Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Parcours en favorieten Vuelta: Remco Evenepoel winnaar 2022?

Etappes en favorieten Vuelta a Espana 2022

De 77ste Ronde van Spanje 2022 gaat volgende week vrijdag 19 augustus van start in Utrecht met een ploegentijdrit van 23,2 km en telt in totaal drie Nederlandse etappes. De bookmakers voorspellen dat Remco Evenepoel de Vuelta gaat winnen.

De finish van de Vuelta a Espana is op 11 september in Madrid. Check hier de grootste Vuelta kanshebbers van 2022, in dit artikel lees je alles over het parcours en een overzicht van de 21 etappes.

Evenepoel favoriet Vuelta 2022

Bij de wedkantoren is Remco Evenepoel favoriet om de Vuelta te winnen (zonder Primoz Roglic). Check op wedden op de Vuelta a Espana de actuele odds! Jai Hindley, Richard Carapaz en Joao Almeida behoren ook tot de kanshebbers. Quick-Step Alpha Vinyl en Jumbo-Visma zijn de favoriete ploegen om de eerste etappe te winnen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Vuelta 2022 start 19 augustus in Utrecht

De Vuelta start dit jaar in Nederland en dat is voor de tweede keer dat het startschot in ons land wordt gegeven. De eer viel eerder te beurt aan Assen, waar de Ronde van Spanje dertien jaar geleden begon. Het is overigens pas de vierde keer dat de Vuelta buiten Spanje begint.

Primoz Roglic onzeker

De afgelopen drie edities werden gewonnen door Primoz Roglic van Team Jumbo–Visma. De Sloveen kwam tijdens de Tour hard ten val en haakte voor de vijftiende etappe af. Sinds enkele dagen zit hij weer op de fiets maar of hij zal starten in de Vuelta is nog onzeker. Bookmakers laten hem vooralsnog buiten beschouwing.

Nederlanders in Ronde van Spanje 2022

De Nederlanders in de Vuelta a Espana dit jaar zijn:

Jumbo-Visma

  • Robert Gesink
  • Koen Bouwman
  • Mike Teunissen

INEOS Grenadiers

  • Dylan van Baarle

Team DSM

  • Martijn Tusveld

Bora-Hansgrohe

  • Wilco Kelderman

Bahrain Victorious

  • Wout Poels

Burgos-BH

  • Jetse Bol
#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Parcours Vuelta a España 2022

De Ronde van Spanje van 2022 bestaat uit 21 etappes die naast Nederland ook door Andalusië, het midwesten van Spanje en het bergachtige noord-atlantische Spanje zullen voeren. Er wordt een totale afstand van 3280,5 kilometer gereden. De 77ste editie van de Vuelta a España is als volgt opgebouwd:

6 vlakke etappes
2 vlakke etappes met aankomst op de top
4 middelzware bergetappes
7 bergetappes
1 ploegentijdrit en 1 individuele tijdrit
3 rustdagen

De 3 Vuelta etappes in Nederland

De Vuelta start dus met een ploegentijdrit in Utrecht. Die rit is 23,3 km lang en gaat over de brede wegen in en om de stad en het parcours is niet al te technisch. Na de opwarmer in de Domstad ligt de start van de tweede etappe in Den Bosch. Daar wacht een rit van 175,1 km die door de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht voert en eindigt in de stad Utrecht.

De derde etappe start in Breda en voert via Bergen op Zoom door het zuidwesten van Noord-Brabant. Nadat het peloton in Breda op de fiets stapt, wacht er een lange vlakke rit van 193,2 km door het westelijk deel van Noord-Brabant die ook weer eindigt in Breda. Dan volgt er een rustdag zodat het Vuelta-circus zich kan verplaatsen naar Spanje.

Vanaf etappe 4 Vuelta in Spanje

In de vierde rit krijgen de renners de eerste bergen voorgeschoteld waarvan er twee meetellen voor de bergtrui. De start ligt in de Baskische hoofdstad Vitoria//Gasteiz en de finish na 153,5 km in het vestingstadje Laguardia aan de rand van de Sierra de Toloño en waar de Rioja-wijnstreek begint. De vijfde etappe telt 187 km, start in de grensplaats Irun en finisht in Bilbao en telt meerdere cols van de derde categorie.

De dag erna vertrekken de renners uit Bilbao naar de eerste bergaankomst op de eerste categorie Ascensión al Pico Jano in San Miguel de Aguayo. Ook de dag erna wordt er geklommen in de rit van Camargo naar Cistierna waarin de immens steile San Glorio de hoofdrol speelt. Die klim zit halverwege en de rest van de rit is vrijwel vlak.

Wedden op de Vuelta?

Colláu Fancuaya

De achtste rit start in de bergen van Asturië in La Pola Llaviana/en finisht na 154,5 km op de Colláu Fancuaya, die voor het eerst is opgenomen in de Vuelta. De dag erna wordt in Villaviciosa gestart voor een rit voor de explosieve klimmers.

Het parcours voert door de Sueve, onderweg wordt de Mirador del Fito beklommen en de finisht is op de muur van Les Praeres. Na deze rit volgt een rustdag en verplaatst de Vuelta zich naar Alicante aan de Middellandse zee.

Tijdrit in etappe 10

De tiende etappe is een vlakke individuele tijdrit van Elche naar Alicante die 31,1 km lang is. De dag erna volgt een lange vrij vlakke rit van 193 km van El Pozo Alimentación naar Cabo de Gata aan zee. Ook de twaalfde etappe vanuit Salobreña begint vlak, telt 195,5 km maar heeft venijn in de staart. Op tweederde zit er een bergachtig deel en de finish op de eerste categorie Peñas Blancas in Estepona is steil. De dag erna volgt een iets kortere rit van 171 km die als vlak is aangeduid, van Ronda naar Montilla.

Laatste rustdag na rit 15

De veertiende etappe van 160,3 km begint met een vlakke eerste helft vanuit Montoro en eindigt met een tweede helft met heuvels en een steile klim naar de Sierra de La Pandera. De dag erna start het peloton in de binnenlanden van Andalusië voor een bergrit van 148,1 km vanuit Martos die eindigt met een buitencategorie klim op de Sierra Nevada. Daarna volgt een rustdag.

Laatste week Ronde van Spanje

De laatste week van de Vuelta a España begint in Cadiz met een vlakke rit van 188,9 km van Sanlúcar de Barrameda naar Tomares. Daarna volgt een 160 km lange rit door het binnenland voor de puncheurs vanuit Aracena naar het op een berg gelegen Monasterio de Tentudía. De dag erna ligt de start in Extremadura waar vanuit Trujillo door de vlakte ricting bergen wordt gekoerst voor een finish op de Alto del Piornal.

Finish in Madrid

De negentiende rit is een rondrit met start en finish in Talavera de la Reina met eigenlijk maar één klim die twee keer wordt gedaan, de Puerto de Piélago van de tweede categorie. De voorlaatste etappe start in Moralzarzal en eindigt op de eerste categorie Puerto de Navacerrada.

Deze 175,5 km tellende etappe heeft voor de klimmers een stel mooie laatste kansen in petto met drie eerste categorie bergdoorkomsten, een van de tweede en een van de derde categorie. De laatste rit is vlak, telt 100,5 km, start in Las Rozas en eindigt traditioneel in Madrid.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Etappes Vuelta

1. 19 augustus 23.3 km TTT
Utrecht – Utrecht
2. 20 augustus 181.6 km
Den Bosch – Utrecht
3. 21 augustus 193.2 km
Breda – Breda

rustdag 22 augustus

4. 23 augustus 153.5 km
Vitoria-Gasteiz – Laguardia
5. 24 augustus 187 km
Irún – Bilbao
6. 25 augustus 180 km
Bilbao – Pico del Jano
7. 26 augustus 190.1 km
Camargo – Cistierna
8. 27 augustus 154.6 km
Pola de Laviana – Collado Fancuaya
9. 28 augustus 175.5 km
Villaviciosa – Les Praeres.Nava

rustdag 29 augustus

10. 30 augustus 31.1 km ITT
Elche – Alicante
11. 31 augustus 193 km
Alhama de Murcía – Cabo de Gata
12. 1 september 195.5 km
Salobreña – Peñas Blancas
13. 2 september 171 km
Ronda – Montilla
14. 3 september 160.3 km
Montoro – Sierra de La Pandera
15. 4 september 148.1 km
Martos – Sierra Nevada

rustdag 5 september

16. 6 september 188.9 km
Sanlúcar de Barrameda – Tomares
17. 7 september 160 km
Aracena – Monasterio de Tentudía 160
18. 8 september 191.7 km
Trujillo – Piornal
19. 9 september 132.7 km
Talavera de la Reina – Talavera de la Reina
20. 10 september 175.5 km
Moralzarzal – Puerto de Navacerrada
21. 11 september 100.5 km
Las Rozas – Madrid

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top