Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Slechte gokgewoontes? Als je op een serieuze manier winst wil maken met sportweddenschappen, dan moet je de valkuilen omzeilen waar de hobby-gokker telkens in trapt. Dat vereist dat je elk onderdeel van je prestaties moet analyseren, vooral je zwakke plekken. Doe je dat niet, dan blijf je fouten maken en behaal je geen optimaal rendement. Met de juiste wed strategieën in deze gids kom je goed op weg.

Elke gokker loopt het risico dat hij slechte gokgewoonten hanteert, vooral als je je beweegt in de competitieve wereld van sportweddenschappen. Verwijder die slechte gewoontes uit je gedragspatroon en dan neemt je winst rap toe.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Stoppen met slechte gokgewoontes

Elke gokker moet accepteren dat het onmogelijk is om 100% van de geplaatste weddenschappen te winnen. Je gaat onvermijdelijk ook bets verliezen en daar moet je mee om kunnen gaan. Een verloren weddenschap moet geen aanleiding zijn om te grijpen naar slechte gokgewoontes.

Zelfs de knapste koppen en succesvolste gokkers maken weleens een slechte bet. En soms gebeurt er iets dat je simpelweg niet kon voorzien, zoals een rode kaart in een voetbalwedstrijd of een blessure bij een tennisspeler. Eén verloren weddenschap heeft als het goed is niet zoveel gevolgen, maar de problemen steken de kop op als je na die verloren bet terugvalt in domme fouten.

Streep eronder

Slecht gokgedrag kan al je harde werk van de afgelopen maanden of jaren teniet doen. Het kan je hoop op winst op de lange termijn laten verdampen. Slechte beslissingen leiden onvermijdelijk tot verlies van geld en dat verhoogt de druk en de stress. Zet dus snel een streep onder dat slechte gedrag.

De kenmerken van fout gokgedrag

Het klinkt misschien gek, maar niet elke verloren bet is een slechte bet. Als je een verloren weddenschap bestudeert en tot de conclusie komt dat je alle relevante statistieken hebt meegewogen, alle belangrijke omstandigheden hebt bekeken en dat de notering ‘value’ in zich had, dan haal je je schouders op en ga je verder. Sport is nou eenmaal onvoorspelbaar en ook een goede gokker krijgt te maken met botte pech. Maar iets is wel een slechte weddenschap als de methode waarmee je tot je besluit kwam keer op keer leidt tot verliezende bets.

En zo komen we uit op de definitie van slecht gokgedrag: dat is gedrag dat je bankroll aanvreet. En de reden daarvoor is simpel, namelijk dat je slechte beslissingen neemt.

Houd je aan je plan

We schreven net dat niet alle verliezende bets ook slechte weddenschappen zijn. Omgekeerd leiden niet alle slechte bets altijd tot verlies. Ook als je een reeks van winnende weddenschappen meemaakt, moet je je blijven houden aan je staking plan en je bankroll management. Daarvan afwijken leidt tot slecht gokgedrag. Je kan niet telkens maar geld blijven hebben en je slechte gokgedrag zal uiteindelijk voelbaar zijn in je portemonnee. Het gaat pijn doen.

Goed gedrag draait om discipline en geleidelijk winst opbouwen. Als je gedrag in de weg staat van het behalen van dat doel, dan is het slecht gedrag.

Valkuilen gokken

Wedden op sport kan vanuit uiteenlopende invalshoeken geschieden. Een gevolg daarvan is dat er ook veel vormen van slechte gewoontes zijn. Je moet dus eerst weten hoe je zulk gewoontes kan aanwijzen voordat je er wat aan kan doen. Let op deze zaken:

Slechte gokgewoontes afleren

Wedden uit verveling

Een bet plaatsen omdat je je een beetje verveelt en naar wat spanning zoekt is een snelle route naar een lege portemonnee. In die gevallen zal je namelijk verzuimen om je huiswerk te doen en dat heeft als gevolg dat je niet in staat bent om de waarde (value) van een odd in te schatten. Ook zal je bij deze zogeheten ‘boredom bets’ al snel je wed strategie in de steek laten.

Natuurlijk is het mogelijk om met een weddenschap uit verveling winst te maken. Maar dat is eenmalig. Op de lange termijn ga je verlies leiden, vooral als je dol bent op accumulators. Een ander gevaar is dat je zodra je wedt uit verveling op weg bent naar een verslaving. Doe het dus gewoon niet.

Verlies compenseren

In het leven van elke bettor moeten verliezende weddenschappen worden geslikt. Dat is niet altijd even makkelijk. Het is onvermijdelijk dat je daarna de drang voelt om het verloren geld zo snel mogelijk terug te winnen. Dat is een ernstige valkuil. Onthoud altijd dat wedden op sport geen sprint is, maar een marathon. Laat niet de wed methodes in de steek waarmee je in het verleden geleidelijk winst hebt opgebouwd. Probeer dus niet met extreme bets en veel te hoge inzetten je verlies te compenseren. Daarmee breng je een sneeuwbaleffect op gang dat pas stopt zodra je bankroll is opgevreten.

Een weddenschap plaatsen omdat je zo snel mogelijk je verlies goed wil maken is nog om een andere reden onverstandig. Je verkeert dan in een bui waarin je niet helder observeert en analyseert. Dat verhindert een grondige afweging voordat je een tip kiest, of je komt in de verleiding om een markt te betreden waar je de ballen verstand van hebt.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Verlies negeren

Een speler heeft zelfvertrouwen nodig en moet zichzelf zien als expert op een bepaald gebied. Maar wees niet blind voor je zwakke plekken. Op internet praten gokkers liever niet over hun miskleunen en laten ze het wel luid en duidelijk weten als ze een enorme winst boekten. Prima, maar verstop je verliezende bets niet voor jezelf. Anders krijg je een verwrongen en veel te rooskleurig beeld van je prestaties.

Maak je zelf niet wijs dat je onfeilbaar bent. Wees doordrongen van de verhouding tussen je winnende en verliezende bets. Alleen met een realistische blik kan je voorkomen dat je meer inzet dan verantwoord is.

Odds vergelijken

Elke gokker heeft een favoriete bookmaker. Toch kan het lonen om de odds tussen diverse bookmakers vergelijken. Als je zonder vergelijkingen te maken bij één goksite blijft hangen, kan je veel aantrekkelijkere odds mislopen.

Om je winst te maximaliseren moet je van de beste odds profiteren. Waarom zou je lui zijn en als consequentie veel minder winst pakken op site A als je net zo makkelijk meer winst kan pakken op site B? Als het één keer gebeurt zal je de impact niet voelen, maar op langere termijn kan het enorm veel uitmaken.

Je huiswerk niet doen

Je kan uren en uren een bet bestuderen en de statistieken interpreteren, en toch lukt het maar niet om value te vinden. Maar toch moet je het altijd proberen. De bookmakers doen dat namelijk zeer diepgaand. De enige manier om structureel winst te maken met wedden op sport is door net zo grondig je research te doen als de medewerkers van de bookies. Als je middenin een reeks winnende bets zit is het verleidelijk om door overmoed je huiswerk af te raffelen. Je zal de gevolgen snel merken. Plots houden de winnende weddenschappen op, plots gaat je bankroll slinken.

Laat je niet verleiden tot het blind kopiëren van tips die bettors online plaatsen. Ga altijd na of hun onderzoek er solide uitziet en vul het aan met je eigen methodes om tot een bet te komen. Pas daarna kan je de tip in de praktijk brengen.

Afrekenen met slecht wedgedrag

Je gaat alleen op lange termijn winst boeken met sportweddenschappen als je afrekent met slechte gokgewoontes. Voor elke gokker heeft het pad naar succes een andere route, maar hier zijn een paar tips die voor iedereen gelden:

1. Registreer alle weddenschappen die je plaatst. Zo kan je analyseren wat je sterke en zwakke punten zijn, in welke markten je winst of juist verlies boekt. Misschien merk je zelfs dat je in het weekend juist beter of slechter presteert dan doordeweeks. Ga vervolgens na hoe je de sterke punten kan uitbouwen en hoe je de zwakke punten kan aanpakken.

2. Onthoud altijd dat het beter is om een winnende bet te missen dan om een verliezende bet te plaatsen. Met andere woorden: wees niet gehaast, doe altijd je onderzoek voordat je een weddenschap plaatst. Bereken of de aangeboden odds van de bookmaker value representeren.

3. Maak bij meerdere goksites een account aan en stop nooit een groot deel van je totale bankroll in één account. Dat heeft twee voordelen: het verkleint de verleiding dat je bij één bookmaker te veel bets tegelijk plaatst. En het maakt het mogelijk om van de beste odds te profiteren. Een derde voordeel is dat je eventuele inzetlimieten bij een bepaalde bookie kan omzeilen.

4. Maak een staking plan, een methode om bets te kiezen en een manier om je gokkapitaal te managen. Deze plannen moeten passen bij de omvang van je bankroll, de markten waarin je gokt en je doelen. Een strategie kan pas een winnende strategie zijn als hij bij jouw omstandigheden past.

5. Wees je van je zwaktes bewust. Ook jij kan vervallen in slecht gokgedrag, dus wees altijd waakzaam. Ook als je constant winst draait, moet je regelmatig je wed strategie kritisch tegen het licht houden.

6. Zo af en toe moet je een pauze inlasten. Houd je een dag of twee geheel niet met wedden bezig. Accepteer dat je in die tijd een paar winnende bets kan mislopen, maar dat je na je rustperiode terugkeert met een frisse blik en uitgeruste hersens. Als je in een sleur terechtkomt of gokverslaving opbouwt neemt de kans op slechte resultaten alleen maar toe.

Conclusie

De markt voor sportweddenschappen is hard en zeer competitief. Ook briljante gokkers moeten regelmatig een reeks verliezende weddenschappen slikken. En als je slechte gokgewoontes toepast zijn zulke reeksen onvermijdelijk. Train jezelf dus om slechte gewoontes te ontdekken en uit te bannen, anders gaat je bankroll gegarandeerd naar de haaien. Slecht gewoontes ombuigen in goed, gedisciplineerd gedrag is de route naar langdurig succes.

We hebben handvatten gegeven waarmee je slechte gokgewoontes kan voorkomen of verhelpen. Pak je die issues niet aan, dan laat je de kans liggen om een betere gokker te worden en te profiteren van je positieve gokgedrag. Wees niet lui; drijf slechte gokgewoontes uit, anders wordt het lastig om winnende bets uit te zoeken en de juiste inzet te kiezen.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top