Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Soorten Weddenschappen

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Het doel van voetbal wedden is vanzelfsprekend om op de best mogelijke manier zoveel mogelijk winst te maken. De over – under markten lenen zich daar heel goed voor. Zo heb je bijvoorbeeld de populaire over 2.5 goals weddenschappen. Daarbij gaat het niet om het resultaat van een wedstrijd, maar om het totaal aantal gescoorde doelpunten.

Pluspunten: De odds voor under of over 2.5 goals weddenschappen zijn vaak stukken beter dan odds voor de zware favoriet. De wedstrijd (en je bet) blijft tot het laatste moment spannend en de kans om te winnen is groter dan bij een 1X2 weddenschap.

In deze over – under wedden handleiding geven we je een heldere uitleg en de mogelijkheden die deze wedoptie je biedt.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Wat is een Over 2.5 goals weddenschap?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de wat lastigere Each Way bet, is deze wedoptie is niet moeilijk te begrijpen. De naam zegt het al: het gaat om wedden op meer dan 2.5 goals in een wedstrijd. Zo simpel is dat. Met andere woorden: Je voorspelt dat er tenminste 3 goals gescoord worden.

Voor het winnen van deze weddenschap maakt het niet uit welk team de doelpunten scoort. Of het nou 3-0 voor het thuisteam wordt of 2-1 of een 2-2 gelijkspel, in al deze gevallen win je de bet. Het gaat erom dat er minstens 3 doelpunten gescoord worden. Zolang dat het geval is win jij de weddenschap.

Andersom kan het overigens ook. Je kunt ook gaan voor de Under 2.5 goals weddenschap. In dat geval win je weddenschap zolang er maar niet meer dan 2 goals gescoord worden. Je wint dus ook indien er in de wedstrijd niet gescoord wordt.

Waarom is gokken op Over 2.5 goals zo populair?

De over – under weddenschap is een uitstekend alternatief voor als je op zoek bent naar iets anders dan het aanwijzen van een winnaar.

Bij sommige wedstrijden loont het niet om in te zetten op een 1X2 voorspelling (de weddenschap waarbij je een winnaar voorspelt). Simpelweg omdat de odds te laag zijn bijvoorbeeld of omdat het risico te groot is. De Over 2.5 goals weddenschappen kunnen dan een goed alternatief zijn. Waarom?

 • Meestal krijg je een betere odd dan dat je krijgt voor het inzetten op de favoriet.
 • Scoort de underdog dan zal de favoriet nog minstens twee goals moeten maken om te winnen. De kans dat je bet gaat slagen is groot.
 • De weddenschap blijft tot het eindsignaal actief. Ook bij een late goal kun je nog winnen.
 • Ook al staat de favoriet met 2-0 voor, dan bestaat de kans dat ze het met een derde treffer af willen maken. Terwijl de tegenstander aast op de 2-1 om weer terug te komen in de wedstrijd. Een winnende weddenschap is binnen bereik!
 • Een voordeel t.o.v. de 1 X 2 optie (winst thuis-team, gelijk, winst uit-team) is dat er met een Over 2.5 weddenschap maar twee uitkomsten mogelijk zijn. Meer kans om te winnen dus.
 • Scherpe noteringen. De winst die de bookmaker eventueel maakt (de zogenaamde ‘house edge’) als jij je weddenschap verliest is minimaal.

Kortom, doe je het goed dan heb je met een Over 2.5 bet meer houvast als je op zoek bent naar een value bet.

2.5 standaard bij Over Under betting

Over het algemeen kun je stellen dat het gemiddelde aantal goals per voetbalwedstrijd doorgaans tussen de 2.5 en 2.75 ligt. Daarom trekken bookmakers meestal de lijn bij over – under 2.5 goals. Maar ook 0,5 of zelfs 5,5 en alles daar tussenin komt voor. De meeste spelers gaan echter voor de over – under 2,5 goals.

Overigens verschilt het aanbod aan lines per competitie. Voor het Europese voetbal geldt de 2,5 als standaard maar kijk je naar wat vage divisies elders in de wereld dan kan het soms voorkomen dat de lijn hoger ligt.

Worden er in een specifieke competitie gemiddeld meer goals gescoord, dan zal de lijn wat hoger liggen. Bij kleine competities heb je bovendien vaak maar één keuze terwijl bij de grote competities het aanbod diverser is.

Over / Under goals in de eerste helft

Het is ook mogelijk om te wedden op het aantal doelpunten dat wordt gescoord in de eerste helft van een wedstrijd. Bij deze optie zul je wel wat vaker de over – under 1,5 goals vinden dan de reguliere 2,5.

Je vindt de over – under betting opties vrij gemakkelijk op de sites van de bookmakers. De weddenschap is zo ingeburgerd dat ze bij de wedstrijd van je keuze snel tevoorschijn komen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Tips en trucs Over Under betting

Wat betreft de over 2.5 goals bet betreft kunnen we over het algemeen wel stellen dat het goed is om wedstrijden te kiezen waarbij het favoriete team thuis speelt. De thuis supporters sporen de winnende gastheren vaak aan tot een tweede of derde goal.

Maar omdat je er niet vanuit kunt gaan dat het thuisteam zomaar drie doelpunten gaat maken is het ook aan te raden te kijken welke uitspelende ploegen altijd goed scoren (ook al gaan ze waarschijnlijk verliezen), of juist moeite hebben met de nul te houden.

Omgedraaid (voor bets op minder dan 2.5 doelpunten), is een van de beste tips die we je kunnen geven te kijken naar wedstrijden waarbij geen van beide ploegen het zich kan veroorloven te verliezen. De focus ligt dan op de verdediging en de kans op een doelpuntenfestijn wordt flink kleiner.

Nog een paar dingen om mee te nemen:

 • We zeiden al dat bookmakers niet veel winst maken met over – under weddenschappen. Dus dat betekent dat het een prima optie is om dit soort bets op te nemen in combinatie weddenschappen of accumulators. Selecteer vier of vijf wedstrijden en je pakt doorgaans een prima quotering.
 • De Over 2.5 goals markt is niet inclusief de extra tijd! Onthoud dat goed – vooral tijdens bekerwedstrijden is dat vaak belangrijk om in je achterhoofd te houden.
 • Check ook altijd de odds voor de Asian Handicap Over 2.5 goal line. Soms zijn die iets beter.
 • Het is een feit dat tegen het eind van een wedstrijd de meeste doelpunten worden gescoord. Met name de laatste 20 minuten staan vaak garant voor actie. Voel je bij een stand van bijvoorbeeld 1-1 dat er nog wat aan zit te komen? Wellicht is het tijd om (live) in te zetten op een over 2,5 goals weddenschap.

Vergeet je research niet

 • Heeft een team echt de 3 punten nodig, dan zal het vaak aanvallen. Dat betekent dus niet alleen een mogelijk doelpunt voor die partij, maar ook voor de tegenstander. Veel aanvallen betekent namelijk ook vaak dat er gaten achterin vallen. Dus kansen voor de andere partij! En dan is goed voor jouw over 2,5 goals bet….
 • Met live wedden fluctueren de meer – minder lijnen al naar gelang er gescoord wordt. Als dat gebeurt dan kun je geen gebruik meer maken van de cash out mogelijkheid.
 • Doe wat research voor betere kansen. Kijk naar de onderlinge resultaten, gemiddeldes en het laatste nieuws over een club etc. Het is een kleine moeite om even op internet te kijken en met de vergaarde kennis kun je slimme(re) keuzes maken.

Live Over Under wedden

De opties die beschikbaar zijn voor In-Play wedden groeien gestaag. En ook de over 2,5 goals markt is daarbij voor de meeste wedstrijden beschikbaar. Ook hier geldt dat voor de grote competities het aanbod groter is dan voor de kleinere competities.

Het leuke van live over – under wedden is dat de opties fluctueren. Staat het in een bepaalde wedstrijd al gauw 2-0, dan zul je zien dat de over 2,5 goals optie die bij aanvang van de wedstrijd nog mogelijk was, nu niet meer beschikbaar is. De bookmaker zal in zo’n dergelijk geval nu mogelijk een over 4,5 goals line aanbieden.

Met het In-Play over – under wedden is het overigens interessant om de verschillende bookmakers met elkaar te vergelijken. Vind je bij de een niet de lijn die je zoekt, een ander heeft ‘m vast wel.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top