skip to Main Content

Wat is een Bet Builder en hoe werkt het? Bij het voetbal wedden kom je in het assortiment van de wat grotere bookmakers tegenwoordig steeds vaker deze mogelijkheid tegen. Met Bet Builder weddenschappen kun je binnen één wedstrijd combinaties maken. Voorheen was het zelf combineren van weddenschappen alleen mogelijk met picks uit verschillende wedstrijden, nu kun je dus ook je eigen weddenschap voor een wedstrijd samenstellen. In deze Bet Builder uitleg meer over de wedoptie en waarom het gebruik ervan zo gunstig kan zijn.

Uitleg Bet Builder weddenschappen

Uitleg Bet Builder weddenschap

De reden waarom je van deze wedoptie gebruik zou willen maken is eenvoudig: Bet Builders zijn een mooie manier om weddenschappen met lage quoteringen te combineren om zo uit te komen op hoge odds. Het combineren van verschillende weddenschappen in één wedstrijd is iets waar wedders al jaren op hoopten. Je kon natuurlijk al wel een doelpuntenmaker en winst voorspellen of andere simpele dingen binnen een wedstrijd combineren, maar de bet builder gaat een stapje verder dan match combo’s en bovendien heb je veel meer mogelijkheden.

Welke weddenschappen combineren met de Bet Builder?

Hoeveel weddenschappen je met de bet builder kan combineren hangt af van de bookmaker waarbij je speelt. Zo kun je bijvoorbeeld met de Unibet Bet Builder twaalf weddenschappen combineren, hanteert Bwin een maximum van acht, staat Bet365 Sports zes selecties toe en Betsson zeven. Ook kunnen de opties per bookie verschillend zijn maar doorgaans heb je wel de keuze uit:

 • Winnaar (1 X 2)
 • Goals (over/under of precieze aantal)
 • Goalscorer
 • 3 Way Handicap
 • Beide Teams Scoren
 • Corners
 • Kaarten

Selecteer de weddenschappen die je in je Bet Builder wilt opnemen en er wordt automatisch een quotering berekend (alle odds worden met elkaar vermenigvuldigd). Bij de ene bookmaker moet je in het menu eerst voor de Bet Builder kiezen voordat de opties in beeld verschijnen, bij de andere bookmaker verschijnt de optie pas in beeld als je een een weddenschap hebt aangeklikt.

De meeste bookmakers zullen de opties voor bet builders steeds verder gaan uitbreiden. Onthoud wel dat hoe meer bets je selecteert hoe groter het risico – er hoeft maar 1 voorspelling onjuist te zijn en je weddenschap is verloren.

Tips Bet Builder weddenschappen

Interessant zijn combinaties van het aantal corners per ploeg, doelpunten en het voorspellen van wie er wint. Als je bijvoorbeeld een wedstrijd van Bayern München tegen een slechte club hebt, is de odd voor Bayern natuurlijk laag. Je kan ervan uit gaan dat Bayern de bovenliggende ploeg zal zijn, dus dat ze veel corners zullen krijgen. Bij dit soort wedstrijden kun je inzetten op Bayern to Win, Bayern Over een x aantal corners en Bayern Over 1.5 doelpunten. Los stellen al deze bets niks voor qua odds, maar door ze te combineren kom je al snel boven de 2.00 uit.

Risico verminderen

Bij een voetbalwedstrijd waar juist geen duidelijke betere ploeg is en de notering op winst van beide ploegen hoog is, kan je natuurlijk ook gebruik maken van een bet builder. Hiermee zou je wat risico kunnen wegnemen. Als het twee aanvallende en veel scorende ploegen zijn, dan kan je bijvoorbeeld inzetten op meer dan een x aantal corners. Daarnaast kan je wedden op Over 2.5 goals als het echt veel scorende ploegen zijn. Zo kom je al snel uit op een mooie odd, maar heb je niet het risico dat je toch net op het verkeerde team hebt ingezet.

Odds boosten met Bet Builder

Naast doelpunten, wie er wint en corners kan je bij de meeste bookies ook nog inzetten op doelpuntenmakers, de 3-way handicap, correct score en beide teams scoren. Bij veel bookmakers komen er regelmatig opties bij. Zo heeft William Hill onlangs ‘schoten op doel’ van een bepaalde speler toegevoegd aan de bet builder opties. Naar onze mening een hele fijne optie; de odd kan soms gigantisch geboost worden door maar één schot op doel van bijvoorbeeld een middenvelder.

Voordelen Bet Builder

De bet builder weddenschap is iets waar bettors tijden op hebben gewacht en waar gretig gebruik van gemaakt wordt. Het voordeel ervan is dat je een wedstrijd met een topploeg tegen een mindere ploeg toch snel interessant kan maken. Door verschillende lage odds te combineren, kom je snel op een hoge odd. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een moeilijk te voorspellen wedstrijd, waarbij je juist het risico wat kan wegnemen.

Hoe gebruik je Bet Builders?

 1. Selecteer je wedstrijd
 2. Selecteer in het menu de Bet Builder (of draai dit om met de eerste stap)
 3. Geef aan welke markten je wilt toevoegen
 4. Geef je inzet aan en bevestig je weddenschap

De (on)mogelijkheden

Deze wedoptie is vooralsnog alleen pre-match beschikbaar voor voetbalwedstrijden. Je kan de BB niet combineren met andere weddenschappen (ook niet met andere Bet Builders) en je vindt de weddenschap als een single bet op je wedcoupon. Cash out is niet mogelijk en houd er rekening mee dat als één van je voorspellingen onjuist is, je de weddenschap verliest. Check bij je bookmaker de voorwaarden en reglementen. Per bookie kunnen andere regels en inzetlimieten gelden.

Back To Top