Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Succesvol gokken op sport bij een bookmakers als bijvoorbeeld Bet365, begint met een goede tactiek. Zet je zo nu en dan voor de fun in op klakkeloos gekozen weddenschappen met hoge odds, ga dan vooral zo door – niets mis mee. Maar speel je geregeld en wil je op de lange termijn winst maken met voetbal betting bijvoorbeeld, dan is een goede voetbal wedden strategie onontbeerlijk. In deze handleiding wed strategieën lees je over de verschillende methodes die er zijn en nog veel meer.

Ben jij klaar om te winnen met je weddenschappen en wil je serieus aan de slag? Laat ons je op weg helpen. We leggen je graag het belang van bankroll management uit, wat een goed staking plan is en waarom discipline zo belangrijk is. In deze gids de gouden regels voor succesvol betten!

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Methodes wedden

Laten we bij het begin beginnen en uitleggen wat bedoeld wordt met de term bankroll. Een bankroll is de hoeveelheid geld die je beschikbaar hebt om mee te gokken op voetbal (of op andere sporten uiteraard). Het gaat hier niet om wat je op je privé bankrekening hebt staan, maar om het bedrag dat jijzelf beschikbaar stelt om eventueel mee te spelen. Of dat nou 50 of 500 euro is (of wat voor bedrag dan ook), het maakt niet uit. Jij bepaalt het bedrag op je bankroll.

Veel spelers hebben hiervoor een aparte bankrekening geopend zodat ze goed in de gaten kunnen houden wat er gewonnen en verloren wordt. Bovendien loop je door het gebruik van een aparte rekening voor weddenschappen, minder risico boven je budget te gaan en dat je geld uitgeeft wat je eigenlijk niet kan missen.
Want het belangrijkste advies voor het wedden op sport is: blijf binnen je gestelde limiet. Ook bij verlies iedere keer je inzet verdubbelen totdat je weer wint, is sterk af te raden. Er zijn betere tactieken…

Tip: neem ieder kwartaal je winsten op en start weer met je oorspronkelijke bankroll

Bankroll management

Het beheren van het geld om mee te gokken wordt bankroll management genoemd. Denk je goed na over je budget dat je hebt gereserveerd voor het inzetten bij de bookmakers en weet je er een goede wedstrategie op na te houden, dan zul je zien dat je niet in een mum van tijd blut bent maar op de lange termijn mogelijk winst kunt maken met wedden op sport.

Veel spelers verdelen het geld op hun bankroll in gelijke stukken (het ‘taartmodel’). Met een dergelijk budgetplan kun je goed zicht houden op het geld dat eruit gaat en erin komt. Bovendien is het steeds structureel spelen met maar een bepaald gedeelte / percentage van je bankroll, uiteindelijk beter voor je. Je voorkomt dat je grote bedragen in een keer verliest – daar zit toch niemand op te wachten?

Wed strategieën: het taartmodel

Taartmodel

Wat is een taartmodel, horen we je denken. Het is een van de mogelijke wed strategieën. Stel je een ronde taart voor en verdeel die in punten. Die ‘taart’ is je gehele bankroll en die taartpunten zijn dus een bepaald deel van het totale budget dat je hebt om te wedden. Aan te raden is je taart op te delen in minimaal 20 delen, dus ieder deel (iedere ‘unit’) is 5% van je bankroll.

Is je bankroll bij aanvang bijvoorbeeld 100 euro, dan is iedere taartpunt 5 euro waard indien je de taart in 20 stukken hebt gedeeld.

Nu komt het aan op discipline… Maximaal 1 taartpunt zet je in op een weddenschap. Ben je heel zeker van de uitkomst van een bepaalde bet dan kun je de hele taartpunt inzetten (5 euro dus). Ben je minder zeker over de afloop van een bepaalde voorspelling dan kun je ervoor kiezen maar een kwart of de helft van een taartpunt in te zetten.
De kans van slagen (volgens jou) van een bepaalde weddenschap bepaalt dus hoeveel je inzet. Hoe zekerder je bent van een bepaalde uitkomst, hoe meer je kunt inzetten. Houd jij je goed aan deze strategie, dan kun je dus nooit meer dan 1 taartpunt per weddenschap verliezen en houd je de schade beperkt.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Wedden: grip op je budget

Hoe vaker je weddenschappen wint, hoe groter je bankroll wordt en dus ook des te groter de waarde van een taartpunt. In procenten blijft het echter altijd gelijk. Bij verlies van een aantal bets, daalt ook de waarde van een taartpunt. Door je gedisciplineerd aan deze wed strategie te houden, kun je nooit in een keer blut raken of grote verliezen lijden. Bovendien houd je goed inzicht in je budget.

Met dit voorbeeld taartmodel moet je dus eerst 20 weddenschappen achter elkaar verliezen (en hele taartpunten hebben ingezet) voordat je door je hele bankroll heen bent. Met de betting tips en voetbal voorspellingen op Onlinewedden.com hoeft je dat niet zo snel te overkomen.

Met de gids Wed Strategieën op weg naar succes!

Wat zijn stakes en units?

Stel, je hebt je bankroll van 200 euro opgedeeld in 20 stukken. Dan is iedere ‘unit’ 10 euro waard. Die unit delen we vervolgens weer op in 10 gelijke stukken, dat zijn de ‘stakes’. Iedere stake is dus in dit geval 1 euro waard.

Voor iedere weddenschap die je gaat afsluiten maak je de afweging hoe groot de kans is dat jouw voorspelling juist zal zijn. Dat bepaalt vervolgens het aantal stakes dat je inzet. We houden het even op voetbal en nemen bijvoorbeeld een wedstrijd van Real Madrid tegen Levante. De kans is groot dat Real gaat winnen en dus kun je voor 10 stakes (10 euro) gaan. Maar stel dat Real Madrid tegen Atletico speelt, dan wordt het een ander verhaal en ga je misschien voor 5 stakes (5 euro) of wellicht nog wat minder. Hoe minder zeker je bent van een uitslag, hoe minder je inzet.

Deze, of een van de andere wed strategieën die je in deze handleiding tegenkomt, kun je natuurlijk ook toepassen bij het wedden op darts, gokken op tennis, paardenraces etc.

Waarde vinden

Winst met sportweddenschappen maken begint het met het zoeken naar value. Sluit je alleen maar weddenschappen af die nergens op gebaseerd zijn, dan draait dat op de lange duur gegarandeerd uit op verlies. Je moet dus op zoek gaan naar ‘waarde’ – odds voor een bepaalde weddenschap die naar jouw mening door een bepaalde bookmaker te hoog worden aangeboden.

Een voorbeeld: De odds die een bookmakers neerzet op team X en team Y is in feite een weergave van de winstkans volgens die bookie. Stel dat team X odds krijgt van 1.75 dan komt dat neer op een winkans van 57,1% (1 / 1.75 x 100). Ben jij het eens met de bookmaker of denk je dat er dingen over het hoofd gezien worden (weersomstandigheden, druk Europees schema achter de rug, uitvallers door blessures – dat soort dingen)?
Stel dat jij de winkans van team X op 70% inschat, dan heb je dus waarde gevonden.

Een goede manier om te bepalen hoeveel vertrouwen je hebt in een bet (en hoeveel je dus wilt inzetten) is te overwegen hoe vaak een bepaalde uitkomst van een wedstrijd zou zijn, zoals jij die voorspelt, als die 10 keer wordt gespeeld. Hoe vaker dat zou gebeuren, hoe beter je weddenschap.

Doe research, vergelijk jouw winkansen met de odds van de bookies en vind value
wed strategieën

Discipline

Naast een goed staking plan is discipline hebben noodzakelijk om uiteindelijk kans te maken op winst met gokken op voetbal en andere sporten. Natuurlijk heeft iedereen zichzelf wel eens niet in de hand gehad, maar dat is dan iets waar je hopelijk van geleerd hebt.

Als we het hebben over een gebrek aan discipline, dan is de grootste valkuil het moment direct nadat je een weddenschap verloren hebt. Ga vooral niet gelijk op zoek naar een mogelijkheid om goed te maken wat je zojuist verloren hebt. Dit wordt in het Engels ook wel chasing genoemd en dat is absoluut niet de manier! Chasen is als het ware een stuiptrekking en je hebt hoogstwaarschijnlijk totaal niet nagedacht over de bet waarop je op het punt staat in te zetten.

Bovendien ga je waarschijnlijk veel te veel inzetten om je verlies goed te maken, met alle gevolgen van dien. Niet doen dus. Houd je gewoon aan je bankroll management / je wed strategie en je houdt overzicht en grip op je budget. Af en toe hoort een verlies erbij en met een goed budgetplan is er niets aan de hand.

Staking plans

Er zijn dus eigenlijk twee delen die samen succesvolle wed strategieën vormen. Het eerste is waarde vinden en het tweede is je staking plan. Gewoonweg je stakes verhogen of ondoordacht gaan voor hoge odds om zodoende meer winst te halen, is niet de veiligste manier om je doel te bereiken. Je loopt groter risico (snel) bankroet te raken. In plaats daarvan moet je dus leren de pareltjes te vinden en dat te combineren met een goed bankroll management.

Er bestaan diverse wed strategieën waarvan je misschien wel eens gehoord hebt: Martingale, Kelly, D’Alembert, Steady Drip en dat soort wedstrategieën. Ze zijn allemaal gebaseerd op meer winst maken maar ze verhogen ook het risico.

Gouden regels wed strategieën

  1. Waarde vinden – Doe onderzoek en zorg dat je kunt bepalen of de kansen van een bepaalde uitkomst opwegen tegen de odds bij de bookies. Leer jezelf deze vaardigheid aan en je zult steeds beter worden.
  2. Onderzoek doen – lees op internet het laatste nieuws; zijn er blessures, is er wat voorgevallen, wat is de weersverwachting? Dat soort zaken én het bestuderen van de statistieken, kortom research weddenschappen, zorgen ervoor dat je betere keuzes maakt.
  3. Bankroll Management – Wedden doe je om geld te winnen. Zorg voor een goed beheer van je budget en houd je aan een van de wed strategieën die bij jou past – het maakt een wereld van verschil.
  4. Analyse – Kijk af en toe kritisch naar jezelf en hoe je prestaties de afgelopen tijd zijn geweest. Leer slechte gokgewoontes af en focus je op de weddenschappen waar je goed in blijkt te zijn.
#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
Back To Top