Live Wedden

Live wedden, hoe kan het ook anders, is een weddenschap aangaan bij een online bookmaker terwijl de wedstrijd al in volle gang is. In het Engels spreekt men ook wel van In-Play Betting.

Voetbal live wedden sport GettyLive wedden op sport is spanning ten top, helemaal tot aan het eindresultaat. ‘Real time’ worden door honderden fans tegelijk weddenschappen geplaatst. De De noteringen zijn dynamisch en veranderen de hele tijd al naar gelang het verloop van de wedstrijd. Gelijkertijd zorgen de bookmakers voor up-to-date informatie via de site: de actuele score, verstreken tijd, rode en gele kaarten etc. Sommige bookies hebben zelfs een chatroom (ook handig voor het horen van live wedden tips!) en maken het interactieve wedden compleet.

Live wedden is er niet alleen voor voetbal. Ook voor bijvoorbeeld tennis, skiën, paardenraces etc. zijn live weddenschappen mogelijk. Heel interessant is het natuurlijk als je live op wielerklassiekers als de Tour de France of op snelle sporten als de Formule 1 kunt wedden.

Live wedden winsten veiligstellen met Cash-In

Zet in terwijl de actie gaande is en houd toch de controle! Een aantal bookmakers hebben een zogenaamde Cash-In feature. Hiermee is het mogelijk een nog gaande live weddenschap te cashen voor de uitkomst definitief is. Je kunt hiermee zodoende een deel van je winsten veilig stellen ofwel je verlies beperken.

Zodra je een live weddenschap heb afgesloten kun in het ‘Live wedden’ scherm je potentiële winsten en/of verliezen in de gaten houden. Met een druk op de Cash-In knop kun gaandeweg de wedstrijd zien hoeveel jouw bet nog waard is. Cash-In als je genoeg gezien hebt en je je winst wilt pakken (of juist je verlies wilt beperken).
De live weddenschap wordt afgehandeld voor de prijs die getoond wordt en je geld wordt direct op je account gestort. De Cash-In mogelijkheid geldt alleen voor single bets (zie verderop).

Bezoek Kroon Sports voor live weddenschappen.

Live score en statistieken

Live wedden voetbal rode kaart GettyEen heel groot voordeel van live gokken is uiteraard dat je tijdens een wedstrijd vaak een veel beter idee krijgt over de winstkansen van een bepaald team of een deelnemer. Houd de noteringen van de bookmaker in de gaten en sla je slag op het juiste moment!

Bij Unibet is er een uitgebreide Live wedden sectie. Je vindt er onder andere de live score en resultaten, statistieken van tal van wedstrijden en een overzichtelijke live wedden kalender. Hierop kun je per dag, of per sport, zien welke wedstrijden er aan zitten te komen waarop live wedden mogelijk is. Klik je op de button ‘Unibet TV’ dan worden de wedstrijden eruit gefilterd die je bovendien via de live stream kunt volgen. Ook bookmaker Kroon Sport heeft soortgelijke live wedden pagina’s op hun site.

Live streaming

Soms heb je ook de mogelijkheid een sportevenement te bekijken via een live stream die door de bookmaker wordt aangeboden. Het live stream kijken is gratis, je moet alleen geld op je account hebben staan of ergens in de afgelopen 24 uur een weddenschap hebben afgesloten. De vertraging is normaal gesproken minder dan 10 secondes, en dat is gelijk aan normale televisie uitzendingen.

Zet in op het juiste moment!

Het grote verschil met ‘gewoon’ wedden is dus dat met live wedden de noteringen de hele tijd veranderen. Als er iets gebeurt tijdens de wedstrijd (een team scoort bijvoorbeeld), dan worden de odds direct door de bookmaker aangepast. Zet in op het moment dat de odds het hoogst zijn en pak een mooie winst! Slechts een enkele keer kan een live wedden aanbod veranderd of geannuleerd worden. Dit kan dan bijvoorbeeld te maken hebben met slechte weersomstandigheden of blessures van spelers.

Live wedden op sport: tennis GettyJe kunt overigens op meerdere sporten gelijktijdig live wedden. Je voegt je bets gewoon toe aan je wedstrookje en zodra je er met meerdere speelt, kun je er desgewenst ook nog combinatie-weddenschappen maken.

Single bets en combinatie bets

Als je een wedstrijd selecteert waarop je wilt inzetten dan zie de inzetmogelijkheden en noteringen. Om een ‘single-bet’ te plaatsen selecteer je van een bepaalde wedstrijd de uitkomst waarop je wilt inzetten, je geeft aan hoeveel je wilt inzetten en je bevestigt je weddenschap. Dit is de eenvoudigste manier van wedden op sport.
Wil je er een ‘combination-bet’ van maken dan selecteer je verschillende wedstrijden/evenementen waarop je wilt inzetten (ze verschijnen allemaal op je wedstrookje) en je geeft dan vervolgens je inzet aan. Heb je je hele combinatie goed voorspeld, dan kan jouw dag niet meer stuk!

Betting Exchange – live wedden voor gevorderden

Je kunt ook op een andere manier live wedden, namelijk middels een betting exchange. Een Betting Exchange is een soort handelsplaats / beursvloer voor weddenschappen waarbinnen Live Bets worden aangeboden.

Deze manier van wedden is een stuk ingewikkelder en hier wordt jouw succes ook bepaald door een aantal skills die je moet beheersen en zijn er een aantal zaken die je in de gaten moet houden! Let goed op waar je je geld neerzet, of de door jou aangeboden weddenschappen ook inderdaad gematcht worden en of dat tegen de prijs is die jij wilt zien. Gebeurt dat niet, of gebeuren er dingen met jouw aanbod die niet goed voor je gaan uitpakken, dan kun je de weddenschap alsnog terugtrekken. Lees hier meer: Betting Exchange