Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden met Asian Handicap wordt steeds populairder, zowel onder mensen die af en toe inzetten op sport als bij doorgewinterde spelers. Misschien heb je nog nooit gehoord van Asian handicaps of misschien gebruik je ze al jaren, maar in beide gevallen is het van belang om de juiste Asian Handicap bookmakers te vinden met als doel om het maximale rendement op je weddenschappen te behalen.

Deze handleiding geeft je de informatie die je nodig hebt, waarna je de focus kan leggen op winst binnen slepen.

Asian Handicap bookmakers

Steeds meer Asian handicap bookmakers

Asian handicaps zijn absoluut geen obscuur, onbekend fenomeen. Toch zijn ze niet bij elke bookie present. Ook zijn er bookmakers die wel asian handicaps hanteren, maar niet voor elke markt. De tendens is echter dat steeds meer bookmakers bij steeds meer markten asian handicaps aanbieden.

Voor de knappe koppen bij de bookmakers is het tamelijk complex om de noteringen van Asian handicaps te berekenen. Daarnaast valt bij Asian handicaps met halve getallen (+1,5, -3,5 etcetera) de mogelijkheid van een gelijkspel weg. Dan zijn er nog maar twee uitkomsten mogelijk in plaats van drie, wat onvoordelig is voor de bookmaker. Fijn nieuws voor spelers, maar het ontmoedigt sommige bookmakers om Asian handicaps in hun portfolio op te nemen.

En ook om technische redenen kunnen Asian handicaps bij online bookmakers ontbreken, bijvoorbeeld als de software een limiet stelt aan het aantal markten per evenement. Ook hier geldt dat met verloop van tijd deze hindernissen zullen verdwijnen.

Welke bookies bieden Asian handicaps aan?

De meerderheid van de bookmakers biedt Asian handicaps aan en vergeleken met een jaar of drie geleden is het nu veel eenvoudiger om ze te vinden. De bookies beseffen dat wedders behoefte hebben aan Asian handicap goal lines en kunnen niet anders dan ze invoeren.

Enkele populaire Asian Handicap bookmakers van dit moment, met name voor grotere sportevenementen, zijn onder andere Bet365 Sports en Unibet. Maar er zijn meer AH bookmakers waar je terecht kan. Maar elke bookmaker hanteert zijn eigen regels en eigen variant van Asian handicaps, dus bekijk de verschillen voordat je een keus maakt.

Waar moet je op letten?

Zoals gezegd hanteren bookmakers hun eigen beleid, ook op het vlak van Asian handicaps. Bij de een zijn de regels vrij strikt en de mogelijkheden beperkt, wat zich bijvoorbeeld uit in een gebrek aan Asian handicaps bij live wedden. Ook zijn er bookies die Asian handicaps weglaten bij voetbal en zich richten op kleinere markten, bijvoorbeeld basketbal, waar grotere verschillen in score optreden.

Ook zal je verschillende manieren van notatie tegenkomen. De ene bookmaker hanteert cijfers als +2, +1,5 en -1, terwijl de ander alleen cijfers in de plus aanbiedt voor hetzelfde evenement. De noteringen zelf fluctueren ook, met andere woorden: sommige Asian Handicap bookmakers eigenen zichzelf een groter ‘voordeel van het huis’.

Let er op of een bookmaker een halve teruggave van de inzet aanbiedt. Dat uit zich in noteringen als +1,25 als aanvulling op +1 en +1.5. Zo’n Asian handicap geeft je een vangnet om de klap van een verliezende bet te verkleinen. Asian handicaps komen dus in vele soorten en maten. Zorg dat je het aanbod begrijpt en dat je sowieso de basis van Asian handicaps doorziet, alleen dan kan je je winst maximaliseren en alleen dan kan je de voor jou geschikte AH bookmaker kiezen.

Beste Asian Handicap bookmakers

Bovenstaande voorbeelden tonen aan dat je niet lukraak een bookie moet kiezen. Zoek er een die bij je wensen past. Stel jezelf daartoe deze vijf vragen:

1. Biedt deze bookmaker Asian handicaps aan op de sport(en) waarin ik me specialiseer?

Een bookmaker kan beslissen om wel Asian handicaps te hanteren voor handbal maar niet voor voetbal, omdat bij voetbal regelmatig gelijke spelen voorkomen. Log dus bij een bookmaker in en kijk wat het beleid is.

2. Gelden de Asian handicaps voor zowel pre-game als in-play weddenschappen?

Als je een voorkeur hebt voor vooraf inzetten of juist voor in-play betting, dan is dit een belangrijk punt. Als je liever wacht met inzetten totdat een team een doelpunt heeft gescoord, dan heb je dus weinig aan een Asian Handicap bookie die geen in-play aanbiedt.

3. Biedt de bookmaker Asian handicaps aan voor de competitie waarin ik me specialiseer?

Dit spreekt voor zich: als je bijvoorbeeld vooral in-play Asian handicaps wil inzetten op de Eredivisie, bekijk dan of de bookmaker dat toelaat. Wees niet verbaasd als een bookmaker zich vooral richt op de grote competities, zoals de Premier League of Champions League.

4. Staat de bookmaker meerdere selecties toe?

Als je gebruik maakt van Asian handicaps wil je zoveel mogelijk flexibiliteit hebben. Sommige bookmakers staan het echter niet toe om weddenschappen met een Asian handicap op te stapelen in een accumulator. Als je dat liever wel doet, mijd dan de bookies die dit onmogelijk maken.

5. Wat is de maximale inzet?

Het is niet ongebruikelijk dat Asian handicap bookmakers hun limiet lager maken dan de limiet voor de markt waarin het resultaat (winst, verlies, gelijk) wordt voorspeld. Zet je graag grote bedragen in, dan heb je dus weinig aan bookies die de limiet reduceren.

Hoe kan ik de AH bookmakers verslaan?

Het doel van elke bettor is om beter te zijn dan de bookmaker. Dat geldt voor elke soort weddenschap en voor elke markt waarin je actief bent. Voor sommige gokkers lukt dat vooral door in te zetten voordat een evenement begint, weer anderen behalen vooral succes met in-play Asian handicaps. Afwisseling is de sleutel tot succes om je rendement te verhogen.

Vanaf de eerste tot laatste dag dat je wedt op sport is die afwisseling belangrijk. Maar vooral in het begin is het cruciaal, want je begint met een bepaald startkapitaal (je bankroll) en wil die natuurlijk gestaag uitbreiden. Als nieuweling kan je de kans op winst aanzienlijk verhogen door te profiteren van allerlei bonussen die liggen te wachten op mensen die voor het eerst een account maken.

Meerdere accounts

De online bookmakers zijn met elkaar in een gevecht om de consument verwikkeld. Ze moeten zich onderscheiden door aantrekkelijke bonussen voor nieuwe spelers te lanceren.

Schrijf je gerust in bij meerdere bookmakers tegelijk, zodat je op elk gewenst moment kan switchen en je alle bonussen benut. De noteringen verschillen van bookie tot bookie en het is in je nadeel als je levenslang al je weddenschappen bij dezelfde bookmaker plaatst. Elk percentueel verschil telt in deze business, vooral als je (zoals elke serieuze gokker hoort te zijn) gericht bent op de lange termijn.

Conclusie

Wil je via Asian handicaps je winst maximaliseren, dan moet je de beste Asian Handicap bookmaker vinden om je weddenschappen te plaatsen. Aangezien de bookmakers andere regels en limieten hanteren moet je eerst aan de bookies snuffelen voordat je een keus maakt.

Heb je een bookmaker gevonden die de markten en flexibiliteit levert die je verlangt, dan verkeer je in een goede positie om te profiteren van de mogelijkheden van Asian handicaps. En bovendien liggen er lekkere bonussen klaar voor klanten die een nieuw account maken.

Back To Top