Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Soorten Weddenschappen

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Wat is een combinatie weddenschap? In een meervoudige weddenschap combineer je verschillende enkele weddenschappen op 1 wedcoupon. Om de combi bet te winnen moeten al je voorspellingen goed zijn. Het voordeel van een multi weddenschap bij het voetbal wedden is dat alle odds in je selectie met elkaar vermenigvuldigd worden. Je kunt dus met een lage inzet hoge bedragen winnen.

Meervoudige weddenschappen worden vaak toegepast als de odds te laag zijn voor een single bet. Lees verder voor een duidelijke en complete uitleg van combi weddenschappen. Je speelt de bet bij bij Unibet.nl, Bet365 en alle andere bookmakers.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Uitleg combinatie weddenschap

Een meervoudige weddenschap houdt dus in dat je twee of meer voorspellingen van verschillende wedstrijden combineert, maar dat je nog steeds maar 1 weddenschap aangaat. Een populaire bet, want het is een uitstekend middel om meer waarde te creëren bij bijvoorbeeld wedstrijden met duidelijke favorieten.

Wil je weddenschappen binnen één specifieke wedstrijd combineren dan ben je aangewezen op Match Combo’s of een Bet Builder, met de combi bets die wij op deze pagina bespreken voeg je weddenschappen uit verschillende wedstrijden samen.

Hoe het werkt

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt zijn er verschillende termen voor dit soort bet, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Ook een veel gebruikte term is accumulator, oftewel acca. Daar is sprake van als je minimaal 4 tips in een weddenschap samenvoegt.

Het klinkt misschien als wedden voor gevorderden, maar dat is het niet. Eigenlijk is het heel simpel als je eenmaal begrijpt hoe een combinatie weddenschap werkt. In feite verzamel je enkelvoudige weddenschappen naar keuze en die stop je bij elkaar om een hogere quotering te pakken. Het enige risico dat je met combi’s loopt is dat als er ook maar 1 van je voorspellingen faalt, je de hele weddenschap verliest en je je inleg kwijt bent ….

Voorbeeld multi weddenschap

Je voorspelt bijvoorbeeld dat PSV (met een notering van 1.63) wint van ADO en dat PEC Zwolle (met een notering van 1.65) wint van Willem II. Die twee noteringen vermenigvuldig je met elkaar en dan kom je uit op een odd van 2.69. Gelijk al een veel betere notering dan een losse single, maar je moet je wel beide voorspellingen goed hebben.

Zoals gezegd is dit type weddenschap zeer geschikt voor voetbalwedstrijden met lagere noteringen en waarvan de winnaar goed te voorspellen is. Combineer je bijvoorbeeld bij Unibet.nl een paar wedstrijden met lage odds op winst, dan wordt de totale odd toch nog aantrekkelijk.

Combinatie weddenschappen worden meestal gebruikt bij het wedden op voetbal en wedden op paarden, maar ze kunnen natuurlijk ook op andere sporten en/of evenementen worden toegepast. Met multiple betting kun je sporten naar keuze mixen & matchen – ook al worden de wedstrijden op verschillende dagen gespeeld.

Welke weddenschappen combineren

Overigens is het niet noodzakelijk om alleen winnaars te voorspellen. Je kunt gerust weddenschappen combineren, bijvoorbeeld: een exacte uitslag – een winnaar – het totale aantal doelpunten etc.

De meeste weddenschappen zijn naar wens samen te voegen. Er zijn slechts een paar uitzonderingen. Sommige bets bij het wedden op Formule 1 zijn niet mogelijk in een meervoudige weddenschap en een enkele keer is een combi bet afhankelijk van een bepaalde gebeurtenis of de betreffende wedstrijd. Dit zijn slechts uitzonderingen en je zult ze niet vaak tegenkomen. Wat echter vrijwel nooit kan is verschillende weddenschappen op één en dezelfde wedstrijd plaatsen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Soorten combi bets: Double – treble – fourfolds

Van het moment dat je twee voorspellingen samenvoegt is er al sprake van een combinatie weddenschap. Twee bets gecombineerd worden ook wel aangeduid als een double. Drie bets als treble en bij vier of meer weddenschappen in een combo is er sprake van een accumulator (acca).

Maar bij grotere combi’s wordt er ook gesproken over ‘folds’. Bijvoorbeeld vier samengevoegde weddenschappen heten ook wel een fourfold, vijf samengevoegde bets een fivefold, zes weddenschappen bij elkaar sixfold etcetera.

Multiple betting gaat nog een stapje verder indien je gaat voor systeemweddenschappen als en Trixie, Yankee, Heinz en dergelijke. Je hoeft dan niet alle voorspellingen goed te hebben om de weddenschap toch te winnen. Check onze aparte handleiding daarvoor.

Hoe plaats ik een combi weddenschap bij bookmakers?

Om aan te geven dat je bij het wedden op voetbal combinaties wilt maken is super eenvoudig. Op de site van de bookmaker klik je op de odds van je eerste keuze en klik vervolgens op je volgende bet. Eerst stond er op je wedstrookje alleen ‘singles’ maar nu zijn de andere opties (multiples e.d.) ook beschikbaar geworden. De bookmaker berekent automatisch de odds van alles wat jij op je wedcoupon zet en je kunt nog veranderen wat je wilt.

Heb je eenmaal al je tips verzameld, geef dan aan wat je wilt inzetten en klaar is kees. Probeer het een paar keer met weinig risicovolle bets om te oefenen. Het wijst zich allemaal vanzelf en je kunt ook makkelijk weer tips van je betslip verwijderen door simpelweg op het kruisje achter je selectie te klikken.

Hoeveel tips in een multi bet?

Het verschilt per bookmaker hoeveel weddenschappen je in een combinatie weddenschap kunt stoppen. De wat grotere bookmakers staan er over het algemeen wat meer toe dan de kleinere bookies. Dat komt omdat de uitbetaling enorm kan zijn indien een omvangrijke multi weddenschap succesvol is. Doorgaans kun je bij de grote online bookmakers rond de 15 à 20 weddenschappen combineren.

Maar onthoud goed dat hoe meer weddenschappen je combineert, hoe onwaarschijnlijker de kans dat je wint. Ook al stop je allemaal dikke favorieten bij elkaar, er hoeft er maar één niet te kloppen en je hele weddenschap gaat de mist in. Er komt bij deze weddenschappen een hoop geluk kijken – verwacht niet dat je vaak wint!

Risico combi bet beperken

Een nadeel van een combinatie weddenschap is dat het heel zuur is dat je een bet met een mooie waarde verliest door bijvoorbeeld een niet voorzien gelijkspel.

Denk bij het samenstellen van je combinatie weddenschap daarom zeker ook aan Draw no Bet weddenschappen om gelijke spelen uit te sluiten. Ook kun je een systeem weddenschap overwegen. Hiermee win je dus ook als je niet alle voorspellingen juist zijn.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top