Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Soorten Weddenschappen

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Hoe moet je systeem wedden en wat is het precies? Een systeemweddenschap is een variant op een combi weddenschap. In het voetbal wedden gaat het bij system bets om inzetten op verschillende combinaties van voorspellingen binnen een bepaald systeem. Je kunt met een system bet ook winnen als je niet alle combinaties goed hebt voorspeld.

Er zijn veel soorten systemen en je komt hier bij Unibet.nl en andere bookmakers termen als Doubles, Yankee, Trixie, Super Heinz, Lucky 31, Canadian etc. tegen. Systeemweddenschappen lijken op het oog een wat lastiger te begrijpen wedtype, maar we gaan je uitleggen hoe het werkt…. Na het lezen van de systeem bet uitleg is het je straks een stuk duidelijker.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Wat is een systeemweddenschap?

Je bent vast al bekend met een combinatie weddenschap of Bet Builders. Daarbij stop je wat singles bij elkaar, de odds worden met elkaar vermenigvuldigd en er rolt één nieuwe totale odd uit.

Ook een systeemweddenschap bestaat uit meerdere voorspellingen. Je kunt een system bet bij de bookmaker afsluiten zodra je tenminste 3 voorspellingen op je wedstrookje hebt staan.

Op het moment dat je minstens 3 voorspellingen (ook wel tips of selecties genoemd) op je wedcoupon hebt staan, verschijnt de mogelijkheid om een system bet te plaatsen in beeld. Binnen de systeemweddenschap die je dan vervolgens kiest, maakt de bookmaker alle mogelijke combinaties met de voorspellingen op jouw wedstrookje. Systeem wedden bij Unibet.nl is wat dat betreft naar onze mening het duidelijkst. Hun wedcoupon is overzichtelijk, duidelijk en leesbaar.

Voorbeeld system bet

We nemen even een voorbeeld van een systeemweddenschap met 4 voorspellingen. Stel dat je wilt gokken op de Eredivisie en je gaat daarbij voor Ajax, FC Utrecht, AZ en PSV. Je voorspelt dat deze clubs hun wedstrijden gaan winnen.

Heb je deze vier voorspellingen op je wedstrookje staan, dan zie je een tabblad met ‘system’ of ‘multiples’ verschijnen. Klik daarop en de bookmaker toont je de mogelijke systeemweddenschappen.

We gaan in dit voorbeeld voor een 2/4 systeem. Die ‘2’ staat voor ‘dubbel’ ofwel een ‘2 systeem’. Je kunt in dit systeem winnen als er minstens 2 van je 4 voorspellingen goed zijn.

Mogelijke combinaties

Wat er nu gebeurt is het volgende: de computer van de bookmaker gaat alle combinaties maken die met twee voorspellingen mogelijk zijn. In dit specifieke geval gaat dat om 6 dubbele weddenschappen:

a) Ajax en FC Utrecht winnen
b) Ajax en PSV winnen
c) Ajax en AZ winnen
d) FC Utrecht en PSV winnen
e) FC Utrecht en AZ winnen
f) PSV en AZ winnen

Stel nou dat Ajax toch verliest. Dan gaan er 3 weddenschappen (a, b en c) verloren. Maar toch verlies je niet de hele systeemweddenschap omdat de voorspellingen d, e en f wel goed waren. Een combi weddenschap zou je hebben verloren, maar met deze 2/4 system bet is er toch wat gewonnen.

Apart inzetten bij system bets

Wat je met een systeemweddenschap kan winnen, hangt af van welke combinatie(s) je goed had en van de bijbehorende odds.

Anders dan bij een combinatie weddenschap moet je bij systeemweddenschappen voor iedere combinatie apart inzetten. In het bovenstaande voorbeeld gaat het om 6 weddenschappen. Was je inzet 1 euro dan berekent de bookmaker in dit geval een totale inzet 6 euro.

Aangezien je weddenschappen a, b en c hebt verloren, leveren die niets op. Het ligt vervolgens aan de odds op winst van FC Utrecht, AZ en PSV wat je uiteindelijk wint.

Soorten systeemweddenschappen

We hebben het nu alleen nog gehad over het 2/4 systeem. Maar er is nog veel meer mogelijk. Wat, dat hangt af van het aantal voorspellingen je op je wedcoupon hebt staan. Al naar gelang het aantal op je wedstrookje laten de bookmakers zien welke systeemweddenschappen mogelijk zijn.

Zo kun je bij 3 voorspellingen op je wedstrookje een 2/3 system bet spelen (oftewel; je speelt het systeem ‘2 uit 3’). Je gaat dan 3 weddenschappen aan. Er kunnen namelijk van deze 3 voorspellingen 3 combinaties gemaakt worden. Je moet er minstens 2 van de 3 voorspellingen goed hebben om te winnen.

Voorbeeld 2/3 systeemweddenschap

Een voorbeeld. Stel je doet deze drie voorspellingen: FC Barcelona wint (odds 1.30), beide teams scoren in Feyenoord – Ajax (odds 1.20) en Liverpool wint met een quotering van 1.10.

Deze 3 combinaties zijn dan mogelijk:

1. Barcelona (1.30) – Fey/Ajax (1.20)
2. Barcelona (1.30) – Liverpool (1.10)
3. Fey/Ajax (1.20) – Liverpool (1.10)

De uitkomst

Barcelona en Liverpool hebben vervolgens inderdaad hun wedstrijd gewonnen maar in de wedstrijd Feyenoord – Ajax hebben niet beide teams gescoord. Combinaties 1 en 3 zijn niet goed, maar combinatie 2 wint wel. De quotering krijg je door de odds te vermenigvuldigen: 1.30 x 1.10 = 1.43.

Je kunt verder nog heel wat systemen spelen, ook 3/5, 4/7, 5/6 en ga zo maar door. Maar er is nog meer mogelijk. Wel eens gehoord van de systeemweddenschap Yankee of Trixie? Dat gaat een stapje verder. We bespreken ze met je hieronder.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Wat is een Yankee systeemweddenschap?

Een Yankee system bet kun je spelen als je vier voorspellingen op je wedstrookje hebt staan. Je wedt hierbij op alle mogelijke combinaties die met 2, 3 en 4 voorspellingen gemaakt kunnen worden.

Je gaat met een Yankee systeemweddenschap in totaal 11 weddenschappen aan. Dat is namelijk het totale aantal combinaties dat gemaakt kan worden. Dit zijn ze:

6 twee-tips combinaties
4 drie-tips combinaties
1 vier-tips combinaties

Een Yankee systeem winnen doe je als er minimaal twee tips goed zijn. Ook hier geldt weer: Wat je precies wint hangt af van welke combinaties je goed had en wat de odds daarbij waren.

Yankee system bet voorbeeld

Stel dat we voorspellen dat Chelsea (A), Ajax (B), Real Madrid (C) en Arsenal (D) hun wedstrijden winnen. Dan is dit allemaal mogelijk:

6 tweevoudige combinaties:
AB – AC – AD – BC – BD – CD

4 drievoudige combinaties:
ABC – ABD – BCD – ACD

en 1 viervoudige:
ABCD

Al deze combinaties hebben een eigen quotering. Daarvoor moet je de odds van iedere voorspelling met elkaar vermenigvuldigen. Stel dat de odds voor Ajax 1.54 en voor Real 1.68 waren, dan is de totale odd voor de BC twee-tips combi 1.54 x 1.68 = 2.59. Wil je de totale odd van bijvoorbeeld de drievoudige combinatie BCD berekenen dan neem je ook de quotering voor D mee in de vermenigvuldiging.

Mocht nu bijvoorbeeld je voorspelling voor Arsenal niet juist zijn, dan vervallen alle weddenschappen waar Arsenal deel van uitmaakte.

Wat is een Trixie systeemweddenschap?

Heb je 3 voorspellingen op je wedcoupon, dan kun je een Trixie systeem spelen. Je wedt hierbij op alle mogelijke combinaties die met 2 en 3 voorspellingen gemaakt kunnen worden.

Je gaat in totaal vier weddenschappen aan en je moet er daarvan twee goed hebben om te winnen. Een Trixie system bet bestaat uit:

3 twee-tips combinaties
1 drie-tips combinatie

Wat is een Canadees systeem?

Je hebt 5 voorspellingen nodig voor een Canadian system bet. Je wedt hierbij op alle mogelijke combinaties die met 2, 3, 4 en 5 voorspellingen gemaakt kunnen worden.

Je speelt in totaal 26 weddenschappen. Minstens twee van de 5 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen. Een Canadees systeem wordt ook wel Super Yankee genoemd en bestaat uit:

10 twee-tips combinaties
10 drie-tips combinaties
5 vier-tips combinaties
1 vijf-tips combinatie

Met het Canadees systeem heb je kans op hoge winsten als je 4 of 5 goede voorspellingen gedaan hebt.

Wat is een Goliath systeem?

Maar liefst 247 bets ga je aan in een Goliath systeemweddenschap! En die zijn afkomstig uit 8 voorspellingen. Je wedt hierbij op alle mogelijke combinaties die met 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 voorspellingen gemaakt kunnen worden.

De volgende combinaties worden gemaakt:

28 twee-tips combinaties
56 drie-tips combinaties
70 vier-tips combinaties
56 vijf-tips combinaties
28 zes-tips combinaties
8 zeven-tips combinaties
1 acht-tips combinatie

Minimaal twee van de acht tips/voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Wat is een Heinz systeem?

Je hebt 6 voorspellingen nodig voor een Heinz system bet. Je wedt hierbij op alle mogelijke combinaties die met 2, 3, 4, 5 en 6 voorspellingen gemaakt kunnen worden.

Je speelt in totaal 57 weddenschappen. Minstens twee van de 6 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen. De volgende combinaties worden gemaakt:

15 twee-tips combinaties
20 drie-tips combinaties
15 vier-tips combinaties
6 vijf-tips combinaties
1 zes-tips combinatie

Wat is een Super Heinz systeem?

Je hebt 7 voorspellingen nodig voor een Super Heinz systeemweddenschap. Je wedt hierbij op alle mogelijke combinaties die met 2, 3, 4, 5, 6 en 7 voorspellingen gemaakt kunnen worden.

Je speelt in totaal 120 weddenschappen. Minstens twee van de 7 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen. De volgende combinaties worden gemaakt:

21 twee-tips combinaties
35 drie-tips combinaties
35 vier-tips combinaties
21 vijf-tips combinaties
7 zes-tips combinaties
1 zeven-tips combinatie

Wat is een Lucky 15 systeem?

Je hebt 4 voorspellingen nodig voor een Lucky 15 systeemweddenschap. Je wedt hierbij op alle mogelijke combinaties die met 1, 2, 3 en 4 voorspellingen gemaakt kunnen worden.

Je speelt in totaal 15 weddenschappen. Minstens één van de 4 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen. De volgende combinaties worden gemaakt:

1 enkele weddenschap per voorspelling
6 twee-tips combinaties
4 drie-tips combinaties
1 vier-tips combinatie

Wat is een Lucky 31 systeem bet?

Je hebt 5 voorspellingen nodig voor een Lucky 31 systeemweddenschap. Je wedt hierbij op alle mogelijke combinaties die met 1, 2, 3 4 en 5 voorspellingen gemaakt kunnen worden.

Je speelt in totaal 31 weddenschappen. Minstens één van de 5 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen. De volgende combinaties worden gemaakt:

1 enkele weddenschap per voorspelling
10 twee-tips combinaties
10 drie-tips combinaties
5 vier-tips combinaties
1 vijf-tips combinatie

Wat is een Lucky 63 systeemweddenschap?

6 voorspellingen zijn nodig voor Lucky 63. Je wedt hierbij op alle mogelijke combinaties die met 1, 2, 3, 4, 5 en 6 voorspellingen gemaakt kunnen worden.

Je speelt in totaal 63 weddenschappen. Minstens één van de 6 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen. De volgende combinaties worden gemaakt:

1 enkele weddenschap per voorspelling
15 twee-tips combinaties
20 drie-tips combinaties
5 vier-tips combinaties
6 viif-tips combinaties
1 zes-tips combinatie

Wat is een Patent systeem?

Je hebt 3 voorspellingen nodig voor een Patent systeemweddenschap. Je wedt hierbij op alle mogelijke combinaties die met 1, 2 en 3 voorspellingen gemaakt kunnen worden.

Je speelt in totaal 7 weddenschappen. Minstens één van de 3 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen. De volgende combinaties worden gemaakt:

1 enkele weddenschap per voorspelling
3 twee-tips combinaties
1 drie-tips combinaties

Wat is een banker bij systeem wedden?

Wil je meer zekerheid inbouwen zet er dan ook een wedstrijd bij waarvan je zeker weet dat die wint, een zogenaamde banker.

Om meer combinaties te kunnen winnen kun je zogenaamde bankers aanwijzen. Een banker is een wedstrijd waar je 100% van bent overtuigd (een wedstrijd met een overduidelijke favoriet). Je kunt deze voorspelling in je systeemweddenschap opnemen om zodoende veel goede combinaties te verkrijgen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Alle soorten system bets

2/3 systeem – 3 weddenschappen die van 3 voorspellingen (tips) afkomen: drie 2-tips combi’s. Tenminste 2 van de 3 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

2/4 systeem – 6 weddenschappen die van 4 voorspellingen (tips) afkomen: zes 2-tips combi’s. Tenminste 2 van de 4 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

2/5 systeem – 10 weddenschappen die van 5 voorspellingen (tips) afkomen: tien 2-tips combi’s. Tenminste 2 van de 5 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

2/6 systeem – 15 weddenschappen die van 6 voorspellingen (tips) afkomen: vijftien 2-tips combi’s. Tenminste 2 van de 6 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

2/7 systeem – 21 weddenschappen die van 7 voorspellingen (tips) afkomen: 21 twee-tips combi’s. Tenminste 2 van de 7 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

2/8 systeem – 28 weddenschappen die van 8 voorspellingen (tips) afkomen: 28 twee-tips combi’s. Tenminste 2 van de 8 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

3/4 systeem – 4 weddenschappen die van 4 voorspellingen (tips) afkomen: vier 3-tips combi’s. Tenminste 3 van de 4 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

3/5 systeem – 10 weddenschappen die van 5 voorspellingen (tips) afkomen: tien 3-tips combi’s. Tenminste 3 van de 5 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

3/6 systeem – 20 weddenschappen die van 6 voorspellingen (tips) afkomen: twintig 3-tips combi’s. Tenminste 3 van de 6 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

3/7 systeem – 35 weddenschappen die van 7 voorspellingen (tips) afkomen: 35 drie-tips combi’s. Tenminste 3 van de 7 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

3/8 systeem – 56 weddenschappen die van 7 voorspellingen (tips) afkomen: 56 drie-tips combi’s. Tenminste 3 van de 8 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

4/5 systeem – 5 weddenschappen die van 5 voorspellingen (tips) afkomen: vijf 4-tips combi’s. Tenminste 4 van de 5 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

4/6 systeem – 15 weddenschappen die van 6 voorspellingen (tips) afkomen: vijftien 4-tips combi’s. Tenminste 4 van de 6 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

4/7 systeem – 35 weddenschappen die van 7 voorspellingen (tips) afkomen: 35 vier-tips combi’s. Tenminste 4 van de 7 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

4/8 systeem – 70 weddenschappen die van 8 voorspellingen (tips) afkomen: 70 vier-tips combi’s. Tenminste 4 van de 8 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

5/6 systeem – 6 weddenschappen die van 6 voorspellingen (tips) afkomen: 6 vijf-tips combi’s. Tenminste 5 van de 6 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

5/7 systeem – 21 weddenschappen die van 7 voorspellingen (tips) afkomen: 21 vijf-tips combi’s. Tenminste 5 van de 7 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

5/8 systeem – 56 weddenschappen die van 8 voorspellingen (tips) afkomen: 56 vijf-tips combi’s. Tenminste 5 van de 8 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

6/7 systeem – 7 weddenschappen die van 7 voorspellingen (tips) afkomen: 7 zes-tips combi’s. Tenminste 6 van de 7 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

6/8 systeem – 28 weddenschappen die van 8 voorspellingen (tips) afkomen: 28 zes-tips combi’s. Tenminste 6 van de 8 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

7/8 systeem – 8 weddenschappen die van 8 voorspellingen (tips) afkomen: 8 zeven-tips combi’s. Tenminste 7 van de 8 voorspellingen moeten correct zijn om te winnen.

Canadees systeemweddenschap – 26 weddenschappen uit 5 voorspellingen (tips): Tien 2-tips combi’s, tien 3-tips combi’s, vijf 4-tips combi’s en één 5-tips combi. Je moet minstens twee van de vijf tips goed hebben om te winnen.

Goliath systeemweddenschap – 247 weddenschappen uit 8 door jou geselecteerde voorspellingen (tips): 28 twee-tips combi’s, 56 drie-tips combi’s, 70 4-tips combi’s, 56 vijf-tips combi’s, 28 zes-tips combi’s, 8 zeven-tips combi’s en één 8-tips combi. Je moet minstens twee van de acht tips goed hebben om te winnen.

Heinz systeemweddenschap – 57 weddenschappen uit 6 voorspellingen (tips): 15 twee-tips combi’s, 20 drie-tips combi’s, 15 vier-tips combi’s, 6 vijf-tips combi’s en één 6-tips combi. Tenminste twee van de zes tips moeten goed zijn om te winnen.

Lucky 15 systeemweddenschap – 15 weddenschappen uit 4 voorspellingen (tips): Per tip een enkele weddenschap, 6 twee-tips combi’s, vier 3-tips combi’s en één 4-tips combi. Je moet minstens één van de vier tips goed hebben om te winnen.

Lucky 31 systeemweddenschap – 31 weddenschappen uit 5 voorspellingen (tips): Per tip een enkele weddenschap, 10 twee-tips combi’s, 10 drie-tips combi’s, 5 vier-tips combi’s en 1 vijf-tips combi. Je moet minstens één van de vijf tips goed hebben om te winnen.

Lucky 63 systeemweddenschap – 63 weddenschappen uit 6 voorspellingen (tips): Per tip een enkele weddenschap, 15 twee-tips combi’s, 20 drie-tips combi’s, 15 vier-tips combi’s, 6 vijf-tips combi’s en 1 zes-tips combi. Je moet minstens één van de zes tips goed hebben om te winnen.

Patent systeemweddenschap – 7 weddenschappen uit 3 voorspellingen (tips): Een enkele weddenschap per tip, 3 twee-tips combi’s, en 1 drie-tips combi. Je moet minstens één van de drie tips goed hebben om te winnen.

Super Heinz systeemweddenschap – 120 weddenschappen uit 7 voorspellingen (tips): 21 twee-tips combi’s, 35 drie-tips combi’s, 35 vier-tips combi’s, 21 vijf-tips combi’s en 1 zeven-tips combi. Je moet minstens twee van de zeven tips goed hebben om te winnen.

Trixie systeemweddenschap – 4 weddenschappen uit 3 voorspellingen (tips): 3 twee-tips combi’s (drie dubbele en één 3-tips combi. Twee van de drie tips moeten goed zijn om te winnen.

Yankee systeemweddenschap – 11 weddenschappen uit 4 voorspellingen (tips): 6 twee-tips combi’s, 4 drie-tips combi’s en één 4-tips combi’s. Twee van de drie tips moeten goed zijn om te winnen.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top