skip to Main Content

De Formule 1 gids van dit seizoen zit weer bomvol informatie. Check in de pagina’s die hierboven voorbij komen de data van alle races, de stand in het klassement en lees meer over de banden, teams etc. Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor de F1 GP op Zandvoort.

Formule 1 was al een populaire en aantrekkelijke sport, maar het is met de komst van Max Verstappen in Nederland enorm in populariteit gestegen. De 23 F1 races die dit jaar op de planning staan zorgen er van maart t/m half december voor dat we zo’n beetje om de week kunnen genieten van het spektakel op de circuits verspreid over alle continenten. Want F1 kan wereldwijd rekenen op miljoenen fans! Er wordt geracet van Australië tot Rusland en van België tot Brazilië.

Kortom, lees verder, klik verder en ontdek wat Formule 1 allemaal inhoudt.

Bet365 Sport
Nieuwe klanten
Tot wel €100 in wedkredieten

Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl

Formule 1 kalender 2021

Dit jaar staan er maar liefst 23 races op de F1 kalender. De Grand Prix van Duitsland is weliswaar van het programma verdwenen, maar daarvoor komen de Dutch Grand Prix op Zandvoort en de GP Saoedie-Arabië voor terug. Check de F1 kalender en ontdek wat iedere race in petto heeft – elk circuit heeft zo zijn bijzonderheden. In de kalender vind je ook informatie over alle aanvangstijden, snelste ronde ooit, de winnaar van de vorige editie etc.

Wedden op Formule 1

Komen we op het voorspellen van de races. Wist je dat je bij alle bookmakers kunt wedden op Formule 1? Open in een paar stappen een account, zet er wat geld op en zet iedere race eens een eurootje in. Wedden dat jij op het puntje van je stoel zit? Zodra een je een F1 voorspelling gedaan hebt, wordt de race nog boeiender – geloof het maar!

Je kunt verschillende soorten weddenschappen afsluiten, van het eenvoudig aanwijzen van de winnaar, tot het voorspellen van de snelste rondetijden, of een coureur wel of niet gaat uitvallen, wie er op het podium komen en nog veel meer. En natuurlijk zijn voorspellingen op de F1 kampioen mogelijk. Een weddenschap is fun, makkelijk en verhoogt de spanning. Wie wint de F1 GP Nederland en hoe vaak zal Max Verstappen dit seizoen op het podium staan?

Nieuwe regels Formule 1

Niets is zo veranderlijk als deze racesport. De FIA past jaarlijks zijn regels aan en komt elk seizoen weer met aanpassingen van het reglement. Sterker nog – soms wordt gewoon gedurende het F1 seizoen, als de races in volle gang zijn, de boel op zijn kop gegooid. Op de pagina met nieuwe Formule 1 regels lees je de grootste veranderingen die worden doorgevoerd in dit seizoen. Vanaf 2022 gaan de reglementen overigens volledig op de schop.

Formule 1 banden

Heb je het over de regels, de Formule 1 banden zijn altijd een onderwerp van gesprek. De bandenstrategie die ieder team hanteert is cruciaal voor het verloop van de race. Een verkeerde keuze kan de wedstrijd doen mislukken en kostbare punten voor het kampioenschap kosten.

Regeltjes voor banden zijn er legio en het aantal soorten banden idem dito. Er zijn zeven soorten ‘slicks’ – banden zonder profiel die geschikt zijn voor droog weer. Die 7 soorten bestaan uit verschillende zachtheden en iedere soort heeft zijn eigen kleur. Verder zijn er 2 soorten regenbanden: de intermediates die gebruikt worden voor een natte en deels opdrogende baan en de ‘wets’ de F1 banden die worden ingezet bij hevige plensbuien.

Kijk je naar een race op televisie dan kun je aan de kleuren zien op welke banden er rondgereden wordt en kun je aan het symbool ook ontdekken of de banden nieuw of aan vervanging toe zijn. Op deze speciale pagina gewijd aan de banden lees alles over de regels, de soorten, de kleuren van de F1 banden en nog veel meer.

Max Verstappen

Formule 1 teams en coureurs

Wie zien we dit seizoen op de circuits en wie rijdt in welke wagen? De Red Bull stoeltjes worden bezet door Max Verstappen en Sergio Perez. Lewis Hamilton gaat trachten zijn kampioenstitel te verlengen bij Mercedes. In hoeverre zal Valtteri Bottas zijn teammaat bijstaan?

Bij Ferrari zijn Carlos Sainz en Charles Leclerc de mannen die het moeten gaan doen. Ieder team heeft met zijn wagens voor- en nadelen. Het ene team zal beter presteren op circuit X dan op circuit Y en ook de vaardigheden van de coureurs maken in veel gevallen het verschil.

Check alle Formule 1 teams en coureurs die in 2021 van de partij zijn! Tien F1 teams strijden om de titel.

Formule 1 stand

Het afgelopen decennium werd het kampioenschap in de F1 grotendeels bepaald door wie de beste wagen had. Als renstal kun je de beste coureurs binnenhalen, maar als de wagens niet naar verwachting presteren, blijft het kampioenschap buiten bereik. Een goede tien jaar geleden was Ferrari dominant, gevolgd door de Red Bull-Renaults, en daarna was Mercedes de bolide-leverancier die de snelste wagen op de baan zette.

Het constructeurskampioenschap wordt jaarlijks toegekend aan de renstal die gedurende het seizoen overall het beste heeft gepresteerd. Om dat kampioenschap in de F1 te winnen zijn de prestaties van beide wagens van een team van belang. Het maakt voor de Formule 1 stand niet uit wie er in de wagen rijdt. Dat kan behalve de vaste coureurs dus ook een invaller zijn.

Naast die voor de constructeurs is er natuurlijk ook het klassement voor de coureurs en is er bovendien een ‘snelste ronde’ klassement.

Max Verstappen

We zeiden het aan het begin al; Max Verstappen is de reden dat Nederlanders massaal de F1 volgen. Met zijn uitzonderlijke prestaties op jonge leeftijd doet hij de wereld versteld staan. Het moment dat Max Verstappen wereldkampioen wordt  kan nooit ver weg meer zijn. Hoe ziet een trainingsdag van Max eruit, waar begon zijn passie voor de racerij en hoe zal hij het doen dit seizoen?

Max Verstappen rijdt dit jaar rond in de Red Bull RB16B. De verwachtingen van de Limburger zijn hoog en de wagen is sneller dan ooit!

Back To Top