Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

World Cup schaatsen Polen: wereldbekerseizoen gaat van start

Van 12 tot en met 14 november staat de eerste World Cup van het schaatsseizoen op de agenda en breekt ook de tijd van het wedden op schaatsen weer aan. Polen is de plaats van handeling. Om specifieker te zijn: in de stad met de makkelijke naam Tomaszów Mazowiecki, in het midden van het land.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Eerste World Cup schaatsen van start

Vorig seizoen waren er alleen maar wereldbekers schaatsen in Thialf en dat had natuurlijk te maken met de beperkingen vanwege de pandemie. Die is helaas nog niet over, toch bleek het voor de schaatsbond ISU mogelijk om weer een fatsoenlijk internationaal circuit op te tuigen.

Winterspelen piek van het schaatsseizoen

De eerste twee wereldbekermeetings zijn in Europa, in december gaan we naar de hooglandbanen in Noord-Amerika. De piek van het seizoen is in februari 2022: de Winterspelen. Daarna is er nog een feestelijke bijeenkomst, de wereldbekerfinale in Heerenveen.

De afstanden die op het World Cup menu staan zijn de 500 meter voor beide geslachten, de 1.000 meter voor beide, de 3.000 m voor vrouwen, de 5.000 meter voor mannen, de mass start voor beide en de ploegenachtervolging voor beide.

Japan is er weer bij

Japan sloeg vorig seizoen alle worldcups over. De bond vond het te onveilig om de grote oversteek te maken. Dat betekende dat we de wereldkampioenen sprint 2020 niet in actie zagen: Miho Takagi en Tatsuya Shinhama. Nu hebben ze niet echt een keus, want de komende vier World Cups moeten gereden worden om Olympische startbewijzen bij elkaar te schaatsen.

Nederlandse schaatsers voortvarend van start

De Nederlandse schaatsers reden bij het NK Afstanden eind oktober loeihard. Maar dan ook echt imposant hard. Irene Schouten zette baanrecords neer op de 3k en 5k, Jutta Leerdam zette een baanrecord neer op de 1.000 meter. Jorrit Bergsma was verbluffend sterk op de 5k en 10k en sprinter Kai Verbij lijkt weer op de topsprinter die in 2017 het WK Sprint won.

Patrick Roest

En dan is het ironisch genoeg goed nieuws dat Patrick Roest geen gouden afstandenplak ophaalde. De drievoudig wereldkampioen allround schaatsen had er een handje van om in de eerste weken van het seizoen extreme tijden neer te zetten, om dan vervolgens bij het WK Afstanden van het hoogste plekje op het podium te worden verdrongen.

Sven Kramer

Dan moeten we ook Sven Kramer noemen, de man van wie we niet eens kort kunnen samenvatten wat hij allemaal heeft gewonnen. Hij pakte op zijn gemakkie een worldcupticket op de 5.000 meter, de afstand waarop het moet gebeuren bij de Olympische Winterspelen. Maar de waarheid is dit: een Roest of Nils van der Poel in topvorm kan hij vermoedelijk niet meer verslaan.

Deelnemers World Cup schaatsen Polen

Dames

500 meter (1 en 2): Jutta Leerdam, Femke Kok, Michelle de Jong, Dione Voskamp, Marrit Fledderus
1000 meter: Jutta Leerdam, Femke Kok, Ireen Wüst, Marrit Fledderus, Antoinette de Jong
1500 meter: Antoinette de Jong, Ireen Wüst, Irene Schouten, Jorien ter Mors, Marijke Groenewoud
3000 meter: Irene Schouten, Antoinette de Jong, Carlijn Achtereekte, Joy Beune, Sanne in ’t Hof
Ploegenachtervolging: Ireen Wüst, Antoinette de Jong, Irene Schouten, Joy Beune, Melissa Wijfje
Mass start: Irene Schouten, Marijke Groenewoud

Heren

500 meter (1 en 2): Kai Verbij, Merijn Scheperkamp, Hein Otterspeer, Dai Dai N’tab, Janno Botman
1000 meter: Kai Verbij, Hein Otterspeer, Thomas Krol, Kjeld Nuis, Merijn Scheperkamp
1500 meter: Thomas Krol, Kjeld Nuis, Chris Huizinga, Patrick Roest, Jan Blokhuijsen
5000 meter: Jorrit Bergsma, Patrick Roest, Marwin Talsma, Marcel Bosker, Sven Kramer
Ploegenachtervolging: Sven Kramer, Patrick Roest, Marcel Bosker, Chris Huizinga, Beau Snellink
Mass start: Jorrit Bergsma, Bart Hoolwerf

#ad
Bet365 Sport
De nummer een voor sport

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top