Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wie op sport wedt krijgt na een tijdje het gevoel dat hij best goed is in het voorspellen van resultaten. Hou dat gevoel vast, want zelfvertrouwen en instincten zijn nuttig bij gokken op sport. Maar als je op een serieuze manier verder wil met betting, onderschat dan niet het belang van een degelijke research van je weddenschappen. Onderzoek plegen en je huiswerk doen hoort bij alle wed strategieën en is essentieel om een nog betere speler te worden.

Deze handleiding zet uiteen waar je bij het doen van onderzoek op moet letten, en hoe je de resultaten van je weddenschappen research kan benutten om op lange termijn je winst te maximaliseren.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Waarom research weddenschappen?

Gokken is een strijd tussen jou en de bookmakers. Om winnend uit die strijd te komen moet je iets beter doen dan de bookies. Dat kan alleen maar door ergens meer kennis van te hebben. Je kent vast het gezegde: kennis is macht.

Door op een juiste manier research te doen, verbeter je jouw positie ten opzichte van online bookmakers. Je verkeert na het doen van je huiswerk in een betere positie om een bet te plaatsen. Dat stelt je in staat om weddenschappen met waarde (value) te vinden en die zijn onmisbaar bij het maximaliseren van je rendement.

Kritisch naar jezelf kijken

Bij het kiezen van bets kan je uiteenlopende manieren hanteren. Ook als je vaker wel dan niet een winnende bet plaatst, loont het de moeite om kritisch te kijken naar de manier waarop je tot een inzet komt. Jouw subjectieve blik op de sportwereld wordt door diverse factoren bepaald. Misschien ben je een fan van een bepaald team, of misschien heb je onlangs geld gewonnen door op een bepaald paard te wedden en blijf je daar daarom loyaal aan.

Zulke zaken zijn niet per se slecht, maar je moet je instincten aanvullen met statistische analyse om je instinct te toetsen. Pas dan kan je bepalen of de weddenschap die je op het oog hebt waarde bezit. Is dat het geval, dan kan je met nog groter vertrouwen de bet plaatsen. Je huiswerk doen voorkomt dat je vervalt in slecht gokgedrag, zoals betten uit verveling of op basis van een niet goed doordachte impuls.

Research weddenschappen is een belangrijk onderdeel van een totale wed strategie die je discipline oplegt. Alleen dan kan je geleidelijk en op lange termijn winst maken. Daarom moet elke gokker de vaardigheden opdoen die we hieronder bespreken.

Research weddenschappen

Onderzoek helpt voor betere bets

Onderzoek doen is een instrument om tot betere bets te komen. Om het nut van onderzoek te begrijpen is het nodig om even terug te schakelen en de basis van goede research te bespreken.

Voordelen diepgaand onderzoek:

1. Onderzoek is niet alleen gericht op het inschatten hoe waarschijnlijk het is dat een bepaalde voorspelling de juiste zal zijn. Het verschaft ook de wiskundige tools om duidelijkheid te krijgen over de waarde van de odd die een bookmaker aanbiedt. Als je een goed gevoel hebt bij een bepaalde bet, maar de aangeboden quotering is mager, dan is het vaak beter om die weddenschap links te laten liggen.

2. Door je huiswerk te doen bereid je je bet grondig voor. Daardoor verklein je het risico dat je puur op basis van instinct werkt en relevante factoren bij het selecteren van tips overslaat. Je zal merken dat goed onderzoek uiteindelijk het aantal mislukte weddenschappen reduceert.

3. Door research te doen verruim je je blik en kom je ook op andere markten terecht dan de meest gebruikelijke. Je kan je specialiseren in een obscure markt zoals het totale aantal corners in een voetbalwedstrijd of het aantal gele kaarten. Als je daar een expert in wordt, heb je een kennisvoordeel ten opzichte van bookmakers, vooral als het je lukt om bepaalde trends op te merken die zij nog niet hebben gezien.

4. Onderzoek stelt je in staat om bets met value te spotten, zelfs bij sportevenementen waar je eigenlijk weinig interesse in hebt. Het gaat al met al om het verkrijgen van balans tussen instinct en kennis met als ultiem doel om winst te maken. Als het bij gokken niet meer gaat om je voorkeuren, maar puur om effectieve, winstgevende beslissingen nemen, dan maak je scherpere selecties en laat je zwakke weddenschappen liggen.

Natuurlijk garandeert grondige research niet dat je onfeilbaar wordt. Je zal nog steeds bets verliezen, in sport gebeuren nu eenmaal onvoorspelbare dingen. Maar algemeen gezien is het zonneklaar dat je huiswerk doen meer goed dan kwaad kan.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Beter betting research

Dankzij de doorbraak van internet is onderzoek doen veel gemakkelijker worden. Je kan talloze databases vol statistieken en resultaten raadplegen, of tips en inzichten tot je nemen van doorgewinterde bettors. We wijzen je op enkele nuttige bronnen.

Tips van experts

Sommige professionele gokkers plaatsen hun tips online. Deze tipsters hebben allicht ook niet altijd gelijk, maar hun winstratio is vermoedelijk stukken beter dan die van je sportliefhebbende maatje in de kroeg. Soms ook hebben ze beschikking over bronnen in en nabij een club of atleet en de primeurtjes die ze loslaten kunnen je weddenschappen een boost geven.

Nieuws

Probeer alles te weten te komen over de fysieke en mentale staat van een sporter, of het nou om teams of individuen gaat. Zijn er blessures of schorsingen, valt iemand vanwege tactische omzettingen buiten de boot? FC Barcelona met of zonder Lionel Messi: dat is nogal een verschil. Lees sportsites, blader door kranten en bezoek de officiële website van atleten.

Statistische bronnen

Op de site Soccerway kom je een boel te weten over voetbal, op Racing Post word je bijgepraat over paardenraces. Voor elke sport kan je meerdere plekken bomvol informatie, resultaten en statistieken vinden. Ook zijn er sites die zich specialiseren in zeer gedetailleerde statistieken, zoals het aantal dubbele fouten dat een tennisser maakt of hoeveel driepunters een basketballer scoort.

Als een site je bevalt, zet hem dan bij je favorieten en raadpleeg bij elke bet de relevante bronnen. Blijf altijd op zoek gaan naar meer bronnen die aan jouw eisen voldoen. Gewapend met up to date statistieken zal het rendement op je weddenschappen constant toenemen.

Wat moet ik analyseren?

Elke gokker heeft zijn favorieten wat betreft het soort sport, competitie en evenement. Iemand die vooral tennis volgt heeft andere statistieken, nieuwsbronnen en inzichten nodig dan een expert op het gebied van autoracen. Maar er zijn een paar algemene zaken die voor eenieder die wedt op sport van belang zijn om te beoordelen of een bepaalde bet waarde biedt:

• De recente vorm, blessures en andere zaken die invloed hebben op de komende wedstrijd
• De recente onderlinge resultaten (head-to-head) versus de komende tegenstander.
• De recente of historische vorm op een bepaalde ondergrond of locatie.
• Statistieken op het gebied van details, zoals aantal corners en penalty’s.
• Statistieken op het gebied van schorsingen, gele en rode kaarten.
• Statistieken op het gebied van totaal aantal goals of totaal aantal punten.
• De staat van een veld (is het nat, is het bloedheet?) en hoe dat de prestaties van een bepaald team of bepaalde atleet beïnvloedt.
• Staat er nog iets op het spel? Een team dat al kampioen is of sowieso degradeert heeft wellicht minder motivatie.
• Hoe lang is het geleden dat het team of de sporter in actie kwam?
• Wint of verliest het team of de atleet vaak met grote cijfers? Dat is van belang bij handicap betting.

Dit zijn slechts enkele van de vele factoren waar je naar kan kijken. Zodra je weet welke evenementen en welke markten je goed liggen, zal je steeds beter gaan aanvoelen welke aspecten je het meest diepgaand moet analyseren.

Conclusie: onderzoek doen

Onderzoek doen voordat je een bet pleegt is een enorm belangrijke tool om te voorkomen dat je alleen met je onderbuik of instinct gokt. Dat laatste is namelijk een van meest slechte gokgewoontes en een gegarandeerde weg naar een lege portemonnee. Als je op de juiste manier research doet neemt de kracht van je weddenschappen toe. Je wordt steeds beter in het vinden van bets met waarde door diverse markten te bekijken en uiteenlopende aspecten te analyseren. Je krijgt meer inzicht in de risico’s die je loopt.

Kijk dus grondig naar de vorm van een team of sporter en speur naar zoveel mogelijk relevante statistieken. Pas dan kan je beoordelen of je je instinct moet vertrouwen of dat je de bet beter links kan laten liggen. Je zal kortom je huiswerk moeten doen. Misschien is dat niet het leukste onderdeel van gokken, maar zodra je bankroll aanzwelt keert het plezier dubbel en dwars terug. Het is tenslotte uiteindelijk het doel om je winst te maximaliseren.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top