Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Soorten Weddenschappen

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Er worden door bookmakers heel wat soorten weddenschappen aangeboden. We lichten er in dit artikel één uit en dat is de Each Way weddenschap, deze bet wordt ook wel weergegeven als E/W. Het is een zeer interessante wedoptie voor spelers die al wat ervaring hebben met sportweddenschappen.

De E/W weddenschap bestaat uit twee delen en wordt veel gebruikt bij het paardenrennen. Inmiddels is Each Way betting bij Unibet.nl en andere bookies ook erg populair bij het voetbal wedden. Lees verder en ontdek wat bijvoorbeeld each way terms 1/2 1-2 betekent en meer.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Uitleg Each Way weddenschap

Bij het plaatsen van een E/W bet wordt het geld dat je inzet verdubbeld. Het ene deel van je inzet gaat naar de voorspelling op de winnaar en het andere deel gaat naar de voorspelling dat diezelfde persoon/team/paard op een plaats binnen de top X eindigt. Het aantal plaatsen van die top X wisselt, dat hangt af van onder andere het aantal deelnemers. Ook de notering wisselt.

De E/W bet is niet aan te raden voor beginners, tenzij je je er goed in verdiept. Dit artikel kan je daarbij al een heel eind op weg helpen. We zullen hieronder eerst de E/W weddenschap uitleggen aan de hand van paardenraces, daarna meer over Each Way betting en voetbal.

E/W betting paardenraces

Met een E/W bet zet je altijd twee keer in op één paard: 1 x op dat jouw favoriete paard de race wint en 1 x dat je paard zich plaatst in de door de bookmaker vastgestelde top X. Het beste voor je inzet is natuurlijk dat jouw paard de race wint. Dan win je met Each Way betting het hoogste bedrag.

Blijf deze Each Way uitleg doorlezen ook al begrijp je het nog niet – straks wordt het je mede door wat voorbeelden duidelijk.

Er zijn veel verschillende soorten races en je moet goed kijken naar wat de bookmakers bij de E/W bet vermelden. Bij paardenraces is het aantal deelnemers namelijk altijd anders en dat resulteert in verschillende Each Way weddenschappen. Je hebt races met zeven, elf, vijftien of zelfs meer paarden en de E/W hangt af van dat aantal deelnemers. Als je een race hebt waaraan zeven paarden meedoen dan heb je vrijwel zeker een E/W plek van 2. Dat betekent dat je paard in de top 2 moet eindigen wil je de Each Way weddenschap winnen.

Odds Each Way weddenschap

Maar wat krijg je dan uitbetaald? Stel je paard doet mee aan een race van zeven deelnemers en het paard eindigt als nummer 2, dan staat er waarschijnlijk bij de Each Way weddenschap 1/4 1-2. Dat houdt in dat je een kwart krijgt uitbetaald bij een plaats in de top twee. Het betreft 1/4 deel van de notering op winst van jouw paard.

Voorbeeld Each Way bet paardenrace

We gaan uit van de E/W 1/4 1-2 van hierboven. Het paard waarop je inzet staat genoteerd op 8.00 en je plaatst een E/W weddenschap met €100,-. Dat betekent dat die €100,- twee keer wordt ingezet. Dus 1 x €100,- op winst en 1 x €100,- op Each Way 1/4 1-2. Je paard moet in dit geval in de top 2 eindigen om de E/W bet te winnen. Stel dat dit paard eindigt op plek twee, dan is je bet van €100 op winst verloren maar is je €100,- bet op E/W gewonnen en krijg je een kwart van de notering op winst. En dat gaat als volgt.

Je paard stond genoteerd op 8.00. 1/4 deel van 8.00 = 2.00. Die odd x de €100 inzet = €200 winst. Dat betekent in dit voorbeeld dat je je oorspronkelijke inzet van €200 euro hebt terugverdiend. Je hebt helaas niks gewonnen, maar ook niks verloren.

Was je paard nou eerste geworden dan win je beide weddenschappen en dat resulteert in €100 x 8.00 = €800 + €200 winst van de E/W inzet. Je zou dus totaal €1000 hebben gewonnen als je paard als nummer 1 was geëindigd.

Aantal deelnemers bepalen de E/W

Je moet dus goed in de gaten houden hoeveel paarden er meedoen en kijken wat je terugkrijgt als je alleen de E/W weddenschap wint. Krijg je met een Asian Handicap weddenschap betere odds, met de Each Way spreid je je kansen en is er vaak heel veel geld mee te verdienen. Als je een race hebt met meer dan elf paarden dan is de E/W bet waarschijnlijk 1/5 1-3. Dat betekent 1/5 deel van de notering als je paard bij de eerste 3 eindigt.

Als je een race hebt met zestien paarden of meer, dan krijg je waarschijnlijk een E/W weddenschap van 1/4 1-4. Dat houdt in dat je een kwart terugkrijgt als je paard bij de eerste 4 eindigt. En zo zijn er nog wel wat voorbeelden. Each Way betting is een hele belangrijke bet voor het wedden op paarden. Ben je geïnteresseerd in paardenweddenschappen, dan kun je hier veel geld mee verdienen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Each Way wedden voetbal

Je moet er altijd rekening mee houden dat als je een Each Way weddenschap aangaat, je altijd twee keer inzet op dezelfde weddenschap, maar met verdeelde plaatsen. Voetbal Each Way betting wordt ook steeds populairder. Het gaat dan met name om seizoen voorspellingen; weddenschappen die je voorafgaande het seizoen of een toernooi plaatst. Aan het einde van de rit weet je pas of je weddenschap wordt uitbetaald. De E/W bet is populair en spannend.

Topscorer voorspellen

Waar veel op wordt ingezet is bijvoorbeeld de topscorer van het seizoen. Die is vaak lastig te voorspellen en je wil misschien op meerdere spelers inzetten. Dat kan en ook al speel je op meerdere spelers, je kan er met een Each Way weddenschap alsnog mee winnen. De noteringen op topscorers lopen vaak uiteen van @5 tot @500 en veel ertussenin. Veel keus dus en regelmatig blijkt dat de bookmakers het mis hebben – vaak is er wel een nieuw talent of speelt iemand onverwacht een fantastisch seizoen. Goed voor ons natuurlijk en ook daarom is de E/W interessant.

E/W odds

Als je kijkt naar de Premier League of een andere competitie dan wordt de E/W weddenschap vaak aangegeven met 1/4 1-4. Dat betekent dat je een kwart van de notering krijgt als je speler in de top 4 van de topscorerslijst eindigt. Het rekensommetje en de regels blijven hetzelfde als bij de paardenraces. E/W is E/W en je moet vooral kijken wat precies de Each Way is. Vaak is het bij topscoorders 1/4 -1-4, maar het kan ook wel eens 1/5 1-4 zijn.

Plaats voorspellen met Each Way

Wil je gokken dat een team de Champions League wint of gewoon zijn eigen competitie dan kun je meestal ook de E/W spelen. Doorgaans ziet dat er voor de reguliere competitie zo uit: 1/4 1-2. Dat houdt dus in dat je 1/4 van de notering op winst krijgt als je team in de top 2 eindigt. Is de notering op winst bijvoorbeeld 12.00 en je zet €100 in op een E/W weddenschap dan wordt er in dit geval 100 euro op winst ingezet en 100 euro op E/W 1/4 1-2. Eindigt je team op de tweede plek dan krijg je het volgende uitbetaald:

€100,- gaat verloren omdat je team niet op nummer 1 is geëindigd. €100 krijg je uitbetaald met 1/4 van de notering en dat is in dit geval 3.00. Vervolgens is €100 x 3 totaal €300 en dat krijg je uitbetaald. Je hebt uiteindelijk winst gehaald want je oorspronkelijke inzet was €200 en je krijgt voor je E/W weddenschap €300 terug. Aan het eind van de rit heb je dus 100 euro gewonnen.

We hopen dat de E/W weddenschappen nu wat duidelijker zijn. Speel altijd binnen je budget en probeer het zeker in het begin uit met een lage inzet.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top