skip to Main Content


Om winst te maken met live wedden op sport heb je wat ervaring nodig. Verwacht niet dat je het als beginneling direct met ingewikkelde strategieën gaat maken. Dat gaat niet lukken. Gun jezelf wat tijd, ontwikkel je eigen methode en maak het live wedden op sport je langzaamaan eigen. We raden je aan het in het begin bij enkelvoudige weddenschappen (single bet) te houden.

Beginnen met live wedden op sport

Een aantal zaken zijn van belang om de kans op succes met In-Play wedden te vergroten. Een daarvan is dat je zorgt dat je begrijpt wat waarde is. Een value bet heb je gevonden als jouw kansberekening verschilt met die van de bookmakers. Het is een weddenschap waarbij de waarschijnlijkheid van een bepaalde uitkomst groter is dan de odds laten zien. Hebben de bookmakers het volgens jou bij het verkeerde eind en bieden ze te hoge odds aan, dan heb je waarde gevonden.

Discipline

Vervolgens is discipline absoluut noodzakelijk. Lees hierover alles in onze uitgebreide wed strategieën gids. Afwijken van je plan zorgt ervoor dat je (op de lange termijn) verliest. Ook aan te raden is een logboek van je live weddenschappen bij de houden. Zo houd je inzicht en dat helpt je bij toekomstige live bets.

Odds bij In-Play betting

Vanzelfsprekend is het ook handig om te begrijpen wat voor effect bepaalde gebeurtenissen hebben op de quotering. Zie wat er met de odds gebeurt bij een blessure, kaart of doelpunt. Je zult zien dat je na verloop van tijd beter leert inschatten wanneer het tijd is om je In-Play bet te plaatsen.

De odds bij live wedden veranderen continu. In tegenstelling tot pre-match quoteringen die vrij stabiel zijn, kunnen live odds ongelooflijk omhoog schieten of dalen. Bij de bepaling van de hoogte van live quoteringen wordt in eerste instantie uitgegaan van de standaard noteringen. Zodra de wedstrijd is begonnen, is de resterende speeltijd en de actuele stand bepalend voor de hoogte van de odds.

Live wedden winsten cashen

Zet in terwijl de actie gaande is en houd toch de controle! Een aantal bookmakers heeft een zogenaamde Cash-In feature. Hiermee is het mogelijk een nog lopende live weddenschap te cashen voordat de uitkomst definitief is. Je kunt zodoende een deel van je winsten veilig stellen ofwel je verlies beperken.

Zodra je een live bet heb afgesloten kun je in het live wedden scherm je potentiële winsten en/of verliezen in de gaten houden. Met een druk op de Cash-In knop kun gaandeweg de wedstrijd zien hoeveel jouw bet nog waard is. Cash-In als je genoeg gezien hebt en je je winst wilt pakken (of juist je verlies wilt beperken).
De live weddenschap wordt afgehandeld voor de prijs die getoond wordt en je geld wordt direct op je account gestort. De Cash-In mogelijkheid geldt alleen voor single bets.

Live score en statistieken

Een heel groot voordeel van In-Play betting is uiteraard dat je tijdens een wedstrijd vaak een veel beter idee krijgt over de winstkansen van een bepaald team of een deelnemer. Houd de noteringen van de bookmaker in de gaten en sla je slag op het juiste moment.

Bij bookmaker Unibet is er een uitgebreide Live wedden sectie. Je vindt er onder andere de live score en resultaten, statistieken van tal van wedstrijden en een overzichtelijke In-Play betting kalender. Hierop kun je per dag, of per sport, zien welke wedstrijden er aan zitten te komen waarop live wedden mogelijk is. Klik je op de button ‘Unibet TV’ dan worden de wedstrijden eruit gefilterd die je bovendien via de live stream kunt volgen. Ook bookmaker Casino Winner Sport heeft soortgelijke live wedden pagina’s op de site.

Live wedden op sport, in-play betting

Live streaming sport kijken

Soms bestaat de mogelijkheid om bij een bookmaker een wedstrijd live streaming te kijken. Het live stream kijken is gratis, je moet alleen geld op je account hebben staan of ergens in de afgelopen 24 uur een weddenschap hebben afgesloten. De vertraging is normaal gesproken minder dan 10 secondes, en dat is gelijk aan normale televisie uitzendingen.

Live single bets en combi bets

Als je een wedstrijd selecteert waarop je wilt inzetten dan zie je de inzetmogelijkheden en noteringen. Om een single bet te plaatsen selecteer je van een bepaalde wedstrijd de uitkomst waarop je wilt inzetten, je geeft aan hoeveel je wilt inzetten en je bevestigt je weddenschap. Een enkelvoudige weddenschap is de eenvoudigste bet die er is.

Wil je er een combi bet van maken dan selecteer je verschillende wedstrijden/evenementen waarop je wilt inzetten (ze verschijnen allemaal op je wedstrookje) en je geeft dan vervolgens je inzet aan. Heb je je hele combinatie goed voorspeld, heb je de multi bet gewonnen.

Betting Exchange – live wedden 2.0

Je kunt ook op een andere manier live wedden, namelijk middels een betting exchange. Een Betting Exchange is een soort handelsplaats / beursvloer voor weddenschappen waarbinnen live bets worden aangeboden.

Deze manier van wedden is een stuk ingewikkelder en hier wordt jouw succes ook bepaald door een aantal skills die je moet beheersen en zijn er een aantal zaken die je in de gaten moet houden! Let goed op waar je je geld neerzet, of de door jou aangeboden weddenschappen ook inderdaad gematcht worden en of dat tegen de prijs is die jij wilt zien. Gebeurt dat niet, of gebeuren er dingen met jouw aanbod die niet goed voor je gaan uitpakken, dan kun je de weddenschap alsnog terugtrekken.

Back To Top