Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

In deze Darts Gids 2023 vind je tien pagina’s met informatie over bookmakers, wedopties, het WK en nog veel meer. Alles wat je nodig hebt om betere voorspellingen te kunnen doen bij Unibet.nl en andere bookies.

Darten is beslist meer dan alleen maar dat vermakelijke spelletje in de kroeg – het is uitgegroeid tot een zeer populaire sport waarbij het aankomt op focus, talent en kunnen omgaan met de enorme druk. Voor degenen die zich daarin onderscheiden liggen tienduizenden euro’s aan prijzengeld klaar. Genoeg om voor te spelen dus!

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Darten sinds Lakeside zeges Barney populair

Sinds Raymond van Barneveld in de jaren negentig The Embassy (nu beter bekend als Lakeside) won, is het darten in Nederland op de kaart gezet. De sport is in ons land sinds de zeges van Barney razend populair geworden en het trekt enorm veel publiek. Begrijpelijk, want darten ís heel aantrekkelijk om naar te kijken; de wedstrijden zijn stuk voor stuk spannend, de sfeer is altijd goed en tijdens de toernooien zijn er altijd wel verrassende winnaars / verliezers.

Michael van Gerwen is inmiddels uitgegroeid tot een groot kampioen en een waardige opvolger van Van Barneveld. Bij de bookmakers is de Brabander vrijwel altijd de favoriet voor de winst. Maar levert gokken op een zege voor MvG wel zoveel op – of kun je met een andere weddenschap meer winst pakken? Een goede vraag en in deze darts gids vind je het antwoord.

De soorten weddenschappen darts

En dat antwoord raad je waarschijnlijk al: inzetten op de grote favoriet in een wedstrijd met ongelijke tegenstanders levert doorgaans niet zo veel op. Speelt Michael van Gerwen tegen bijvoorbeeld een speler als Steve Beaton dan zijn de odds hoogstwaarschijnlijk aan de zeer lage kant. Maar er zijn andere inzetmogelijkheden die ook dit soort wedstrijden interessant maken om er een gokje op te wagen. Denk bijvoorbeeld aan het voorspellen van meer of minder dan een bepaald aantal legs of zet in met een handicap. Er zijn altijd meerdere soorten darts weddenschappen bij de bookmakers beschikbaar en er is er altijd wel eentje die bij de partij past.

Verdiep je eens in het aanbod en ontdek wat de wedmarkten inhouden. Selecteer de juiste bet voor iedere partij en je vergroot je kans op succes. Met de info in deze darts gids gaat dat zeker lukken!

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Welke bookmaker voor darts betting?

Dat darts populair is, is de bookies ook niet ontgaan… Een sport die veel kijkers trekt heeft ook de warme belangstelling van goksites. Vrijwel overal kun je dus op darten inzetten, maar bij welke darts bookmakers ben jij het beste uit? Onderling zijn er altijd wel (kleine of grotere) verschillen in quoteringen, dat is een ding om in de gaten te houden. Een tweede ding is om bijvoorbeeld te checken welke bookmakers live streams aanbieden (onmisbaar bij in-play bettting) en wie welke toernooien covert.

Kies je bookie

Wat de verschillen in quoteringen betreft is het makkelijk: je zet in bij wie je de beste odds pakt. Want het staat je natuurlijk vrij om bij meer dan één bookmaker een account te openen en het is dus aan te raden dat je zorgt dat je minimaal van twee walletjes kan eten.

Wat het aanbod aan darts bookmakers betreft springt er wel een aantal bookies boven de rest uit. Zo heb je bij Unibet de meeste kans om te profiteren van special offers en promoties en zit je bij Bet365 prima als je ook wilt inzetten op de kleinere events, je kunt bij hen op vrijwel alle toernooien wedden.

Een tjokvolle dartskalender

En kleinere events zijn er genoeg! Check in de darts gids de dartskalender en zie alleen al het aantal wedstrijden in de Challenge, Development en European Tour. De aandacht van het grote publiek wordt echter doorgaans getrokken door de grotere toernooien op het programma.

De toernooien

Het seizoen begint altijd goed in februari met de Premier League. Daarna hebben we de World Cup, de World Series en de World Matchplay in de zomermaanden. Tijdens de herfstmaanden zitten we aan de buis gekluisterd tijdens de World Grand Prix, de Champions League en de Grand Slam Darts. Stuk voor stuk grote toernooien op de PDC Dartskalender waarvoor altijd meer dan genoeg weddenschappen bij de bookies klaarstaan.

Absoluut hoogtepunt van het dartsseizoen is het WK dat medio december van start gaat. Heb je er dan nog niet genoeg van dan volgt kort daarop het BDO WK Darts. Kleiner, maar toch ook een heerlijk toernooi om te volgen – bovendien hebben de bookmakers ook voor Lakeside voldoende bets online.

WK Darts hoogtepunt van het seizoen

Het WK Darts is zoals gezegd hét event op de dartskalender van de PDC. Gedurende een kleine drie weken per jaar wordt er gestreden om de Sid Waddell trofee. De periode rondom kerst en Oud en Nieuw staat in het teken van het WK Darts dat wordt afgewerkt in Alexandra Palace te Londen. Bijna 100 deelnemers gaan voor de belangrijkste titel die er is – en Michael van Gerwen wist die titel al een aantal keer te pakken. Absolute recordhouder is echter Phil Taylor die het WK darten maar liefst veertien keer won.

Speelschema WK Darts

Meer actuele informatie over het toernooi vind je in het PDC WK Darts Speelschema en Uitslagen. Op die pagina van deze darts gids tref je in een oogopslag alle WK wedstrijden en de resultaten aan. Per ronde staat het format vermeld.

Het WK Darts programma wordt tijdens middag- en avondsessies afgewerkt. Sinds 2018 zijn er zes meer eerste ronde sessies bijgekomen om het aantal deelnemers kwijt te kunnen. Lekker lang darts kijken dus en een nog spannender toernooi, want wil je het WK Darts winnen dan zul je toch heel wat tegenstanders moeten verslaan. Michael van Gerwen wordt dan wel vaak neergezet als de gedoodverfde favoriet, maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Een kleine off-day kan roet in het eten gooien en outsiders kunnen er met de winst vandoor gaan.

Check het speelschema, zie wie elkaar waar in het programma tegen kunnen komen en bepaal jouw favoriet!

Michael van Gerwen, de darts nummer 1

Tot 2012 had het grote publiek nog niet of nauwelijks gehoord van Michael van Gerwen. Maar de toen begin twintiger had echter al heel wat gewonnen (zie een opsomming op de Michael van Gerwen pagina van deze darts gids) en had in het circuit al behoorlijk wat indruk gemaakt. Want op 17-jarige leeftijd wist die jongen uit Brabant al Martin Adams te verslaan én met een gemiddelde waar je u tegen zegt. Een paar weken later versloeg Mighty Mike Gary Anderson. De rest is geschiedenis…. De darter die we ook kennen als The Green Machine, De Groene Sloopkogel of kortweg MvG is uitgegroeid tot een absolute topper. Van Gerwen is immer vol zelfvertrouwen en was tijdenlang de nummer 1 op Order of Merit, de ranglijst van de PDC.

Premier League: dé competitie darts

Kijk je naar het programma elders in de darts gids dan zie je van februari t/m mei de Premier League Darts op de kalender staan. Dat is dé competitie darten van de PDC die zeventien weken lang duurt en die iedere week op donderdagavond voor vermaak zorgt. Elke week doet de Premier League Darts een andere plaats aan en ook in Nederland (Rotterdam Ahoy) worden een of twee rondes afgewerkt. De competitie bestaat uit 16 reguliere rondes en wordt daarna met play-offs afgesloten in Londen. De negende avond staat bekend als Judgement Night. De twee spelers die op dat moment de onderste twee plekken in het klassement bezetten vliegen eruit en zien we in de resterende weken niet meer terug. De beste vier na ronde 16 gaan door naar de play-offs.

De Premier League Darts is enig in zijn soort. Tijdens deze wedstrijden is een gelijkspel mogelijk en is er zoals bij de andere darts events geen sprake van een knock-out fase. De spelers treffen elkaar allemaal eenmaal voor Judgement Night. Daarna spelen de overgebleven darters nogmaals tegen elkaar.

Wedden op dartswedstrijden

De Premier League leent zich overigens heel goed voor het gokken op darts. Door het wekelijkse ritme krijg je na verloop van tijd behoorlijk goed inzicht in de vorm van de deelnemers en dat is voor het doen van je voorspellingen natuurlijk erg nuttig. Op de pagina wedden op darts vind je ten tijde van de competitie iedere week de actuele odds van de bookmakers. In dat deel van de darts gids lees je bovendien alles wat nodig en nuttig is voor het inzetten op darten. Nieuwkomers hebben er wellicht ook wat aan om de beginnershandleiding door te lezen, je vindt ‘m bovenaan in het menu. Al lezend en doorklikkend doe je heel wat kennis op en kun je straks goed voorbereid je voorspellingen doen.

Darts livestreams

Komen we tot slot in onze darts gids op het live stream darts kijken. Ben je niet thuis en wil je toch niets missen van de wedstrijden, met je bookmakers account kijk je bij heel wat bookies gratis live streaming darts. Vaak is alleen wat saldo op je account al voldoende om toegang te krijgen tot de streams en soms is de enige voorwaarde dat je in de afgelopen 24 uur een bet hebt geplaatst.

Met de darts gids weet je alles

We hopen je met de informatie in deze darts gids van dienst te zijn. Geniet van de wedstrijden en veel succes met je voorspellingen!

#ad
Bet365 Sport
De nummer een voor sport

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top