Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier


Zou je het geloven als iemand zegt dat er een manier is om gegarandeerd winst te maken met sportweddenschappen? Vast niet. Toch is het mogelijk, namelijk via matched betting.

Met die methode gebruik je bonusaanbiedingen van bookmakers in de trant van “schrijf je in en krijg een 50 euro free bet”. Met die gratis weddenschap zet je bij een bepaalde sportwedstrijd in op uitkomst A. Vervolgens zet je bij een andere bookmaker (en dan wel met je eigen geld) in op uitkomst B. En wat er ook gebeurt, jij maakt winst!

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Wat is Matched Betting?

Laten we eerst de term matched betting kritisch bekijken. Het woord matched betekent in het Engels ‘passend’. Eigenlijk klopt dat niet helemaal, want je gaat tenslotte twee totaal tegengestelde weddenschappen plaatsen. Dan komen we aan op de term betting, oftewel wedden. Het grappige is dat je met matched betting juist helemaal niet meer aan het wedden, gokken of speculeren bent. Het is namelijk honderd procent zeker dat je winst gaat maken. En dat allemaal dankzij de bonussen die online bookmakers met grote regelmaat aanbieden.

Gratis geld voor nieuwe spelers

De reden dat bookies gratis weddenschappen aanbieden is simpel: ze willen nieuwe klanten aantrekken. Dat kunnen doorgewinterde bettors zijn, die wel eens een keer een andere bookmaker willen proberen, of het zijn nieuwelingen die eerst zonder risico (want met gratis geld) het platform willen uittesten. Of het zijn mensen die matched betting hebben ontdekt, en geheel legaal en niet tegen de regels in de bonussen afschuimen om gegarandeerde winsten binnen te slepen.

Matched betting: Layen en backen

Maar hoe werkt matched betting nou exact, horen we je vragen. We geven een voorbeeld met de fictieve bookmaker “Bookie A”. Stel dat ze een bonus voor nieuwe klanten aanbieden van 50 euro, dan krijg je na het aanmaken van een nieuw account dus direct 50 euro op je account.

Dat bedrag kan je natuurlijk niet direct naar je bankrekening laten overmaken. De voorwaarde is dat je het geld inzet op een sportevenement. In dit voorbeeld kiezen we voor het Wereldkampioenschap Voetbal.

Een voorbeeld

De titelverdediger bij de World Cup is Duitsland. Stel dat Duitsland voor titelprolongatie een notering heeft van 5.70. Dan kan je bij Bookie A de 50 euro inzetten op de voorspelling dat Duitsland ook dit keer de wereldkampioen wordt, oftewel ‘Ik wed dat Duitsland wint’. Je backed de weddenschap, zoals dat heet. Een ‘back weddenschap’ kun je bij iedere bookmaker plaatsen.

Op dat moment loop je het risico dat Duitsland niet de gouden bokaal wint, en dat je die 50 euro verliest. Da’s niet de bedoeling, ook al was het geld een cadeautje.

En dan naar de Betting Exchange

Dus vervolgens ga je ergens inzetten dat Duitsland niet wereldkampioen wordt (‘Ik wed dat Duitsland niet wint’). Dit heet een lay bet en een lay weddenschap kun je alleen plaatsen bij een Betting Exchange.

Layen is het tegendeel van backen. Backen betekent dat je voorspelt dat iets wel gebeurt. Layen betekent dat je voorspelt dat iets juist niet gebeurt. In het geval van dit voorbeeld staat back dus voor: Duitsland wint wel het WK. En een lay staat voor: Duitsland wint niet het WK.

Je zou ook op bijvoorbeeld een tennispartij kunnen wedden. Dan gok je bij Bookie A dat speler X wint en bij Bookie B dat speler Y wint. In dat geval plaats je na de back dus geen lay, maar plaats je twee verschillende backs. Matched betting is ook bij het wedden op darts populair.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Met Matched Betting altijd winst

Stel nu dat de back dus 5.70 noteert en dat de lay 5.80 noteert. Dan kan je berekenen hoeveel geld je moet inzetten op je lay, om bij zowel de back als de lay evenveel geld te winnen.

Het is gelukkig niet nodig om je hoofd te breken over allerlei lastige wiskundige formules. Zoek via Google naar “matched betting calculator” en dan hoef je alleen maar even die cijfertjes van 50 euro, back 5.70 en lay 5.80 in te voeren. Dan rolt er het bedrag uit dat je moet layen.

In dit matched betting voorbeeld zet je dus 50 euro gratis geld in op je back. En 40,52 euro op je lay. Als je back wint (dus als Duitsland het WK 2018 wint) dan heb je een winst van 40,52 euro.

Hoe kan dat dan?

Als Duitsland faalt en zijn titel niet prolongeert, ook dan win je 40,52 euro! Hoe dat kan? Simpel: als je back uitkomt dan maak je 235 euro winst bij Bookie A (50 euro inzet maal @5.70 min je inleg van 50 euro) en 194,49 euro verlies bij Bookie B (40,52 euro maal 5.80 plus de inleg van 40,52). Het netto saldo is 40,52 euro plus.

Als je lay uitkomt dan speel je quitte bij Bookie A (je verloor die weddenschap maar die 50 euro was niet van jezelf) en win je 40,52 euro bij Bookie B (bij een geslaagde lay is je winst honderd procent van je inzet, dus 40,52 euro).

Matched betting

Matched betting is legaal

Klinkt dit als te mooi om waar te zijn? Voel je dat er een addertje onder het gras zit? Goed zo, het loont altijd om kritisch te zijn en meer te willen weten.

Maar we benadrukken dat matched betting absoluut legaal is, dat het werkt zoals hierboven beschreven en dat je via elke matched bet een honderd procent garantie op winst hebt.

Hou er wel rekening mee dat het niet om grote bedragen gaat. De hoogte is afhankelijk van de omvang van de gratis weddenschap. Geeft een bookmaker een tientje weg, dan ga je daar natuurlijk niet zoveel winst mee behalen.

De nadelen

Ook zal je telkens op zoek moeten gaan naar nieuwe promoties bij bookies. Je zal dan ook telkens nieuwe accounts moeten maken, want de welkomstbonussen gelden niet voor bestaande accounts. En je moet telkens na het plaatsen van je free bet weer inloggen bij een andere bookmaker om daar je tegenbet te plaatsen.

Maar ook voor deze kwesties zijn er oplossingen. Diverse websites houden bij welke bonussen de bookmakers lanceren en melden er ook de voorwaarden bij. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor, dat je eerst een zelfbetaalde bet moet plaatsen voordat je het bonusgeld uitgekeerd krijgt.

Geen nood: via deze backen bij bookie A en layen bij bookie B methode kan je regelen dat je met die zelfbetaalde bet quitte speelt. Vervolgens maak je met de free bet gegarandeerd winst.

Beginnen met matched betting

Nu je weet wat matched betting is, hoe het werkt en wat je er ongeveer van kan verwachten, kan je aan de slag gaan. De welkomstbonussen en gratis weddenschappen liggen voor het oprapen. Laat die mogelijkheden om gegarandeerd winst te maken niet liggen.

Back To Top