skip to Main Content
Gokken op Olympische Spelen

Wedden op Olympische Spelen maakt wedstrijden die je wellicht nooit volgt zoveel spannender. Zet eens in op een van de honderden Olympische Spelen weddenschappen die de bookmakers aanbieden – een voorspelling doe je met 50 cent of zelfs minder… Op deze pagina alles wat je moet weten over wedden op sport en dan de Spelen in het bijzonder; van het openen van een account bij een bookmaker tot de laatste tips.

Odds voor Olympische Spelen winter 2022

Welk land pakt de meeste gouden medailles? Bookmakers noteren:

  • Noorwegen: 1.35 x de inleg
  • Duitsland: 3.75
  • Canada: 9.00
  • Rusland: 26.00
  • VS: 26.00
  • Nederland: 67.00

Voor iedere ingezette euro krijg je van de bookmakers bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Noteringen d.d. 19.09.2021. 18+ Speel Bewust!

Wedden op Olympische Spelen 2022

Hierboven vind je al wat actuele Olympische Spelen odds. Zodra de Winterspelen in Beijing zijn begonnen staan er bij de bookmakers tientallen weddenschappen online en tippen we je in onze voorbeschouwingen en hierboven de beste voorspellingen. Van de reuzenslalom en ijshockey tot schaatsen, bobsleeën, curling en nog veel meer.

De 24e editie van de Olympische Winterspelen vindt plaats van 4 februari juli t/m 20 februari 2022 in Beijing, China. Een dikke twee weken lang kunnen we genieten van sport op het hoogste niveau. Wat doen Nederlanders zoals Suzanne Schulting en Kjeld Nuis en welk land gaat de meeste gouden medailles winnen? Je bent de rest wel een stapje voor als je je Olympische Spelen voorspellingen doet op basis van eerdere resultaten en met wat kennis van vorm, omstandigheden en dat soort zaken. En dat geldt uiteraard ook voor de Zomerspelen straks in 2024 in Parijs.

Bookmakers Olympische Spelen

Het wedden op Olympische Spelen is mogelijk bij alle online bookmakers. Wat je daarvoor nodig hebt is een account met wat saldo erop om mee te spelen. Je kan je overigens bij meerdere goksites registreren, op die manier kun je odds vergelijken en inzetten waar je het beste uit bent. Met een account kun je bij de bookmakers behalve voor je Olympische Spelen weddenschappen natuurlijk ook voor andere sporten terecht. Wat te denken van bijvoorbeeld wedden op Formule 1 of inzetten op tennis, voetbal en darts?

Olympische Spelen weddenschappen

Heb je eenmaal je account in orde dan kun je gelijk bij de bookmaker aan de slag. Het wedden op Olympische Spelen is vrij simpel; zoek tussen het sportaanbod op de site van de bookmaker de wedstrijd waarop je wilt inzetten en kies vervolgens uit een van de vele weddenschappen. Bij iedere wedstrijd vind je odds. Dat is het bedrag dat (gerekend per euro die je hebt ingezet) wordt uitbetaald als je een Olympische Spelen bet hebt gewonnen.

Een weddenschap gevonden die je aanstaat? Je doet je voorspelling door op de bijbehorende odds te klikken en de wedcoupon verschijnt op je scherm. Geef aan wat je wilt inzetten en bevestig. Alles gaat nu verder vanzelf. De beste Olympische Spelen weddenschappen bij de bookmakers vind je bij individuele markten. Omdat individuen makkelijker te voorspellen zijn dan teams zul je voor iedere afzonderlijke sporter weddenschappen aantreffen. Eindigt jouw favoriet op het podium of maakt hij of zij zelfs kans op goud? Check de laatste odds bij de bookies!

Wat onderzoek voor een goede voorspelling

Verdiep je in de vorm van de specialisten in de diverse disciplines. Wie is nog herstellende van een blessure, wie kan er niet omgaan met de spanning en is de sfeer in de ploeg wel goed? Allemaal zaken die van belang zijn voor een winnende Olympische Spelen weddenschap. Met een beetje kennis en inzicht kan je tussen de bookmakers odds mooie zogenaamde value bets vinden – dat zijn weddenschappen waarbij de bookmakers het naar jouw oordeel verkeerd inschatten en kun jij profiteren van die (te) hoge odds.

Wedden op de 100 meter

De ultieme race is wellicht de 100 meter mannen en de 100 meter vrouwen. Omdat er voor de finale van dit atletiek onderdeel tijdens de Zomerspelen zoveel belangstelling is, besteden ook de bookmakers er meer aandacht aan. Behalve het voorspellen van de winnaar van de 100 meter kun je ook inzetten op een top 3 finish, een valse start en dat soort bets. Om je een beeld te vormen van de favorieten raden we je aan de noteringen voor de afzonderlijke de heats in de gaten te houden.

Gouden medailles voorspellen Olympische Spelen

Lang voordat de Spelen van start gaan zul je bij online bookmakers voornamelijk kunnen voorspellen welk land de meeste gouden medailles gaat winnen of welk land de meest medailles in totaal. Komen de Spelen wat dichterbij dan verschijnen de noteringen voor winnaars van de verschillende events. Een aantal maanden van tevoren kun je bijvoorbeeld inzetten op de winnaar van het volleybal toernooi, wedden op basketbal en voorspellen wie er bij waterpolo, skiën of schaatsen wint.

Favorieten Zomerspelen Parijs

Op de Spelen zijn elke vier jaar grote namen present waaronder atleten die er ook op recente kampioenschappen bij waren (en zich misschien tot kampioen hebben gekroond). Namen om bij het gokken op Olympische Spelen in de gaten te houden dus! Wie deden het bijvoorbeeld goed op het afgelopen WK en EK atletiek en hoe staat het met de conditie van de wielrenners? Harrie Lavreysen verdedigt twee gouden plakken bij het baanwielrennen en wie volgt Annemiek van Vleuten op in de individuele tijdrit? Check wie goed in vorm zijn en in Parijs tot de favorieten horen.

Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan de recente resultaten en conditie van de tennissers. Kort voor de start van de Zomerspelen is Wimbledon afgerond, zijn er spelers met blessures? En wat roeien en atletiek betreft: gaat Team NL weer uitblinken in Frankrijk? Er werden tijdens de laatste Spelen bij het roeien 5 medailles binnengesleept en bij atletiek maar liefst 8 stuks! Tijdens de Zomerspelen in Parijs worden bovenaan deze pagina dagelijks de noteringen voor de meest interessante wedstrijden van de dag, die van de Nederlanders op de Olympische Spelen en/of odds voor favorieten gepubliceerd.

Soorten Olympische Spelen weddenschappen

Je zult met het wedden op de Olympische Spelen vaak enkelvoudige weddenschappen afsluiten, maar met wat andere tactieken kun je vaak betere quoteringen bewerkstelligen. Combineer bijvoorbeeld eens een paar bets met weinig risico (en dus ook wat lagere odds) in een combi weddenschap en de odds worden direct een stuk aantrekkelijker.

Met een Each Way bet kun je bijvoorbeeld je kansen spreiden en met een handicap kun je een sporter of team een virtuele voorsprong geven. Dit soort opties die je bij het gokken op sport hebt kunnen voor meer succes zorgen. Je leest er meer over in onze handleiding voor sports betting.

Live gokken Olympische Spelen

Vooraf een winnaar voorspellen is leuk en dat kun je bovendien vaak al lang van tevoren doen. Interessanter wordt het met wedden tijdens het spel. Live wedden houdt in dat je gedurende de wedstrijd je voorspelling doet. In play betting Olympische Spelen is een kwestie van snel inschatten, wedden, en winnen. De bookmakers passen continu de noteringen aan – kun jij het beste moment bepalen om je weddenschap te plaatsen en een zo mooie mogelijke odd te pakken? Live gokken gaat razendsnel en maakt de wedstrijd nog spannender dan dat het waarschijnlijk al is. Denk bijvoorbeeld tijdens de marathon aan live wedden. Deze wedstrijd duurt uren en geeft je kansen genoeg om je bet te timen.

Sporten Olympische Spelen

Er zijn iedere vier jaar altijd wel wat nieuwe sporten op de Olympische Spelen, sporten die afvallen of waarbij wat wijzigingen zijn doorgevoerd. In de oude geschiedenis werd een handjevol sporten beoefend, tegenwoordig zijn het er tientallen! Hieronder de lijst van sporten op de afgelopen editie van de Zomerspelen. Nieuw waren surfen, skateboarden, klimsport, honkbal (m), softbal (v) en karate. Er verdwenen geen sporten.

Voor de Winterspelen in Peking zijn er meer onderdelen voor bobsleeën, freestyle skiën, schansspringen, snowboarden en shorttrack aan het programma toegevoegd. Er zijn dit keer geen sporten of disciplines bij gekomen.

ZomerspelenWinterspelen
AtletiekAlpineskiën
BadmintonBiatlon
BasketbalBobsleeën
BoksenCross Country skiën
BoogschietenCurling
GewichtheffenFreestyleskiën
GymnastiekIJshockey
GolfKunstrijden
HandbalLangebaanschaatsen
HockeyNoordse combinatie
HonkbalRodelen
JudoSchansspringen
KanovarenShorttrack
KarateSkeleton
KlimsportSnowboarden
Honkbal
Moderne vijfkamp
Paardensport
Roeien
Rugby
Schermen
Schietsport
Skateboarden
Softbal
Surfen
Tafeltennis
Taekwondo
Tennis
Triatlon
Voetbal
Volleybal
Wielersport
Worstelen
Zeilen
Schoonspringen
Synchroonzwemmen
Waterpolo
Zwemmen

Veelgestelde vragen

Welk land wint de meeste gouden medailles?

Voor de Zomerspelen zijn er andere favorieten dan voor de Winterspelen. Landen die het doorgaans tijdens de Zomerspelen goed doen zijn de VS, China, Japan en Groot Brittannië. Noorwegen scoort op de Winterspelen altijd goed. Maar ook Duitsland en Canada sprokkelen heel wat goud bij elkaar. Bovenaan deze pagina vind je voorafgaande de aanstaande Spelen odds in deze categorie.

Waar kan ik wedden op Olympische Spelen?

Gokken op Olympische Spelen kan bij alle online bookmakers. Op deze pagina vind je links naar betrouwbare en legale bookies en kun je een account openen. Kort voor en gedurende de Spelen vind je er de meeste weddenschappen. Zijn de Spelen nog ver weg? Dan kan je de medaillespiegel voorspellen.

Hoe werkt wedden op Olympische Spelen?

Voor het plaatsen van Olympische Spelen sportweddenschappen heb je een account bij een bookmaker nodig. Je kan er een aanmaken via deze site. Vervolgens kun je op de site van de bookie de wedstrijd/het event van je keuze opzoeken en inzetten op een van de aangeboden weddenschappen. Klik op de bij de bet horende odds, geef je inzet aan en bevestig. Je weddenschap is nu geplaatst. Gewonnen geld wordt automatisch aan je saldo toegevoegd.

Waar en wanneer vinden de volgende Zomerspelen plaats?

De Olympische Zomerspelen van 2024 worden gehouden van 24 juli t/m 11 augustus in Parijs, Frankrijk.

Waar en wanneer vinden de Olympische Winterspelen plaats?

De Olympische Winterspelen van 2022 worden gehouden van 4 februari t/m 20 februari in Peking, China.

Back To Top