uit. Het maakt niet uit: bij het live wedden met Asian Handicaps zet je in wanneer je er klaar voor bent. Op basis van wat je hebt gezien kan je een meer zekere weddenschap kiezen dan in het geval je vooraf al inzet. Lees deze handleiding om het maximale uit in-play wedden met Asian handicaps te halen.

Live wedden Asian Handicaps

Asian handicaps Live wedden

In-play gokken met Asian handicaps is voor diverse sporten beschikbaar, al is de markt voor voetbal het meest in trek. De meeste bookmakers verschaffen in-play markten voor uiteenlopende competities, al zal je niet overal ook Asian handicaps aantreffen. Soms ook zijn de Asian handicaps alleen beschikbaar voor pre-match weddenschappen.

Zoek op tijd een bookie

Maar de combinatie van live wedden met Asian handicaps is vrijwel bij elke bookie beschikbaar voor de Engelse Premier League. Voor kleinere competities kan het gebeuren dat je even moet zoeken naar Asian Handicap bookmakers die een in-play markt aanbieden. Zoek dus op tijd naar een geschikte bookie, zodat je niet op het moment dat de wedstrijd begint nog naarstig moet speuren. En wees dus niet verbaasd als het voor kleinere sporten of obscure competities niet lukt om een bookmaker met in-play Asian handicaps te vinden.

Verschil pre-game wedden

Als je na het beginnen van een match een live Asian handicap bet plaatst, dan moet je de huidige stand eigenlijk vergeten. Het gaat na het plaatsen van je weddenschap alleen nog om wat daarna gebeurt. Dat is een groot verschil met Europese handicaps, want daarbij gaat het om de hele match, niet alleen om het stuk dat plaatsvindt nadat je een weddenschap plaatst.

Voorbeeld

Team A staat tegen Team B in de rust voor met 2-0. Je zet in op -1 Asian Handicap voor Team A. Deze uitkomsten zijn dan mogelijk:

1. Team A vergroot zijn marge niet. Team A wint met een of twee doelpunten verschil. Jij hebt ingezet op -1 en voorspelde dus dat Team A vanaf dat moment minstens twee goals meer gaat maken dan Team B. Dat is niet gelukt: je verliest je weddenschap. En als Team B er nog een gelijkspel uit sleept of zelfs wint, dan heb je jouw weddenschap uiteraard ook verloren.

2. Team A vergroot zijn marge met één goal (waardoor in de einduitslag de totale marge drie goals is, bijvoorbeeld 3-0, 4-1 of 5-2). Jij hebt ingezet op -1 en voorspelde dus dat Team A vanaf dat moment minstens twee goals meer gaat maken dan Team B. Dat is niet gelukt, maar de -1 handicap is wel precies gematched. Je wint niet en verliest ook niet, maar krijgt je inzet helemaal terug.

3. Team A vergroot zijn marge met minstens twee goals (de einduitslag is bijvoorbeeld 4-0, 5-0 of 5-1). Je voorspelde dat Team A vanaf het moment van je inzet minstens twee doelpunten meer gaat maken dan Team B en dat is gelukt. Je wint je weddenschap.

De Asian handicap kan ook uitgedrukt worden in halve cijfers, zoals -0,5 of -1,5. In dat geval kan je dus alleen winnen of verliezen, maar niet je inzet terugkrijgen. Ook zijn -0,25, -1,25 en andere getallen met een kwart mogelijk. Met die optie kan je de helft van je inzet terugkrijgen. Maar ook in dat geval moet je alleen kijken naar wat er op het veld gebeurt nadat je de weddenschap hebt geplaatst.

Op de pagina Wat is Asian Handicap wedden heb je al kunnen lezen dat handicap wedden steeds populairder wordt. Ben je er al wat in thuis, dan geeft het live wedden er een extra dimensie aan.

Waarom wachten tot je in-play kan wedden?

Het is verleidelijk om vooraf je weddenschap te plaatsen, ongeacht in welke markt je actief bent. Je hebt je research gedaan, de noteringen kritisch bekeken en een keuze gemaakt. Waarom zou je nog wachten? Ook bestaat de angst dat de odd van de bet die je kiest richting de aanvang van de match lager wordt. Of je bent er niet zeker van dat nadat de partij is begonnen de bookmaker wel live Asian handicaps gaat aanbieden.

Toch levert het voordelen op om te wachten tot de wedstrijd is begonnen en vervolgens in-play te wedden. Bijvoorbeeld deze:

1. Na de aftrap weet je precies wie er wel en niet meespeelt en in welke tactische formatie ze spelen.
2. Je kan naar een deel van de wedstrijd kijken en beoordelen of het spelbeeld optreedt dat je had verwacht.
3. Je kan reageren op grote gebeurtenissen zoals een goal of rode kaart.
4. Je kan inspelen op de omstandigheden die van invloed zijn, zoals het weer (wind, regen?)

Kennis is macht

Hoe meer informatie je hebt, hoe beter je voorspelling en bet worden. Zet dus de televisie aan of maak gebruik van de livestream van bookmakers zodat je op de hoogte bent van wat er gebeurt. Gebruik je observaties ter aanvulling van het onderzoek dat je voor aftrap hebt verricht. Die combinatie is de sleutel tot succes met wedden.

Natuurlijk is het vervelend als het team waarop je wil inzetten al scoort voordat jij je weddenschap had geplaatst. Maar op de lange termijn is het nuttig om te wachten tot de wedstrijd is begonnen. Het geeft je de kans om je beeld en verwachting aan te passen, slechte keuzes te verwerpen en je wed strategieën op de lange termijn te ondersteunen.

Live handicap betting

Wedden helft en/of hele duel

Bij wedstrijden waarvoor bookmakers live Asian handicaps aanbieden is het vaak ook mogelijk om je alleen tot de eerste helft te beperken. Dat geeft je meer controle over je bet.

Voordat je deze markt betreedt is het belangrijk om de voordelen en nadelen te begrijpen. Houd met deze zaken rekening:

Voordelen

• Het geeft je de kans om in te zetten op basis van de huidige stand van zaken, ook als je voorziet dat het spelbeeld later zal veranderen.
• De live Asian handicap voor de eerste helft kan op -0,5 staan, terwijl die voor de hele match op -2 staat. Als je de handicap voor de eerste helft neemt voorkom je dat je wordt gedupeerd als een team voor staat en daarna geen moeite doet om de score uit te breiden.
• Als je winst maakt met je bet betreffende de eerste helft, kan je daarna je winst uitbreiden door in te zetten op de hele match. Als je dan de winst inzet die je al hebt geboekt, dan is je tweede weddenschap dus eigenlijk risicovrij. Verlies je de bet, dan sta je over de hele match bekeken op break-even.
• En als je verlies maakt met je weddenschap over de eerste helft, dan kan je dat met een nieuwe bet compenseren. Maar houd je bij die tweede weddenschap wel aan je staking plan. Het is nooit verstandig om na een verloren bet te proberen om het verlies te compenseren met een veel te grote inzet.

Nadelen

• Het kan gebeuren dat het team waarop je inzet zich alleen bekommert om het eindresultaat, niet met de ruststand. Het gevolg is dat ze in de eerste helft misschien nog de handrem er op hebben zitten. En als het andere team scoort, hebben ze minder tijd om te reageren.
• Als je bet betreffende de eerste helft uitdraait op verlies, dan kan een nieuwe weddenschap leiden tot een verdubbeling van je verlies.
• Doordat je weddenschap over een tijdvak van 45 minuten gaat in plaats van 90 kan bijvoorbeeld een blessure een grotere impact hebben op je bet. Aan de andere kant kan deze race tegen de klok in je voordeel werken als je bijvoorbeeld een + handicap hebt geplaatst.
• Als je wacht totdat de match begint zul je dus wel wat geduld moeten hebben. Soms ben je ergens zo zeker van dat je het liefst meteen, vooraf al, je bet plaatst in plaats van rustig eerst een deel van de match bekijken.

Het verschil tussen noteringen voor alleen de eerste helft of de hele wedstrijd heeft invloed op je winstratio en rendement. De meeste ervaren wedders zullen in beide markten actief zijn, zelfs als ze een sterke voorkeur van een van beide hebben.

Welke optie je ook kiest, de sleutel tot succes is om een gokpatroon te vinden dat je kans op langdurige winst vergroot.

In Play betting Asian Handicap

Winst maken met live Asian handicaps

Voor een gokker is er maar een ding van belang en dat is zijn kapitaal vergroten. Door Asian handicaps op de juiste manier in te zetten maak je stappen richting dat doel. Wees je bewust van onderstaande valkuilen zodat je daar niet in zal stappen. De belangrijkste les is: wijk niet af van je budgetplan en de manier waarop je je wedkapitaal beheert.

Stap voor stap zal je stuiten op de formule voor succes, zoals elke succesvolle wedder moet doen. Met deze tips helpen we je op weg:

Zet in op favorieten die achterstaan

Als een van de sterkere teams in een competitie op achterstand staat tegen een zwakkere tegenstander, dan zullen ze al hun krachten en talenten verzamelen om de situatie om te draaien. Vooral thuis is een ommekeer waarschijnlijk. Het team gaat flink druk zetten om te jagen op de gelijkmaker, winnende goal en wie weet nog meer. Dat geeft je de mogelijkheid om te profiteren van hun grotere aanvalslust.

De -1 Asian handicap is in deze situatie een populaire optie en de -0,5 over de eerste helft wordt ook door menig wedder benut.

Zet laat in op favorieten op voorsprong

Als het nog 0-0 staat is de underdog vermoedelijk tevreden met het punt en richt het team zich op het vasthouden daarvan. Een team dat met twee of meer goals achterstaat wil vooral de schade beperken. Maar als een team met één goal achterstaat, dan zal het eerder bereid zijn om risico’s te nemen, hopend op een punt. De keerzijde is dat er gaten achterin ontstaan waar het team dat op voorsprong staat gebruik van kan maken.

In deze situatie kan het lonen om er op in te zetten dat het winnende team de marge vergroot. Dit scenario toont zich keer op keer lucratief in bekertoernooien.

Zet in op de 0 Asian handicap

De 0 Asian handicap kan je op uiteenlopende manieren effectief benutten. Bijvoorbeeld als een favoriet een zeer lage notering heeft, kortom, als de kans zeer klein is dat de favoriet een goal tegen gaat krijgen. In dat geval is de 0 Asian handicap een makkelijke, bijna van risico gespeende manier om je gokkapitaal te vergroten.

Dit werkt ook omgekeerd. Als de underdog goed presteert dan geeft de 0 Asian handicap je een kans om in te zetten op een verrassing. Je profiteert dan van een hoge notering, maar hebt nog wel het vangnet van een potentiële teruggave van je inzet.

Zet in op laat gescoorde goals

Zodra de laatste minuten ingaan is het een race tegen de klok om nog een goal te scoren. Maar uit de statistieken blijkt dat er in de laatste tien minuten van een voetbalwedstrijd relatief meer goals gescoord worden dan in de anderen tienminuten-blokken.

Soms komt de -0,5 asian handicap niet van pas, bijvoorbeeld als er van een echte wedstrijd al geen sprake meer is door een grote voorsprong, maar in veel situaties is het een zeer profijtelijke optie.

Live wedden met Asian handicaps kunnen over een langere termijn tot fraaie resultaten leiden. Maar gebruik de methode niet blind. Beoordeel elke match op zijn unieke kenmerken en beslis of hij zich leent voor in-play asian handicaps. En juist dan helpt het om alvast een deel van de match te hebben bekeken.

Conclusie

De markt voor Asian handicaps kan voor diverse sporten lucratief uitpakken, vooral bij voetbal. Als je handicap uitkomt win je de weddenschap, als je handicap wordt gematched, dan krijg je je inzet terug. Dat schept een vangnet, waar je wel min of meer voor ‘betaalt’ door genoegen te nemen met lagere noteringen. Maar in het algemeen geldt dat door het live wedden met Asian Handicaps je een grotere kans hebt om meer winnende bets te plaatsen.

Combineer het onderzoek dat je voor de match uitvoert met je analyse van hoe de wedstrijd zich in het echt ontwikkelt, dan zal je zien dat je percentage succesvolle weddenschappen toeneemt.

Back To Top