Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Soorten Weddenschappen

Voor de meeste liefhebbers van voetbal wedden is het voorspellen van uitslagen de eerste ervaring met het gokken op voetbalwedstrijden. Of je nou wedt met een vriend of dat je een weddenschap aangaat bij een bookmaker, je wilt gewoon dat het door jou gekozen team wint.

Het aanwijzen van de winnaar is de meest simpele manier van wedden die er is en het is een prima manier om met wedden op sport kennis te maken. Maar… als je het beter wilt doen dan loont het de moeite om je te verdiepen in de vele andere markten die er voor voetbal en al die andere sporten zijn. Er zijn heel wat opties en strategieën die je in je manier van spelen kunt integreren. En dát kan het verschil tussen winst en verlies betekenen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Ben je er klaar voor om je football betting skills naar een volgend level te tillen? Met het gokken op de markten die in deze gids aan bod komen, kun je op de juiste momenten mogelijk een beter rendement halen. Lees verder en ontdek welke andere wedtypes er voor voetbal en meer zijn.

Waarom zoveel verschillende voetbal markten?

Het wedden op sport heeft de laatste jaren in een razend tempo een grote ontwikkeling doorgemaakt. En dat geldt met name voor het voetbal wedden. Wereldwijd is de industrie uitgegroeid tot een miljardenbusiness en zijn er nieuwe gokplatformen ontstaan om aan de groeiende vraag van de spelers te kunnen voldoen.

Alles binnen handbereik

Door o.a. het digitale tijdperk en de toegenomen concurrentie onder de bookmakers blijft het online wedden zich continue vernieuwen. Klanten willen kunnen gokken op een breed scala van gebeurtenissen die zich tijdens een wedstrijd kunnen voordoen en de bookmakers haken daarop in. De Bet Builder is daar een goed voorbeeld van – de weddenschap werd in het leven geroepen vanwege de grote wens van de bettors.

Kortom, alles is tegenwoordig binnen handbereik. We kunnen vrijwel alle voetbalwedstrijden op televisie of op internet zien en voetbal wedden doen we ook online. Meer vraag zorgt voor meer aanbod bij de bookmakers en daarom zijn er zo veel verschillende voetbal wedmarkten.

Andere voetbal wedmarkten overwegen – waarom?

Het kwam al eerder ter sprake: wedden op een thuisoverwinning, een gelijkspel of een uitzege is de eenvoudigste wedoptie bij de bookies – en het is er een die goed te begrijpen is. Daarbij is het ook de oudste en nog steeds in gebruik zijnde voetbal bet.

Maar dat wil niet gelijk zeggen dat deze zogenaamde 1 X 2 weddenschap, de klassieker in de categorie Single Bet, altijd de beste manier is. Waarom niet? Omdat je bij het gokken op een zege voor een bepaald team verschillende problemen tegen kan komen. Zoals: lage odds (dus een vrij nutteloze weddenschap), te veel risico (zeker in het geval je gokt op de underdog – overweeg in dat geval eens een Double Chance) en een lang tijdsbestek (minimaal 90 minuten waarin vanalles kan gebeuren). Bovendien gaan ploegen niet altijd per se voor een overwinning. Uitslagen van andere wedstrijden kunnen van invloed zijn op de wedstrijd waarop jij inzet.

Door te kiezen voor een andere voetbal wedmarkt, kun je heel wat moeilijkheden en risico’s omzeilen. En door je in die andere markten te bekwamen zul je zien dat je steeds handiger wordt in het kiezen van de juiste optie – die je ook nog eens een hogere winst oplevert.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Nooit meer gokken op uitslagen?

Ja, zeker wel! Singles kunnen altijd nog heel winstgevend zijn als je het goed speelt. En hoe dan ook blijft het winnen van een wedstrijd nog altijd het hoogste doel van welke ploeg dan ook. Heel vaak zal het zo zijn dat wedden op winst het meest logische is om te doen.

Maar ondanks dat is het raadzaam dat je ook de andere opties voor het voetbal wedden leert begrijpen. Het biedt je meer mogelijkheden, controle en kansen (denk hierbij bijvoorbeeld aan Each Way weddenschappen). Want als je weet welke mogelijkheden er allemaal zijn, word je ook beter in het vinden van value bets. Oftewel de weddenschappen waar een goede waarde in zit.

Waarop kan je met voetbal wedden?

Wanneer je je realiseert dat er bij het voetbal gokken meer is dan alleen maar het voorspellen van een winnaar, gaat er een wereld voor je open. Op vrijwel ieder aspect van het spel kun je inzetten.

Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan voor voetbal weddenschappen die te maken hebben met de marge van de zege. En dan bedoelen we bets als wedden op correct score (het voorspellen van de eindstand) of gokken op winst van een ploeg ondanks de toekenning van een virtuele achterstand.

Dat laatste kan je doen met een 3 Way Handicap, oftewel de European Handicap. Daarmee kun je een hogere odd creëren als je wilt gokken op winst van de (dikke) favoriet. Of je kunt juist de kans op verlies van een team voorkomen door ze een voorsprong te geven.

Geld terug met Asian Handicap en DNB

En dan heb je natuurlijk ook de Asian Handicap weddenschappen. Deze football bet is vergelijkbaar met de Europese Handicap, alleen is bij een AH ook gelijkspel mogelijk na het toepassen van de voorsprong. Weliswaar iets lagere odds, maar met Asian Handicaps krijg je in sommige gevallen je inzet terug. Minder risico dus. In de uitgebreide Asian Handicap handleiding lees je er alles over.

Ook met een Draw No Bet kun je het risico beperken en je inzet terugkrijgen. Je voorspelt met deze voetbalweddenschap de winnaar van een wedstrijd, maar in het geval van een draw (gelijkspel) krijg je je geld terug. Ook hier geldt dat de odds lager zijn dan bij een 1X2 weddenschap, maar de kans om te winnen is groter dan bij een single bet.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Double Chance in geval van twijfel

Tot slot is er nog de Double Chance. Goed te gebruiken als je het niet helemaal zeker weet. Je gokt hierbij meestal op winst van een team of gelijkspel. Twee kansen om de weddenschap te winnen. Maar behalve 1X of 2X is ook 12 mogelijk.

Meer info over de Double Chance vind je in de Single Bet en Draw No Bet handleidingen

Wedden op goals

In plaats van wedden op voetbaluitslagen kun je ook gokken op een bepaald aantal goals in een wedstrijd. Of je nou wilt inzetten op een bepaald team of op een wedstrijd, er zijn verschillende mogelijkheden.

Zo heb je bijvoorbeeld de Over – Under markt. Bij voetbal wedden gaat het dan meestal over wedden op ‘over 2.5 goals’. Dat houdt in dat je gokt op minstens drie doelpunten in de wedstrijd. Het maakt niet uit of de goals van één of twee teams komen: het gaat om het totale aantal. Dus ook met 4 of meer doelpunten, ongeacht welk team ze scoort, win je deze weddenschap.

De Team Goals bet is vergelijkbaar met de Over 2.5 Goals, maar bij deze weddenschap koppel je er wel een team aan.

Beide Teams Scoren opties

Een populaire bet is de BTTS. Bij de Beide Teams Scoren wedmarkt heb je twee keuzes om in te zetten: of ‘ja’ of ‘nee’. Om deze weddenschap te winnen moeten ofwel beide ploegen minimaal 1 goal scoren ofwel één of beide teams niet.

Er zijn verschillende variaties op de BTS markt. Zo heb je de BTTS & Over 2.5 goals. Daarbij gok je erop dat er minstens 3 doelpunten vallen én dat beide ploegen scoren.

Bookmakers hebben nog tal van andere ‘goal weddenschappen’ klaarstaan. Je kunt voorspellen of teams in beide helften scoren, of het een even of oneven aantal goals gaat worden of dat bijvoorbeeld thuis wint en beide teams scoren.

Voetbal wedden: de onbekendere markten

Naast gokken op de grote zaken in een wedstrijd zoals goals, kun je ook een gokje wagen op minder significante gebeurtenissen. Bijvoorbeeld:

  • Total cards: De hoeveelheid kaarten in een wedstrijd voorspellen (rood en geel)
  • Corner bets: Welke ploeg krijgt de meeste hoekschoppen? Welk team heeft er als eerste 5, 7 of 9? Krijgt het ene team een bepaald aantal corners meer dan het andere? Op al deze zaken kun je inzetten met voetbal wedden.
  • To score a Penalty: gokken dat een team een strafschop krijgt toegewezen en dat dat resulteert in een geldig doelpunt.
  • HT/FT: Gokken dat een team op winst staat na de eerste helft en deze voorsprong behoudt tijdens de tweede helft. Je kunt ook gokken dat een team beide speelhelften wint.
  • To win from behind: Wedden op winst voor een team dat eerst achter staat.

Gokken op voetballers

Ook kun je bij de online bookmakers weddenschappen afsluiten op een specifieke speler in plaats van op een heel team te wedden. Je kunt hierbij gokken op verschillende gebeurtenissen. Onder andere wie de eerste goal maakt (first goalscorer) of gokken op een ‘anytime scorer’ (een bepaalde voetballer scoort ergens gedurende de wedstrijd).

Maar ook kun je inzetten op een kaart voor een bepaalde speler, voorspellen wie Man of the Match wordt of dat een bepaalde speler twee of meer goals maakt.

Eerste helft weddenschappen

Als je gokken op een volledige wedstrijd niet prettig vindt kun je ook een weddenschap afsluiten voor alleen de eerste helft. Het werkt in principe hetzelfde als een weddenschap voor een gehele wedstrijd maar het is dan slechts geldig voor de eerste helft. Je hoeft dus maar 45 minuten te wachten op je resultaat in plaats van de volle 90.

Deze weddenschappen omvatten onder andere:

  • Half-time result – Gokken op een thuis- of uitoverwinning of een gelijkspel…na 45 minuten!
  • First half handicap – Werkt hetzelfde als handicaps voor een gehele wedstrijd
  • First half goals: Gokken op het juiste aantal doelpunten dat in de eerste helft valt. Of juist niet valt.
  • First-half BTTS: Gokken dat beide teams de eerste helft minstens 1 doelpunt scoren. Wie uiteindelijk wint is niet relevant.
  • Half-time correct score: Voorspel de exacte ruststand.

Gezien de enorme hoeveelheid mogelijkheden die er voor voetbal wedden zijn, lijkt het gewoon onzinnig om maar te blijven vasthouden aan uitsluitend gokken op wedstrijduitslagen. En dat is het eerlijk gezegd ook. Jezelf goed informeren over al die aanvullende manieren van wedden op voetbal kunnen je winstmarges naar een hoger level tillen.

Voetbal wedden: Single Bet

En er is ook meer dan alleen single-bets

Naast een betere kijk op verschillende gokplatformen voor de meeste voetbalwedstrijden kun je ook een combinatie weddenschap gaan overwegen.

Bij meervoudige weddenschappen of accumulator combineer je verschillende voorspellingen in 1 weddenschap. Hoewel de kansen op winst iets kleiner worden, kan de eventuele winst enorm zijn. En als je de verschillende platformen kent en weet te gebruiken vergroot je je winstkans alleen maar.

Waar kan je de verschillende voetbal weddenschappen afsluiten?

Dankzij de enorme groei van online voetbal gokken hoef je tegenwoordig niet eens meer de deur uit op zoek naar een wedkantoor of sigarenboer voor je toto formulier. Alles regel je via de je computer, tablet of telefoon.

En dat is maar goed ook want er zijn honderden verschillende bookmakers en platformen om uit te kiezen. Door een account aan te maken bij de voor jou beste bookmakers creëer je de mogelijkheid om odds te vergelijken. Zodoende kun je je ervan vergewissen dat je de beste deal krijgt.

Ben je er klaar voor?

Nu je de basics van het voetbal wedden kent is het wellicht tijd om je te verdiepen in de beste alternatieve voetbalweddenschappen. Ben je al wat gevorderd, dan kun je nog een systeemweddenschap overwegen – een meer uitgebreide vorm van de combi bet met ongekende mogelijkheden.

Met een doordacht plan in combinatie met goede selectiemethodes voor je voetbal bets groeit je rendement sneller dan je voor mogelijk had gehouden.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top