Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

De cash out functie is bij steeds meer bookmakers beschikbaar. In deze handleiding vertellen we alles over cash out bij Unibet.nl en andere bookmakers. Hoe werkt cash out, wat kan je er precies mee en wanneer gebruik je deze tool?

Met name spelers die zo nu en dan combi weddenschappen plaatsen, twijfelen nog wel eens of ze hun geld eerder moeten laten uitbetalen of hun weddenschap door moeten laten lopen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Wat is cash out?

De ene bookmaker noemt het cash in, de ander cash out, maar het komt allebei op hetzelfde neer. Met de cash out functie kan je een geplaatste weddenschap eerder door de bookmaker laten uitbetalen. Hierdoor kan je je verlies beperken of juist je winst veiligstellen.

Het gebruik ervan is makkelijk, maar let wel op: cash out is niet gegarandeerd altijd voor alle weddenschappen beschikbaar. Bij het plaatsen van je weddenschap verschijnt in beeld of cash out al dan niet mogelijk is.

Weddenschap eerder laten uitbetalen

Bij grote bookmakers als Bet365 en Unibet kan je tijdens een wedstrijd laten uitbetalen. De cash out optie geeft je meer grip op je weddenschappen, want je kan inspelen op de gebeurtenissen gedurende de wedstrijd. Dacht je bijvoorbeeld van tevoren dat een ploeg makkelijk zou winnen, dan kan je je weddenschap snel laten uitbetalen als ze tijdens de wedstrijd toch teleurstellen.

Bij Unibet.nl is het zelfs mogelijk om 100% van je inzet terug te krijgen als je je bedenkt nog voordat de wedstrijd is begonnen. Voorwaarde is wel dat de odds onveranderd moeten zijn gebleven. Gaat het om een multiple, dan doe je de cash out voor aanvang van het eerste duel waarvoor je een selectie op je wedcoupon hebt staan.

Cash out: wat is jouw bet waard?

Bookmakers schatten continu in wat jouw bet waard is. Stel dat je een combi weddenschap hebt geplaatst waarbij drie teams moeten winnen. Wanneer de eerste club al heeft gewonnen zal het cash out bedrag direct stijgen, als de tweede club echter achter komt te staan zal het cash out bedrag meteen weer dalen. Dat geldt ook bij bijvoorbeeld een rode kaart of andere gebeurtenissen tijdens de wedstrijd.

Alles wat er in een wedstrijd plaatsvindt heeft direct invloed op de waarde van je weddenschap. Daarom is het belangrijk dat je de wedstrijden in de gaten houdt en tijdig anticipeert.

De bookmaker houdt ook rekening met welke matches er in je combi bet zitten. Heb je bijvoorbeeld twee duels met een quotering van 1.30 en één duel met een odd van 2.00, dan zal de waarde van je weddenschap pas echt gaan stijgen als het duel met de hoge notering goed is.

Cash out optie bevroren

Doordat de bookmakers jouw bet de hele tijd monitoren en ze het cash out bedrag telkens aanpassen, kan het voorkomen dat je even niet kan cashen. Dit gebeurt soms wanneer er iets opmerkelijks in een wedstrijd voorvalt. Wanneer een ploeg scoort, een strafschop of rood krijgt bijvoorbeeld. Dit is vanzelfsprekend van grote invloed op je weddenschap en daarom zal de cash out functie even bevriezen.

Hoe werkt cash out bij bookmakers?

Je weddenschap deels laten uitbetalen

Je kan bij bookmakers ook een deel van je bet laten uitbetalen en het andere deel laten staan. Je zou bijvoorbeeld je inzet alvast kunnen laten betalen en de rest door laten lopen. Dit is vooral een fijne optie wanneer je een combinatie bet hebt geplaatst.

Cash out live weddenschap

Heb je een live bet hebt geplaatst, dan is de cash out functie ook vaak heel handig. Het komt geregeld voor dat een favoriet team achter komt te staan in de wedstrijd. Stel dat Ajax tegen RKC Waalwijk speelt dan zullen de Amsterdammers favoriet zijn. Voor de wedstrijd zal de quotering daarom niet hoog zijn, maar als ze achter komen te staan dan schiet de quotering vaak omhoog. Zet je dan in op winst Ajax en ze spelen gelijk, kan je je weddenschap vaak laten uitbetalen met winst.

Inzet veiligstellen en mogelijk nog meer winst

Als je de wedstrijd volgt kan je vaak wel inschatten of er nog gewonnen gaat worden of dat het hoogstwaarschijnlijk uitdraait op een gelijkspel. Wanneer je je weddenschap kan cashen voor winst, dan kan je er ook nog voor kiezen om een gedeelte van je winst in te zetten op gelijk. Of op bijvoorbeeld een handicap als je verwacht dat Ajax nog dik gaat winnen. Je kan zodoende je inzet vast veiligstellen en misschien zelfs nog meer winst maken dan wanneer je je bet zou laten staan.

Cash out combi bets lastig

Bij combi weddenschappen is de cash out vaak het moeilijkst om in te schatten. Als je een weddenschap hebt samengesteld met bijvoorbeeld zes teams die gaan winnen en je daarmee 200 euro kan winnen, ga je dan laten uitbetalen als het cash out bedrag op 75 euro staat? Het is handig om van tevoren te bedenken bij welk aanbod je gaat cashen. Hou daarbij rekening met wat je hebt ingezet en welk bedrag je kan missen. Uiteindelijk zou je alleen je inzet verliezen, maar als je eerder al misschien een aantal weddenschappen fout had, dan is het toch zonde als je een cash out van 75 euro hebt afgeslagen.

Je bet eerder laten uitbetalen of niet?

Je kan ook voor jezelf bepalen dat je ergens rond de helft van de winst goed gaat nadenken over cash out. Stel dat je 150 euro kan winnen en de cash-out staat op 75 dan is dat misschien wel een goed idee. Kijk welke wedstrijden er nog gespeeld moeten worden en welke juist al afgerond zijn. Komen de makkelijkere of juist de risicovollere wedstrijden nog?

Tip: verzeker je weddenschap

Naast cash out kan je ook bij een combinatie bet overwegen om je weddenschap te “verzekeren”. Dit is vooral aan de orde wanneer je multi bet nog afhangt van één duel. Stel dat je combi weddenschap 200 euro waard is en alleen nog afhangt van Man United dat moet zegevieren tegen Nottingham. De quotering voor United zal laag zijn, maar je zal net zien dat Nottingham stunt. Je kan je weddenschap dan verzekeren door in te zetten op ‘winst Nottingham of gelijk’. De odd zal redelijk hoog zijn, mogelijk zo rond de 4.00 of 5.00. Wanneer je dan 50 euro inzet win je sowieso rond de 150 euro wat het resultaat ook is.

Overweeg deze optie echt alleen als je weddenschap nog van één duel afhangt. Als je dit bij twee matches doet, kan je niet alles verzekeren. Er zal altijd één van de twee niet goed gaan, wat ook nog eens maakt dat je beide weddenschappen kan verliezen.

Rits favorieten en 1 risicovolle wedstrijd samenvoegen

Een laatste tip is een combi te creëren van een hele rits favorieten en daarbij één risicovolle wedstrijd toe te voegen. Bijvoorbeeld winst United, PSV, Monaco, Real Madrid, City en Napoli. Voeg daarbij wel een wedstrijd toe waarvan je denkt dat die ploeg gaat winnen, maar waarbij de notering een stuk hoger ligt. Het mooiste is als deze wedstrijd als laatste gespeeld wordt. Omdat het laatste duel een hoge quotering heeft, zal de totale notering ook behoorlijk hoog liggen.

Wanneer alle favorieten gewonnen hebben en de weddenschap nog afhankelijk is van die ene laatste wedstrijd, kan je kiezen om je weddenschap te verzekeren zoals we hierboven beschreven. De cash out optie zal ondertussen ook al behoorlijk hoog liggen want de bookmakers zullen toch al enigszins gaan vrezen terwijl de hoogste odd van je weddenschap nog moet komen. De cash out zal al aardig richting je originele winst gaan.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
Back To Top