HomeFormule 1 gids 2019

Formule 1 gids 2019

In onze Formule 1 gids vind je over diverse onderwerpen heel wat informatie. Zo hebben we een uitgebreide racekalender met daarbij alle info over de circuits, een speciale pagina met alles over het F1 wedden en de voorspellingen. En natuurlijk een Max Verstappen pagina! Ook weet je straks alles over de verschillende banden die er zijn.

Formule 1 was al een populaire en aantrekkelijke sport, maar het is met de komst van Max Verstappen in Nederland enorm in populariteit gestegen. De 21 F1 races die dit jaar op de planning staan zorgen er van maart t/m begin december voor dat we zo’n beetje om de week kunnen genieten van het spektakel op de circuits verspreid over alle continenten. Want Formule 1 kan wereldwijd rekenen op miljoenen fans! Er wordt geracet van Australië tot Rusland en van België tot Brazilië.

Kortom, lees verder, klik verder en ontdek wat Formule 1 allemaal inhoudt!

Formule 1 logo
Formule 1 / GettyImages.nl

Formule 1 kalender 2019

Dit jaar staan er wederom 21 races op de F1 kalender. De Grand Prix van Frankrijk, op zijn bijzondere (kleurrijke) baan, kwam vorig jaar terug en ook de Hockenheimring in de bossen van Duitsland staat weer op het programma. En dat goed nieuws voor de Nederlandse fans, want vanuit Nederland is dat, net als Spa, heel goed te bereiken.

Ondanks eerdere berichten dat de Engelse race zou verdwijnen, staat dit seizoen Silverstone ook gewoon weer op het programma. Check de F1 kalender en ontdek wat iedere race in petto heeft – elk circuit heeft zo zijn bijzonderheden. In de kalender vind je ook informatie over alle aanvangstijden, het tijdverschil, de winnaar van de vorige editie etc.

Max Verstappen

We zeiden het al eerder; Max Verstappen is de reden dat Nederlanders massaal de Formule 1 volgen. Met zijn uitzonderlijke prestaties op jonge leeftijd doet hij de wereld versteld staan. Het moment dat Max Verstappen wereldkampioen wordt  kan nooit ver weg meer zijn. Hoe ziet een trainingsdag van Max eruit, waar begon zijn passie voor de racerij en hoe zal hij het doen dit seizoen?

Max Verstappen rijdt dit jaar rond in de Red Bull RB15. De verwachtingen van de Limburger zijn hoog en de wagen is sneller dan ooit!

Wedden op Formule 1

Komen we gelijk op voorspellen van Max’ resultaten. Wist je dat je bij alle bookmakers kunt wedden op Formule 1? Open in een paar stappen een account, zet er wat geld op en zet iedere race eens een eurootje in. Wedden dat jij op het puntje van je stoel zit? Zodra een je een F1 voorspelling gedaan hebt, wordt de race nog boeiender – geloof het maar!

Je kunt verschillende soorten weddenschappen afsluiten, van het eenvoudig aanwijzen van de winnaar, tot het voorspellen van de snelste rondetijden, of een coureur wel of niet gaat uitvallen, wie er op het podium komen en nog veel meer. En natuurlijk zijn voorspellingen op de F1 kampioen mogelijk. Een weddenschap is fun, makkelijk en verhoogt de spanning.

Max Verstappen
Max Verstappen / GettyImages.nl

Nieuwe regels Formule 1

Niets is zo veranderlijk als deze racesport. De FIA past jaarlijks zijn regels aan en komt elk seizoen weer met aanpassingen van het reglement. Sterker nog – soms wordt gewoon gedurende het F1 seizoen, als de races in volle gang zijn, de boel op zijn kop gegooid. Op de pagina met nieuwe Formule 1 regels lees je de grootste veranderingen die worden doorgevoerd in dit seizoen.

Formule 1 banden

Heb je het over de regels, de Formule 1 banden zijn altijd een onderwerp van gesprek. De bandenstrategie die ieder team hanteert is cruciaal voor het verloop van de race. Een verkeerde keuze kan de wedstrijd doen mislukken en kostbare punten voor het kampioenschap kosten.

Regeltjes voor banden zijn er legio en het aantal soorten banden idem dito. Er zijn zeven soorten ‘slicks’ – banden zonder profiel die geschikt zijn voor droog weer. Die 7 soorten bestaan uit verschillende zachtheden en iedere soort heeft zijn eigen kleur. Verder zijn er 2 soorten regenbanden: de intermediates die gebruikt worden voor een natte en deels opdrogende baan en de ‘wets’ de F1 banden die worden ingezet bij hevige plensbuien.

Kijk je naar een race op televisie dan kun je aan de kleuren zien op welke banden er rondgereden wordt en kun je aan het symbool ook ontdekken of de banden nieuw of aan vervanging toe zijn. Op deze speciale pagina gewijd aan de banden lees alles over de regels, de soorten, de kleuren van de F1 banden en nog veel meer.

Formule 1 teams en coureurs

Wie zien we dit seizoen op de circuits en wie rijdt in welke wagen? De Red Bull stoeltjes worden bezet door Max Verstappen en Pierre Gasly. Lewis Hamilton gaat trachten zijn kampioenstitel te verlengen bij Mercedes. In hoeverre zal Valtteri Bottas zijn teammaat bijstaan?

Bij Ferrrari zijn Sebastian Vettel en Charles Leclerc de mannen die het moeten gaan doen. Ieder team heeft met zijn wagens voor- en nadelen. Het ene team zal beter presteren op circuit X dan op circuit Y en ook de vaardigheden van de coureurs maken in veel gevallen het verschil.

Constructeurskampioenschap

Het afgelopen decennium werd het kampioenschap in de F1 grotendeels bepaald door wie de beste wagen had. Als renstal kun je de beste coureurs binnenhalen, maar als de wagens niet naar verwachting presteren, blijft het kampioenschap buiten bereik. Een goede tien jaar geleden was Ferrari dominant, gevolgd door de Red Bull-Renaults, en daarna was Mercedes de bolide-leverancier die de snelste wagen op de baan zette.

Het constructeurskampioenschap wordt jaarlijks toegekend aan de renstal die gedurende het seizoen overall het beste heeft gepresteerd. Om het constructeurskampioenschap in de F1 te winnen, zijn de prestaties van beide wagens van een team van belang, ongeacht wie er in rijdt. Dat kan behalve de vaste coureurs dus ook een invaller zijn.

Check alle Formule 1 teams en coureurs die in 2019 van de partij zijn! Tien F1 teams strijden om de titel.

Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi / GettyImages.nl