Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Winnaar WK League of Legends voorspellen: EDG of DWG KIA?

De slotweek van het WK League of Legends is begonnen! De finaleweek vindt plaats in IJsland. Op 5 oktober 2021 begon de strijd en op 6 november weten wie de winnaar is. Wedden op eSports of live meegenieten? Dat laatste kan onder meer via het Twitchkanaal van Riot Games.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

WK League of Legends 2021 voorspellen

Het is de elfde editie van het League of Legends World Championship. Er stonden 22 teams uit 11 regio’s aan de start in Reykjavik. Nederlandse gamers zitten er ditmaal niet bij in de deelnemende teams, wel enkele Belgen, Duitsers en Fransen.

Finale LOL Edward Gaming – DWG KIA

In de kwartfinales bleven er natuurlijk acht teams over en daarvan waren er liefst vier Zuid-Koreaans, twee Chinees, een Amerikaans en een Europees, namelijk MAD Lions. In de halve finale nam Edward Gaming het op tegen Gen G: 3-2. De andere halve finale ging tussen T1 en DWG KIA: 2-3. Kortom, de eindstrijd gaat tussen het Chinese Edward Gaming en het Koreaanse DWG KIA.

DWG KIA verslaat T1

DWG KIA is de huidige wereldkampioen LOL. Het was een zwaarbevochten zege in de halve finale tegen T1, dat eerder in het toernooi misschien wel de grootste indruk had gewekt. Met name drievoudig wereldkampioen Faker was lekker op dreef. Hij speelt midlane en voerde veel statistiekenlijstjes aan.

Finale League of Legends: wie pakt Summoner’s Cup?

Voor Edward Gaming (EDG) is dit de eerste keer dat de kwartfinale wordt overleefd. EDG profiteert van zijn oersterke botlane en is bovendien de LPL summer split kampioen. De finale van het WK League of Legends vindt dus plaats op zaterdag 6 november en net als in de halve finales gaat het om maximaal vijf wedstrijden, dus 3 overwinningen zijn afdoende om de titel binnen te slepen. Die titel heet de Summoner’s Cup.

Prijzengeld WK LoL

Ook is er uiteraard prijzengeld te verdienen. In totaal zit er 2,25 miljoen dollar in de prijzenpot, oftewel rond de 1,9 miljoen euro. De winnaar krijgt 489.500 dollar; inderdaad een wat merkwaardig bedrag, maar de ontvanger zal daar niet om malen! De nummer twee beurt 333.750 dollar, de nummers drie beide 178.000 dollar.

Park “Viper” Do-hyeon is de bot lander bij EDG. Hij is niet verbaasd over hoe het WK LOL is verlopen: “Eerlijk gezegd had ik verwacht dat wij elkaar in de finale zouden treffen”, zegt de Koreaan. “We zijn in de kwartfinale en halve finale sterker geworden. Canyon en ShowMaker van DWG KIA zien er echter ook erg sterk uit!”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top