Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Soorten Weddenschappen

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Ooit willen inzetten op een team dat de grote favoriet is voor een wedstrijd, maar vond je de odd bij de bookmakers niet aantrekkelijk genoeg? Dan biedt de 3 Way Handicap weddenschap uitkomst. Met deze Europese manier van wedden met een handicap kan een odd al snel oplopen als je op een favoriet inzet, maar het kan aan de andere kant ook het risico verkleinen indien je een stunt verwacht. Deze bet geeft je namelijk, in tegenstelling tot een Asian Handicap, de kans om winst te maken bij een gelijkspel terwijl je niet daarop hebt ingezet.

Bijna alle online bookies bieden deze Europese handicap weddenschap aan en bij veel gokkers is het een favoriet. Hoe werkt het? Op deze pagina de uitleg van 3 way handicap betting en voorbeelden om het wat duidelijker te maken.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Uitleg 3 way handicap wedden

De 3 way handicap bet focust zich net als een standaard weddenschap op een overwinning, gelijkspel of verlies. Het verschil zit hem in het feit dat deze bet zich op het aantal goals en tegengoals van een specifiek team richt. Door een 3 way handicap weddenschap te plaatsen krijgt een team bij het begin van de wedstrijd een voorsprong of achterstand toegekend en dat kan de noteringen een behoorlijke boost geven.

Verwacht je dat een lager geplaatst team gaat winnen, maar durf je de gok toch niet helemaal aan? Dan kan je dat team bijvoorbeeld een voorsprong geven van één of twee goals. Het kan natuurlijk ook andersom, verwacht je een grote overwinning van een team en is de odd voor winst niet hoog genoeg? Geef dat team dan een achterstand. Bij de meeste bookmakers kan je een handicap van één tot vijf goals gebruiken.

Ook een optie: geef de favoriet een voorsprong waardoor je met grotere bedragen kunt spelen

Voorbeeld 3 way handicap bet

Om het wat duidelijker te maken een voorbeeld. Stel dat FC Groningen het thuis opneemt tegen Ajax en de odds zijn bijvoorbeeld: winst Groningen 9.50 – gelijk 5.75 – winst Ajax 1.28. Voor een overwinning van Ajax krijg je dus maar erg weinig terug: 28 cent winst per ingezette euro. De 3 way handicap markt geeft mogelijkheden om deze odd te verhogen.

Geef je nu FC Groningen voor aanvang van de wedstrijd een virtuele voorsprong van 1-0 en zet je dan in op winst Ajax, dan wordt de odd voor Ajax al naar 1.72 verhoogd. Om je weddenschap te winnen zal Ajax in dit geval met twee goals verschil moeten winnen. Wordt het 0-2, is de bet goed omdat het dan virtueel 1-2 is geworden. Bij 1-2 zal je bet dus niet goed zijn, omdat de virtuele uitslag dan op 2-2 uitkomt. Hoe hoger de achterstand die je Ajax aan het begin van de wedstrijd hebt gegeven, hoe hoger de odd voor een overwinning van Ajax zal zijn. Zo zal in dit specifieke voorbeeld een beginstand van 2-0 je al een odd geven van 2.85.

Wanneer je inzet op een 0-1 stand bij aanvang (dus een voorsprong voor favoriet Ajax) dan zal de odd voor Ajax alleen maar kleiner worden. Dit zijn ideale bets wanneer je voor een zekerheidje wil gaan en met hoge inzet wil betten.

Weergave opties bij de bookmakers

Verwacht je een kleine overwinning voor Ajax, maar durf je niet in te zetten op een 0-1 uitslag? Ook dan biedt de 3 way handicap mogelijkheden. Je kan dan namelijk inzetten op een 2-0 stand als start van de wedstrijd. Hiermee geef je Groningen dus een 2-0 voorsprong. Mocht Ajax inderdaad winnen met 0-1, is je bet goed, maar dat geldt nu ook voor alle overwinningen van Ajax met één goal verschil. Bij een gelijkspel of overwinning van Groningen is je bet natuurlijk ook goed.

Iedere bookmaker geeft de opties voor 3 way handicap weddenschappen op zijn eigen manier weer, maar het komt altijd op hetzelfde neer: het ene team krijgt er een goal bij, waardoor de ander met een achterstand begint. Sommige bookmakers geven de bet aan met -1 of +1 goal, bij andere bookies zie je bij teams de virtuele beginstand staan.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Minder risico met 3 Way Handicap weddenschap

De 3 way handicap is ook een goede optie bij een wedstrijd waar eigenlijk geen grote favoriet is. Twee ploegen die in de middenmoot zitten en beide niet goed in vorm zijn en bijna gelijke odds hebben. Neem bijvoorbeeld Heracles Almelo tegen SC Heerenveen. Ten tijde van dit schrijven waren de odds voor deze wedstrijd 2.85 – 3.60 – 2.40. Volgens die noteringen is Heerenveen heel licht favoriet, maar eigenlijk weten ook de bookmakers niet wie deze wedstrijd gaat winnen.

Zegt je gevoel dat Heracles deze wedstrijd in eigen huis gewoon hoort te winnen, maar ben je niet zeker genoeg om er ook op in te zetten. Dan kan een bet met de start 1-0 uitkomst bieden. De odd gaat dan wel flink naar beneden (in dit geval naar 1.53), maar je risico’s natuurlijk ook.

Profiteren met wedstrijden grote clubs

3 way handicap bets geven je dus de optie om quoteringen aanzienlijk te verhogen. Bij een goed geplaatste handicap weddenschap kan je zo een odd van 3.00 of 4.00 pakken. Odds waar je normaal gesproken meerdere wedstrijden voor nodig zou hebben (met een groter risico).

Zeker wanneer de grote clubs in Europa een uitwedstrijd spelen is de Europese handicap een goede optie om hoge odds te pakken. Teams als Bayern, PSG, Real en Barca winnen vrijwel elke wedstrijd en scoren makkelijk. Inzetten op een overwinning geeft vaak bijna geen winst, maar inzetten op een 1-0 achterstand bij het begin (zeker in uitwedstrijden) verhoogt de odd vaak tot boven de 2.00.

Tip: Wanneer je inzet op een beginstand van 1-0 en een overwinning van het thuis team is dit in feite dezelfde bet als win or draw, maar gek genoeg kunnen de odds vaak wel verschillen. Kijk dus goed bij de bookmakers welke odd het hoogst is voordat je inzet op een winst or draw bet!

Met hogere bedragen spelen

Zoals je ziet kun je door meer 3 way handicaps te gebruiken jouw weddenschappen ook een stuk winstgevender maken. Je kan risico’s verkleinen, of vergroten en hogere odds pakken. Door teams een achterstand te geven aan het begin van de wedstrijd kan je op ontzettend hoge noteringen komen. Aan de andere kant kan je juist door het geven van een voorsprong het risico verkleinen waardoor je met grotere bedragen kan spelen.

Deze pagina is onderdeel van onze Handicap betting handleiding. Check ook andere info, zoals die over Asian Handicap bookmakers, voor een compleet beeld van deze wedoptie.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top