Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wie vrij regelmatig gokt op sport is deze wedoptie weleens tegengekomen. Maar wat is Asian handicap wedden? Je hebt de markt misschien verder nooit gebruikt omdat je niet precies weet wat Asian Handicap gokken inhoudt. Het is niet zo lastig als het lijkt. We geven je in deze handleiding de informatie en tips die je nodig hebt om met Asian Handicap betting je rendement op te krikken.

Ben je er klaar voor om je wedstrategie aan te scherpen, lees dan vooral verder! We leggen in dit artikel uit wat AH wedden is en waarom het een grote kans maakt je favoriete optie te worden in de jacht op winst.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Wat is Asian Handicap wedden precies?

In alle sporten, van voetbal tot handbal, komt het regelmatig voor dat twee teams met een groot krachtverschil tegen elkaar spelen. Als een topteam tegen een van de zwakkere teams speelt, dan zijn de odds bij bookmakers voor dat topteam om te winnen zeer laag.

Bij Asian Handicap wedden geven de bookies de underdog een denkbeeldige voorsprong. Bijvoorbeeld: als Ajax tegen Volendam speelt, dan kan Volendam een voorsprong krijgen van +2 goals. Dan is het de vraag: houdt Volendam deze voorsprong vast? Dat is het geval als Volendam wint, gelijkspeelt of verliest met minder dan twee goals verschil. Maar bij een uitslag als 3-0 voor Ajax, heeft Volendam die +2 goal voorsprong verspeeld.

Hogere odds

Kortom, bij Asian Handicap betting gaat het dus om de marge waarmee wordt gewonnen of verloren. Het ene team krijgt een fictieve voorsprong, het andere team een fictieve achterstand. Door je te specialiseren in Asian Handicaps kan je proberen om beter in voorspellen te worden dan de bookmakers. Een ander voordeel is dat je met Asian Handicaps op een grotere notering kan wedden dan in het geval je alleen maar zou voorspellen dat Ajax wint.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Verschil Asian handicap en Europese handicap

Je kan ruwweg twee strategieën toepassen bij Asian Handicaps:

1. Voorspellen dat een favoriet met meer dan een goal verschil wint zodat je van een hogere notering profiteert dan wanneer je alleen een winst voorspelt, ongeacht de marge.
2. Voorspellen dat een underdog beter presteert dan de markt verwacht, waarbij het niet noodzakelijk is dat de underdogs winnen.

Deze principes lijken op Europese handicap, ofwel de 3 Way Handicap, maar bij Asian Handicap wedden is er een groot verschil: als na toepassing van de fictieve handicap de score gelijk is, dan krijg je je inzet terug. Voorbeeld: als je inzet op +2 goals voor Volendam en Volendam verliest met 2-0, dan is in de context van je weddenschap de score eigenlijk 0-0. Bij European handicap zou je dan je inzet verliezen, bij Asian Handicap krijg je de inzet terug. Je wint niet en verliest niet.

Nog een voorbeeld

Team A wint van Team B met 1-0.

Als je voor Team A een European handicap nam van -1 goal, dan heb je de weddenschap verloren.

Als je voor Team A een Asian Handicap nam van -1 goal, dan krijg je je inzet terug.

Als Team A wint met twee goals verschil of meer dan heb je in beide gevallen (Europese en Asian Handicap) de weddenschap gewonnen.

Populariteit Asian Handicap betting

De bron van Asian Handicap betting ligt in Indonesië, waar het ‘hang cheng betting’ heet. In het begin van de 21e eeuw werd Asian Handicap gokken bekend in de hele gokwereld. Dat viel samen met de opkomst van online bookmakers, waardoor steeds meer consumenten een gokje waagden. Hoe populairder online gokken wordt, hoe vaker Asian Handicaps worden toegepast.

Het voordeel van European handicap ten opzichte van Asian Handicap is dat de odds (de noteringen) een tikje hoger zijn. Maar bij Asian Handicap wedden heb je dus het vangnet van je inzet terug te kunnen krijgen. Op de lange termijn zal dat tot meer winst leiden, want het reduceert je aantal verloren weddenschappen. En doordat er nu drie resultaten mogelijk zijn (Team A ,Team B of gelijkspel) in plaats van twee (Team A, Team B), betekent dat de zogeheten ‘edge’ van de bookmaker kleiner is. Met de term edge wordt verwezen naar het wiskundige voordeel dat bookmakers altijd hebben en dat broodnodig is om winst te kunnen maken.

Het is dus al met al geen wonder dat meer en meer gokkers de Asian Handicap markt gebruiken. Sluit je aan bij deze revolutie!

wat is gokken met een asian handicap weddenschap

Hoe winnen met AH wedden?

Bij elke vorm van gokken komen risico’s om de hoek kijken. Er is geen manier om gegarandeerd winst te maken. Maar met Asian Handicap wedden krijg je meer grip op je prestaties en dat hangt samen met de manier waarop je statistieken kan inzetten om je winstkans te verhogen.

Als je alleen wilt voorspellen welk team wint of verliest, dan kan het soms geen kwaad om puur te vertrouwen op je instincten en onderbuikgevoel. Maar eigenlijk zou je nooit de fase van statistische analyse over moeten slaan. Dan krijg je inzicht in patronen en ben je beter in staat om te beoordelen of een bepaalde bet waardevol is. Als je keer op keer ontdekt dat de odd op een bepaalde uitslag hoger is dan wat het zou moeten zijn, dan zit je op het pad naar structurele winst.

Onderzoek

Als voorbeeld bekijken we de Asian Handicap markt voor de Engelse Premier League. Hier zijn een paar basale statistieken over deze voetbalcompetitie die je kan aanwenden om je winstkans te verhogen:

  • Gedurende een seizoen van de Premier League eindigt circa 22% van de wedstrijden in een gelijkspel
  • In het seizoen 2017-2018 heeft Manchester City 14 thuiswedstrijden gewonnen met een verschil van minstens twee goals.
  • In het kalenderjaar 2018 verloor Arsenal zijn eerste vijf uitwedstrijden.

Statistieken checken

Deze drie statistieken helpen bij het selecteren van de juiste Asian Handicap. De eerste statistiek leert je dat het kan lonen om de Asian Handicap van 0 te kiezen, vooral als je voorspelt dat een underdog wint of als je een winnaar aanwijst in een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams, bijvoorbeeld als onderdeel van een accumulator.
De tweede statistiek leert dat het meer loont om de -1 Asian Handicap op Manchester City te kiezen, dan om alleen maar in te zetten op winst voor Man City. Want in dat tweede geval zal de notering lager zijn dan de notering voor de -1 Asian Handicap. De totale winst na elf gewonnen weddenschappen plus drie keer je inzet terug tegen een hoge notering, is hoger dan de winst na veertien gewonnen weddenschappen tegen een lagere notering.

Onderzoeken en combineren

De derde statistiek leert dat het kan lonen om in te zetten op winst van het team dat Arsenal ontvangt. Natuurlijk doe je dat liever niet als pakweg Swansea of Newcastle thuis tegen Arsenal spelen, maar in dat geval zet je in op een + Asian Handicap. Dat biedt je een vangnet terwijl de notering nog steeds aantrekkelijk zal zijn.

Waar het om draait is een combinatie van onderzoek en instinct omzetten tot een winnende bet. Asian Handicap Goal Lines en andere vormen handicaps beiden je daar een platform voor, ongeacht in welke sport of in welke competitie je je specialiseert. En je hoeft niet alleen maar in te zetten voordat een wedstrijd begint.

Handleiding 'wat is asian handicap wedden'

Verhoog je winst met in-play

Naast vooraf wedden op een evenement kun je bij veel Asian Handicap bookmakers ook live tijdens de wedstrijd zelf een Asian Handicap kiezen. Dit is vooral het geval bij grote voetbalwedstrijden, maar het gebeurt ook steeds vaker bij duels in kleinere competities. In-play wedden betekent dat je een weddenschap plaats terwijl de wedstrijd al is begonnen.

Je kan dus inspelen op de situatie in de wedstrijd, waardoor je over meer observaties, informatie en inzicht beschikt om een juiste voorspelling te doen. Misschien staat de grote favoriet achter maar verwacht je dat die alsnog gaat winnen, of je ziet dat een underdog zeer fanatiek opereert en denkt dat ze niet gaan verliezen. Met de Asian Handicap van 0 kan je voorspellen dat een team wint (gemeten vanaf het moment dat je de bet plaatst) in de wetenschap dat je de weddenschap niet verliest zolang het team geen goal tegen krijgt.

Ook hier wat onderzoek doen

Nogmaals, bij live wedden gaat het dus om wat er gebeurt nadat jij je AH weddenschap hebt geplaatst. Dat is een verschil met European handicap betting. Als Team A met 1-0 voorstaat en jij plaatst daarna de -1 Asian Handicap bet, dan zal Team A met drie goals verschil of meer moeten winnen. Na het plaatsen van je bet moet Team A dus minstens twee goals meer gaan scoren dan Team B, om die -1 om te buigen in +1 of beter.

Net als bij inzetten voordat een evenement begint, kan het bij in-play betting nuttig zijn om de vorm van een team te bestuderen. Sommige teams scoren vaker in de tweede helft dan in de eerste helft, terwijl andere teams de neiging hebben om tevreden te zijn met een marge van twee goals en zich daarna puur richten op handhaving daarvan. Als je weet wat je kan verwachten, dan is het veel makkelijker om via de Asian Handicap in-play markt waardevolle bets te vinden.

Asian Handicap weddenschappen zijn slim

Zoals je ziet geeft de Asian Handicap markt je een instrument in handen om slimmere weddenschappen te plaatsen en om over langere termijn je winst te verhogen. Maar er valt nog meer te leren over de verschillende soorten Asian Handicaps, de strategieën en de beschikbare bookmakers die deze markt aanbieden.

Lees dus de andere pagina’s van deze handleiding zodat je nog beter gewapend bent in je strijd tegen de bookmakers. De winstgevende bets komen dan vanzelf.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
Back To Top