Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Bij de meeste bookmakers kan je weddenschappen plaatsen tijdens de wedstrijd. Het live wedden op sport brengt veel kansen, maar ook zeker valkuilen. Op deze pagina leggen we uit wat In Play betting precies is, hoe je er gebruik van kan maken en waar je op moet letten. We spreken in deze handleiding voornamelijk over voetbal, maar live inzetten kan ook op veel andere sporten.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Beginnen met live wedden op sport

Een aantal zaken zijn van belang om de kans op succes met Iive wedden te vergroten. Een daarvan is dat je zorgt dat je begrijpt wat waarde is. Een value bet heb je gevonden als jouw kansberekening verschilt met die van de bookmakers.

De beste bookmaker voor live wedden

Verder moet je natuurlijk de goede bookmaker vinden. Per bookie verschillen de opties voor In Play weddenschappen. Bij sommige kan je alleen op de standaarddingen inzetten zoals wie er wint, hoeveel goals er vallen en wie er in de rust voor staat. Bij andere bookmakers is het aanbod een stuk uitgebreider.

Bij de wat grotere wedkantoren kan je bijvoorbeeld ook live inzetten op wie er gaat scoren, wie er een gele/rode kaart pakt, wie er op doel schiet en nog veel meer. Wij geven absoluut de voorkeur aan bookmakers met meer opties, al is er ook zeker iets als te veel keuzes… Bookmaker Bet365 geldt als dé nummer 1 voor het live wedden op sport.

Check de In Play wedopties

Bij de meeste bookmakers kan je live weddenschappen combineren met andere weddenschappen, zowel Pre-match (voor een wedstrijd) als live. Dit is met name handig als je vergeten bent om in te zetten op een wedstrijd die je in je combinatie bet wilde plaatsen. Om te checken welke wedopties bookmakers aanbieden hoef je gelukkig niet overal een account aan te maken. Je kan bij vrijwel elke bookie zonder account gewoon naar de live betting sectie gaan en alle opties bekijken.

Live voorspellen wat er gaat gebeuren

Naast de opties voor In Play betting die we hierboven al vermeldden, heb je ook nog de mogelijkheid om te voorspellen wat er in de komende 1, 5 of 10 minuten gaat gebeuren. Zo kan je bijvoorbeeld live inzetten op een corner in de komende tien minuten, maar ook een penalty, goal en zelfs ingooi. Dit zijn soms hele verraderlijke bets, met name de ingooi optie is lastig te voorspellen. Maar als je ziet dat één ploeg aan het pushen is voor een goal is de kans best groot dat zij een corner gaan krijgen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

De voordelen van live wedden op sport

Het voordeel van live wedden op sport is natuurlijk dat je de wedstrijd kan zien en het verloop kan volgen. Dit is zeker een voordeel wanneer je niet zeker weet wie de favoriet is, of er veel gescoord gaat worden of hoe een ploeg speelt. Als je bijvoorbeeld verwacht dat een ploeg gaat winnen, maar de opstelling wat tegenvalt. Dan kan je de eerste 20 minuten gebruiken om te kijken wie er het betere van het spel heeft om uiteindelijk te kiezen of je wil inzetten of niet.

Wachten tot odds stijgen

Daarnaast veranderen de odds tijdens een wedstrijd continu, hier kan je natuurlijk ook gebruik van maken. Verwacht je dat een ploeg gaat winnen, maar is de quotering behoorlijk laag? Dan kan je ervoor kiezen om eerst te wachten tot de odd omhooggaat. Het risico is dan natuurlijk dat een ploeg al vroeg scoort. Maar er zijn veel ploegen die niet per se makkelijk scoren, maar wel de favoriet zijn. Denk aan bijvoorbeeld Atletico Madrid dat vaak wint met 1-0. De notering van bijvoorbeeld Atletico Madrid tegen Osasuna zal vooraf misschien 1.20. Naarmate de eerste helft vordert en het gelijk blijft zullen de odds zeker stijgen tot 1.50.

Value vinden

Zo kun je dus een stuk meer value vinden als je een beetje durft te wachten. Daarnaast kan het natuurlijk gebeuren dat de favoriet toch een goal tegen kreeg in de eerste helft, op dat moment zal de odd helemaal flink stijgen. Maar of het dan nog verstandig is om op de favoriet in te zetten is natuurlijk een andere vraag.

In Play betting tip

Waar je wel vanuit kan gaan bij de meeste wedstrijden waarin een favoriet achter komt te staan, is dat ze veel corners zullen krijgen. Negen van de tien keer gaat de underdog na een voorsprong meer verdedigend spelen. Ze zullen inzakken en vanuit de counter gevaarlijk proberen te worden. Dat betekent ook dat de favoriet meer aan de bal zal zijn én meer rond de zestien van de tegenstander zal spelen. Dat resulteert bijna altijd in een grote lading corners.

Hoe langer de achterstand duurt hoe meer corners de favoriet zal krijgen. Ze zullen de bal steeds vaker de zestien in pompen en de tegenstander zal alles doen om goals te voorkomen. Een tip voor live wedden is dus om wanneer een grote club achterstaat tegen een kleinere club, op corners in te zetten.

Live odds corners

Wij letten daarbij altijd op het aantal corners dat het team nu al heeft, de speelwijze en de odds. Wanneer een club twee corners heeft en de odd pas interessant wordt bij Over 10 corners, dan doen we het niet. Maar bij een club met vier corners en Over 11 corners met odds van ongeveer 2.00, dan zetten wij ons geld zeker in.

Let op

Verschillende bookmakers gebruiken verschillende manieren om de corner bets weer te geven. Sommige doen hetzelfde als bij over/under goals; ‘Over 1.5’ betekent bijvoorbeeld twee of meer. Andere bookies gebruiken hele corners en geven het aan als Over 1 corner. Let hierbij goed op, als je het door elkaar haalt en denkt dat Over 2.5 corners twee of meer corners betekent, dan kan het vervelend aflopen.

Live wedden op gele kaarten

Een andere optie voor live voorspellingen waar we graag gebruik van maken is de gele kaarten markt. Om precies te zijn de optie om in te zetten op een gele kaart voor een speler. Hoe vaak zit je niet voor de buis en zeg je tegen jezelf ‘die speler pakt zo een kaart’. Dat hebben wij dus ook vaak en daar maken we dan gebruik van. Als een speler al een paar overtredingen heeft gemaakt of al een preek van de scheids heeft gehad is de kans groot dat hij uiteindelijk die kaart gaat pakken. Hierbij kunnen de live odds behoorlijk snel zakken. Met name als een speler een gesprekje heeft gehad met de scheidsrechter zakt de notering snel, dus dat moet je eigenlijk voor zijn.

Naast een speler die al een paar keer een overtreding heeft gemaakt, heb je ook vaak een speler die het tempo niet aan kan of een speler die dolgedraaid wordt door z’n tegenstander. Dit zijn ook dingen die we graag zien wanneer we op zoek zijn naar een kandidaat voor een gele kaart.

Live voorspellingen schoten op doel

Ook is de In Play betting optie ‘schot op doel’ voor een speler altijd een leuke markt. Dit met name omdat de odd behoorlijk snel kan stijgen. Een speler als Kevin de Bruyne schiet vrijwel elke wedstrijd wel eens op doel. Vooraf zal de odd dus ook niet interessant zijn, maar als hij na een halfuur nog niet op doel heeft geschoten kan het ineens behoorlijk leuk zijn.

Daarnaast kan je met live wedden ook vaak op twee of meer schoten op doel kiezen. Als je merkt dat een ploeg een stuk sterker is of één aanvaller lekker in de wedstrijd zit, is dit een leuke optie. Bij een sterke aanvallende ploeg kan de spits natuurlijk zo maar twee keer op doel schieten, maar de odd is meestal toch behoorlijk hoog. Wanneer je vleugelaanvallers of middenvelders op doel laat schieten is de odd nog een stuk hoger.

Live wedden en cash out

Zet in terwijl de actie gaande is en houd toch de controle! Een aantal bookmakers heeft een zogenaamde Cash Out feature. Hiermee is het mogelijk een nog lopende live weddenschap te cashen voordat de uitkomst definitief is. Je kunt zodoende een deel van je winsten veiligstellen ofwel je verlies beperken.

Zodra je een live bet heb afgesloten kun je in het live wedden scherm je potentiële winsten en/of verliezen in de gaten houden. Met een druk op de cash out knop kun gaandeweg de wedstrijd zien hoeveel jouw bet nog waard is. Cash out als je genoeg gezien hebt en je je winst wilt pakken (of juist je verlies wilt beperken). De live weddenschap wordt afgehandeld voor de prijs die getoond wordt en je geld wordt direct op je account gestort.

Live wedden op sport, in-play betting

Beginners In Play wedden

Om winst te maken met live wedden op sport heb je wat ervaring nodig. Verwacht niet dat je het als beginneling direct met ingewikkelde strategieën gaat maken. Dat gaat niet lukken. Gun jezelf wat tijd, ontwikkel je eigen methode en maak het live wedden op sport je langzaamaan eigen. We raden je aan het in het begin bij enkelvoudige weddenschappen (single bet) te houden.

Discipline

Vervolgens is discipline absoluut noodzakelijk. Lees hierover alles in onze uitgebreide wed strategieën gids. Afwijken van je plan zorgt ervoor dat je (op de lange termijn) verliest. Ook aan te raden is een logboek van je live weddenschappen bij de houden. Zo houd je inzicht en dat helpt je bij toekomstige live bets.

Odds bij In-Play betting

Vanzelfsprekend is het ook handig om te begrijpen wat voor effect bepaalde gebeurtenissen hebben op de quotering. Zie wat er met de odds gebeurt bij een blessure, kaart of doelpunt. Je zult zien dat je na verloop van tijd beter leert inschatten wanneer het tijd is om je In-Play bet te plaatsen.

De odds bij live wedden veranderen continu. In tegenstelling tot pre-match quoteringen die vrij stabiel zijn, kunnen live odds ongelooflijk omhoog schieten of dalen. Bij de bepaling van de hoogte van live quoteringen wordt in eerste instantie uitgegaan van de standaard noteringen. Zodra de wedstrijd is begonnen, is de resterende speeltijd en de actuele stand bepalend voor de hoogte van de odds.

Live score en statistieken

Een heel groot voordeel van In-Play betting is uiteraard dat je tijdens een wedstrijd vaak een veel beter idee krijgt over de winstkansen van een bepaald team of een deelnemer.

Bij bookmaker Unibet is er een uitgebreide Live wedden sectie. Je vindt er onder andere de live score en resultaten, statistieken van tal van wedstrijden en een overzichtelijke In-Play betting kalender. Hierop kun je per dag, of per sport, zien welke wedstrijden eraan zitten te komen waarop live wedden mogelijk is. Klik je op de button ‘Unibet TV’ dan worden de wedstrijden eruit gefilterd die je bovendien via de live stream kunt volgen.

Ook bookmaker Bet365 heeft soortgelijke live wedden pagina’s op de site. Zij worden gezien als de beste bookie voor In-Play betting die er is. Deze aanbieder heeft het meest uitgebreide aanbod wat betreft live stream voetbal kijken en een ongelooflijk aanbod live weddenschappen voor tal van sporten.

Live wedden 2.0 op een betting exchange

Je kunt ook op een andere manier live wedden, namelijk middels een betting exchange. Een Betting Exchange is een soort handelsplaats / beursvloer voor weddenschappen waarbinnen live bets worden aangeboden.

Deze manier van wedden is een stuk ingewikkelder en hier wordt jouw succes ook bepaald door een aantal skills die je moet beheersen en zijn er een aantal zaken die je in de gaten moet houden! Let goed op waar je je geld neerzet, of de door jou aangeboden weddenschappen ook inderdaad gematcht worden en of dat tegen de prijs is die jij wilt zien. Gebeurt dat niet, of gebeuren er dingen met jouw aanbod die niet goed voor je gaan uitpakken, dan kun je de weddenschap alsnog terugtrekken.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top