Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Kansen op goud 1000 meter schaatsen en massastart Beijing

Helaas maar waar: de Olympische Winterspelen naderen het eind en de meeste schaatsafstanden zijn inmiddels achter de rug. Donderdag start om 9:30 uur de 1000 meter schaatsen voor vrouwen, vrijdag om 9:30 uur de 1000 meter voor mannen en zaterdag hebben we nog de massastart voor mannen en vrouwen. Na een aantal afstanden waarop Nederland niet meedeed om de hoofdprijs zijn er de komende dagen volop kansen voor Team NL.

Bij de 1000 meter hoort Jutta Leerdam tot de kanshebbers op een gouden medaille. Zie voor favorieten en bookmakers odds:

Wedden op Olympische Spelen – alles wat je moet weten

1000 meter schaatsen Jutta Leerdam en Miho Takagi favoriet

Jutta Leerdam werd twee jaar terug wereldkampioen op de dubbele sprint. Vorig jaar legde ze het af tegen Brittany Bowe, die op deze Spelen in Beijing niet op haar best is (tot nu toe dan). Op het WK Sprint 2022 werd ze op beide duizend meters tweede, achter Miho Takagi.

Medaille voor Ireen Wüst?

Takagi is in China de grote favoriet. Ze heeft al liefst drie zilveren plakken: 500 m, 1500 m en team pursuit met Japan. Bowe, Ireen Wüst, Angelina Golikova en Olga Fatkulina zijn podiumkandidaten.

Goud, zilver en brons 1000 meter mannen?

Bij de 1000 meter voor mannen is er een kansje op een geheel Nederlands podium. Favoriet bij Bet365 is Thomas Krol en Kai Verbij en Hein Otterspeer staan bij de bookmakers als tweede en derde op de lijst. Zhongyang Ning, de pas 17-jarige Jordan Stolz, Havard Lorenzen (tweede in 2018) en wie weet Pavel Kulizhnikov (de wereldrecordhouder) zijn gevaarlijke klanten die het oranjefeestje kunnen verstoren.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Irene Schouten favoriet massastart

De massastart is een veel lastiger te voorspellen nummer. Het is net als bij een vlakke etappe in de Tour de France: schieten een paar avonturiers ervandoor of wordt het een sprint? Irene Schouten wordt gezien als topfavoriet, gevolgd door Ivanie Blondin, Francesca Lollobrigida, Marijke Groenewoud en Nana Takagi (zus van).

Bij de mannen lijken de Belg Bart Swings, Joey Mantia, Andrea Giovannini, Jorrit Bergsma en titelhouder Seung-Hoon Lee de schaatsers om op te letten. Mantia won drie van de vorige vier wereldkampioenschappen massastart.

Afscheidsrit Sven Kramer

Sven Kramer doet net als in 2018 mee aan de massastart en het lijkt zijn afscheidsrit te worden. Verwacht in de media dus veel overzichten en portretten van een van de meest succesvolle schaatsrijders ooit, die helaas op de Olympische Spelen in Beijing wel heel flets voor de dag komt.

Programma schaatsen

Donderdag 17 februari
9:30 uur langebaanschaatsen 1.000 meter vrouwen

Vrijdag 18 februari
9:30 uur langebaanschaatsen 1.000 meter mannen

Zaterdag 19 februari
8:00 uur massastart halve finale mannen
8:45 uur massastart halve finale vrouwen
9:30 uur massastart finale mannen
10:00 uur massastart finale vrouwen

Zie programma Olympische Spelen voor meer.

Wedden op Schaatsen – alles wat je moet weten

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top