Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Soorten Weddenschappen

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Wat is een Single Bet? De enkelvoudige weddenschap is bij het voetbal wedden (en ook andere sporten) de meest gebruikte bet die er is en ook de simpelste. Ook wel ‘single bet’ genoemd. Het is 1 enkele weddenschap. Dus niet gecombineerd met andere voorspellingen. De single bet staat als enige op je wedcoupon.

Een variant op deze weddenschap is de Double Chance, verderop daarover meer.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

1X2 weddenschap klassieke Single Bet

Welk type voorspelling die ene weddenschap betreft, dat doet er eigenlijk niet toe. Maar een klassiek voorbeeld is de 1 X 2 weddenschap. Hiermee voorspel je wie een wedstrijd wint. De 1 staat voor het thuis team en de 2 voor het uit team. De X staat voor gelijkspel.

Je zoekt op de site van de bookmaker de wedstrijd waarop je wilt inzetten. Je ziet op je scherm vervolgens van ieder team de odds. Wijs je winnaar aan of gok op gelijkspel, zet het gewenste bedrag in en plaats je weddenschap.
De winsten worden berekend door de odds te vermenigvuldigen met je inzet. Let op: het gaat om de uitslag binnen de reguliere speeltijd, dus zonder verlenging e.d.

Voor vrijwel alle voetbalwedstrijden bieden de bookmakers deze simpele winst / verlies weddenschappen aan.

Een Single bet winnen

Singles winnen of verliezen hangt uiteraard af van het resultaat van de wedstrijd. Een voorbeeld: Ajax – FC Utrecht speelt komend weekend. Je zet in op winst Ajax. De wedstrijd eindigt in 2-1, dus je wint de weddenschap. Het bedrag dat je daadwerkelijk wint hangt af van de odds en je inzet.

Stel dat de quotering op winst Ajax 1.75 was en de quotering voor Utrecht 3.25. En dat je 5 euro op Ajax had ingezet. Dan win je in dit geval €3.75 (5.00 x 1.75 = 8.75 – je 5.00 inzet = 3.75 winst).
Had je 5 euro ingezet op FC Utrecht dan verlies je de weddenschap en ben je je geld kwijt – de bookmaker houdt je inzet.

Goede voorspelling? Single gewonnen

Zoals je ziet, het is dus heel eenvoudig. Deze weddenschap wordt veel gebruikt voor het gokken op voetbal en het kent weinig risico’s als je het vergelijkt met een accumulator of combinatie weddenschap. Want dan heb je meerdere selecties samengevoegd op één wedcoupon en moeten al je voorspellingen juist zijn om de weddenschap te winnen.

Een enkele weddenschap heb je gewonnen zodra die ene voorspelling juist blijkt te zijn – je hoeft niet al de andere resultaten af te wachten.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

1 enkele weddenschap afsluiten

Een single bet is niet synoniem voor het voorspellen van een winnaar. Een single bet is doodeenvoudig 1 enkele weddenschap op je wedstrookje. Als je bijvoorbeeld 2 euro inzet op over 2.5 goals in een wedstrijd, dan is dat ook een single bet. Of 10 euro op de winnaar van de eerste set in een tennispartij. Of een Feyenoord -1 goal Asian Handicap.

Zodra je meerdere weddenschappen op 1 wedcoupon zet is er geen sprake meer van een enkelvoudige weddenschap – we zeiden dat zojuist ook al. Want als je meerdere single bets combineert dan krijg je een combinatie weddenschap.
En dat betekent dat al de odds van die voorspellingen met elkaar vermenigvuldigd worden en er één nieuwe totale odd uitrolt. Om zo’n combi bet te winnen moeten al je voorspellingen juist zijn. Bij een single bet gaat het maar om een 1 voorspelling.

Voordelen single bet

Je hebt maar 1 weddenschap afgesloten dus zodra de wedstrijd voorbij is, is het gelijk duidelijk of je wel of niet gewonnen hebt. Je geld wordt vrijwel direct op je account bijgeschreven en je kunt weer verder.

Was je bet onderdeel van een combinatieweddenschap, dan zou je om de weddenschap te winnen eerst moeten afwachten of al je andere voorspellingen ook correct waren. Hoewel de (hoge) odds voor een combi bet aantrekkelijk zijn, betekent zo’n weddenschap ook meer risico.

Zekerheid met single bet

Een enkelvoudige weddenschap biedt meer zekerheid. Iedere bet staat op zichzelf en dus spreid je ook het risico als je het vergelijkt met een combi. Een single bet geeft je duidelijkheid, overzicht en rust.

Bookmakers zijn gek op spelers die gaan voor meervoudige weddenschappen, maar dat is enkel omdat ze er dik geld mee verdienen. Als je niet goed weet wat je doet, dan verlies je al gauw je bet. Met een single weddenschap maak je in feite meer kans op een goede uitkomst voor jou zelf.

Nadeel singles

Omdat je voor elke wedstrijd iedere keer apart moet inzetten moet je over een aardige bankroll beschikken. Maar toch heeft dat de voorkeur boven combo’s. Laat je niet te snel door hoge totale odds van combi’s verleiden, het risico om te verliezen is namelijk aanzienlijk. Speel liever wat meer op zeker met singles.

Dubbele kans

Een variant op de enkelvoudige weddenschap is de ‘dubbele kans’ oftewel de ‘double chance’. Dit is een goede wedoptie voor als je het niet helemaal zeker weet.

Spelen er twee gelijkwaardige teams tegen elkaar en kan het alle kanten op gaan, dan kun je met deze bet twee voorspellingen doen. De weddenschappen worden op je scherm weergegeven als X1 (thuis wint en gelijkspel), X2 (uit wint en gelijkspel) en 12 (winst thuis of uit, maar geen gelijkspel). Omdat je meer kans hebt om te winnen, zijn de noteringen wel lager.

Overigens wordt de weddenschap niet altijd met ‘X1 X2 of 12’ aangegeven. Sommige goksites maken het je makkelijker en schrijven de weddenschap voluit.

Verschil tussen single bet en combi bet

Al gaat het bij een combi weddenschap weliswaar ook om één bet, in die bet heb je wel uitkomsten van de meerdere wedstrijden gestopt. Je zult dus moeten wachten tot al die resultaten bekend zijn. En pas als je ze allemaal goed hebt voorspeld, win je de weddenschap.

Kortom, je loopt meer risico met combi bets. Met singles pak je doorgaans een wat lagere quotering maar de kans om de weddenschap te winnen is groter. Op de lange termijn zul je met enkele weddenschappen meer winst maken.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top