Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Dit zijn de grootste Vuelta kanshebbers van 2022

De Ronde van Spanje staat op het punt van beginnen. Hoog tijd dus om wat betreft het wedden op de Vuelta a Espana te kijken naar de grootste kanshebbers! Primoz Roglic doet mee en de Sloveen van Jumbo-Visma lijkt wederom de te kloppen rijder.

De 77e editie van de Ronde van Spanje start vrijdag 19 augustus en finisht op zondag 11 september 2022. Lees verder voor favorieten en meer.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Vuelta van start met favoriet Roglic

-Evenepoel wint 2 etappes
of meer

-Roglic wint Vuelta 

In totaal wordt er 3.280 kilometer gereden en zijn er 54,2 tijdrit kilometers. Het profiel qua opbouw is: een ploegentijdrit, zes vlakke ritten, vier heuvelritten, negen bergritten, twee tijdritten. Klimcapaciteiten zullen dus weer van groot belang zijn, zoals hoort in een grote ronde.

Roglic liep eerder dit jaar in de Tour de France blessures op. Zijn team heeft dinsdag verklaard dat hij definitief zal deelnemen aan de Vuelta a Espana. Toch zaait die voorgeschiedenis wat twijfel over zijn kansen om voor de vierde maal op rij te zegevieren. De Vuelta begint met een ploegentijdrit en daarin kan hij gelijk wat seconden sprokkelen op de concurrentie.

Kansen Jai Hindley en Simon Yates

Simon Yates is ook van de partij, de Vuelta winnaar van 2018. De Brit koerst vaak onstuimig, met niet al te veel oog voor een drieweekse opbouw. Hij viel eerder in 2022 uit bij de Giro d’Italia, daarna pakte de 30-jarige wielrenner wat kleinere zeges mee in Spanje. Over de Giro gesproken, winnaar Jai Hindley staat in Utrecht aan de start. Bij zijn werkgever Bora is Buchmann weggevallen als helper. Wel zijn Higuita en Wilco Kelderman er nog.

De beste odds krijg je bij Unibet.

Remco Evenepoel bij kanshebbers Vuelta

INEOS reist af met Richard Carapaz (29), die hulp krijgt van onder meer Pavel Sivakov, Parijs-Roubaix-winnaar Dylan van Baarle en Ethan Hayte. De Ecuadoriaan won de Giro in 2019, werd tweede in de Vuelta van 2020, derde in de Tour van 2021 en tweede in de Giro van 2022. Een van de beste ronderenners van zijn generatie dus.

Odds Evenepoel en Carapaz

Remco Evenepoel (Quick Step-Alpha Vinyl) heeft dit jaar al elf zeges geboekt. Dit wordt zijn tweede poging om in een grote ronde te presteren, na een niet geslaagd debuut in de Giro 2021.

De odds voor Evenepoel en Carapaz zijn bij Bet365 en Unibet gelijk.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Vuelta start in Nederland

Voor de vierde keer in de Vuelta-geschiedenis valt het startschot van de wielerronde niet in Spanje. Utrecht heeft ditmaal de eer om de karavaan in gang te trekken. Na drie dagen in Nederland is er een rustdag.

Utrecht, Den Bosch en Breda

Het Nederlandse deel van deze Ronde van Spanje richt zich op Utrecht (eerste etappe), het traject van Den Bosch naar Utrecht (tweede etappe) en Breda (derde etappe). Daarna wordt het peloton naar Baskenland vervoerd. Daarna volgt een blok ritten in het zuiden van Spanje, waar de temperaturen aardig zullen oplopen in augustus. Tegen het einde van deze editie wordt het midden van het land aangedaan, met Madrid als traditionele eindbestemming.

Wedden op de Vuelta?

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top