Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Gokken op Vuelta

Tussen 26 augustus en 17 september 2023 staat het wedden op Vuelta a Espana centraal. Een drieweekse ronde zoals de Vuelta staat garant voor letterlijk duizenden mogelijkheden om te wedden op wielrennen. Waar moet je op letten bij het gokken op de Ronde van Spanje en wat zijn de beste weddenschappen bij Unibet.nl en de andere bookmakers? Lees en ontdek… Verderop ook de actuele Vuelta odds.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Wedden op Vuelta a Espana 2023

Een Vuelta weddenschap start bij een bookmaker. Voor het gokken op sport hebben bookies duizenden weddenschappen online. Voetbal is het meest populair en heeft de meeste wedopties, maar ook het fietsen kent veel fans – zeker tijdens de grote wielerrondes.

Bookmakers Vuelta

Heb je nog geen account, geen nood. Binnen enkele minuten heb je je bij een goksite geregistreerd en kun je je eerste Vuelta bet plaatsen.

  1. Kies je Vuelta bookmaker op deze pagina en je wordt doorgestuurd naar de betreffende website
  2. Doorloop de registratie en zorg dat je je gegevens correct invult
  3. Stel je username en wachtwoord in
  4. Stort wat geld in je account om mee te spelen
  5. Je kan nu je eerste Vuelta bet plaatsen

Winnaar Vuelta voorspellen

Maanden voordat het wielrennen in Spanje begint kun je al wat Vuelta weddenschappen op de lange termijn doen, dat is iets riskanter maar vaak krijg je wel hogere odds. Wees je er van bewust dat tegen de tijd dat de Ronde van Spanje dan eindelijk van start gaat, het weleens heel anders gesteld kan zijn met jouw favoriet. Lang van tevoren de Vuelta winnaar voorspellen brengt dus een zeker risico met zich mee – zet niet te hoog in! De odds voor de futures komen meestal online zodra het evenement officieel wordt aangekondigd.

Vuelta weddenschappen

Het wedden op Vuelta a Espana barst bij de bookmakers pas echt los als de wielerronde van start is gegaan. Natuurlijk is de grootste markt die voor de eindwinnaar. Maar dat kan worden uitgebreid naar inzetten op wie in de top 3 of top 10 eindigt – en die Vuelta voorspellingen kun je ook doen voor de andere klassementen zoals het puntenklassement en bergklassement.

Favorieten Vuelta 2023

De favorieten voor de Ronde van Spanje:

  • odds nog niet bekend

Voor iedere ingezette euro krijg je van de bookmakers bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Noteringen d.d. 24.03.23. 18+ Speel Bewust!

Top 3 voorspellingen Vuelta

Gok je op een top drie finish van een bepaalde renner, dan heb je wat meer speling dan wanneer je voorspelt dat een bepaalde renner gaat winnen. Ben je er niet helemaal zeker van dat jouw favoriet de Vuelta a Espana gaat winnen, of dat hij de etappe vandaag gaat winnen, dan is inzetten op een top 3 finish interessant. Je loopt minder risico en je wint de weddenschap ook al wordt jouw favoriet derde. De odds zijn vanzelfsprekend wel wat lager.

Voor een top 10 voorspelling geldt hetzelfde. De noteringen zijn dan wel nog een stukje lager maar je maakt veel meer kans om zo’n Vuelta weddenschap te winnen.

Opties en tips wedden op Ronde van Spanje

Overigens zijn weddenschappen met lagere noteringen ideaal om te combineren in een multi bet. Hoe lager de odds, hoe waarschijnlijker dat je de weddenschap gaat winnen. Maar lage noteringen leveren natuurlijk niet zoveel op. Combineer je er enkele, dan krijg je een interessantere prijs.

Gokken op Vuelta etappes

Iedere etappe weer kun je tijdens de Ronde van Spanje een winnaar aanwijzen. Sommige renners presteren beter op een bepaald terrein of in een specifieke rit. Je kunt mooie waarde vinden als je weet wie waarin uitblinkt. Doe wat onderzoek, bekijk het parcours (zie verderop alle etappes van 2023) en je kan een betere voorspelling doen.

Behalve wedden op Vuelta etappe winnaars kun je ook in iedere rit voorspellingen doen als: wie is als eerste boven op die en die berg, wat zal gat zijn tussen nummer 1 en 2, uit welk team komt de ritwinnaar, wat is de nationaliteit van de winnaar et cetera.

Wedden op Vuelta a Espana

Inzetten op eindklassement

Wil je gokken op het eindklassement, speur dan naar rijders die zich bewezen hebben in de grote rondes. De Vuelta is net als de Tour en Giro flink afzien: 21 etappes lang een constant niveau bereiken, altijd alert zijn op aanvallen, beklimmingen verwerken, een knappe tijdrit afleveren. Elke dag reizen, elke nacht in een andere slaapkamer.

Inzetten op punten- en bergklassement Vuelta

Ronderenner zijn is een vak apart, net als dat je voor het puntenklassement juist geen ronderenner moet selecteren, maar liever een sprinter waarvan je denkt dat-ie wel de hele drie weken gaat uitrijden en dus vaak in de top 10 eindigt om zo puntjes te vergaren.

En het bergklassement wordt vaak gewonnen door een klimspecialist die wel in staat is om in de top 10 van het klassement te eindigen, maar niet geldt als enorme titelkandidaat – want dan krijgt hij iets meer ruimte om te mogen soleren.

Live wedden op Vuelta a Espana

Kijk bij het kiezen van een Vuelta bookmaker naar de beschikbare weddenschappen en vergelijk de noteringen van de diverse markten. Steeds meer bookmakers beschikken overigens over de uitzendrechten, zodat je op één scherm de koers kan volgen en de Vuelta odds ziet reageren op de gebeurtenissen. Live wedden op de Ronde van Spanje is opwindend maar het vergt wel wat meer, dus ga in het begin niet al te enthousiast van start.

Parcours en etappes Vuelta 2023

1. 26 augustus 14.6 km TTT
Barcelona – Barcelona
2. 27 augustus 181.3 km
Mataro – Montjuic/Barcelona
3. 28 augustus 158.5 km
Súria – Arinsal/Andorra
4. 29 augustus 183.4 km
Andorra La Vella – Tarragona
5. 30 augustus 185.7 km
Morella – Burriana
6. 31 augustus 181.3 km B
La Vall d’Uixó – Observatorio Javalambre
7. 1 september 188.8 km
Utiel – Oliva
8. 2 september 164.8 km
Dénia – Xorret de Cati
9. 3 september 180.9 km
Cartagena – Caravaca de la Cruz

rustdag 4 september

10. 5 september 25 km ITT
Valladolid – Valladolid
11. 6 september 163.2 km
Lerma – La Laguna Negra
12. 7 september 165.4 km
Ólvega – Zaragoza
13. 8 september 134.7 km
Formigal – Col du Tourmalet
14. 9 september 161.7 km
Sauveterre-de-Béarn – Larra Belagua
15. 10 september 156.5 km
Pamplona – Lekunberri

rustdag 11 september

16. 12 september 119.7 km
Liencres Playa – Bejes
17. 13 september 122.6 km
Ribadesella – Alto de l’Angliru
18. 14 september 178.9 km
Pola de Allande – La Cruz de Linares
19. 15 september 177.4 km
La Bañeza – Íscar
20. 16 september 208.4 km
Manzanares El Real – Guadarrama
21. 17 september 101 km
Hipódromo de la Zarzuela – Madrid

Na de Vuelta staan er mooie cyclocross events op het programma. Check ook eens de odds voor het wedden op veldrijden. Met je nieuwe bookmakersaccount kun je ook daarop inzetten.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Geschiedenis Ronde van Spanje

De Vuelta Ciclista de España is een van de drie jaarlijkse grote rondes in het wielrennen. De eerste editie was in 1935, toen de Tour de France en Giro d’Italia al drie decennia aan geschiedenis hadden opgebouwd. Mede daardoor is de Vuelta van dit drietal de kleinste grote ronde, maar het blijft niettemin een van de meest prestigieuze wedstrijden van het seizoen.

Oorlogen

Het begin van de Ronde van Spanje was bibberig. Er waren pas twee edities verreden, toen de Spaanse Burgeroorlog het gedurende vijf jaar onmogelijk maakte om nummer drie te organiseren. En toen dat in 1941 wel weer lukte, was de rest van de wereld in oorlog. Tijdens WOII waren er twee edities, met louter Spaanse en enkele Portugese renners.

Na WOII lukte het evenmin om van de Vuelta vaste prik te maken. De organisatie van de ronde kwam telkens in andere handen en in 1949 en van 1951 tot en met 1954 kreeg de krant Journal het spektakel niet van de grond. In 1955 kwam de organisatie in handen van de krant El Correo Español-El Pueblo Vasco. Sindsdien is er wel jaarlijks een Vuelta, vanaf 1979 georganiseerd door Unipublic en vanaf 2008 door de wielerorganisatie ASO.

Finish Vuelta bijna altijd in Madrid

De Tour eindigt in Parijs, de Giro in Milan en de Vuelta in Madrid. Althans, meestal dan. De eerste Vuelta-edities begonnen en finishten in de Spaanse hoofdstad, maar El Correo wilde zijn Baskische wortels eren en verlegde de meet naar Bilbao, afgewisseld met Madrid. In 1960 werd gekozen voor een jaarlijks veranderende startplaats en Madrid is sinds 1979 vrijwel altijd het eindstation.

Vanaf 1995 start de Vuelta in september

Tot 1995 werd de Vuelta in het voorjaar gehouden, als eerste van de Grote Drie. Soms was er in mei een overlap met de Giro, en aangezien die belangrijker werd gevonden, ontbraken er in Spanje dikwijls meerdere toppers of topploegen aan de streep. Dat jaar werd ingegrepen: de Vuelta zou voortaan in september starten. Het bleek een gouden zet, want kijk je naar de winnaarslijst, dan zie je daarop grotere namen staan dan daarvoor.

Rode trui voor leider Vuelta klassement

Over die rode leiderstrui gesproken, tot 2010 droeg de nummer 1 van het Vuelta-klassement een goudgeel tricot. Die leek toch ietwat op het tourgeel. Rood, dat ook in de vlag zit, is een logische kleur voor Spanje: het nationale voetbalelftal heet bijvoorbeeld Furia Roja (Rode Furie).

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Winnaars Vuelta a Espana

Spaanse wielrenners domineren de erelijst van de Vuelta. Anno 2022 zijn er 31 Spaanse winnaars, een grote voorsprong op nummer twee Frankrijk met negen eindzeges. Jan Janssen sloeg toe in 1967 en Joop Zoetemelk zorgde in 1979 voor de tweede, en tot nu toe laatste, Nederlandse winst.

Robert Heras

Recordwinnaar is Robert Heras, die tussen 2000 en 2005 viermaal op het hoogste treetje mocht staan. Hij was een echte Vuelta-specialist, want hij reed de Tour en Giro niet zo vaak en moest het in beide doen met plek vijf als beste eindrangschikking. Tussen 1997 en 2005 eindigde hij in de Vuelta steevast in de top zes. Hij was overigens tussen 2001 en 2003 tijdens de Tour bij team US Postal de meesterknecht van Lance Armstrong in de bergen.

Legendarische eindwinnaars

Ondanks de schaduw van de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Italië waarin de Vuelta verkeerde, staan er legendarische eindwinnaars in de annalen. Zoals Jacques Anquetil (1963), Raymond Poulidor (1964), Felice Gimondi (1942), Luis Ocaña (1970), Eddy Merckx (1973) en Bernard Hinault (1978). Deze eeuw was de Ronde van Spanje een belangrijk doel voor de grootste ronderenners van hun generatie, en onder meer Alberto Contador, Chris Froome, Alejandro Valverde en Primož Roglič slaagden erin om de Vuelta op hun naam te schrijven.

Valverde Mister Vuelta

Alhoewel het aantal Vuelta-eindzeges van Alejandro Valverde beperkt bleef tot eentje, mogen we de in 1980 geboren alleskunner ‘Mister Vuelta’ noemen. Van 2003 tot en met 2020 nam hij dertien keer deel aan de Vuelta en twaalfmaal bemachtigde hij een plek bij de beste tien, waarvan zevenmaal in de top drie. Ook veroverde hij viermaal de groene trui van het puntenklassement, waarmee hij mede-recordhouder is, en droeg hij 27 dagen de leiderstrui, goed voor de gedeelde zesde plaats in dat overzichtje.

Recordhouders

Kun je raden welke renner het vaakst het geelgoud of rood mocht dragen? Hints: hij komt uit Zwitserland, won de Vuelta in 1996 en 1997 en werd tweemaal tweede in de Tour. We hebben het over Alex Zülle, die een Brabantse moeder heeft en die in zijn jonge jaren zo doldriest ontsnapte, dat hij de bijnaam “perro loco” kreeg – dolle hond.

Spanjaard José Luis Laguía is met vijf bergtruien de recordhouder in die categorie. Delio Rodríguez, actief in de jaren 40, heeft de meeste dagzeges gegrepen: 39. En dat hij niet alleen kon sprinten bewijst zijn eindzege in 1945.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Veelgestelde vragen

Een Vuelta weddenschap plaatsen kan bij bookmakers zoals Unibet.nl of Bet365..

Met een bookmakers account kun je wedden op de Vuelta. Je kan je inschrijving via deze website regelen en vervolgens kun je gelijk aan de slag. Selecteer op de site van de bookmaker de weddenschap van je keuze door op de bijbehorende odds te klikken, geef je inzet aan en bevestig. Je Vuelta bet is nu geplaatst. Gewonnen geld wordt automatisch aan je saldo toegevoegd.

De Vuelta 2023 start in Barcelona op 26 augustus en duurt tot 17 september.

Enkele actuele odds voor de Ronde van Spanje vind je elders op deze pagina. Check Unibet voor alle weddenschappen en quoteringen.

Back To Top