Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Soorten Weddenschappen

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Voor het voetbal wedden op zoek naar een opwindende bet? Dan is er de BTS, oftewel de beide teams scoren weddenschap. Je treft de bet ook aan als BTTS (both teams to score). Hoe dan ook, het komt erop neer dat je voorspelt of in een wedstrijd beide teams wel of niet scoren.

Een vraag die je dus alleen maar met ‘ja’ of ‘nee’ kunt beantwoorden. Dat klinkt heel simpel (en dat is het in feite ook), maar je kan er een hele wetenschap van maken…. Bovendien zijn er BTS weddenschappen mogelijk gecombineerd met een andere voorspelling. In deze Beide Teams Scoren uitleg lees je over de mogelijkheden, de variaties en het vinden van een goede waarde.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Waarom een BTTS weddenschap?

De voornaamste reden om te gaan voor deze bet, is dat je geen winnaar hoeft te voorspellen – het maakt voor het winnen van je weddenschap niet uit wie de wedstrijd wint. Het gaat erom of je juist weet te voorspellen of de teams wel of niet allebei een doelpunt maken.

Ook is het fijn dat je bij het voorspellen van een goal voor beide teams, je je weddenschap wint op het moment beide teams hebben gescoord. Je kan dus nog terwijl de wedstrijd gaande is je winsten op je account bijgeschreven zien.

Ieder weekend zijn talloze BTS weddenschappen bij de bookmakers beschikbaar en deze bets houden het vaak tot het laatste moment van de wedstrijd spannend. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een ‘gewone’ weddenschap waarbij je hebt ingezet op winst van ploeg X, terwijl die vervolgens bij rust al 3-0 achter staat. Dan kun je op je vingers natellen dat dat niks meer wordt. Maar met een BTTS weddenschap kan het tot op het laatste moment nog goed voor je uitpakken!

Let op: met BTTS betting gaat het om de resultaten na de reguliere 90 minuten speeltijd + blessuretijd, dus geen verlengingen en penalty’s
Beide teams scoren weddenschapppen uitgelegd

Beide teams scoren niet

Maar een ‘both teams to score’ weddenschap hoeft natuurlijk niet alleen maar met ‘ja’ beantwoord te worden. Denk je dat geen van de ploegen een doelpunt maakt dan kun je gaan voor ‘nee’. Ook als er een van de twee van de ploegen niet scoort, is deze ‘nee’ weddenschap gewonnen.
In tegenstelling tot een snelle winst bij vroege goals bij een ‘ja’ voorspelling, kun je deze ‘nee’ weddenschap aan de andere kant snel verliezen.

Minder kans om te winnen

Als je overweegt te gaan voor Both Teams Not To Score wees je er dan van bewust dat er veel minder uitslagen zijn waarmee je de weddenschap wint. Winnen doe je alleen bij een 0-0 gelijkspel of bij winst van een team dat ook nog eens de nul heeft weten te houden.

Hoewel het vaak zoeken is naar een goede waarde moet je je niet laten afschrikken door tegenvallende noteringen. Want als je bereid bent wat statistiekjes onder de loep te nemen en je de juiste strategie volgt, dan kunnen deze opwindende weddenschappen ook nog eens heel lucratief zijn! We gaan je nu uitleggen hoe je een BTTS met waarde vindt.

Hoe BTTS weddenschappen winnen

Voordat je een sportweddenschap afsluit is het natuurlijk altijd raadzaam wat onderzoek te doen. Kijk voor een beide teams scoren bet niet zozeer naar welk team het meeste wint, maar kijk vooral naar de statistieken van de voor- en tegengoals. Die cijfers zijn snel te vinden en makkelijk te analyseren.

De beste teams om op te wedden zijn die ploegen die veel doelpunten scoren maar een zwakke verdediging hebben. En is de tegenstander aanvallend ingesteld, dan heb je een mogelijk goede wedstrijd te pakken voor BTTS betting.

Tip: kijk ook naar de opstelling voor de wedstrijd; een 4-3-3 opstelling duidt op een offensief ingesteld team terwijl een 5-4-1 opstelling wat voorzichtiger oogt

.
Bij het zoeken naar goede waarde is het raadzaam te kijken naar top teams die uit spelen tegen een zwakkere ploeg (een ploeg met veel kwaliteit weet namelijk uit ook vaak wel het net te vinden). Check vervolgens of die mindere tegenstander wel vaak in staat is om thuis te scoren. Zo ja, dan heb je mogelijk value gevonden.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Variaties Both Teams To Score

Voor een gewone BTTS weddenschap hoef je alleen maar te gokken op ‘ja’ of ‘nee’. Er zijn echter ook combinaties met andere voorspellingen mogelijk en dat maakt de bet nog wat interessanter. Zo kun je je Beide Teams Scoren voorspelling combineren met een uitslag. Bij de bookmakers vind je zo’n bet onder BTTS & Result.

Er zijn dan verschillende mogelijkheden; je voorspelt wel of geen goal voor beide partijen en vult dat aan met de voorspelling winst team X, gelijk of winst team Y. De kans dat je wint is natuurlijk kleiner (voorspel je namelijk ook een winnaar, dan moet jouw favoriet minimaal twee keer scoren om de bet te winnen), maar de odds zijn een stuk hoger.

Andere variaties op de Beide Teams Scoren weddenschap zijn bijvoorbeeld de BTTS + een Over-Under bet (waarbij je dus ook nog een bepaald aantal doelpunten voorspelt) of de BTS in beide helften. Inzetten op ‘ja’ bij deze laatste is natuurlijk risicovol, de twee ploegen moeten immers in beide helften van de wedstrijd scoren. Maar als je goed gegokt hebt, dan word je rijkelijk beloond. De noteringen zijn doorgaans namelijk zeer hoog.

Hoge odds Beide Teams Scoren combi bet

Meestal liggen de odds voor BTS markt rond de 1.70, maar als je wat goede Beide Teams Scoren weddenschappen samenvoegt in een combinatie weddenschap dan kun je ook een betere waarde krijgen. Voor degenen die van hogere noteringen houden: een treble kan je in sommige gevallen een odd van 4.50 opleveren. En voor wat extra lol in het weekend; zet een paar euro op een tenfold en wie weet waar je mee thuiskomt!

Maargoed, zoals gezegd het lijkt simpel – en dat is het ook. Toch is het aan te raden wat onderzoek te doen voordat je klakkeloos op een paar wedstrijden inzet.

Check de teams

Ga op zoek naar ploegen die vaak moeten inleveren maar die toch ook zelf geregeld aanvallen. Kijk of de doelpuntenmakers fit zijn en of de verdediging van de tegenpartij vaak niet de nul kan houden. Ook de recente vorm speelt een rol – let daar goed op.

Check vooral ook de keepers. Een onervaren doelman, of een die lange tijd niet is ingezet, laat waarschijnlijk een bal door. Daarmee samenhangend is het ook verstandig te kijken hoe het staat met de fitheid van de belangrijkste verdedigers. Veel teams zijn niet in staat goede vervangers voor geblesseerde verdedigers op te stellen.

Beide Teams Scoren weddenschappen

Succesvol BTTS betting

Bewezen is dat wedstrijden gespeeld door ploegen uit te middenmoot vaak succesvol zijn voor een ‘beide teams scoren’ weddenschap, alsmede wedstrijden waarbij ploegen die het moeilijk hebben tegen elkaar spelen.
Juist vanwege het feit dat teams zich in de middenmoot bevinden bewijst al dat ze zowel kunnen scoren als dat ze tegengoals moeten incasseren.

Ploegen onderaan de ranglijst die tegen elkaar spelen scoren vaak veel goals. Dit komt omdat ze spelen met een gevoel te moeten winnen. Het tegenovergestelde geldt voor ploegen aan de top. Die spelen het vaak voorzichtiger en er wordt minder gescoord. Maar ga natuurlijk ook op je eigen instinct af en af en toe wat lef tonen kan je een mooie winst opleveren.

Live wedden Beide Teams Scoren

Behalve het vooraf inzetten op een BTTS, kun je ook In Play voorspellen of beide teams doelpunten maken. Kijk de eerste tien minuten van een wedstrijd eens aan en je krijgt een idee in welk tempo het duel gespeeld wordt. Dat kan je helpen bij het maken van een selectie. Je zult ook zien dat noteringen verhogen zodra de wedstrijd is begonnen.

Als je de mogelijkheid hebt om de wedstrijd op tv of live streaming te kijken, doe dat dan en je zult zien dat je een veel betere waarde voor je BTS kan krijgen.
Een doelpunt kan het duel helemaal veranderen en trainers kunnen vervolgens gaan wisselen of van tactiek veranderen. Je kunt hier je voordeel mee doen om een goede odd te pakken.

Hou ook zeker tijdens de wedstrijd de ‘in play statistieken’ bij, dat is een uitstekend hulpmiddel. Want als je je op het live wedden focust moet je het op het randje spelen. Leer je je deze manier van gokken op voetbal aan, dan betaalt zich dat op den duur zeker uit.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top