skip to Main Content


Om te kunnen wedden op sport bij een online bookmaker zul je een wed account moeten aanmaken. Het openen van zo’n betting account heb je eenvoudig en vlot voor elkaar en het is bovendien helemaal gratis (sterker nog, je krijgt negen van de tien keer een welkomstbonus). Ook geld storten en een gewonnen bedrag opnemen is niet ingewikkeld. Je moet het allemaal gewoon even weten… We nemen het registratieproces met je door en vertellen je waar je op kan letten en/of rekening mee moet houden.

Wedden account openen bij een bookmaker

Het begint allemaal vanzelfsprekend met het kiezen van een legale bookmaker, ofwel een goksite met een vergunning van de Kansspelautoriteit. Bet365 is een van de bookmakers met zo’n licentie. Alle uitgaande links die je op Onlinewedden.com aantreft leiden naar betrouwbare bookmakers mét vergunning, dus daar heb je geen omkijken naar. Klik op de link van de bookmaker van je keuze en je wordt doorgestuurd naar de pagina waar je je kan inschrijven.

Je krijgt een standaard registratieformulier te zien dat je moet invullen. Er wordt gevraagd om je persoonlijke gegevens, je mailadres, bankgegevens en je stelt er ook je persoonlijke speellimieten en je wachtwoord in. Vul bij het aanmaken van een wed account geen onjuiste gegevens in anders zou je in de problemen kunnen komen als je bijvoorbeeld gewonnen geld wilt laten uitbetalen.

Spelen bij online bookmaker

Onder de 18 mag je nergens een gok account aanmaken en het heeft geen zin om dat met een omweg toch te proberen. Je identiteit wordt namelijk geverifieerd, dat zijn alle bookmakers en casino’s verplicht. Waarom? Ze moeten precies weten wie er bij hen speelt om fraude tegen te gaan, witwassen te voorkomen en dus ook omdat online gokken voor minderjarigen verboden is. Je wedaccount kan in voorkomende gevallen geblokkeerd worden. De verificatieprocedure er ook voor je eigen veiligheid…

Account verificatie bookmakers

Het verifiëren van je gokaccount kun je direct regelen door in je account naar de verificatiepagina te gaan. Er zijn verschillende methodes; bij sommige bookmakers kan het lekker snel met iDIN (het online identificeren via je bank) en soms moet je een aantal documenten uploaden (denk aan een kopie van je paspoort e.d.).

Je account moet hoe dan ook altijd geverifieerd worden en het  kan wat tijd in beslag nemen. Handel je het gelijk af, dan hoef je later niet te wachten als je voor de eerste keer je geld wilt laten uitbetalen. Dat scheelt vertraging! Je kan in de tussentijd trouwens gewoon wedden op sportwedstrijden e.d.

Welkomstbonus claimen

Bij het openen van een wed account kom je meestal vanzelf terecht bij het gedeelte dat over de welkomstbonus gaat en zie je wat dat betreft niets over het hoofd. Een enkele keer moet je echter tijdens het registreren gelijk een actiecode of couponnummer die je voor een bonus of gratis wedden hebt ontvangen invullen. Let dus goed op eventuele voorwaarden als je een welkomstbonus optimaal wilt benutten. Je kan een welkomstbonus overigens ook altijd weigeren.

Bonus vrijspelen

Een welkomstbonus van een bookmaker is helaas niet zomaar gratis geld dat je gelijk kan laten uitbetalen. Je zal een bonus altijd een x aantal keer moeten inzetten om het opneembaar te maken. Bij iedere promotie staan de voorwaarden altijd heel duidelijk vermeld. Lees ze om teleurstellingen te voorkomen.

Geld storten om mee te gokken

Sommige bookmakers vragen je meteen bij inschrijving al een bedrag te storten, bij andere goksites kun je dat op een later moment doen. Het minimale bedrag dat je moet overmaken om te kunnen beginnen met wedden verschilt per bookmaker. Zo hanteert Bet365 met €5 een heel laag minimumbedrag, maar bij andere bookmakers is dat meestal hoger. Je kunt spelen tot je geld op is en je bepaalt altijd zelf of je opnieuw geld wilt overmaken.

Voor het storten en opnemen van geld zijn er bij goksites altijd heel veel mogelijkheden. Van credit card tot e-wallets en van bankoverschrijvingen tot Paysafecards, je kan er op onze pagina Online Betalen meer over lezen. Iedere bookmaker bepaalt zelf wat de minimale en maximale stortings- en opnamebedragen zijn en of er voor bepaalde betaalmethodes kosten in rekening worden gebracht.

Voordat je een wed account aanmaakt

Het bovenstaande klinkt misschien allemaal als gedoe, maar een account aanmaken voor het gokken op sport valt in de praktijk reuze mee. Je kan jezelf ook voorbereiden en zorgen dat je eerst wat meer te weten komt.

Check bijvoorbeeld voordat je je registreert of je bijvoorbeeld geld kan storten met PayPal of iDeal (als dat belangrijk voor je is). Ook zou je eerst wat voorwaarden na kunnen gaan. Je vindt in die bepalingen belangrijke informatie over hoe het wedden bij een online bookmaker werkt. Let op onder andere de volgende zaken:

  • Het minimale stortingsbedrag
  • Hoe je geld kunt opnemen uit je wed account en hoe lang dat duurt
  • Het minimale bedrag dat je kunt inzetten
  • Het maximum bedrag dat je per spel, per dag of per week mag winnen
  • Regels voor het plaatsen van verschillende weddenschappen
  • Regels voor het ongeldig verklaren van weddenschappen
  • Als je binnenkomt op de site via een actie als “gratis 50 euro wedden” lees dan de bijbehorende actievoorwaarden om maximaal te kunnen profiteren van zo’n promotie.

Veiligheid goksites

Alle goksites waar wij naar verwijzen zijn gerenommeerde bedrijven die een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit hebben. Hun sites, betaalsystemen en de gegevens van al hun klanten worden extreem goed beveiligd. Het idee dat al dit soort websites louche zijn, alleen maar uit zijn op je creditcardgegevens en je pc volproppen met malware is dus niet juist.

Op de sites van bonafide bookmakers kun je in de bedrijfsinformatie altijd zien welke licenties ze hebben en welke beveiligingen en software ze gebruiken. Vergunningen worden alleen afgegeven als een bedrijf aan de hoogste eisen voldoet.

Verantwoord wedden

Om gokverslaving tegen te gaan hebben bookmakers allerlei informatie op hun website staan. Handige tools om te kijken hoe het met jouw goklust staat, of ze hebben zelfs beveiligingsmaatregelen getroffen waardoor je jouw gokgedrag goed onder controle kunt houden. Iedere site heeft een sectie ‘Verantwoord Gokken’. We raden je aan hiernaar te kijken voordat je een wed account opent en begint met spelen.

Veel succes met je eerste weddenschap!

Back To Top