Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Soorten Weddenschappen

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Een Draw No Bet weddenschap is een bet waarbij je je inzet terug krijgt in geval van een gelijkspel. De letterlijke vertaling is: gelijkspel, geen weddenschap. Vrijwel alle bookmakers bieden voor het voetbal wedden de DNB wedoptie aan en je zult zien dat het regelmatig van pas komt. Het grootste voordeel dat je met de Draw No Bet markt behaalt is dat je maar met één uitslag de weddenschap kan verliezen en dat is een gelijkspel.

En dan is er ook nog de Dubbele Kans – een weddenschap die veel lijkt op Draw No Bet. De overeenkomst is dat je met deze weddenschappen het risico op verlies kunt beperken. Maar wat zijn de verschillen tussen Draw No Bet en Double Chance en welke moet je kiezen? Ook kan een DNB gevolgen hebben op de totale odd van een acca. Lees verder, we leggen het je allemaal uit.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Wat is Draw No Bet?

Vaak zijn mensen geneigd de standaard 1X2 weddenschap (1 = winst thuisteam, X = gelijkspel, 2 = winst uit team) aan te gaan. En vervolgens kiezen ze negen van de tien keer voor winst van een van beide teams. Op een gelijkspel wordt vrijwel nooit ingezet.

Bij een Draw No Bet is wedden op gelijkspel niet mogelijk. Je wijst een winnaar aan en in het geval van gelijkspel krijg je je geld terug. Het risico om de weddenschap te verliezen wordt met een DNB weddenschap dus kleiner.

Grotere winkans met Draw No Bet

Toegegeven; een single bet heeft over het algemeen wel hogere odds (er zijn immers drie uitkomsten mogelijk en bij Draw No Bet zijn dat er maar twee), maar het risico op een gelijkspel moet niet onderschat worden: gemiddeld eindigt 1 op de 4 wedstrijden gelijk. Hoewel de quotering dus wel iets lager is, is de winkans groter.

Je kunt de DNB ook in-play spelen. Houd er echter rekening mee dat met live wedden deze markt een paar minuten voor het einde van de wedstrijd sluit. Het kan je opties voor een late weddenschap beperken en ook je cash-out mogelijkheden.

Bij enkelvoudige weddenschappen (single bets) heb je drie opties: 1 X 2, oftewel winst thuis-team, gelijkspel, winst uit-team. Bij een Draw No Bet weddenschap is inzetten op gelijkspel niet mogelijk. Alleen de opties winst thuis en winst uit zijn beschikbaar. Bij een gelijkspel krijg je je ingezette geld terug. Minder risico dus, maar ook wat lagere odds.

Wat is dubbele kans?

Zoals we al zeiden is er een gelijkenis tussen DNB en Double Chance weddenschappen. Ook de dubbele kans weddenschap is een variant op de single bet. Deze optie wordt vaak gehanteerd als men niet helemaal zeker is van de uitslag.

Spelen er twee teams tegen elkaar die vrijwel even sterk zijn dan biedt de Double Chance weddenschap twee kansen op succes. Met deze optie kun je drie kanten op: X1 (thuis-wint of gelijkspel), X2 (uit-team wint of gelijkspel) of 12 (thuis-team of uit-team wint, maar geen gelijkspel). Je mag dus twee van de drie mogelijke uitkomsten van een wedstrijd kiezen.

Double Chance: Twee kansen om te winnen

Bij de Draw No Bet zet je in op het thuis of uit team. Je hebt 1 kans om te winnen want bij een gelijkspel krijg je je geld terug. De odds voor Draw No Bet zijn doorgaans beter dan de odds voor Double Chance weddenschappen omdat je bij laatstgenoemde twee kansen om te winnen hebt.

Voorbeeld double chance weddenschap PSV – AZ. Zet je in op 1X dan win je de bet als PSV wint of als het duel gelijk eindigt. Je verliest de weddenschap alleen als AZ verliest.
#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Verschillen Draw No Bet en Double Chance

Het grote verschil tussen DNB en DC weddenschappen is wat er gebeurt in het geval van een gelijkspel. En dat heeft gevolgen voor de quoteringen. Je krijgt bij de bookmakers altijd betere odds voor de Draw No Bet dan voor de Double Chance. Je hebt tenslotte met de Dubbele Kans weddenschap meer kans om te winnen en met een Draw No Bet neem je als speler iets meer risico.

Welke weddenschap kies je?

Is de zekerheid vrij groot dat een team de wedstrijd wint, maar durf je een gelijkspel niet uit te sluiten? Ga dan voor de Draw No Bet. Je pakt hiermee een prima quotering als het door jou gekozen team wint en je krijgt in ieder geval je geld terug als de wedstrijd in gelijkspel eindigt.

Denk je dat beide teams evenveel kans maken op de overwinning (maar zie je gelijkspel niet zo snel gebeuren), dan kun je beter voor de Double Chance 12 gaan. En in het geval dat je een thuisteam ziet winnen maar dat ook een gelijkspel waarschijnlijk is, ga dan voor de Double Chance 1X. De kans dat je je weddenschap wint is met een DC bet groter, maar je moet iets lagere odds slikken.

De overeenkomst tussen Double Chance en Draw No Bet is dat je de kans op verlies van je weddenschap kunt beperken. Consequentie is wel dat de quoteringen lager zijn dan bij 1X2 weddenschappen; de single bets.

Niet altijd worden Double Chance bets met ‘X1 X2 of 12’ aangegeven. Sommige goksites maken het je makkelijker en schrijven de weddenschap voluit.

Draw No Bet in een acca

Sluit je een combinatie weddenschap af en stop je ook een Draw No Bet in accumulators, dan is het raadzaam om in gedachte te houden dat dat gevolgen kan hebben voor de totale odd van je combi bet.

In een combinatie weddenschap stop je meerdere voorspellingen bij elkaar (zijn dat 4 of meer voorspellingen dan noem je dat een accumulator of kortweg acca). De odds van al die tips worden met elkaar vermenigvuldigd en er rolt uiteindelijk een totale odd uit. Je wint de combi bet alleen als alle voorspellingen juist zijn.

Gevolgen ongeldige bet

Stop je ook een DNB in een acca en de uitslag is gelijkspel dan wordt die weddenschap ongeldig verklaard en telt het niet meer mee in je acca. Dat heeft vanzelfsprekend gevolgen voor de totale quotering.

De meeste spelers geven de voorkeur aan Double Chance in accumulators. Ze balen ervan als de bet ‘gevoid’ wordt en nemen daarom liever genoegen met de lagere prijs van een DC. Iedere acca is echter anders opgebouwd. Het is verstandig om voor iedere afzonderlijke acca nieuwe overwegingen te maken.

Draw No Bet of Asian handicap?

Overweeg je in te zetten op een DNB? Check dan ook altijd de odds voor de Asian Handicap goal lines (0, -0.5). Met AH bets kun je ook gelijkspel uitsluiten en (deels) je geld terugkrijgen. De odds zijn doorgaans hoger dan de odds op Draw No Bet.

Jammergenoeg is de de DNB weddenschap bij de bookmakers meestal niet beschikbaar voor het gokken op de eerste helft van wedstrijden. Een goed alternatief voor degenen die op de eerste helft willen inzetten is wellicht de Eerste Helft Asian Handicap 0 line.

Draw No Bet betting telt vanaf 0-0 (ook in-play). Dit in tegenstelling tot de Asian Handicaps die gaan tellen vanaf het moment dat je de weddenschap plaatst.

Waarde vinden in Draw No Bet

Met het wedden op Draw no Bet moet je eigenlijk wat selectiever te werk gaan als het gaat om de waarde van de weddenschap. Met ‘waarde’ bedoelen we dat als de notering van de bookie op winst van bijvoorbeeld team X eigenlijk te hoog is – team X heeft een grotere kans om te winnen dan de notering suggereert. Hoe vind je die pareltjes?

Er zijn verschillende mogelijkheden om waarde te vinden in Draw no Bet weddenschappen. Dat kan voorafgaande een wedstrijd of in play. In beide gevallen gaat het erom dat de odds voor de beide teams redelijk gelijk zijn. Heb je die gevonden dan is het tijd voor het volgende…

Kennis is macht

Het eerste wat je zou moeten doen is zoveel mogelijk informatie vinden over de spelers die waarschijnlijk meedoen aan de wedstrijd. Zijn er blessures, heerst er een virus binnen het team, is de aanvoerder niet beschikbaar? Het klinkt wat raar, maar dit soort informatie is echt goud waard (tip: check aan de hand van je vergaarde informatie of het ook raadzaam is een Beide Teams Scoren weddenschap af te sluiten). Het heeft echter niet zoveel zin om dit voor de grote competities uit te pluizen. De bookmakers hebben ook mensen in dienst die dit nagaan en de noteringen worden dan daarop aangepast. Dat schiet dus niet op.

Check de kleine competities

Wat veel effectiever is, en je dus echt een goede winst kan opleveren, is op zoek gaan naar de kleinere competities. Gebruik Google om informatie te krijgen wat de actuele situatie binnen een team is. Vrijwel iedere kleine club heeft wel een website.

Dus; kijk eerst naar een vrij gelijkwaardige wedstrijd waarbij de odds dicht bij elkaar liggen, pluis het team uit (is er onderling gedoe, zijn er blessures etc.) en zet dan in. En hou in je achterhoofd: bij een gelijkspel krijg je je geld terug…

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top