Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden op het WK 2022? Zo werkt dat bij bookmakers

Tijdens het WK voetbal doen heel wat Nederlanders voorspellingen voor het WK in Qatar. Misschien doe je voor de lol mee aan een pool met vrienden of collega’s, maar je kan het WK ook voor echt geld voorspellen bij Unibet of een van de andere Nederlandse bookmakers.

Je kan inzetten op alle wedstrijden en daarbij heb de keuze uit ontzettend veel verschillende weddenschappen. Ook kun je toernooi voorspellingen doen zoals wie groepswinnaars worden, wie het WK wint, wie de topscorer wordt enzovoort. Wil je weten hoe wedden op WK voetbal werkt bij een bookmaker? Lees verder, we leggen het je uit.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Wedden, hoe werkt dat bij een bookmaker?

Een bookmaker is een aanbieder van sportweddenschappen. Om te kunnen wedden op sport heb je een account nodig waar je wat geld op zet om mee te kunnen spelen. Zo’n account is gratis en hoeveel geld je erop stort bepaal je zelf.

Geld dat je wint met gewonnen weddenschappen wordt automatisch op je account bijgestort en je kan het laten uitbetalen wanneer je wilt.

Account openen voor wedden op sport

Het openen van een account is niet moeilijk. Bookmakers zijn echter wel verplicht om je identiteit te verifiëren en daarom zul je een ID moeten uploaden.

Dat gaat bij Unibet.nl eenvoudig en vlot; het wijst zich allemaal vanzelf. De verificatie is een eenmalige actie en is dat eenmaal achter de rug dan kun je inzetten op heel wat leuke WK weddenschappen.

Bonus voor nieuwe spelers

De meeste bookies hebben voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder een welkomstbonus klaarliggen. Dat kan variëren van gratis weddenschappen tot gratis speelgeld. Elke bookmaker heeft wat anders voor je in petto. In de voorwaarden die bij zo’n bonus horen, kun je precies lezen wat het inhoudt.

WK weddenschappen bij bookmakers

Op de website van een bookmaker zie je een overzicht alle sporten waarop je kan wedden. De populaire sporten (zoals voetbal) staan vaak gerangschikt bij elkaar, maar zoeken naar de sport waarop je wilt inzetten kan ook via de alfabetische lijst of het zoekvenster.

Voor het wedden op het WK ben je gauw op de goede plek, want de WK voorspellingen zijn populair en hebben een prominente plaats op de website van bookmakers. Zoek je toch wat anders? Je kan een wedstrijd, speler, team of sport zoals gezegd ook altijd via de zoekbalk opsnorren.

WK gids 2022

Inzetten op een weddenschap

Voordat we gaan uitleggen hoe je een weddenschap plaatst (wat overigens erg eenvoudig is) willen we je eerst wat uitleggen over al die getallen die je op de site van een bookmaker tegenkomt. Het zijn de quoteringen waar alles om draait.

Quoteringen worden ook wel odds of noteringen genoemd en zeggen iets over de winkans. Hoe lager de quotering, hoe groter de kans dat die voorspelling juist zal zijn.

De quotering die aan een bepaalde weddenschap gekoppeld is, is bovendien het bedrag (x je inzet) dat je wint bij een goede voorspelling.

Odds? Een voorbeeld

Speelt Engeland tegen Iran, dan zou Engeland een odd van 1.30 kunnen hebben en Iran 12.00. De kans is natuurlijk reusachtig groot dat Engeland gaat winnen en daarom is de notering op winst Iran hoog en op winst Engeland beduidend lager.

Zet je een euro in op Engeland, dan win je 1,30 bij een goede voorspelling. Dertig cent winst dus. Zet je een tientje in, dan maak je drie euro winst. Inzetten op Iran zou met de inzet van 1 euro 12.00 opleveren en met de inzet van een tientje 120 euro. Maar Engeland is in dit voorbeeld de grote favoriet en inzetten op winst Iran lijkt toch wel erg onverstandig. De kans dat je de weddenschap verliest is groot.

Wil je uitgebreider lezen over quoteringen? Lees dan de handleiding quotes en odds eens.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Hoe plaats je een weddenschap?

Heb je de wedstrijd gevonden waarop je wilt inzetten dan zie je om te beginnen de wedstrijdnoteringen in beeld.

Een voorbeeld

Voor de wedstrijd als Senegal – Nederland staan er quoteringen voor 1 X 2 (1: winst thuisteam, X: gelijkspel, 2: winst uitteam). In dit voorbeeld is de quotering voor winst Senegal 5.75. Gelijkspel noteert 3.85 en winst Nederland 1.62.

Wil je inzetten op Nederland dan klik je op de odds van 1.62. Een wedcoupon verschijnt in beeld en je kan je inzet intikken. Vervolgens bevestig je je weddenschap en klaar is kees. Nu maar afwachten of je voorspelling goed is…

Er is meer…

Natuurlijk zijn er voor dit duel nog veel meer weddenschappen beschikbaar om op in te zetten. Klik je op de Senegal – Nederland wedstrijd dan krijg je alle inzetopties in beeld. Zo kan je voorspellen hoeveel doelpunten er gescoord gaan worden, wie er scoort, wat de exacte uitslag wordt, of er een rode kaart wordt uitgedeeld en nog veel meer.

Wil je een voorspelling doen, dan klik je gewoonweg op de notering en bepaal je je inzet.

De soorten weddenschappen bij bookmakers

Maar er is meer mogelijk met wedden op sport. Zo kun je met een combinatie weddenschap verschillende weddenschappen stapelen voor een hogere quotering, kun je inzetten met een handicap en nog veel meer. In onze handleiding met voetbal wedtypes kun je je daarin verdiepen als je wilt.

Samengevat; wedden op sport werkt eigenlijk heel eenvoudig. Met een bookmakers account en wat speelgeld erop kun je aan de slag. Zoek je wedstrijd en weddenschap(pen), zet in en bevestig. That’s it.

De grootste regel is wel altijd: speel alleen met wat je je kan veroorloven. Bepaal je budget en hou je daaraan. Zo blijft wedden op sport leuk!

WK Voetbal 2022

Deze winter staat het vier weken lang in het teken van het WK voetbal 2022! In deze WK gids vind je alles: het speelschema, favorieten, bookmakers, wedden en nog veel meer

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top