Enkelvoudige weddenschap | Single bet

De enkelvoudige weddenschap is de meest gebruikte bet die er is en ook de simpelste. Ook wel ‘single bet’ genoemd: kies een een bepaalde uitslag en zet in. Een klassiek voorbeeld is de 1 X 2 weddenschap. Hiermee voorspel je wie de wedstrijd wint. De 1 staat voor het thuis team en de 2 voor het uit team. De X staat voor gelijkspel.

Op je scherm zie je de bijhorende odds. Voorspel een uitkomst, zet het gewenste bedrag in en plaats je weddenschap. De winsten worden berekend door de odds te vermenigvuldigen met je inzet. Let op: het gaat om de uitslag binnen de reguliere speeltijd, dus zonder verlenging e.d.

Enkelvoudige weddenschap

Zoals je ziet, het is dus heel eenvoudig. Deze weddenschap wordt veel gebruikt voor het gokken op voetbal en het kent weinig risico’s als je het vergelijkt met andere wedopties. Het enige wat je doet is uitkomst van de wedstrijd voorspellen. Zodra de wedstrijd voorbij is wordt je gewonnen geld direct op je account bijgeschreven en kun je het desgewenst gelijk opnieuw gebruiken.

Het grote verschil met een combi weddenschap is dat je met de laatstgenoemde pas wint als je alle uitkomsten goed voorspeld hebt. Bij een single bet gaat het om een enkele weddenschap. Bij een meervoudige weddenschap gaat het weliswaar in feite ook om één bet, maar in die bet heb je uitkomsten van de meerdere wedstrijden gestopt. Je zult dus moeten wachten tot al die resultaten bekend zijn en pas als je ze allemaal goed hebt voorspeld, win je de weddenschap.

Zekerheid met single bet

Dat betekent dus ook meer risico. Een enkelvoudige weddenschap biedt meer zekerheid. Iedere bet staat op zichzelf en dus spreid je ook het risico als je het vergelijkt met een combi weddenschap. Een single bet geeft je duidelijkheid, overzicht en rust.

Bookmakers zijn gek op spelers die gaan voor meervoudige weddenschappen, maar dat is enkel omdat ze er dik geld mee verdienen. Als je niet goed weet wat je doet, dan verlies je al gauw je bet. Met een single weddenschap maak je in feite meer kans op een goede uitkomst voor jou zelf.

Dubbele kans | Double chance

Een variant op de enkelvoudige weddenschap is de ‘dubbele kans’ oftewel de ‘double chance’. Dit is een goede wedoptie als je het niet helemaal zeker weet. Spelen er twee gelijkwaardige teams tegen elkaar en kan het alle kanten op gaan, dan kun je met deze bet twee voorspellingen doen. De weddenschappen worden op je scherm weergegeven als X1 (thuis wint en gelijkspel), X2 (uit wint en gelijkspel) en 12 (winst thuis of uit, maar geen gelijkspel). Omdat je meer kans hebt om te winnen, zijn de noteringen wel lager.

Overigens wordt de weddenschap niet altijd met ‘X1 X2 of 12’ aangegeven. Sommige goksites maken het je makkelijker en schrijven de weddenschap voluit.

Sportweddenschappen

Napoli - Feyenoord Champions League goals voorspellen goksites Getty

Napoli – Feyenoord Champions League: veel goals door zwakke verdediging

Napoli - Feyenoord Champions League Dinsdag 26 september 2017 20.45 uur Wedtip: >3.5 goals @2.43 en assist Insigne @2.20 Het vervolg van de Champions League voor Feyenoord...
Goktips Champions League voorspellingen bookmakers winnen weddenschappen Getty

Champions League tips Dortmund – Real, Atletico – Chelsea en Moskou...

Tips Champions League 26 en 27 september 2017 Win met €10 inzet bijna 30 euro! De Champions League gaat verder deze week verder met ronde twee....
Wedden tips voetbal: odds sportweddenschappen bookmakers Getty

Weekend tips voetbal: odds Heerenveen hoog – kleine crisis PSV

Na de leuke bekerwedstrijden met een goede winst staan er dit weekend ook weer mooie wedstrijden op het voetbalprogramma om op te gokken. De...
WK Tijdrijden Tom Dumoulin winnaar tijdrit voorspellen bookmaker Getty

WK Wielrennen: Tom Dumoulin favoriet tijdrit – Sagan wegwedstrijd

WK Wielrennen 2017. Woensdag 20 september om 13:00 uur begint de tijdrit voor heren op het WK wielrennen in het Noorse Bergen. Zondag om...
Gokken op KNVB Bekervoetbal Getty

KNVB Beker: multi bet winst Feyenoord en Heerenveen @3.00

KNVB beker 19, 20 en 21 september 2017 wedden tip: winst Heerenveen en -1 AH Feyenoord @3.00 De eerste ronde van de KNVB beker begint...